Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Superbull strateg er aggressivt overvægtet


106084 ProInvestorNEWS 13/9 2022 14:24
4
Oversigt

"Sjefstrateg Marko Kolanovic i JP Morgan, ifølge Marketwatch en av de største optimistene på Wall Street, traff godt på spådommen om sommerens børsrally. Mannen som i august anbefalte investorer å holde ut i påvente av ytterligere oppgang, spår nå en myk landing for verdensøkonomien.

Kolanovic mener først og fremst at investorer må stole mer på makrotall og henge seg mindre opp i hva sentralbanker sier og gjør.

«Makrotallene ser mer og mer ut til å støtte en myk landing (heller enn global resesjon), gitt avtakende inflasjon og lønnspress, vekstindikatorer som kommer tilbake og en forbrukertillit som stabiliserer seg», skriver strategen i et kundenotat".

Læs resten af artiklen fra Finansavisen.no

https://www.finansavisen.no/nyheter/finans/2022/09/13/7928764/superbull-wall-street-strateg-er-aggressivt-overvektet-i-ravarer?internal_source=sistenytt



13/9 2022 15:43 Stroka 4106086



Den med "aftagende inflation" gik han vist lidt galt i byen med. ;−)



14/9 2022 06:35 B.Andersen 3106089



Det må man sige Stroka. Han er dog ikke alene. Mange andre "eksperter" troede også, at inflationen i USA havde peaket.



13/9 2022 21:41 tommycarstensen 6106087



Renterne er stigende og aktiemarkedet er stadig ikke specielt billigt. Jeg har ligesom Helge stadig en forventning, at vi endnu ikke har set bunden. Jeg ser ikke renteudviklingen vende rundt på en tallerken. Men der er allerede nu en del attraktive enkeltaktier derude.

https://www.multpl.com/s-p-500-pe-ratio



14/9 2022 02:53 ProInvestorNEWS 4106088



USA/lukning: Årets største aktieminus på fornyet rentefrygt

13/9 22:06

Det amerikanske aktiemarked faldt meget, meget tungt tirsdag, da en måling af inflationen i august skuffede med højere prisstigninger end ventet.

Det var især vækstaktierne inden for teknologi, som var hårdt ramte, da investorerne efter prisrapporten indregnede endnu højere renter, mens energi og de defensive sektorer generelt klarede sig bedst med knap så tunge fald.

Det brede S&P 500-indeks tabte med hele 4,3 pct. Det var det største minus indtil nu i 2022, hvor aktierne ellers er faldet ind i et bjørnemarked. Kun fem ud af 500 aktier sluttede ikke i minus.

Dow Jones dykkede også 3,9 pct., mens Nasdaq mistede mest med 5,2 pct.

De amerikanske renter røg omvendt i vejret, især i den korte ende, hvor den toårige statsrente steg med 18 basispoint, fordi investorerne nu indregner en højere centralbankrente.

- Dem, som havde regnet med en top i inflation, må parkere den drøm. Federal Reserve vil blive ved med at stramme på renten i en rum tid endnu. Det rammer vækstaktierne hårdest, og så dropper markedet USA. Markedet i USA kan ikke noget, uden vækstaktierne er med, siger seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

HØJERE RENTE

Tirsdagens inflationstal for august var da også klart til den høje side af forventningerne. Forbrugerpriserne steg i perioden med 8,3 pct. mod 8,5 pct. i juli, men sammenlignet med en ventet afdæmpning til 8,1 pct.

Kerneinflationen steg på årsbasis desuden med 6,3 pct. mod 5,9 pct. måneden før og mod en ventet stigning til 6,1 pct.

Konsekvensen af inflationstallene var, at markedet nu med en sandsynlighed på 100 pct. indregner en renteforhøjelse fra Federal Reserves side i næste uge på 0,75 pct.point og endda en sandsynlighed på omtrent 35 pct. for hele 1,00 pct.point.

Mandag var 100 basispunkter slet ikke på bordet, mens handelen med rentefutures med en sandsynlighed på 90 pct. pegede på et løft på 75 point.

Samtidig ses centralbankrenten i USA nu toppe i 4,33 pct. til marts næste år mod 4,03 pct. mandag.

The Wall Street Journals Nick Timiraos, der flere gange tidligere med profetisk nøjagtighed har forudset Federal Reserves handlinger, skrev også tirsdag, at der næste uge vil byde på et renteløft på "mindst 75 basispoint".

- Vi har set små hop op i aktierne flere gange, fordi markedet forsøger at time eller måske håber på, at toppen af Federal Reserves høgeagtighed er indregnet. Men nu er der flere, som tror på et renteløft på 100 basispoint i næste uge, påpeger Lars Skovgaard Andersen.

En af dem var investeringsbanken Nomura, der var først blandt ligesindede med en forventning om sådan et megaløft af renten.

HÅRDT FOR VÆKSTAKTIER

I S&P 500-indekset var det især teknologiaktierne, som trak tungt ned. Kommunikationsservice faldt mest af alle sektorer med 5,6 pct., mens it bakkede 5,4 pct., og cyklisk forbrug mistede 5,2 pct.

I den anden ende klarede energi sig bedst ved at slippe med et fald på 2,5 pct.

I hovedindekset var det Apple, som trak mest ned med et minus på 5,9 pct. Aktien i æblekoncernen vandt ellers 3,9 pct. mandag på forlydender om mange forudbestillinger af sidste uges nylancerede iPhone 14.

Inden for it smed Microsoft også 5,5 pct., mens chipaktierne ligeledes havde det svært med hug på 9,5 pct. til Nvidia.

I cyklisk forbrug mistede Amazon 7,1 pct., mens Tesla bakkede 4,0 pct.

Alphabet og Meta Platforms trak samtidig hårdt ned i kommunikationsservice med fald på henholdsvis 5,9 og 9,4 pct.

Selv i defensive sundhed, som bakkede 3,3 pct., havde aktierne det svært. USA's største sygekasse, Unitedhealth, smed således 3,3 pct.

Det drypper stadig med regnskaber i USA. Mandag aften kom der nyt fra Oracle, hvor især cloudforretningen sikrede en vækst på 18 pct. i salget. Bundlinjen skuffede dog en smule, men det skyldtes den stærke dollar, som undergravede værdien af det internationale salg. Aktien satte sig derfor blot 1,4 pct. tirsdag.

Starbucks var tirsdag også ude med offensive meldinger om fremtidig vækst, og aktien nøjedes derfor med et fald på ligeledes 1,4 pct.

.\˙ MarketWire



14/9 2022 06:43 tommycarstensen 4106090



Twitter var en af de få iklædt grønt i går :-D

Jeg tror i øvrigt S&P500-virksomhederne tjener en lille smule mindre i 3. kvartal, end de gjorde forrige år, hvis man ser bort fra energi. Så nævneren i P/E skrumper en lille smule. Faldende earnings yield og stigende renter *burde* ikke føre til stigende kurser. Nøgleordet er burde. Jeg aner ikke, hvad markedet foretager sig de næste 3-12 måneder. Det er nemmere at forudsige indtjening end kursbevægelser.




14/9 2022 08:49 ProInvestorNEWS 2106093



USA: "Uofficiel talsmand" ser renteløft på mindst 75 basispoint - GENT


14/9 06:34

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil helt sikkert hæve sin rente med mindst 0,75 pct.point på næste uges rentemøde, og samtidig er der udsigt til fortsatte tunge renteforhøjelser i de efterfølgende måneder.

Det skriver The Wall Street Journal efter tirsdagens inflationsrapport for august, hvor forbrugerpriserne ikke faldt så meget som ventet, og hvor kerneinflationen steg mere end spået.

Artiklen er forfattet af Nick Timiraos, der af flere iagttagere betegnes som centralbankens "uofficielle talsperson", da han tidligere har skrevet artikler om Federal Reserves fremtidige beslutninger uden kildeangivelse. Og har haft ret.

Ifølge artiklen i The Wall Street Journal var flere af medlemmerne af centralbankens chefgruppe begyndt at overveje, hvornår den kunne bremse op i sine pengepolitiske stramninger, men de seneste inflationstal gør det sværere, og de har "sandsynligvis knust enhver debat" om en mindre forhøjelse i næste uge.

Tilbage i juni skrev Nick Timiraos efter en tilsvarende brandvarm inflationsrapport for maj, at centralbanken var åben for renteløft på 75 basispoint, selv om markedet forinden havde ventet 50 basispunkter, fordi Jerome Powell flere gange havde sagt, at netop 0,50 pct.point var "på bordet".

Dengang skrev investeringsbanken Goldman Sachs i en kommentar, at den anså The Wall Street Journals artikel som et "vink" fra Federal Reserves ledelse om, at det var den vej vinden blæste.

Link til original artikel (abonnement): https://www.wsj.com/articles/inflation-report-keeps-fed-on-aggressive-rate-rise-path-11663090209

.\˙ MarketWire



15/9 2022 09:31 Urban 0106106



Ray Dalio: Aktier dykker 20 % - hvis renten når 4,5 %

"Efter at inflationen er kommet højere end forventet, vil renten fortsætte med at stige. Hvis renten når op på 4,5 %, vil det betyde, at aktierne falder med omkring 20 % i værdi, siger Ray Dalio fra hedgefondsgiganten Bridgewater Associates".

https://www.affarsvarlden.se/artikel/dalio-aktier-rasar-med-20-procent-om-rantan-nar-45-procent

(Google oversat fra svensk)




TRÅDOVERSIGT