Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kendt IMPACT investor, investere i Ennogie


105965 troldmanden 6/9 2022 14:20
Oversigt

Dagens udsendelse af Millionærklubben, med titlen "Spot fremtidens vindere og tabere", havde besøg af en meget spændende person. Nemlig Tine Thygesen.

Tine Thygesen er nok en af de mest anerkendte og kendte personer i tech og IMPACT kredse. Hun er stifter af adskillige selskaber, er business angle, sidder i en stribe bestyrelser, er medlem i "Det Grønne Iværksætterpanel", der skal komme med en række anbefalinger til regeringen. Du er måske stødt på hende i "TV2 News Business Class", Jyllands-Posten, og div radioindslag/podcast hvor hun gavmildt deler ud af sin indsigt og erfaring. Dertil bliver hun meget flittigt efterspurgt som oplægsholder af internationale virksomheder såvel som konferencer rundt omkring i verden.

Kort sagt, er hun en power woman af fineste karat, og med en sublim dragende evne, der får lytteren/seeren til gerne at vil høre mere.

Man kan læse mere om Tine Thygesens CV mm her https://www.tinethygesen.com/

I dag var Tine Thygesen så inviteret med i dagens udsendelse af Millionærklubben. Hvor hun kommer godt omkring det at være investor og forsøge at spotte de nye kommende vigtige trends. Tror egentligt det er lidt tilfældigt, men hun nævner Ennogie. Ret kort. Kun godt 20 sek. Har på fornemmelsen der har siddet et par vakse lyttere, for blot få sek efter hun har nævnt Ennogie, kommer der en stribe køb hvor aktien bryder igennem den salgs blok Nykredit har haft liggende siden i fredags. Og omsætningen i aktien er gået lidt amok siden udsendelsen. Lige nu mangler der kun at blive handlet ca 10.000 stk mere, for det er den næst mest handlede dag siden Ennogie blev børsnoteret. Og værdien af dagens handel bliver helt sikkert den højeste siden noteringen.

Jeg ved ikke om Tine Thygesen har for 10.000 kr eller 5 mio i aktien. Og jeg kan ikke med sikkerhed sige dagens eksplosion i handlet stk og værdi skyldes hun nævnte Ennogie. Men timingen passer i hvert fald ned til ganske få sekunder. Og handelsvolumen i aktien døde nærmest efter Nykredit sælgeren lagde sin blok ud i fredags. Handlen er i den grad blevet genoplivet

Man kan lytte til dagens udsendelse via nedenstående link. Ennogie bliver nævnt kort efter 40.30. Men jeg vil klart anbefale man høre hele udsendelsen. Som sagt hun er meget dragende at lytte til

https://www.euroinvestor.dk/podcast/millionaerklubben-spot-fremtidens-vindere-og-tabere


PS Vigtigt at tilføje Tine Thygesen naturligvis ikke kommer med en anbefaling om at købe Ennogie, lige som det altid er vigtigt at drage sine egne investerings konklusioner. Impulskøb er oftest noget man fortager i supermarkedet :−)



6/9 2022 14:28 Urban 6105966



Højere priser på el og gas, må betyde højere priser og formentlig også større indtjeningsmuligheder for solcelle virksomheder..?

"Prisen for at opføre solcelleparker stiger markant".

https://www.nordiskemedier.dk/article/view/865871/prisen_for_at_opfore_solcelleparker_stiger_markant

https://nyheder.tv2.dk/business/2022-08-22-efterspoergslen-paa-solceller-er-eksploderet-det-har-vaeret-helt-vildt



6/9 2022 14:44 troldmanden 10105967



Det nuværende energimarked er klart en kæmpe gevinst for selskaber som Ennogie, og reelt praktisk talt alle BIPV og solcellevirksomheder.

Det Finans artiklen nævner er så mere konkret de store solcelleparker på marker. At de nu selv skal betale udgiften for nettilslutning, og udgifterne til parkerne er dermed steget signifikant.

Jeg bakker fuldt op om ejerne af solcelleparker nu selv skal betale de meget store mio beløb for nettilslutning. Det skyldes nemlig i vid udstrækning de placere parkerne laaaaaaangt væk områder hvor der i forvejen er etableret et kraftig nok powergrid. Så der skal oftes anlægges ret mange km nyt powergrid som koster kassen. Hvorfor skal alle vi andre betale for en developer kan tjene en masse penge på en stor solcellepark?

I det hele taget er jeg ikke fan af de store markanlæg. Der er RIGELIGT med plads på de store industribygninger, lagerhaller, offentlige bygninger mm til at dække hele det behov vi har for ny solcellekapacitet. Og det gode er at så produceres strømmen der hvor den i forvejen skal bruges




6/9 2022 14:54 Vær-kritisk 5105968



Med stordriftsfordele er det givet meget nemmere at tjene penge på markerne end på tagene, men enig, især i en tid, hvor det bliver sværere og sværere at skaffe fødevarer nok, så virker det næsten bizart at bruge landbrugsjord til solceller.

Hvis Folketinget og EU oppede sig og skabte nogle bedre incitamenter, så kunne man nok få flere industritage og i ejerforeningstage i brug.

Og så undrer det mig at jeg aldrig rigtig hører om initiativer på skibe. Lige nu leger skibe med sejl, bobler, andre malingstyper, bedre skruer etc etc etc, men jeg mangler endnu at høre om solceller ombord. Bygger man en ramme oven over containerdækket, hvor man kan rulle solceller ud og hive dem ned igen inden anløb, så har man der et areal på størrelse med en god mark, dvs 3-4 tønder land.



6/9 2022 16:21 troldmanden 8105971



Det er uden tvivl lettere og hurtigere for developerne at kunne opsætte op mod 300mw med blot et enkelt projekt på marker. Der skal mange tage til at give den samme effekt.

Jeg var til rund fødselsdag sidste år, hvor en af gæsterne sad højt placeret i en af de store solcelle developers der er særdels aktiv/aggressiv.

Vedkommende lagde slet ikke skjul på at de kan få mange flere mw op på en givende periode via marker, end ved tage. Han var slet ikke interesseret i de for ham små projekter/beløb på tagene når nu de kan investere meget store 3-cifrede mio beløb i eet enkelt mark projekt.

Jeg så helt sikkert gerne DK kigger på hvad de er i gang med i både Tyskland og Frankrig. Direkte lovgivning der siger man SKAL montere solceller på nybyg, og senere også tagrenovationer.

Der allerede nu en ganske fin bizzcase for tagmonteret solceller. Det er bare ikke så let/hurtigt at skyde x mia pensionspenge i.

Jeg har set en lille smule omkring muligheden for solceller på skibe. Men det er et rough miljø at installere dem i. Men hvis Maersk kan se en bæredygtig mulighed deri, så skal de helt sikkert nok prøve det af



6/9 2022 16:23 troldmanden 5105972



I øvrigt har den samlede værdi af dagens Ennogie handel nu klart passeret den højeste siden de blev noteret



6/9 2022 18:19 troldmanden 4105975



Det var dagens podcast der satte gang i det hele.

Ret tæt på halvdelen af dagens handel, skete mellem podcast og publicering af nedenstående artikel, der så spredte budskabet ud på print.

https://www.euroinvestor.dk/nyheder/investor-i-ny-teknologi-ser-potentiale-i-lille-dansk-selskab



TRÅDOVERSIGT