Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas: Lunken markedsreaktion på potentiel storordre


108169 ProInvestorNEWS 29/11 2022 11:13
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Vestas har annonceret at de er blevet foretrukket til en større flydende havvindpark i Sydkorea. Lunken markedsreaktion viser investorforbehold



Vestas har annonceret, at de er blevet udpeget som foretrukken leverandør til havvindprojekt i Sydkorea

Der er ikke tale om at de har fået en ordre

Når/hvis det sker vil Vestas informere om det

Det er sandsynligt, at det sker

Markedsreaktionen er meget pauver. Aktien stiger 0,5 %.

På trods af at den indeholder mange spændende momenter



Havvind - Her forventes væksten at komme og her har Vestas historisk været lidt bagefter

Flydende platform - Ny og lovende fundament

Udstyr - 15 MW - Vestas havvind flagskib



Forsigtig markedsreaktion viser investorforbehold efter skuffende 2022



2022 har været et skuffende år for Vestas med for mange nedjusteringer. Den udvikling har naturligt sat sig og gjort indtryk på investorerne. 2023 kan ikke blive værre og bliver formentlig bedre, fordi inputomkostningerne falder (stål, transport, etc). Investorerne har indtaget en vent- og se holdning. De vil vente med at tro på den gode vending indtil ordrer bliver ubetingede og der kommer mange flere af dem som har manglet meget de seneste 12 måneder



29/11 2022 17:29 DjengisCash 5108178



Ordre på 756 MW til Australien er også annonceret i dag.

Det bliver spændende, hvor mange ordrer der tikker ind inden nytår. På et tidspunkt skal der jo komme skred i tingene, da den grønne omstilling ikke er aflyst.



30/11 2022 08:45 VærKritisk 2108190



Udover bl.a. Rockwool, GN, Netcompany så er Vestas er en af de aktier jeg har samlet forsigtigt op i, mens det hele har været lidt vingeskudt.

Den grønne omstilling er ikke aflyst. Tværtimod. Der skal nok komme tryk på igen. Spørgsmålet er, hvornår, og hvad hele aktiemarkedet skal igennem, inden det sker. Jeg tror desværre ikke så meget på nogen snarlig altieoptimisme af betydning. Selv hvis Powell "kun" løfter med 0,5% næste gang, så tror jeg ikke det giver nogen større stigning og slet ikke en varig.

Men med de lange briller på, så burde Vestas være et fornuftigt sats. Der kommer til at blive investeret massivt i energi inkl grøn energi, og på nogle punkter feks mht råvarepriser, fragtomkostninger osv går det allerede i den rigtig retning for Vestas.




TRÅDOVERSIGT