Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Julestemning i porteføljen


108944 DjengisCash 24/12 2022 13:33
9
Oversigt

Der skal lyde en julehilsen til alle trofaste debatører i dette dejlige forum.

Det har været et spændende og til tider nervepirrende år på aktiemarkedet, selv for de mere erfarne investorer. Obligationerne, som vi næsten havde glemt, er blevet støvet af og udgør igen et stabiliserende element i mange porteføljer.

Min egen portefølje har haft glæde af den fastlagte strategi med overvægt af value-aktier og fravalg af aktier højt prissat på fremtidig indtjening. Samlet afkast på 18 procent luner gevaldigt under juletræet, men arbejdsindsatsen har også været noget større end sædvanligt.

Noget så kedeligt som tankaktier og bankaktier har givet pæne positive afkast. Vestas er jo ikke ligefrem value, men som sving-aktie har den jo været lækker at arbejde med. Skuffelser har der naturligvis også været, men dem kan man jo bruge til at minde sig selv om, at man stadig ikke er færdigudlært som investor.

Det som har skuffet i år, som eksempelvis danske Demant bliver en af dem, som jeg tror på i det kommende år, og den er jo på ingen måde højt prissat længere. Så her er tanket op til øverste læstemærke.

Jeg håber, at du får et godt investeringsår i 2023.



26/12 2022 13:28 Helge Larsen/PI-redaktør 4108956



I lige måde Djengiscash. Tak for dine mange gode indlæg her på ProInvestor. :−)



27/12 2022 08:42 VærKritisk 3108963



Og god jul også det dig.

Og flot resultat i år. Og det ligner at vi er på vej ind i et turbulent 2023, hvor du kan få brug for al din erfaring og evne til stock picking.

Hver dag kan man finde info om, hvor raterne er på vej hen og således få en daglig pejling på, hvor markedet er og hvor det er på vej hen. Det kan man ikke for andre markeder. Og der har alle dage været voldsom meget intl. politik i olie og tank, og politik lige nu er da alt andet end kedeligt. Så at sætte tank i bås med kedelige kedelige bank, det må du gjort bare fordi det rimer...hehe.

Nogle tankrederier er faldet lidt tilbage på det seneste. Jeg har hevet meget gevinst ud af tank i år og det varer nok ikke længe inden jeg så småt vil begynde at samle lidt op igen. Der kommer ikke rigtig ny tank kapacitet på markedet de næste par år, så de vil stadig lave gode penge, er mit bud.

Pas nu på med nytårskrudtet så du ikke får brug for mere end aktier fra Demant.

Godt Nytår.



27/12 2022 16:17 DjengisCash 2108972



Jeps det rimer, men hvis man før har fået bank i tank i den lokale bank, eller har tanket banker på det forkerte tidspunkt, så ved man, at hverken gode tanker, eller et hjerte der banker for banker, kan redde dig fra bank i tank og bank.

Godt nytår :−)



TRÅDOVERSIGT