Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DSV, 1012 - 2022 ANNUAL REPORT


110009 ProInvestorNEWS 2/2 2023 09:26
3
Oversigt

Company Announcement No. 10 12 "DSV delivered a strong set of results for 2022. We achieved EBIT growth of 48% and a strong cash flow, driven by good performances across all divisions. 2022 was an eventful year , and I know that our teams across the organisation have worked hard to support our...

Læs hele rapporten: https://investor.dsv.com/news-releases/news-release-details/dsv-1012-2022-annual-report




2/2 2023 09:29 ProInvestorNEWS 3110010



DSV venter i 2023 at driftsresultatet (EBIT) før særlige poster vil falde til 16-18 mia. kr. fra de 25,2 mia. kr., der blev opnået i 2022.

Det fremgår torsdag morgen af selskabets regnskab for fjerde kvartal 2022.

- Udsigterne for 2023 antager en global økonomisk vækst i niveauet 2-3 pct. i 2023 - med de laveste vækstrater i de avancerede økonomier, skriver DSV, der fortsætter:

- Normalt forventer vi, at transportmængderne vil vokse i takt med økonomien, men i anden halvdel af 2022 så vi mængderne falde mere end BNP på grund af reduktion af lagerniveauer og normalisering af forbrugeradfærd efter covid-19.

DSV forventer, at den negative udvikling i fragtmængderne vil fortsætte i første del af 2023, men der ventes et opsving i andet halvår.

Transport- og logistikkoncernens forventninger forudsætter et fald i luft- og søfragtmængder på 2-5 pct. for hele 2023.

I takt med normaliseringen af transportmarkederne venter DSV, at bruttoavancen per fragtet enhed i Air & Sea-divisionen vil falde i forhold til gennemsnitsniveauet i 2022.

For vejdivisionen, Road, og lagerdivisionen, Solutions, forventer DSV, at markederne vil have en flad udvikling eller falde med lave encifrede procentsatser i 2023.

DSV's mål er fortsat at tage markedsandele inden for alle divisioner.

Forventningerne til 2023 forudsætter, at valutakurserne, især den amerikanske dollar mod danske kr., forbliver på det nuværende niveau, skriver DSV, der også pointerer, at geopolitik og et usikkert makromiljø kan påvirke resultaterne i 2023.

.\˙ MarketWire




2/2 2023 09:38 ProInvestorNEWS 4110012



DSV kommer med varer og resultater til tiden. Guidance for 2023 indenfor skiven (EBIT, fsp.) 16-18 mia. og konsensus. Mindre aktietilbagekøb. Mon ikke DSV er igang med at spare op til den store budrunde om DB Schenker?

Per Hansen

https://twitter.com/PerNordnet/status/1621043054621622272



2/2 2023 11:27 ProInvestorNEWS 3110016



DSV/Sydbank: Bør følge C25 efter driftsskuffelse og godkendt prognose

2/2 08:58

DSV's fjerde kvartal bærer præg af en årsafslutning med højere driftsomkostninger på tværs af selskabets divisioner. Omvendt flugter logistikkoncernens forventninger for det nye år fint med forventningerne i markedet.

Det vurderer Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker i Sydbank, over for MarketWire, efter at DSV har fremlagt årsregnskab torsdag morgen.

DSV's driftsresultat før særlige poster landede i fjerde kvartal på 4749 mio kr., hvor analytikerne ifølge konsensusestimater indsamlet af selskabet selv var ventet 4979 mio. kr.

Her bidrog Air & Sea-divisionen mest med 3816 mio. kr. - dog lavere end konsensus på 3958 mio. kr.

Konklusionen for kvartalet lød på et overskud på 3789 mio. kr., hvilket var bedre end de 3499 mio. kr., som analytikerne havde regnet med.

Det skyldes lavere finansielle omkostninger i kvartalet, forklarer Mikkel Emil Jensen.

Med et skuffende driftsresultat på tværs af divisionerne på den ene side og forventninger, der flugter fint med konsensus i markedet, på den anden ser senioranalytikeren en flad udvikling i aktien i forhold til markedet.

Forventningerne til et driftsresultat før særlige poster på 16-18 mia. kr. flugter til gengæld godt med markedsforventningen om et driftsoverskud på 17 mia. kr.

- DSV kommer lidt svagere ud af fjerde kvartal end forventet, men prognosen fylder nok mest trods alt i øjnene på investorerne, og i og med at det er i tråd med forventningerne, tror jeg ikke, at aktien kommer til at bevæge sig særligt meget, siger Mikkel Emil Jensen.

.\˙ MarketWire



2/2 2023 11:46 ProInvestorNEWS 3110020



DSV/Sydbank: Forventningslettelse bag plus trods driftsskuffelse

2/2 10:28

DSV's fjerde kvartal bærer præg af en årsafslutning med et skuffende driftsresultat på tværs af selskabets divisioner som følge af højere afskrivninger.

Omvendt flugter logistikkoncernens forventninger for det nye år fint med forventningerne i markedet.

Netop forventningerne får investorerne til at drage et lettelsens suk, vurderer Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker i Sydbank, over for MarketWire.

Aktien har torsdag efter en times handel lagt sig i toppen af det danske C25-indeks med et plus på 5,2 pct. til 1210,50 kr.

DSV's driftsoverskud før særlige poster landede i fjerde kvartal på 4749 mio. kr., hvor der ifølge konsensusestimater indsamlet af selskabet selv var ventet 4979 mio. kr.

- Skuffelsen er primært drevet af afskrivninger, og det er markedet ikke så bekymret over, siger Mikkel Emil Jensen.

Afskrivningerne løb i kvartalet op i 1037 mio. kr.

Investorerne glæder sig videre over, at DSV's forventninger om et driftsresultat før særlige poster på 16-18 mia. kr. i 2023 stemmer overens med markedsforventningen om et driftsoverskud på 17 mia. kr.

- Når vi kigger på prognosen i 2023, flugter den med forventningerne, men der er måske også i markedet en bekymring for, om DSV også kunne levere - så det er en form for lettelsens suk, at det flugter med det ventede, forklarer senioranalytikeren.

Konklusionen for kvartalet lød på et overskud på 3789 mio. kr., hvilket var bedre end de 3499 mio. kr., som analytikerne havde regnet med.

Det skyldes lavere finansielle omkostninger i kvartalet, forklarer Mikkel Emil Jensen.

.\˙ MarketWire



2/2 2023 13:52 Helge Larsen/PI-redaktør 3110021



DSV er altid på udkig efter opkøbsmuligheder, og transport- og logistikselskabet har appetit på både små og store opkøb .

Det fortæller DSV's driftsdirektør Jens Lund til MarketWire efter transport- og logistikselskabets regnskab for fjerde kvartal 2022.

DSV er de seneste år vokset kraftigt ved en række store opkøb af blandt andet amerikanske UTI, schweiziske Panalpina og seneste kuwaitiske GIL, der alle primært har været drevet af ønsket om at øge aktiviteterne inden for luft- og søforretningen.

Interessen i store opkøb består, forklarer Jens Lund, der dog også henviser til nogle andre forretningsområder, der kan blive styrket via opkøb.

Geografisk kunne DSV's driftschef godt ønske sig at være lidt større inden for lagerforretningen i USA.

Driftsdirektøren ønsker sig også en stærkere e-commerce-forretning, der blandt andet står for driften af eksempelvis Magasins onlineforretning med lager, plukning og forsendelse af pakker.

- Vi vil gerne have en større repræsentation inden for det der, så vi kan følge med markedet, siger Jens Lund.

Et område som transportløsninger til medicinalsektoren, som har meget høj strukturel vækst, er også et fokusområde for DSV, der invester organisk i området.

- Det er jo klart, hvis vi kan købe noget aktivitet op, der kan styrke det der. Så vil vi jo selvfølgelig gerne kigge på det.

De store opkøb DSV har foretaget inden for Air & Sea har være globale opkøb, mens opkøb inden for vejdivisionen, Road, eller lagerdivisionen, Solutions, ifølge Jens Lund i højere grad vil være mere målrettede for at få geografiske eller vertikale kompetencer ind i forretningen.

- En stor del af vores fremdrift har jo været, at vi har været gode til noget og kunne vokse selv, men vi har da også tit købt noget til. Der har gjort, at så fik vi nogle nye kompetencer. Det er egentligt den måde, vi gør det på, siger Jens Lund, der fortsætter:

- Det kan både være stort og småt. Vi har jo egentlig appetit på det meste.

Blandt de store potentielle opkøb har DSV i snart trekvart år været sat i forbindelse med et opkøb af den tyske logistikkæmpe DB Schenker , hvor der har været spekuleret i priser på op til 150 mia. kr.

.\˙ MarketWire




2/2 2023 13:53 Helge Larsen/PI-redaktør 2110022



DSV OVERBLIK Q4: Udsigt til opsving sidst på året

2/2 11:47

DSV har aflagt regnskab for fjerde kvartal af 2022 torsdag morgen. Her er de vigtigste nedslagspunkter i regnskabet:

* Både omsætning og driftsresultat skuffer i fjerde kvartal som følge af modvind i luft- og søfragtsdivisionen, Air & Sea, der har været ramt af lavere fragtrater og faldende volumen.

* DSV var under corona hjulpet af ekstraordnære forhold på transportmarkederne, hvor forsyningskædeproblemer var med til at drive fragtraterne vejret. Normaliseringen af forbrugeradfærd efter covid-19 var med til at presse koncernen i anden halvdel af 2022.

* I fjerde kvartal faldt omsætningen med 18,9 pct. og den negative udvikling i fragtmængderne venter transport- og logistikkoncernen vil fortsætte i første del af 2023, men der ventes et opsving i andet halvår.

* DSV venter i 2023 at driftsresultatet (EBIT) før særlige poster vil falde til 16-18 mia. kr. fra de 25,2 mia. kr., der blev opnået i 2022. Her er midtpunktet i 17 mia. kr. dog en spids over analytikerkonsensus på 16,8 mia. kr.

* Transport- og logistikkoncernen fortsætter med at levere penge tilbage til aktionærerne, idet der stilles et udbytte på 6,50 kr. per aktie i udsigt for 2022. Det er en forøgelse fra 5,50 kr. per aktie for 2021.

* Ydeligere har DSV også lanceret et nyt aktietilbagekøbsprogram på 2500 mio. kr. Det er dog en reduktion i forhold til det samlede tilbagekøbsprogram, der blev lanceret i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, der var på hele 7 mia. kr.

* Opkøb har været en vækstmotor for DSV, og koncernen kigger stadig efter levedygtige opkøb i alle størrelser, fortæller driftschef Jens Lund.

Tabel for DSV's fjerde kvartal 2022:
Mio. kr.
Q4 22
Q4 22(e):
Q4 21:
FY 22
FY 22(e):
FY 23 (e) FY 21:
Omsætning
51.231 52.323
61.302
235.665 236.767
177.918 182.306
- Air & Sea
35.923
37.015
46.168
174.431
175.523
119.721 131.901
- Road
10.078
10.185
9914
41.507
41.614
41.316 34.416
- Solutions
6224
6293
6389
24.409
24.478 24.436 18.734
Bruttoresultat
11.656 11.527
11.674
52.149
52.020
42.074 37.615
EBIT før s.p.
4749
4979
5113
25.204 25.434
16.840 16.223
- Air & Sea
3816
3958
4011
20.658
20.818
12.210 12.768
- Road
451
474
513
2040
2063
2144 1857
- Solutions
546
635
748
2701
2790
2589 1775
Res. før skat
4834
4637
4387
23.221
23.048
16.840 14.904
Nettoresultat
3789
3499
3237
17.671 17.432
11.971 11.254

(e) = medianestimater indsamlet blandt op til 17 analytikere af DSV den 23. januar

DSV's forventninger til 2023:
Mia. kr.
Ved Q4 '22
EBIT FSP
16-18

.\˙ MarketWire



3/2 2023 08:06 ProInvestorNEWS 1110048



DSV/ABG: Kursmål løftes 11 pct. til 1500 kr. efter regnskab

3/2 06:34

Den danske logistikkoncern DSV har fået hævet kursmålet hos norske ABG Sundal Collier til 1500 kr. fra 1350 kr.

Det fremgår af Bloomberg News.

Anbefalingen "køb" gentages.

Det hævede kursmål kommer, efter at DSV torsdag offentliggjorde sit regnskab for fjerde kvartal og hele 2022.

Selv om driftsoverskuddet fra selskabets divisioner skuffede, bugnede bundlinjen noget mere end ventet.

Samtidig flugtede DSV's forventninger om et driftsresultat før særlige poster på 16-18 mia. kr. i 2023 ganske godt med markedets forventninger på 17 mia. kr.
Den godkendte prognose sendte torsdag aktien i DSV til tops i C25 med et plus på 8,6 pct. til 1250 kr.

.\˙ MarketWire



3/2 2023 08:07 ProInvestorNEWS 1110049



DSV/ABG: Kursmål løftes 11 pct. til 1500 kr. efter regnskab

3/2 06:34

Den danske logistikkoncern DSV har fået hævet kursmålet hos norske ABG Sundal Collier til 1500 kr. fra 1350 kr.

Det fremgår af Bloomberg News.

Anbefalingen "køb" gentages.

Det hævede kursmål kommer, efter at DSV torsdag offentliggjorde sit regnskab for fjerde kvartal og hele 2022.

Selv om driftsoverskuddet fra selskabets divisioner skuffede, bugnede bundlinjen noget mere end ventet.

Samtidig flugtede DSV's forventninger om et driftsresultat før særlige poster på 16-18 mia. kr. i 2023 ganske godt med markedets forventninger på 17 mia. kr.
Den godkendte prognose sendte torsdag aktien i DSV til tops i C25 med et plus på 8,6 pct. til 1250 kr.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT