Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Siemens Gamesa - købstilbud


108014 MartinHansson 22/11 2022 08:20
Oversigt

Har modtaget et købstilbud fra Siemens Energy på mine Siemens Gamesa aktier til en historisk lav kurs. Jeg har købt dem dyrt, hvorefter de faldet, men jeg har længe håbet at den grønne omstilling ville rette op på kursen. Tilbuddet oplyser intet om hvorledes jeg er stillet hvis jeg beholder aktierne og jeg har en kort tidsfrist til at acceptere købstilbuddet. Er det et offer-I-can't-refuse? Eller kan jeg håbe på, at mange andre heller ikke vil sælge og Siemens Energy senere kommer med et bedre tilbud. Hvad risikerer jeg ved ikke at sælge?
T.o. har banken i vis deport mine aktier ligger, har været til absolut begrænset hjælp, så jeg håber I kan kaste lidt lys og risici-vurderinger over dette.22/11 2022 11:48 DjengisCash 1108018Selskabet har hjemsted i Spanien, så det er de spanske regler som gælder.

Måske du er heldig, at der er nogen herinde, som har styr på de regler. Jeg forstår godt, at din bank ikke kan/vil rådgive på nogen måde.

Efter danske regler, så vil du blive tvangsindløst til tilbudskursen, hvis der er tilstrækkelig tilslutning fra andre aktionærer. Er der ikke tilstrækkelig tilslutning, så afvises tilbuddet.

Men om det også gælder i Spanien ved jeg ikke.22/11 2022 11:51 Hyst 1108019Siemens Gamesa bliver afnoteret - ingen ide hvordan en evt. senere tvangsindløsning kunne være en fordel. (Spanske regler). Men det er nok den vej det går.

https://uk.practicallaw.thomsonreuters.com/w-027-8986?transitionType=Default&contextData=(sc.Default)&firstPage=true#co_anchor_a759733

Du kan jo satse på at de ikke opnår de 90% og må forhøje deres bud.

Ulempen er afnoteringen.22/11 2022 13:14 Hyst 0108020Jeg har haft gode erfaringer med det svenske system, hvor der udpeges en offentlig "god mand" og hvor skiljemann fra Sveriges Aktiesparanes Riksförbund varetager aktionærernes interesser.
Tvangsindløsningskursen blev her så vidt jeg husker 50% højere end overtagelsestilbuddet.
Men man skal være aktiv!

Om noget lignende findes i Spanien ved jeg ikke, og sproget gør det jo ikke nemmere - men tvangsindløsningstilbuddet skal være fair står der.


22/11 2022 16:52 DjengisCash 3108024Du har den information, at aktien, siden planen om købstilbud blev kendt i maj, er blevet handlet meget tæt på budprisen på 18,05 euro.

Så det er markedets generelle vurdering, at der ikke kommer et bedre bud på bordet. Siemens Energy ejer 67 procent af aktierne i forvejen, så overbud fra anden side er ikke en mulighed.

Personligt ville jeg sælge aktierne i markedet med det samme, så undgås det, at pengene evt. bliver låst i en periode i forbindelse med tvangsindløsning.

Hvad du selv har givet for aktierne tidligere, må du ikke lade dig styre af. Husk at et tab kan modregnes i andre gevinster på aktier.TRÅDOVERSIGT