Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norden


109528 New In Town 14/1 2023 19:12
4
Oversigt

Skal jeg være bekymret for mine Norden-aktier, fordi BDI-indekset bliver ved med at falde. Ratefaldet burde ikke påvirke aktiviteterne med tank og de mange skibe, der indlejes, eller gør det?, men der er en del egne skibe i balancen, hvor aftalerne løbende skal genforhandles på et lavere niveau. Er kursen forventelig på vej ned i 2023, eller hvad tror I?



15/1 2023 08:25 Helge Larsen/PI-redaktør 2109535



Velkommen til New In Town. Spørg eventuelt i shippingchatten. :−)



15/1 2023 09:35 VærKritisk 4109536



Bulk påvirker ikke tank.

Tank har været godt længe. Umiddelbart ser udsigterne stadigt gode ud, dels fordi der træder nye Rusland sanktioner i kraft primo februar, dels fordi der ikke kommer megen ny kapacitet ud fra værfterne. Ligeledes burde genåbningen i Kina bidrage til at holde raterne oppe. Og hvis vi oveni så kunne få al den recessionssnak til at forstumme, så kunne det blive rigtig godt igen.

Så tankrederierne vil stadig tjene mange penge og udbetale pæne udbytter. Men der skal godt nok også tjenes vildt mange penge for at overgå de seneste kvartaler eller bare holde niveau. Spørgsmålet er, om det er at håbe på for meget??? Jeg har tjent vildt godt på Torm som jeg købte en pæn stor portion af omkring kurs 40. Jeg har løbende solgt ud inkl solgt alle mine Norden. Jeg har stadig lidt Torm og Hafnia, og flere af dem vil nok ryge, hvis raterne kommer lidt tilbage. Hvis du slet ikke har solgt ud og sidder på en pæn gevinst, så ville jeg overveje at høste om ikke andet så noget af den.

Men tank påvirkes ikke kun af konjunkturerne men i høj grad også af storpolitik. Det sidste er der pt alt for meget spænding i, hvilket ikke gør det mindre svært at spå.

Bulk er godt nok dødt. Også mht bulk burde genåbningen af Kina være godt nyt. Jeg er fristet og følger meget med, men jeg køber ikke noget igen før jeg spotter bare lidt tegn på liv.






17/1 2023 22:05 0109608



Fra Børsen.dk

Stik imod forvent­ning: Nu styrtdykker de tankrater, som Torm og DS Norden lever højt på



TRÅDOVERSIGT