Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Prøver Zealand Pharma at fange en hvid hval? - ZP 10000


109503 EliotSpitzer 13/1 2023 16:12
Oversigt

I 2019 opkøbte Zealand Pharma det Toronto-baserede Encycle Therapeutics. Aftalen er lidt sammensat og jeg skal ikke gå ind på de kommercielle vilkår for aftalen. Men jeg syntes der ligger et spændende aspekt i denne avtale.

Hvad er det interessant som Zealand Pharma har erhvervet? Det primær mål er jeg helt sikker på var at få fat i peptidet "ET3764", men Zealand Pharma fik også adgang til en molekyle-bank med cirka 5.000 unikke peptidmakrocykler.

Den prækliniske lægemiddelkandidat, som tidligere hed ET3764 men som nu hedder ZP 10000, har den samme lægemiddel-virkningsmekanisme som Entyvio (vedolizumab). Dette syntes jeg er interessant fordi det lægemiddel er Takeda's blockbuster produkt indenfor indikationerne "colitis ulcerosa" og "behandling af Crohns sygdom", som begge er former for inflammatory bowel disease (IBD) eller på dansk inflammatorisk tarm-sygdom. Det interessant er ikke alene at produktet er en blockbuster (= mere end 1 mia $ om året i omsætning) men også at det netop er Takeda som sælger dette produkt. Det er nemlig værd at bemerke at Takeda også sælge GATTEX® (teduglutide) som jo er 1. generationsproduktet indenfor Short bowel syndrome (SBS) eller Kort Tarm-Syndrom på dansk. Zealand Pharma's Glepaglutide ser ud til i den klinisk udvikling at blive 2. generationsproduktet indenfor Kort Tarm-Syndrom. Det vil være oplagt at lave en aftale med Takeda på Glepaglutide. Men ZP 10000 kunen måske også være interessant for Takeda. Argumentet imod her vil være at hvorfor skulle Takeda have et "me-to" produkt indenfor IBD? Den store fordel ved ZP 10000 skulle være at dette produktet skulle kunne leveres i en oralt formuldeirng i modsætning til Entyvio som er en infusionsformulering.

For at sætte det hele lidt i perspektiv. På den seneste kvartalsrapportering fra Takeda (1. halvår 2022 (oct 2022)) oplyst selskapet at for Entyvio (under forudsætning av subkutan godkendelse) så mener Takeda at selskabet kan øge det årlige topsalg for lægemidlet til $7,5-$9 milliarder. Det er et hop fra tidligere fremskrivninger på $5,5-$6,5 milliarder. Takleda oplyste også at selskabet forventede et samlet salg på 5,4 milliarder dollars for regnskabsåret 2022 (sluttede marts 2023) og videre oplyste Takeda, at det er på vej til at ansøge om den subkutane injicerbare version af det i øjeblikket kun IV-præparat inden udgangen af regnskabsåret 2023 (slutter marts 2024).

I Herman Melville's roman Moby-Dick er kaptain Ahab fuldstændig besat med at fange den store hvid hval Moby-Dick. Er det samme jagt som Zealand Pharma er igang med nu. Det vil være utroligt flot hvis ZP 10000 kan komme igang med klinisk udvikling og potentielt kunne blive 2. generation indenfor IPD . Der er dog også mange andre selskaber der jagter den hvide hval for øjeblikket så der vil ikke nødvendigvis være de samme pengene i denne indikation når ZP kommer i mål. Men jeg er sikker på at Takeda har fanget op at Zealand Pharma har nogle interessant produkter i pipeline.13/1 2023 16:43 LLi 9109504Interessant perspektivering. Zealand Pharma har nogle fine emner i pipelinen og hvad fremtiden vil bringe, ja, det må blive afgjort af fremtiden. Håbet lever. Håbet om, at ZP i fremtiden vil adskille sig fra mængden af små bio-butikker og vise, at de formår, at skabe omsætning og overskudsdannelse af investors risikovillige kapital.

Indtil videre er selskabet placeret i det brede felt, blandt rigtig rigtig mange små udviklingsselskaber, der gør hvad de er bedst til, nemlig, at formøble investors kapital i jagten. Rejsen er lang, bumpet og usikker. Så jeg ser tiden an. Resultatet kan formentligt først aflæses om nogle år og det er svært, at fremskynde processen.13/1 2023 19:01 EliotSpitzer 7109506LLi - Jeg har lige så mange penge i Norsk Hydro som jeg har i Zealand Pharma og på den måde bliver risiko balanceret ved risiko spredning. Totalt er der vel 10 selskaber i aktieporteføljen. Det spreder også risiko. Men jeg syntes Zealand Pharma har en stærk pipeline både på den kort og den lange bane.14/1 2023 08:13 LLi 5109514Hej @Eliot. Syns du nævner mange (i mine øjne) gode elementer af casen, men jeg har en iboende frygt. Bl.a. en frygt for, at andre måske bliver forblændet af de store tal og derfor fandt jeg plads til, at nævne den aktuelle investeringsrisiko.

Hvis du læser lidt i min historisk herinde, vil du bl.a. finde, at jeg også under Bavarian, har været ude med mange risikobetragtninger siden 20/21. Her har der været rigtig mange bud på, at nu kommer det store forretningsgennembrud og så kan jeg passende tilføje, at det ved vi ikke med sikkerhed og tiden viser resultatet.

Vi kan ikke fremskynde udviklingen ved, at glorificere mulighederne og gemme den kedelige side af sagen væk.

Fint, at du har balanceret dine investeringer, men det ved vi ikke om alle har. Derfor er det relevant, at nævne, så ingen bliver lokket i uføre uden, at have et rimeligt oplyst grundlag om investeringen.14/1 2023 11:08 Manfred 4109520Det bedste der kan ske for sealand er at Novo køber hele firmaet. De samarbejder allerede om nødpennen. Men kan det tænkes der er andet der kunne sælges og fremstille via Novos store netværk? Det ville give stor boost værdi for Sealand at få deres pipeline, hurtigere ud på markedet?
Manfred.TRÅDOVERSIGT