Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Virksomhed kun tl investering


105982 SofC I 7/9 2022 08:15
Oversigt

Er der nogen der har virksomhed hvis formål kun er til aktiehandel? Hvordan forgår det og giver det kun mening for de helt store eller?



8/9 2022 01:47 PMPirate2 2106017



Jeg har en virksomhed især af skattemæssige årsager. Den ejer en del aktier, men handler kun sjældent aktier.

Der er meget forskellige skatteregler om man handler aktier privat, eller i et selskab.

Det vigtigste for dit spørgsmål er nok forskellen i beskatning. Privat gælder der realisationsbeskatning, så man betaler 27/42 procent af profitten ved salg. I en virksomhed gælder der som udgangspunkt lagerbeskatning, så man betaler 22 procent virksomhedsskat af selv urealiseret fortjeneste på aktier. Der er også undtagelser for datterselskaber (et andet selskab ens eget selskab ejer mindst ti procent af) og unoterede aktier, så der her ikke sker beskatning af fortjeneste, mens der heller ikke er fradrag for tab.

For den langsigtede investor kan det efter min mening anbefales at investere i aktier privat. Men er man kortsigtet aktiehandler (eller køber mindst 10 procent af en anden virksomhed), kan det nok bedst betale sig at investere via sit selskab. Især hvis man ikke vil trække eventuelt overskud ud hurtigt, for så skal man som ejeren af selskabet betale aktieskat af det udbetalte overskud.

Den største ulempe ved at investere via et selskab er lagerbeskatningen: Hvis en aktie selskabet ejer stiger meget, skal der betales skat af fortjenesten, selvom man ikke har solgt af aktien. Det betyder, at man kan blive tvunget til at sælge noget for at få råd til at betale skatten.



TRÅDOVERSIGT