Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Virkeligheden kalder Mærsk!


106255 ProInvestorNEWS 21/9 2022 16:16
Oversigt

Hvordan klarer Mærsk sig på de syv verdenshave? Hvilke virksomheder er ikke kede af de stigende renter? Og hvorfor frygter Helge, at vi kan komme 10% længere ned, før bunden er nået?

Lyt med i ugens afsnit af Investeringspodcasten med Hansen og Larsen

21/9 2022 17:33 Vær-kritisk 5106256Det er helt nyt for mig at lytte til podcasts, men nu er jeg nærmest blevet afhængig. Det er virkelig, sjovt, interessant og inspirerende at lytte til jeres lille snak. Så tak for den!

Igen, jeg tror stadig at de næste kvartaler for Mærsk nok skal blive fine. Når jeg alligevel er noget sortsynet, så skyldes det, dels, som Helge er inde på, at prissætningen har det med at være "underlig" og ignorere fundamentals, dels at jeg tror denne krise vil blive noget dybere og også vare længere end de fleste regner med. Jeg regner slet ikke med noget V-shaped recovery. Gid jeg tager fejl dog!!!

Og så er I inde på det mest interessante ved Mærsk, nemlig deres store satsning på land (speditør-området). Det kan, nok mere end de lange kontrakter, være området, der holder hånden under Mærsks indtjening igennem krisen. Mens Mærsk led frygteligt i mange år, da skovlede DSV jo feks penge ind.

Som jeg før har nævnt, selv mange på Esplanaden er nervøse ved denne satsning på land, fordi rederiet på den måde er kommet i direkte konkurrence med deres egne største kunder. Og det synes jeg bliver det allermest spændende at følge i den kommende tid, også set i relation til de store kunders eventuelle krav om snarlig genforhandling af lange kontrakter.

Der er ingen tvivl om at mange store kunder er pisse sure over, at Mærsk nu er ved at bevæge sig ind på deres område, forståeligt nok. Heldigsvis for Mærsk har andre store kunder gjort det samme - (tilfældigvis???) på samme tid, så de står ikke alene. Det er en ret ny satsning. Og det interessante er her, at nærmest lige siden denne satsning på land for alvor blev lanceret, da har skibene været fulde. Måske de store kunder har brokket sig højlydt, men de har ikke haft den bedste forhandlingsposition. De har jo ikke kunnet true Mærsk med at skifte til et andet rederi, for ingen andre rederier har haft plads. Ingen! Men snart er skibene måske halv- eller heltomme. Så når de snart forlanger genforhandling om de lange kontrakter, så kunne jeg sagtens forestille mig, at det bliver en forhandling, hvor de føler sig langt stærkere stillet end tidligere.

Spændende bliver det. Igen, tak for endnu en god podcast.22/9 2022 07:15 B.Andersen 1106268Hansen&Larsen er Danmarks bedste og mest troværdige aktie-podcast. Ingen andre steder ser man en så stor faglig spændvidde hos værterne. Det er praktisk viden og teori som går op i en større enhed.21/9 2022 17:39 Arne A 6106257Mærsk klare sig vel stort set som forventet. Såvidt jeg husker har Mærsk meldt ud, at de forventer, at fragtraterne vil normaliseres i 4. kvartal, og sådan ser det nu ud til at gå.
På den baggrund undrer jeg mig over, hvilken automat analytikerne har trukket de kursmål på op til 30.000 kr. som vi igennem lang tid er blevet præsteret for, og mon det er samme automat de har trukket deres nuværende kursmål i?21/9 2022 18:37 Aps invest 3106260Super at høre Helge´s erfaring med den vanvittige måde container aktier bliver handlet på....det er vist en super spekulativ verden :) Ikke altid helt logisk hvad der foregår :)23/9 2022 10:15 ProInvestorNEWS 1106328Mærsk: Rateindeks tager nyt tungt dyk - falder for 15. uge i træk - NY

23/9 09:48

Spotpriserne på global containerfragt er i færd med en decideret deroute.

I denne uge falder rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over, med 10,4 pct.

Det er 15. uge på stribe, at indekset falder. Dermed er det faldet uafbrudt siden midten af juni.

Med denne uges fald er SCFI nu 55,4 pct. lavere end på samme tidspunkt sidste år.

Over de seneste fire uger er rateindekset faldet med omkring 10 pct. hver eneste uge.

.\˙ MarketWire23/9 2022 10:27 Vær-kritisk 0106330Aktien er meget billig...på sin vis, er det fastslået flere gange. Alligevel bliver den bare billigere og billigere. Den bedste investeringsstrategi for mærsk blev introduceret af goe gamle Svend Gehrs for mange år siden i en fodboldkamp da han kommenterede Michael Laudrups run mod målet..."nu skyder han. Nej, han venter. Åh, Michael Laudrup. Det er jo genialt det der!"26/9 2022 07:32 ProInvestorNEWS 1106376Helge Larsen er citeret i den norske Finansavis i dag omkring investering i shipping.

"Jeg avslutter med en vurdering fra shippinginvestor Helge Larsen, som sier til Investeringspodcasten Hansen & Larsen: «Jeg har investert i rederier, og spesielt norske, siden starten av 2000-tallet. En ting har jeg lært, men det tok noen år: Det er et helt spesielt segment å investere i. Jeg har investert i rederier som har hatt en kjempestor egenkapital, nye skip, og som saktens kan levere gode overskudd år etter år. Allikevel er de priset av investorene til konkurspris. Til verdier som ligger under opphuggingsprisen. Og når de prises så lavt, er det en fantastisk gevinstmulighet når ratene begynner å stige igjen"

https://www.finansavisen.no/nyheter/kommentar/2022/09/25/7935013/shipping-krig-og-elendighet-gir-skyhoye-fraktrater?internal_source=sistenytt28/9 2022 09:14 TOPspiller 0106426Sytens lige at denne udtalelse fra Mærsek passer her. Indtjæningen går ned, men det bliver stadig "gode tider", hvis man ser på et historisk perspektiv og specielt hvis man ser på kursniveuet. Det er hvad jeg læser ud af nedeståenden.


Det lakker mod enden for en exceptionelt lukrativ tid for shippingbranchen, hvor selskaber som Mærsk har scoret kassen på tårnhøje fragtrater.

Selv om den globale økonomi er på vej mod en recession og forbrugerne er blevet mere tilbageholdende med deres forbrug, er man hos Mærsk overbevist om, at det ikke som tidligere kommer til at betyde vilde udsving i indtjeningen og afkastet.

Det siger Mærsks finansdirektør, Patrick Jany, til Dagbladet Børsen.

- Mærsk er et anderledes selskab indtjeningsmæssigt og fra et investorsynspunkt. Det er en stabil værdiskaber og ikke en cyklisk værdiskaber, der to år senere destruerer værdi, lyder det fra finansdirektøren.

Forskellen fra tidligere er, at Mærsk har frasolgt energiaktiviteterne og transformeret sig fra et udpræget shippingselskab mod en integreret logistikkoncern med et netværk af landtransport, flytransport, lagerhåndtering, lange kontrakter og faste kunder.

Det giver koncernen mulighed for i højere grad at være herre over egen indtjening.

- Ser man på det langsigtede potentiale, er det en helt ny verden, når du kigger på fortidens cykliske mønster. Køb billigt og sælg dyrt. År, hvor der blev skabt værdi, og år, hvor der blev destrueret værdi, siger Patrick Jany til Børsen.

LINK TIL ORIGINALARTIKEL: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/maersk-finansboss-vilde-udsving-og-nedture-er-slut?b_source=maersk&b_medium=row_1&b_campaign=list_3

.\˙ MarketWireTRÅDOVERSIGT