Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk og deres overskud


107481 Weee 2/11 2022 18:49
0
Oversigt

Som bekendt betaler Mærsk ikke særligt mange penge til den danske stat selvom de nok runder de 200 milliarder i overskud i år. Der er blevet talt om at Mærsk skal betale extra i skat på grund af krisen. Det advarer Mærsk imod fordi der skal være lige konkurrence vilkår for alle rederier.

Nu er mit spørgsmål til jer:

Hvis nu staten tog 20 af de 200 milliarder - så Mærsk "kun" havde 180 milliarder i overskud. Hvorfor vil det stille Mærsk i en dårlig konkurrencemæssig situation?

Weee



2/11 2022 19:41 Occam 3107482



Umiddelbart er svaret nej, idet Mærsk har så mange kontanter, at de ikke aner, hvad de skal gøre af dem. Men en implementering af højere skat ville medføre nogle uheldige sideeffekter.

Hvis nu Mærsk havde været en lille dansk virksomhed med et beskedent overskud på 200 tusinde, så skulle de have betalt 22% i selskabsskat, altså 44 tusinde. Således er de fleste danske virksomheder i samme konkurrencemæssige situation mht. skat. Og det er jo et smukt princip om lighed ift. staten.

Det er imidlertid uheldigt, hvis staten laver overraskelsesangreb på virksomheder. Der er i forvejen rigelig meget usikkerhed ved at drive virksomhed. Akutte indgreb skal reserveres til akutte problemer.

Så er der den oprindelige begrundelse for Mærsks næsten skattefrihed (dvs. tonnageskat): At deres konkurrenter på de store have heller ikke betaler skat. Og her har vi jo et smukt princip om global lighed.

Og endelig er der et praktisk problem. Det handler som altid i politik om magt, snarere end en eller anden form for retfærdighed. Hvis vi lader Mærsk betale skat, så sejler de flåden et andet sted hen. Så får vi muligvis skat denne gang; men fremover vil Mærsk betale næsten ingenting i skat på Cayman Islands eller et lignende sted. Og det har vi jo ikke nogen glæde af.




2/11 2022 19:43 vestasfan 4107483



Ved den kommende udbytte betaling, vil statskassen få sit..Der er rigeligt til alle.



TRÅDOVERSIGT