Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

AKTIER - Torsdagens inflationstal giver januar retning


109425 ProInvestorNEWS 11/1 2023 08:05
8
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

I morgen kommer det amerikanske inflationstal for januar. Tallet kan blive definerende for resten af januar måned sammen med regnskaberne



De fleste er formentlig enige om at inflationen toppede i sensommeren i USA og i efteråret i Europa/Danmark

Derimod er der uenighed om hvor hurtigt inflationen kommer ned

Investorerne er meget optimistiske og lader deres forventninger afspejle i den amerikanske rentestruktur

Når rentestrukturen er invers (renten på korte penge højere end lange) er det et varsel om at investorerne forventer det kun er et spørgsmål om kortere tid før Federal Reserve vil give efter; stoppe renteforhøjelserne og igen begynde at sænke renterne

Federal Reserve derimod synes meget stålsatte på at hæve yderligere, og lade de høje renter gælde ind i 2024 uden nedsættelser

Forskellen i opfattelser kan kort opsummeres i 2 dele. 1)FED tog gruelig fejl i 2021 og vil ikke fanges på det forkerte ben igen. 2)FED vil sikre sig, at arbejdet ikke blot gøres halvfærdigt og at inflationen ikke varigt bliver forankret nær de 2 %. Hvis man sænker for hurtigt, vil investorerne samtidig måske fornemme, at "the FED put" = Centralbanken skal nok komme og hjælpe investorerne i knibe er genetableret, og det opfordrer til spekulation, som FED vil undgå

I morgen kommer inflationstallet for december

Analytikerne forventer 6,5 % inflation på årsbasis

Et tal herover vil selvsagt være skuffende og et vidnesbyrd om at det går for langsomt med at få prisstigningerne ned

Et tal under 6,5 vil være det modsatte.

Det er små marginaler og afvigelsen der tæller.

6,6 være være et dårligt tal også selv om afvigelsen fra det forventede vil være den mindst mulige. Tilsvarende vil 6,4 % omvendt kunne gøre den gode forskel. Det er afvigelsen der tæller i en verden, som tænker meget kortsigtet





11/1 2023 08:23 CharlesPonzi321 4109427



Med andre ord er det overvejende sandsynligt at tallene "overrasker" til den gode side. Positivt for tech, JPY og Eur og råvarer via valutaerne



11/1 2023 08:56 Helge Larsen/PI-redaktør 3109428






11/1 2023 09:50 Aps invest 6109429



Jyske Bank opjusterer forventningerne efter stærkt fjerde kvartal
8:46
Jyske Bank opjusterer forventningerne til 2022 efter en stærk udvikling i fjerde kvartal, hvor banken har nydt godt af det stigende renteniveau, et højt aktivitetsniveau, positive kursreguleringer og gunstige finansielle markeder.

Banken med hovedsæde i Silkeborg venter nu et samlet nettoresultat for 2022 på ca. 3,8 mia. kr. eksklusive engangsomkostninger på godt 0,1 mia. kr. i forbindelse med køb og integration af Handelsbanken Danmark i 2022.

Tidligere var forventningen et resultat efter skat i den øvre ende af intervallet 3,0-3,4 mia. kr. eksklusive engangsomkostninger.

Det forventede resultat per aktie for hele 2022 er opjusteret til ca. 56 kr. før engangsposter fra et tidligere ventet resultat per aktie i den øvre ende af intervallet 44-50 kr.

- Opjusteringen afspejler et resultat før skat på ca. 1,9 mia. kr. eksklusiv engangsomkostninger i fjerde kvartal 2022 drevet af stigende renter, et godt aktivitetsniveau, en tilbageførsel af nedskrivninger på ca. 150 mio. kr. samt positive kursreguleringer og gunstige finansielle markeder, skriver banken i en meddelelse.

Da Jyske Bank for præcis et år siden for først gang kom med en prognose for 2022 var forventningen et et nettooverskud i intervallet 2,7-3,1 mia. kr. og et resultat per aktie på 40-46 kr.

De oprindelige 2022-forventninger blev første gang opjusteret 20. april, og i august blev de præciseret op i den øvre ende af det opjusterede forventningsinterval.

Aktien i Jyske Bank faldt tirsdag 0,9 pct. til 479,30 kr



11/1 2023 23:25 CharlesPonzi321 4109452



6 store US banker kommer med regnskab fredag. Virksomheder har generelt haft en forbløffende evne til at hæve priserne ser det ud til. Restauranter går dog konkurs en masse.
Louis Vuitton
772.30
+16.00
(+2.12%)
Hvem ville have gættet på det ?? (Ny ATH i dag)



12/1 2023 07:45 ProInvestorNEWS 5109455



Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet


Investorerne vil i dag holde skarpt øje med amerikanske inflationstal. Selv den mindste afvigelse fra forventninger kan flytte markederne. "Som forventet" kan være skuffende



De seneste måneder har arbejdsmarkedsrapporten og forbrugerpriserne (inflation) været de nøgletal, som investorerne fokuserer mest på

I dag bliver forbrugerpriserne for december offentliggjort

Konsensusforventningerne lyder på 6,5 % i årsstigningstakt

Som udgangspunkt vil 6,2-6,4 blive betragtet som "meget positivt afvigende" og give større kursstigninger

6,6-6,7 vi være meget skuffende og kunne sende aktierne og obligationerne ned og USD op

Hvis tallet bliver 6,5 vil det ramme skiven, men formentlig alligevel være skuffende

Det skyldes, at investorerne har indstillet sig på at inflationen er toppet OG at den hurtigt vil komme ned

Det er netop det som den amerikanske centralbank Federal Reserve har advaret om de seneste måneder. Ting tager (meget længere) tid end investorerne kortsigtet har tålmodighed til

De seneste dage er aktierne steget meget og renterne faldet.

Det skyldes formentlig en positionering til et positivt afvigende tal

Hvis tallet altså rammer konsensus, rammer det skiven. Helt kortsigtet kan det give stigninger, men ved slutningen af dagen vil 6,5 i givet fald formentlig blive vurderet som skuffende og give kursfald. Kortsigtet handler alt om afvigelser fra det forventede, snarere end det absolutte tal



12/1 2023 18:44 ProInvestorNEWS 2109477



Inflationen aftager i USA - "sød musik" med fortsat turbulens forude

12/1 15:14

De amerikanske forbrugerpriser aftager igen, og det åbner døren for, at den amerikanske centralbank vil skrue ned for sine renteforhøjelser i den kommende tid.

Det vurderer flere økonomer oven på tallene, der afslører et fald i forbrugerprisinflation til 6,5 pct. i december fra 7,1 pct. måneden før. Samtidig aftog kerneinflationen til 5,7 pct. i december fra 6,0 pct. ifølge Bloomberg.

- Det mest oplagte er nu, at den amerikanske centralbank vil vælge at hæve den ledende rente med mere moderate 0,25 procentpoint på det kommende pengepolitiske møde i starten af februar, skriver Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv, i en kommentar til tallene.

- Det vil man som almindelige dansker nyder godt af i form af et fald i de lange boligrenter og en generelt mere positiv stemning på aktiemarkedet, tilføjer han.

Han kalder de aftagende forbrugerprisstigninger for "sød musik". Samtidig er de helt på linje med investorernes forventninger, viser estimater fra Bloomberg for både inflationen og kerneinflationen.

- Faldet i inflationen er selvfølgelig rigtig positivt - men det er ikke den store overraskelse. Det er svært at finde en økonom, som ikke indregner et pænt fald i inflationen i disse måneder, skriver Frederik Engholm, der er chefstrateg i Nykredit, i en kommentar.

Den amerikanske centralbank hævede senest renten 50 basispoint ved mødet i december, og inden da blev renten løftet 75 basispoint på en række møder.

- Det lader dog til, at aftagende styrke i en række amerikanske nøgletal på det allerseneste kombineret med inflationstal, der efterhånden er faldet meget fra toppen på over 9 pct. i sommer, ja det bidrager til en blødere kommunikation fra Federal Reserve. Flere af centralbankens medlemmer taler nu om mere beskedne renteforhøjelser, og om at rentetoppen ikke ligger langt væk, skriver Frederik Engholm.

Ifølge Dansk Erhvervs Tore Stramer skal investorerne og forbrugerne dog passe på med at glæde sig for tidligt, da inflationen fortsat er alt for høj og ligger for langt væk fra centralbankens mål om en inflation på 2 pct.

- Den amerikanske centralbank vil derfor sidde parat til hæve den ledende rente yderligere, hvis inflationspresset ikke som ventet aftager yderligere i løbet af året, skriver han.

- Det er derfor også for tidligt at ånde lettet op og forvente et yderligere fald i de lange rente igennem 2023. Vi går ind i turbulent tid, hvor renterne generelt vil blive fastholdt på et højt niveau indtil inflationen endegyldigt er blevet bragt under kontrol, lyder det videre.

.\˙ MarketWire



12/1 2023 18:45 ProInvestorNEWS 2109479



Centralbankchef ser renteløft på 25 basispoint efter inflationstal

12/1 16:02

Inflationen i USA aftager, og dermed kan der også skrues ned for størrelsen af det næste renteløft i den amerikanske centralbank.

Det mener Patrick Harker, der er chef for Federal Reserves afdeling i Philadelphia, efter offentliggørelsen af tallene.

Centralbankchefen hælder mod et løft på 25 basispoint ved det næste rentemøde, der samtidig bliver hans første møde med stemmeret i rentekomitéen FOMC. Rentemeddelelsen fra mødet kommer 1. februar.

- Renterne er nødt til at komme op over 5 pct., men ikke meget over det niveau, siger han ifølge Dow Jones.

Inflationstallene har været med til at flytte gennemsnitsforventningen, så flere end før tallene nu hælder mod et løft på 25 basispoint, efter at renten ved det seneste møde blev hævet med 50 basispoint.

Gennemsnitsforventningen er flyttet til en stigning på 28 basispoint fra 33 basispoint før inflationstallene.

Desuden indikerer swap-markedet nu, at renteforhøjelserne i februar og marts samlet set bliver under 50 basispoint, eller to gange 25 basispoint, rapporterer Bloomberg News.

Forbrugerprisinflation aftog til 6,5 pct. i december fra 7,1 pct. måneden før. Samtidig aftog kerneinflationen til 5,7 pct. i december fra 6,0 pct. ifølge Bloomberg.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT