Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Shape Robotics lander storinvestor


108016 ProInvestorNEWS 22/11 2022 10:48
2
Oversigt

Shape Robotics lander storinvestor og forventer trecifret millionomsætning i 2023

22.11.2022 07.45

Voksende international efterspørgsel på dansk uddannelsesteknologi får nu Shape Robotics til at offentliggøre omsætningsforventningerne til min. DKK 130 mio. i 2023, hvor der også forventes positivt driftsresultat. Med en investering på over 26 mio. kr. dags dato fra Investeringsforeningen Fundamental Invest og Fundamental Fondsmæglerselskabs kunder, går Shape Robotics ind i det nye år med en ambition om notering på Nasdaq Main Market Copenhagen.

Danske Shape Robotics har som en af de få vækstselskaber på Nasdaq First North Growth Market leveret på IPO-målsætninger godt et år før tid og oplever i dag en kraftigt stigende international efterspørgsel på EdTech-løsninger. Den ekspansive vækststrategi har givet afkast både i form af øget omsætning og en serie opjusteringer og bygger på partnerskaber med blandt andet Samsung Electronics, INACO og Altex.

Nu hæver Shape Robotics ambitionerne yderligere og forbereder en notering på Nasdaq Main Market Copenhagen i 2023. I dag kan selskabet tilmed meddele, at den erfarne kapitalforvalter Michael Voss med en kapitalindsprøjtning på over 26 mio. kr. sikrer likviditet til at følge den langsigtede vækstplan.

Investeringsrådgiver for Fundamental Invest, Michael Voss, forvalter i dag DKK 2,5 mia. og har 30 års erfaring med fokus på investering i danske aktier.

"Vi har fulgt Shape Robotics tæt i seks måneder og vælger nu at investere mere end 26 mio. kr. for at understøtte den videre vækstrejse. Ledelsen har en stærk faglig ballast og har vist et skarpt blik for at gribe de muligheder, som markedet for digital uddannelse byder på. Shape Robotics er med deres nøgleklare patenterede produkter og services utrolig godt placeret i en branche, der understøttes af en global digitaliseringstrend og som finansieres af enorme og allerede allokerede midler til digitalisering af undervisning," siger Michael Voss.

Øget kapital og stor omsætning understøtter rejse mod hovedmarkedet

Den 9. september 2022 opjusterede Shape Robotics omsætningsforventningerne til 2022 med omkring 10 pct. Fra DKK 75-85 mio. Til DKK 81-93 mio. Selskabet forventer nu at omsætte for minimum DKK 130 mio. I 2023 og lande et positivt driftsresultat.

Ifølge CEO i Shape Robotics, André Fehrn, er den danske EdTech virksomhed nu moden til at forberede en notering på Nasdaq Main Market, der vil gøre Shape Robotics mere tilgængelig for internationale og institutionelle investorer.

Med en stærk ledelse, stærke partnerskaber og forventet sorte tal på bundlinjen vil Shape Robotics sideløbende med forberedelserne til en opnotering, fortsætte med at omfavne markedet for uddannelses-teknologi, som oplever kraftig vækst.

"En notering på hovedbørsen er et naturligt næste skridt for os, som vil vække interessen hos andre store institutionelle investorer, som ikke kan investere i First North-selskaber. Jo bredere finansieret Shape Robotics kan blive internationalt og jo flere store og små investorer, der kommer med på vores vækstrejse, desto bedre er den ballast, som vi går fremtiden i møde med. Som vækstcase på Nasdaq First North har vi bevist "proof of business", og vi ser frem til at levere en række resultater, der gør os yderligere klar til at åbne det næste kapitel i vores historie med en eventuel op-notering i 2023," siger CEO André Fehrn.

Hos Fundamental anerkender Michael Voss ledelsen for at drive Shape Robotics frem med strategisk overblik og evne til at effektuere på salgs- og distributionssiden med konstant fokus på en ansvarlig omkostningsstyring.

"Shape Robotics har skabt et rigtigt godt og skalerbart produkt og har etableret stærke partnerskaber, der gør dem i stand til at favne et stort og uudnyttet marked. Kombinationen af partnerskabet med Samsung Electronics og et antal mindre, lokale partnere, der smidigt håndterer lokale forhold af kulturel og markedsmæssig karakter, giver en omkostningseffektiv og agil adgang til markederne," udtaler Michael Voss.

Yderligere oplysninger og investorrelationer

André Fehrn, CEO Shape Robotics A/S

Tlf. (+45) 2444 8556

Email: ir@shaperobotics.com

Rugmarken 18, 3520 Farum, Denmark

CVR-nr. 38322656

www.shaperobotics.com

Kommunikation og PR:

Gullev & Co. ApS

www.gullev.co

Boris Gullev

Tel: +45 31 39 79 99

E-mail: borisgullev@gmail.com

Shape Robotics har en betalt digital IR-aftale med ProInvestor.com

https://news.cision.com/dk/shape-robotics/r/shape-robotics-lander-storinvestor-og-forventer-trecifret-millionomsaetning-i-2023,c3670189

https://news.cision.com/dk/shape-robotics/i/shape-final-selection-03-22-103,c3116080

https://news.cision.com/dk/shape-robotics/i/shaperobotics-2022-108,c311608122/11 2022 10:51 ProInvestorNEWS 2108017Shape Robotics gør klar til entré på hovedbørsen i 2023
22.11.2022 09.51 • MarketWire •
Shape Robotics, der producerer robotter til undervisningsbrug, vil fra 2023 tage springet fra Nasdaqs minibørs til hovedbørsen.

Det skriver det danske selskab i en meddelelse.

De forhøjede ambitioner offentliggøres, i forbindelse med at Shape Robotics har fået sig en ny investor i Fundamental Invest, der vil skyde mere end 26 mio. kr. i den danske robotproducent.

Ambitionerne omfatter også forventningerne til omsætningen og driftsresultatet i 2023. Her venter Shape Robotics en toplinje på mindst 130 mio. kr. og et positivt driftsresultat.

Til sammenligning venter selskabet i 2022 en omsætning på 81-93 mio. kr.

- En notering på hovedbørsen er et naturligt næste skridt for os, som vil vække interessen hos andre store institutionelle investorer, som ikke kan investere i First North-selskaber. Jo bredere finansieret Shape Robotics kan blive internationalt og jo flere store og små investorer, der kommer med på vores vækstrejse, desto bedre er den ballast, som vi går fremtiden i møde med, siger topchef i Shape Robotics, André Fehrn, i meddelelsen.

Med til at sikre likviditeten til selskabets langsigtede vækstplan er kapitalforvalter Michael Voss fra Fundamental Invest, der har investeret over 26 mio. kr. i selskabet.

Kapitalforvalteren vurderer, at Shape Robotics med sine patenterede produkter og services er godt placeret i branchen, der understøttes af en global digitaliseringstrend.

Shape Robotics entrerede på minibørsen First North i maj 2020. Siden har selskabet blandt andet indgået samarbejde med den sydkoreanske teknologigigant Samsung Electronics.

Aktien stiger tirsdag 14,3 pct. til 15,95 kr.

.\˙ MarketWire

Morten Frederik HeltoftTRÅDOVERSIGT