Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Gensyn med årslaveste gør investeringsondt. Holder bunden?


106214 Helge Larsen/PI-redaktør 20/9 2022 13:02
11
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

De danske aktiers gensyn med års laveste stresser investorerne


De danske aktier falder med ca. 1,5 %

Det sker ikke på grund af at den svenske Riksbanken hæver renten med 1 %, men samtidig med

Nedturen er bredt baseret, men særlig tydelig i eksempelvis Pandora som falder med mere end 6 % efter anbefalingsnedjustering

Stigende renter, høj inflation og pressede forbrugere, gør det sandsynligt, at der kommer indtjeningsjusteringer i aktier, som er eksponeret mod "cyklisk forbrug"

De danske aktier er faldet med 23 % år til dato

Korrigeret for Novo Nordisk, som år til dato holder "afkastnullet" er det gennemsnitlige afkast væsentligt laverere.

Danske selskaber med kurstab på mere end 40 % år til dato, er desværre ikke noget særsyn

Bedst klarer bank og forsikringsaktier sig nu.

Det er ikke så overraskende. Stigende renter øger indlånsmarginalen for bankerne

For forsikringsselskaberne betyder stigende renter at de løbende præmieindtægter bliver forrentede og samtidig er der en diskonteringseffekt af stigende renter på allerede eksisterende forpligtelser

Figur 1: Kursudvikling, danske aktier 2022

Kilde: Nordnet
20/9 2022 13:08 Vær-kritisk 8106215Der er stadig ikke styr på det. Ikke styr på inflationen, ikke styr på energikrisen, ikke, faktisk stadig slet ikke, styr på Putin. Jeg tror vi skal min 10% længere ned.20/9 2022 14:55 CharlesPonzi321 5106218Rystende at mange pensionskasser er taget med bukserne nede mht lange obligationer, da CBerne i god tid meldte ud at QE var slut. Ditto er det naivt at tro at bankerne kan undgå markant stigende hensættelser, når recessionen buldrer ind ad hoveddøren.20/9 2022 15:07 DjengisCash 10106219De danske aktier er generelt faldet betydeligt mere - cirka det dobbelte - end tyske og amerikanske den sidste uges tid.

Bemærkelsesværdigt, når tyngden af de mindre konjunkturfølsomme danske medico-selskaber tages i betragtning.

Eneste forklaring må vel være, at udenlandske investorer sælger ud uden andet hensyn, end reduktion af geografisk spredning.

Så det trækker op til en større rebound, når frygten lægger sig igen.


20/9 2022 17:56 Aps invest 6106223Enig DjengisCash....DK virker lidt oversolgt iforhold til andre markeder...det trækker op til et lille rebound....om det så holder, er meget tvivlsomt :)22/9 2022 10:45 Vær-kritisk 0106283Forresten, det med at forsikringsselskaber klarer sig godt i et miljø med stigende renter, holder den? Sædvanligvis måske, men med forbehold for at jeg tager fejl, for ikke et marked jeg følger tæt, så synes jeg at have set at flere af dem kæmper med visse dele af forretningen. De synes ikke at have de store problemer med at hive præmier hjem, men synes da jeg har set at flere af dem har lidt pænt store tab på investeringsdelen, oder?

Den fylder jo ret meget, så vel et godt spørgsmål, om de har kunnet nå at omlægge og ændre deres investeringsstrategi ret meget, for ellers kunne man godt frygte, at der venter en delvis blodtud mere med den nye nedtur?TRÅDOVERSIGT