Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

2023 kurstrigger i Zealand Pharma


108994 EliotSpitzer 28/12 2022 09:17
Oversigt

Jeg er lang i Zealand Pharma for øjeblikket. Der er særligt to pipeline-projekter, som gør at jeg har den aktie for øjeblikket men de øvrige projekter er absolut også med til at sikre at dette er en biotech investering, hvor jeg mener at en del riskiko, som er taget ud. Her lidt om de to projekter, som jeg mener er meget vigtige for 2023

Short Bowel Syndrom (korttarmssyndrom) - Glepaglutide
Først et lille citat fra AKTIEINFO.net seneste analyse af Zealand Pharma (18-11-2022):

"Glepaglutide er en langtidsvirkende GLP-2 analog i flydende form klar-til-brug til behandling af korttarmssyndrom, der er en permanent og livstruende sygdom, hvor de berørte personer har vanskeligt ved at optage næringsstoffer og væske i tarmene. Op mod 40.000 personer i USA og Europa skønnes ramt af sygdommen. De hårdest berørte personer kræver omfattende daglig og livslang medicinsk behandling."

Der er kommet data far det første kliniske forsøg, EASE-SBS 1 og det var meget positive. Det gav også aktien et løft tidligere i år. Nu venter jeg så på data fra EASE-SBS 2 indenfor nærmeste fremtid og interim data EAS-SBS 3 i Q1 2023. Disse data-sæt skal gerne danne grundlag for indgåelse af partneraftale for glepaglutid i løbet af 2023.

Bemærk at EASE-SBS 2 resultaterne egentlig er forventet inden nytår her i 2022. Det kan bliver en krustrigger i de kommende dage. Omvendt så mener jeg også at lock-up perioden på de nye aktier udløber i starten af Januar 2023 og dette kan give anldening til at nogle større investorer sælger for at få den gevindst som ligger ovenpå det sidste kvartals stigning. Her er derfor noget at følge nøje i de kommende par uger.

Boehringer Ingelheim - (BI 456906)
Boehringer Ingelheim har et klinisk udviklingsprogram for GLP1/GLU dual agonisten med det specifikke udviklingsnavn "BI 456906", som er på license fra Zealand Pharma. Programmet ser på GLP1/GLU dual agonisten med én gang ugentlig dosering i tre sideløbende forsøg med hver sin indikation. Boehringer Ingelheim ser på følgende indikationer: type 2 diabetes, fedme og fedtlever (NASH).

Fase 2 forsøg mod type 2 diabetes blev afsluttet i Q4 sidste år, og foreløbige data kom i september. Hovedresultaterne er positive og blev opsumeret i Zealand Pharma's meddelse fra 21. september 2022:

• BI 456906 sænkede effektivt HbA1c op til -1,88 % i uge 16 hos patienter med type 2-diabetes i det kliniske fase 2-studie.

• Præklinisk farmakologi af BI 456906 understøtter igangværende fase 2 studier i fedme eller ikke-alkoholisk steatohepatitis.

For det kliniske forsøg i fedme forventes fase 2 data i løbet af 2023.

For det kliniske forsøg med fedtlever (NASH) forventes fase 2 data i løbet af Ultimo 2023/primo 2024. Forsøget er angivet til at være afsluttet d. 7. december 2023 men herefter skal der laves studierapport og der skal eventuelt diskuteres videre udvikling med FDA. Projektet med fedtlever (NASH-projektet) har nemlig opnået "Fast Track Designation" hos FDA i USA.

I princippet kan forsøg på de tre indikationer gennenmføres i et seperat forløb men der kan også være en pointe i at se på type 2 diabetes og fedme i et og samme forsøg men fordelt på flere arme i forsøget. Men i det øjeblik at Boehringer Ingelheim annoncere at de går i fase tre er jeg meget sikker på at det udløser en større milepælsindtægt til Zealand Pharma baseret på den samarbejdesafatle som ligger med Boehringer Ingelheim. Jeg har dog også det klare indtryk at uanset at der er tre indikationer i spil så bliver der kun tale om en betaling for start af fase 3 forsøg. Til gengæld er den potentiale øknomiske gevindst ved royalty betaling fra 2-3 produkter med hver sin indikation i dette markedssegment meget positiv for fremtiden. Jeg er sikker på, at hvis fase 3 bliver igangssat bliver dette vurderet positivt hos en række aktie-analytiker.

Der er dog også andre kurstrigger i 2023 end de to store ovenfor nævnte. Der er eventuel indsendelse af lægemiddel-ansøgning til FDA for dasiglucagon mod CHI i første halvdel af 2023. Endeligt er det også muligt at der kan komme andre partneraftaler for projekter i pipelinen. I tilleg regner jeg også med at de kommer med yderligere information om amylin-analogen "ZP8396" (Se tidligere indlæg).

Jeg mener samlet at Zealand Pharma har et utroligt interessant potentiale for 2023 og ultimativt skal man ikke udelukket at Zealand Pharma kan ende med at blive opkøbt i 2023 eller at en af de større modne pipeline projekter bliver solgt fra. Med emission tidligere i år er- der også sikret funding til at kunne klare sig et godt stykke ud i fremtiden, hvis der blot i tillæg kan komme lidt milepælsbetalinger.

Men jeg høre gjerne bud på fra andre som er mere pesimitiske end jeg. Jeg har tjent gode penge på Zealand Pharma frem til nu men jeg har haft andre aktier, hvor jeg tabte på grund fart-blindhed. Jeg høre derfor gjerne både positive og negative betragtninger fra andre.28/12 2022 10:15 LLi 9108995Hvad er forventningerne til milepælsbetalinger i 2023? Hvad er "lidt" i din optik? "Lidt" sammenlignet med et driftsunderskud på flere hunderede millioner kr. slår ikke igennem på bundlinjen. Kassebeholdningen udgør omkring 600 mio. kr. pr. 31/12-22. Det vil i grove tal, dække driften indtil 31/12-23. Jeg vil ikke være overraket, hvis Zealand kommer med en emission i løbet af 2023, da 12 måneders cashflow indtil videre, vil være faretruende tæt på, at tømme kassen sidst på året. Det vil ikke være en gunstig forhandlingsposition for selskabet. Selskabet leverer forsat enormt små indtægter og trods gode data og store forventninger, tror jeg ikke på, at 2023 vil bringe væsentlige salgsindtægter. Så står og falder kampen med milestonebetaling eller upfront på et muligt partnerskab. Det forudsætter, at der kommer flere penge i kassen i min optik. Men jeg kan blive overrasket som alle andre. Men forsøger, at anskueliggøre risikomomenter i casen, som umiddelbart er overset.

Vil ikke gætte på opkøbsmulighederne. Nu har jeg i +12 måneder hørt på, at Bavarian skulle blive opkøbt og kursen skulle være 500-600-700. Det giver ikke andet en stor sandsynlighed for skuffelser, at spekulere i opkøb.


***
Korrektion til ovenstående. Var overbevist om, at emissionen i 2022 lå før 30/9, men er først gennemført i oktober. Så pengekassen er bestemt ikke tom pr. 31/12-23. Men nærmere udgøre ca. 700 mio. kr. Dette skal ses i relation til, at Zealand står stærkere i en forhandling end jeg først fik antaget. Tror stadig, at ordinære driftsindtægter fra (licens)salg vil være begrænset og hatten skal hænges på milestones og upfront betaling fra et partnerskab med den medfølgende usikkerhed om tidsmæssig placering og størrelse af mulige betalinger.28/12 2022 11:40 EliotSpitzer 9108999LLi - Tak et godt indspark i debatten om Zealand Pharma. Jeg mener absolut at du har fat i noget væsentligt her. Biotech selskaber bruger mange penge når de gennemføre kliniske studier og særlig fase 2 eller fase 3 studier. Zealand Pharma driver også en del laboratorie forskning for at udvikle nye lægemiddelkandidater. Det koster alt sammen. Pengekassen er derfor værd at holde øje med. Men "burn rate" er højest når det hele er egen udvikling og mindre hvis der kommer en partner, som driver det kliniske udviklingsprogram for en lægemiddel-kandidat som eksempelvis med ZPs partner BI.

Jeg ved ikke hvad der kommer i kassen af milepælsbetalinger i 2023. Jeg har mine egne gæt men det er gæt. Zealand Pharma er også blevet defensive på at guide på den slags fordi det er afhængig af eksterne faktorer. Så du har helt ret når du påpeger usikkerheden her. Men det vel netop på grund af den usikkerhed at selskabet købte sig tid med en emission i efteråret 2022.

Opkøb er selvfølgelig altid et wildcard indtil det sker men det er jo ikke helt usædvanlig scenario i biotech. Den hollandske hovedejer Van Herk (ejer 14,81 %) har jo lavet den slags transaktioner før og med en ny aktionær, Polar Capital, som sidder med 11,51 % af aktierne så mener jeg at der er noget som kunne ligne "line up" til parter, der kan forhandle. Men hvis Van Herk sælger sig ud så tror jeg mindre på det scenario.28/12 2022 13:08 LLi 6109005Enig. En del af emissionen gik, som jeg husker det også til refinansiering og tilbagebetaling af lånekreditorer med ca. 300 mio. kr., så driftsforbedringen er foruden besparelse på salgsafdelingen, fokuseret RD, også opnået med lavere finansieringsomkostninger.28/12 2022 10:28 ProInvestorNEWS 8108996Zealand Pharma kunne 30. september annoncere positive resultater fra fase 3-forsøg med glepaglutid hos patienter med korttarmssyndrom. Derudover har virksomheden netop sikret sig 786 mio. kr. fra salg af nye aktier. Dermed står Zealand Pharma stærkt i kommende forhandlinger med en potentiel partner og til udvikling af deres pipeline - som også indeholder spændende produkter inden for fedme. Hør mere i dette interview, hvor Helge Larsen et taget ud til Zealand Pharma for at tale med CEO Adam Steensberg.
28/12 2022 10:39 exitnu 7108997Aktie-tip i Avisendanmark i samarbejde med Dansk Aktionærforening:

Lars Jørgen Rasmussens kursraketter 2023:

Hvilken sundheds-aktie har du ekstra store forventninger til?

Biotekaktien Zealand Pharma. Det, de har i pipelinen, kan blive til guldæg ...

https://avisendanmark.dk/artikel/ekspert-for-tidligt-at-k%C3%B8be-vestas-sats-p%C3%A5-overset-gr%C3%B8n-aktie

(Tirsdag 27. dec. 2022)29/12 2022 07:34 HanneP 6109022God opdatering Eliot. Tak for den. Vi er mange som er spændt på, om hvorvidt EASE-SBS 2 data lander i dag eller i morgen.29/12 2022 09:05 EliotSpitzer 6109027Hej HanneP - Ja, jeg ser også frem til rapporteringen af resultater fra EASE-SBS 2. Det er Zealand Pharma som selv har skabt denne forventning. De skrev i "Company announcement No. 51 / 2022" (Q3 Report) følgende:

"Upcoming events

- Initiate Phase 1b MAD trial of ZP8396, a long-acting amylin analogue in development for obesity by the end of the fourth quarter 2022.
- Interim Phase 3 data from EASE-SBS 2 and 3 long term extension trials of glepaglutide expected by the end of the fourth quarter 2022, and first quarter of 2023, respectively."

De har altså egentlig 2 aktiviteter, som de har oplyst skal være på plads ved udgangen af året. Den første har jeg allerede skrevet om i et tidligere indlæg. Jeg syntes begge dele er så væsentlig nyheder at der bør rapporteres til markedet men nu får vi se hvordan Zealand Pharm vælger at disponerer nyhedsstrømmen.30/12 2022 09:32 EliotSpitzer 6109075Dette er blot til orientering. Da resultaterne fra EASE-SBS 1 blev offentliggjort tidligere i år kom pressemeddelsen efter at der var åbnet for handel og 2 timer senere blev der holdt webcast om dette tema. Det betyder at meddelen om EASE-SBS 2 kan komme senere i dag. Men min intuition siger mig at meddelen sikkert først kommer lige efter nytår fordi dette vil give en god start på året. Men vi får at se! Jeg syntes dog at disse data er så vigtig for selskabet at jeg har svært ved at se at de kan holde dem tilbage til noget senere på året, hvis altså de har bearbejdning af studie resultater på plads.TRÅDOVERSIGT