Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investeringspodcasten afsnit 145: Er FED på en umulig opgave


108049 Helge Larsen/PI-redaktør 23/11 2022 18:26
4
Oversigt

Værterne har forskellige bud på, hvor meget FED hæver renten til deres næste møde. Er Twitter blevet et problematisk vedhæng til Tesla? Hvad kan vi lære om det kommende år ud fra USA's rentekurve? Og er oliepriserne på vej ned? Lyt med, og få svar på dette og meget mere.

00:00 - 01:09: Intro
01:09 - 07:10: Alle øjne på næste FED-møde
07:10 - 13:29: Er Twitter blevet det problematiske vedhæng til Tesla?
13:29 - 21:09: Hvad fortæller USA's rentekurve om det kommende år?
21:09 - 29:00: Er oliepriserne på vej ned?

23/11 2022 20:05 Aps invest 5108052FED signal giver rally nu: BREAKING 'Majority' of FOMC says slower rate hikes 'would soon be appropriate'24/11 2022 07:02 ProInvestorNEWS 2108057USA: Frygtindekset faldt igen - i laveste niveau siden august - GENT

24/11 06:35

VIX-indekset, der måler den underliggende volatilitet i S&P 500-indekset faldt igen onsdag, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentliggjorde referatet af sit seneste rentemøde.

Referatet viste da også, at der var "betydeligt flertal" for "snart" at sætte tempoet i renteforhøjelserne ned, ligesom bankens chefgruppe fremhævede forringede internationale økonomiske og finansielle vilkår og et blødere amerikansk forbrug.

Udsigten til renteløft med mindre bevægelser end de seneste fire møders 0,75 pct.point er kærkomment nyt for aktieinvestorerne, der spejder efter rentetoppen og en mulig vending i rentebanen engang i 2023.

VIX-indekset faldt derfor med 4,4 pct. til indeks 20,48, hvilket ikke er set lavere siden midten af august, og indekset er nu faldet nærmest uafbrudt siden den seneste top i midten af oktober i 33,63. I samme perioden er S&P 500 steget med godt 12 pct.

En negativ udvikling i VIX, altså et fald i volatiliteten, har alt andet lige en forstærkende positiv effekt på aktierne, da det åbner op for større risikobudgetter hos en række større investorer.

.\˙ MarketWire24/11 2022 07:04 ProInvestorNEWS 2108059USA: Flest Fed-chefer ønskede "snart" mindre renteløft - GENT

24/11 06:34

Der var på rentemødet den 1. og 2. november flertal blandt cheferne i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, for "snart" at sætte tempoet eller størrelsen på kommende renteløft ned fra de 0,75 pct.point, som banken har benyttet de seneste fire gange.

Chefgruppen vurderede imidlertid også, at rentetoppen, terminalrenten, kunne ende højere end hidtil antaget.

Det fremgår onsdag af referatet af rentemødet.

- En række deltagere bemærkede, at efterhånden som pengepolitikken nærmede sig en position, der var tilstrækkelig restriktiv til at nå komiteens mål, ville det blive hensigtsmæssigt at bremse forhøjelsestempoet i målintervallet for federal funds-renten, hedder det i referatet af diskussionen i Federal Open Market Committee, FOMC.

- Derudover vurderede et betydeligt flertal af deltagerne, at en opbremsning i forhøjelsestempoet sandsynligvis snart ville være passende. Et langsommere tempo under disse omstændigheder ville bedre give komiteen mulighed for at vurdere fremskridt hen imod dets mål om maksimal beskæftigelse og prisstabilitet.

Federal Reserve har et mål om en kerneinflation på 2,0 pct. om året. Senest viste bankens foretrukne mål, kerneprisdeflatoren PCE Core, imidlertid en stigningstakt på 5,1 pct. på årsbasis i september.

Chefgruppens argument for en opbremsning i renteløftene var blandt andet, at de virker med forsinket effekt og med usikkert omfang på økonomien, ligesom et langsommere tempo kunne reducere risiciene for ustabilitet i det finansielle system.

Enkelte medlemmer af chefgruppen noterede sig dog, at det kunne være fordelagtigt med yderligere renteløft til et mere restriktivt niveau for renten, indtil der er mere "konkrete tegn" på, at inflationspresset er tilstrækkeligt aftagende.

- Mange deltagere kommenterede, at der var betydelig usikkerhed om det endelige niveau af fed funds-renten, som er nødvendig for at nå komiteens mål, og at deres vurdering af dette niveau til dels vil afhænge af indkommende data.

- Alligevel bemærkede flere deltagere, at med inflationen, der hidtil kun har vist få tegn på at aftage, og med vedvarende udbuds- og efterspørgselsubalancer i økonomien, var deres vurdering af det ultimative niveau af fed funds-renten, der ville være nødvendigt for at nå komiteens mål, noget højere, end de tidligere havde forventet.

Federal Reserve har indtil nu i år hævet sin toneangivende rente seks gange med samlet 3,75 pct.point til intervallet 3,75-4,00 pct., mens renten fra årets start lå omkring nul

.\˙ MarketWireTRÅDOVERSIGT