Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktiemarkedet lever!


107112 Helge Larsen/PI-redaktør 19/10 2022 14:40
9
Oversigt

Naturgaspriserne er styrtdykket. Det giver anledning til højt humør i studiet og livstegn fra investorerne på aktiemarkedet. Hør også, om Hansen og Larsen mener, at inflationsforventningerne har toppet. Alt sammen i denne uges afsnit af Investeringspodcasten.

Intro: 00:00 - 00:44

Stemningen forsvinder og kommer hurtigt: 00:44 - 11:44

Har inflationsforventningerne toppet?: 11:44 - 20:08

August naturgas-spike var som verdens største vulkanudbrud: 20:08 - 26:50

Afslutning: 26:50 - 27:07





19/10 2022 15:14 8107113



Enig Helge. Det politiske "beredskab" ses ofte etableret på bagkant af behovet og udvikling. Det adskiller sig ikke væsentligt fra andre forhold i livet, men havde det være i private virksomheder man så samme tendens, havde der været en tydelig reaktion og konsekvens, af de manglende kompetencer og eksekvering. Det er kun i politik det belønnes.



20/10 2022 06:14 Esset 5107125



Man må sige at markedet virker,Den bedste medicin mod inflation er høje priser, og det må man da sige at vi har (haft) håber jeg, men mon ikke at inflationen falder herfra.



20/10 2022 08:16 VærKritisk 3107133



Interessante og spændende betragtninger. Jeg er blevet lidt afhængig af disse podcasts.

Men jeg kan godt synes I er lidt for hårde ved politikerne. Det er enormt let at sidde for bordenden i et bestyrelseslokale og tage de rigtige beslutninger. Dels så er der kun et mål, at tjene flest mulige penge, dels skal du bare finde dit flertal blandt håndplukkede mænd, der er og tænker ligesom dig, udover at de alle er betalt for altid at være tro og loyal mod firmaet og dets mål.

Sidder du i Folketinget kan ellers fornuftige partier vælge at stå udenfor af taktiske årsager/politisk drilleri, og så må du finde dit flertal blandt ræverøde kommunister på den ene front og sorte småracister på den anden yderfront.

Markedskræfterne er gode. Men heller ikke de er perfekte. Greenspan burde nok have grebet ind, men han gjorde det ikke. Istedet lod han bare bankerne og markedskræfterne rase - og det kom der Finanskrisen ud af.

Og jeg vil nødig leve i et land hvor giganter som Google, Apple, Amazon nærmest har overtaget al magten fordi man har ladet markedskræfterne virke som jungleloven. En eller anden form for regulering er påkrævet. I stedet for politikerne så nok mere relevant at slå på nutidens vælgere, som naivt er villige til at tro på og stemme på galninge og fjolser som trump, johnson, vermund, Jakob paludan og andet godtfolk på den yderste venstrefløj

Det gamle ord om, at vi har de politikere vi fortjener, er nu stadig ganske rammende.




20/10 2022 08:27 2107135



Er ikke helt enig VærKritisk .

Syns jeg rammer sømmet godt og rimeligt, med min beskrivelse. Jeg stiller ikke større krav til politikerne end til andre mennesker, men ser primært den største forskel i afregning og konsekvenser. Politikerne sidder blandt venner, der skygger for konsekvenserne, når det ikke går godt. Rød som blå. Det handler om, at blive ved magten og ikke om, at være retfærdig.

Du er også lidt hård ved Greenspan. Det var ikke Greenspan, der var ansvarlig for den "forkerte" (læs: bevidst misviende) risikovurdering på junk bonds. Det klarede Lehmann og de andre pengedrenge selv på egen hånd i jagten på profit og salær.

Vi har de politikere vi har, fordi de er de mest magthungrende og 95 % kan formentligt ikke klare sig i det private.



20/10 2022 08:45 VærKritisk 5107136



Så let og altid meget populært at banke på politikerne. Der findes MASSER af tilsvarende store og uduelige idioter i det private erhvervsliv; du har selv lige peget på nogle af de største.

Greenspan og andre tilsyn var og/eller burde være vidende om hvad der skete op til finanskrisen. Når udtryk som Ninja-lån bliver almindeligt kendte så kunne enhver se at noget var rivende galt. Men du mener altså at det var det rigtige at gøre, bare at lade tingene sejle, at lade selvglade, uansvarlige ledere med storhedsvanvid køre hele verdensøkonomien i sænk??? Nok rigtigt at forsvare et skide princip om frie arbejdskræfter end forsøge sig med lidt regulering mhp at redde millioner fra at gå fra hus og hjem, redde millioner af firmaer fra konkurs etc etc.

Alle de sunde og raske mennesker der stemmer på LA, de er åh så enige i at al velfærd, ældrepleje og sygehuse kan spares væk........ lige indtil de selv er indlagt. Så hyler de op. Du skal have lov at tro that you will come out on top, som en af de evigt stærke, hvis vi afskaffede al regulering, men jeg er nu ret sikker på at du vil fortryde det.



20/10 2022 15:02 DjengisCash 3107152



Ret så enig,

Politik og ledelse af en virksomhed er vidt forskellige discipliner. Der er mange eksempler på dygtige erhvervsfolk, der ikke kunne begå sig i politik. Det omvendte ses jo også.

Som politiker skal man, ud over at tåle befolkningens generelle ringeagt, kunne acceptere det mulige kompromis. Det kræver en robust psyke at deltage i politik, og det frasorterer desværre en del af de mere eftertænksomme og følsomme typer.

Vi har de politikere vi fortjener, siger den gamle talemåde. Og så længe, man ikke selv stiller sig til rådighed som folkevalgt, så bør man være tilbageholdende med at være "mandagstræner", når politikernes formåen kommenteres.




20/10 2022 15:53 2107154



At være "tilbageholden" er en balancegang, men det skal ikke afholde en fra, at være kritisk. Nøjagtig som med sine investeringer. Så kan man godt have en god CEO, et godt selskab, gode medarbejdere, et godt produkt, et god profit, men man skal altid være kritisk og det ansvar kan man ikke fralægge sig :−)



TRÅDOVERSIGT