Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Markerer USD top begyndelsen til finansiel krise


106534 ProInvestorNEWS 30/9 2022 08:05
7
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

De seneste mange måneder har USD bevæget sig omvendt af risikofyldte aktiver. Det er måske slut nu.


USD er steget ekstremt over det seneste år

Som det fremgår af nedenstående figur, er USD steget med 18,23 % i forhold til DKK

Mantraet har været, at kursfald i risikofyldte aktiver har betydet, at investorerne er sejlet ind i den sikre USD havn

I hvert fald til og med starten af denne uge

De seneste dage er aktiekursfald ikke blevet "mødt" med stigende USD

Tværtimod har korrelationen de seneste dage snarere været: Aktiefald = USD fald


Det kan være et tegn på, at

USD har nået toppen

At investorerne begynder at frygte at USA - som indtil videre ikke i samme omfang som Europa har været påvirket af energiudfordringer og krisen i Ukraine, bliver mere "krisepåvirket"

At de finansielle størrelser er ude af synkronisering

Tegn på kapitulation

At investorerne begynder at indstille sig på, at Federal Reserve ikke bare bevidstløst kan blive ved med at hæve rente, når konjunkturer forværres og en recession synes uundgåelig- lex UK - uanset hvor underligt det kan lyde.




30/9 2022 09:27 Aps invest 5106535



Nogen der har en ide om hvor langt det gennemsnitlige PE skal ned på forskellige index, og hvor langt nede det har været under tidligere kriser? Det kunne måske være en indikering af en bund i markedet?



30/9 2022 09:56 Vær-kritisk 6106537



Finansmarkederne har det med at lukke sig om sig selv og tro, at alt bare handler om nøgletal, om recession, inflation, rentekurver etc. Det kan der være gode grunde til. Mit indtryk af de vilde fald, vi ser, er dog, at mange også sælger af rendyrket frygt, ikke kun i forhold til nøgletal, men også af frygt for krigen. Med sprængningerne af rørledningerne er krigen rykket uhyggelig tæt på, og om ikke andet så har de i den grad udstillet hvor sårbare vi er.

Mange er meget skråsikre, når de siger Putin ikke kunne finde på at angribe vesten. Jeg håber, og tror faktisk også mest på, at de har ret. Men udelukke det, det vil jeg bestemt heller ikke. Han har i den grad fejlvurderet nærmest alt, herunder også vildt overvurderet Ruslands formåen militært, og endnu tyder intet på, at han er på vej ud af den vildfarelse, tværtimod buser han stadig frem med stor selvtillid med mobilisering, sprængning af rørledninger etc etc.

Meget relevant at se på tidligere kriser. Jeg tror dog bare det bliver svært at finde en relevant krise at sammenligne med, dvs en der kom med et tilsvarende bagtæppe af daglige atomtrusler etc etc.



30/9 2022 10:16 Aps invest 6106538



Enig, kriser er forskellige, men frygten i markedet er vel ens og PE afspejler vel troen på fremtiden. Og uanset hvor skidt tingene ser ud, så kommer verden jo videre på et eller andet tidspunkt. Det viser al historie ihvertfald :)



30/9 2022 10:38 Vær-kritisk 5106539



Jeg ved nu ikke om frygten er ens. Medmindre du går meget langt tilbage, så har tidligere kriser primært været deciderede økonomiske kriser. Mit indtryk er som sagt, at her har en helt anden type frygt også en indvirkning.

Men skal alt rette sig, og hvorfor skulle man ikke tro på det, så er det nuværende niveau såmænd fint for en langsigtet investor. Jeg er ikke mere bange, end at jeg selv køber lidt hist og her. Jeg solgte også meget ud for noget tid siden, da jeg ikke troede på at markedet kunne holde niveau, så jeg har decideret ventet på at udnytte og få muligheden for at købe billigere tilbage. Men jeg er forsigtig og tænker mere end sædvanligt på at sprede risikoen, hvorfor jeg også har købt obligationer.



30/9 2022 11:12 Aps invest 6106541



Ja, vi mangler lidt lys for enden af tunnelen. Når det kommer tror jeg vi får et ordentlig hurtigt ryk opad. Men lige nu er der bare ingen grund til at købe, kun at vi er faldet meget og frygten er meget stor. Kræver godt nok is i maven og en langsigtet horisont at købe op nu. :)



3/10 2022 07:23 Vær-kritisk 2106608



Når der kommer positivt nyt, altså en nyhed med substans, så kan der hurtigt komme et ryk op på 10%. Men, desværre, jeg tror det denne gang kommer til at tage lang tid, inden vi er helt tilbage, hvor vi kom fra.



3/10 2022 11:13 CharlesPonzi321 0106633



Det lange chart råber 0,8 mod EUR.




TRÅDOVERSIGT