Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Putin/Ukraine - anneksion !


106234 TheNote 20/9 2022 22:36
Oversigt

De 4 okkuperede områder i Øst Ukraine vil nu inden for dage tage såkaldte folkeafstemninger om anneksion af Rusland.

Da der næppe er tvivl om resultatet betyder det at Putin nu går all-in. Duma'en er allerede igang med lovforberedende arbejde.

Det betyder hel- eller delvis mobilisering og i den sidste ende potentiel brug af taktiske atom-våben.

Modsat siger alle vestlige lande endda inkl. Turkieyet at de vil betragte sådan en afstemning som ugyldig. Ditto siger USA at de pt. 1.500 Mia. $ i beslaglagte aktiver vil blive overdraget til Ukraine hvis Putin gennemfører.

TV tale fra Putin skulle være på trapperne, men er foreløbig udsat et par gange.

Hitler vs Putin, ingen forskel. Kun måden de slår ihjel på.

Men lige nu står vi på kanten af vanviddet ..

Twitter:

https://www.washingtonpost.com/world/2022/09/20/russia-referendum-annexation-luhansk-donetsk-kherson-ukraine/

https://twitter.com/jensstoltenberg/status/1572254570830766081

https://jyllands-posten.dk/international/ECE14421388/kreml-haever-indsatsen-i-ukraine/
21/9 2022 07:52 TheNote 10106237Vesten har i lang tid haft den opfattelse at krigen var "Putin & Eliten's" værk. Desværre viser flere analyser at befolkningen i udstrakt grad støtter invasionen af Ukraine.

https://time.com/6208238/why-russian-support-for-the-war-in-ukraine-hasnt-wavered/

Spørgsmålet er om Rusland i sin imperialistiske/Nazistiske tilgang må gennem samme "påtvungne" ransagelse som Tyskland efter II verdensskrig. Og hvad vi alle må igennem inden da ?

Vi er måske i vesten nødt til at indse at pæne ord ikke er nok. At vi må deltage aktivt i udbredelsen af anti autokratisk udbredelse - med ALLE midler.

Dvs. at ikke bare Rusland skal modarbejdes såvel økonomisk som politisk, men også Kina, Thailand, Myanmar osv.

Er vi i vores naivitet (økonomiske) med til at undergrave vores egen eksistens grundlag ?

"Så hvad gør vi nu, lille du ?".
21/9 2022 08:36 Vær-kritisk 4106241Det er i toppen de støber kuglerne og tager beslutningen, og så får de befolkningen med via massiv ensidig og løgnagtig kampagne. Lidt overdrevet Putin kunne såmænd have invaderet Mallorca, Jylland eller Baltikum med samme argumenter og befolkningen havde fulgt trop ...per sådanne undersøgelser.

Hvis putin virkelig blev afsat og der kom en ny mand til, så ville befolkningen hurtigt støtte op om at stoppe krigen, hvis man forestillede sig at det var det den nye mand ville. Jeg vil ikke helt afvise de undersøgelser, men tage dem med et salt.

Vesten har sådan set selv betalt for den krig og aggression vi får i hovedet fra henholdsvis Rusland og Kina. Der er bestemt brug for en ny politik, hvis vi altså overlever de fejl vi allerede har begået.21/9 2022 07:54 Vær-kritisk 4106238På det seneste har aviserne allerede varmet op til at erklære selve krigen for vundet, ligesom de så småt er begyndt at fejre, at Putin nærmest er afsat, fordi de har støvet et par kritikere op i Rusland. Men man er da virkelig naiv hvis man tror Putin bare giver op.

Som jeg ser det, så er det først nu, at det bliver virkelig farligt....også for os. Udvikler krigen sig så ikke engang en kynisk og hæmningsløs storløgner som Putin kan lyve en slags sejr ud af det på hjemmefronten, hvad kan han så ikke finde på??? At tale om at Ukraine nærmest har vundet er alt for tidligt, forbrusserne har stadig masser af kapacitet at sætte ind inkl. den mere forfærdelige af slags som atom, bio, kemi...

En rotte er som sådan ikke specielt farlig, men trænger man den op i en krog kan det udvikle sig til et meget ubehageligt møde.

Jeg ser ret sort på aktiemarkedet og det skyldes mange ting men bl.a. også at jeg tror (frygter) at der kan komme meget trist nyt fra Ukraine indenfor den nærmeste tid.21/9 2022 08:28 TheNote 2106240Medier om Putin/Rus/Ukra ..

Putin:

https://news.sky.com/story/ukraine-russia-news-live-mariupol-steel-plant-final-message-as-russia-takes-first-city-of-new-offensive-12541713

Twitter:

https://twitter.com/search?q=Putin&src=trend_click&vertical=trends

Russian Media Monitor: (youtube)

https://www.youtube.com/channel/UCoAw0n5OyITkmejSCMfmnWg

(engelsk undertekst) (kan stærkt anbefales ! - man forbløffes ! )

mvh


21/9 2022 09:21 Urban 3106242Løgn på løgn på løgn. Det har været Putins "faktuelle" information om krigen til den russiske befolkning lige siden starten på krigen.

I inderkredsen i Kreml, har han uden tvivl "ryggen mod muren i en vind eller forsvind" situation efter Ukraines seneste periodes sejre i krigen.21/9 2022 09:44 Vær-kritisk 2106245Jeg tror faktisk at vi er langt fra at Putin føler han har ryggen mod muren. Det opfatter jeg mest som ønsketænkning fra Vestens side. Lige nu sætter han feks med sin mobilisering krigen op i et endnu højere gear, så ikke meget tyder på nervøsitet eller at han føler sig svag og sin position truet.

Og ja, han kommer med en masse åbenlyse idiotiske løgne. Men op i r.... med dem. Dem gider jeg ikke engang forarges over, slet ikke, når man er nødt til at erkende at Vesten selv er draget i krig og har smadret et land ridende på ryggen af fabrikerede løgne.

Det er bare ligegyldige ord som ikke kan overraske nogen. Det væsentlige er, hvordan stopper vi ham, uden selv at blive revet med i et atomart ragnarok.21/9 2022 10:00 Urban 4106246Vær-kritisk .

Jeg tror Putin "har ryggen mod muren", fordi der er flere og flere nøglepersoner i inderkredsen i Kreml, der kan se, at "krigen er løbet fuldstændig af sporet" og Rusland kan se frem til en alvorlig økonomisk og social krise.

Hertil kommer nogle uoprettelige dårlige relationer til f.eks. de vestlige lande - og risikoen for, at en større og større del af den russiske befolkning snart ændrer sine holdninger til krigen og mener, at den bør stoppes.21/9 2022 13:40 koden 5106249Selvfølgelig har han ryggen mod muren. men det er også der han er utilregnelig.
Vi må håbe han holder atomvåben i rusland og at Amerikanerne har en eller anden vis form for overblik over hvor de er.

Mon ikke hver eneste russiske ubåd følges tæt i disse tider.

men syg verden... der skal ikke fyres mange a-våben af før vi har sort sol permanenet i mange år.21/9 2022 18:38 Vær-kritisk 1106261Ryggen mod muren, militært, klart - og enig. Ryggen mod muren i Kreml, sorry, i doubt it. Men håber jeg tager fejl.

Hvis han skulle føle han har ryggen mod muren pga af ukriane, så er hans reaktion på det pres da højst besynderlig. Hvis det der lokalt betegnes som en begrænset militær operation, kan gøre ham så upopulær, at han bør føle sig presset, så er det da mærkeligt, at han nu mobiliserer og således opskalerer en upopulær krigsindsats kraftigt, da han da bør vide, at det formentlig vil gøre ham endnu mere upopulær? Eller måske han har ryggen mod muren, men han ved det bare ikke...???23/9 2022 10:08 LLi 2106327Du fornemmer altså ikke, at Putin er presset (læs: ryggen mod muren), når hans lille special ops pludselig afleder en delvis mobilisering? Spændende perspektivering. Jeg er også af den opfattelse, at Putin er presset med, at opnå den fortælling han prædiker til en stærkt uoplyst befolkning i Rusland.

Hvorfor ellers gøre så mange tiltag for, at begrænse frie medier ..... eller har jeg overset noget væsentligt?23/9 2022 10:23 Vær-kritisk 2106329Han er presset militært. Klart. Det har jeg sagt. At han er fuld af løgn, at talefrihed er en by i Rusland, at han har totalkontrol med medierne osv. er der altså intet nyt i.

Det mest spændende er om han er presset på magten, i Kreml altså. Det ser jeg ingen tegn på endnu. Nogen hævder at ligefrem NØGLEPERSONER udfordrer ham. Hvor? Hvem? Gamle venner og inferiøre kommunalarbejdere anser jeg ikke som nøglepersoner. Og den landsomfattende protestaktion, tjooooo...I usa vil en sådan betyde flere hundrede tusinder på gaden i en enhver stor, endda flere dage i træk. I Rusland er det et par tusinde frysende studenter og kosakker med dårlige tænder og vodkaånde...et par tusinde fordelt over hele landet. Jeg ser at medierne åh så gerne vil finde tegn på et hårdt pres, men nej, jeg ser ikke tegn på at det pres er så massivt som de gerne vil give indtryk af. Men jeg håber da ved gud at i har ret og at jeg tager fejl.
23/9 2022 12:10 LLi 1106341Det hele hænger sammen og du kan ikke isolere problemstillingen til, at Putin kun er presset militært.

Eller det kan du godt, men så kan jeg vurdere, at det er en snærsynet vurdering :−)23/9 2022 12:15 Vær-kritisk 1106342Er jeg snæversynet er der jo ingen grund til at diskutere mere. I min verden er jeg bare af en anden mening, men fint nok23/9 2022 12:22 LLi 2106343Havde håbet og forventet, at du havde lagt mere vægt på 1. afsnit end 2. afsnit. Det var i øvrigt ikke dig, jeg fik beskrevet som snæversynet, det var din specifikke vurdering, blot så ingen mistolker mit indlæg. Syns personligt der er en verden til forskel i de 2 fremstillinger.

Jeg mener blot ikke, at Putins problem alene er militært og det mener du. Fred være med det. Der er naturligvis plads til forskellige synspunkter.23/9 2022 12:27 Vær-kritisk 1106344Jeg kunne sagtens have elaboreret på min holdning og suppleret med en analyse, der måske bedre forklarer hvorfor jeg mener hvad jeg mener. Det bliver et andet sted. Ikke mere russersnak her fra mig23/9 2022 12:42 LLi 1106346Helt i orden. Det var måske en fejltolkning fra min side. God weekend.21/9 2022 09:31 ProInvestorNEWS 1106243Rusland: Putin annoncerer delvis militær mobilisering - NY

21/9 08:22

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har i en sjælden tale til nationen annonceret en delvis mobilisering af landets hær.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Mobiliseringen skal ifølge præsidenten allerede sættes i gang onsdag.

Putins tale er hans første direkte til det russiske folk siden krigens start.

I talen siger præsidenten også, at russernes mål er at befri Donbas. Donbas i det østlige Ukraine består af regionerne Luhansk og Donetsk.

/ritzau/21/9 2022 09:42 Urban 6106244Putin prøver med sin misinformation, at give Vesten skylden for den »uprovokerede krig«, som den russiske præsident selv har indledt.21/9 2022 11:17 Urban 2106247"Aktivister i Rusland indkalder
til landsdækkende protester"

https://www.berlingske.dk/
22/9 2022 06:31 ProInvestorNEWS 2106267Recent POW swaps results:
200 Azovstal defenders for Medvedchuk
5 Azovstal commanders for 50+ Russian POWs
and 10 foreign fighters fighting for Ukraine in Mariupol.

https://twitter.com/WarMonitor3/status/157270752576131891224/9 2022 08:24 ProInvestorNEWS 0106354Kina ønsker, at Ukraines territoriale integritet skal respekteres. Kina støtter Ukraine med hjælp for 38 millioner danske kroner.
24/9 2022 09:56 vestasfan 1106355De 35 mio Yuan er vist det man på diplomatsprog kalder en forsigtig hjælp!TRÅDOVERSIGT
106246 ..
21/9 10:00 Urban 4