Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Etik og moral i trading eller investering


110708 SofC I 21/2 2023 12:43
3
Oversigt

Hej

Er der aktier I ikke vil handle med af diverse etiske årsager, har I sat nogle regler op for jer selv eller er det bare hvis det lugter af penge?

Er der forskel på om det er daytrading eller investering?


Jeg har haft handlet militær aktier, men jeg havde det ikke nemt med det. Jojo man kan altid vinkle det, det handler om at kæmpe for demokrati og frihed, men det er lidt at pudse glorien.



21/2 2023 15:59 EliotSpitzer 5110716



Jeg syntes at dette er et kompleks emne.

@SofC du peger på at man kan vælge en branche/industri fra såsom eksempelvis våbenproducenter. Her er også tobak, kul og olie & gas som hyppig er målskive. Men i de senere år er der også diskussion om andre produktionsområder såsom kød og platsik osv. Jeg syntes det er vanskeligt at sige at en hele branche er "umoralsk". I mine øjne er det mere relevant at lave en vurdering af den enkelt virksomhed når man investere.

Jeg syntes til gengæld at den geopolitisk situation gør en forskel for mig. Jeg har tidligere haft investeret i Rusland men dette ligger år tilbake fordi Putin's adfærd siden 2014 har bekymeret mig.

Jeg er også imod short trading af mere filosfiske grunde. Jeg mener grundliggende at virksomheder drejer sig om at bygge noget op. Jeg mener derfor at short er en form for destruktiv proces imod det at bygge op. Men det er mit personlig synspunkt og jeg har ikke noget behov for at skulle pådutte andre det synspunkt. Jeg vil hellere ikke kategorisk udelukke at jeg en dag selv kommer til at short en aktie men jeg har levet fint uden at gøre det frem til i dag.

Det etiske og moralske spiller egentlig den vigtigste rolle for mig i forhold til dem som er ledelse i et selskab. Tror jeg på det de siger og gøre de nogle rigtige ting. Her er jeg blevet skuffet et par gange men så er det jo bare "ud af butikken" så hurtigt som muligt.



22/2 2023 06:15 SofC I 3110732



Tak for input :)

Jeg ved mht tillid til topledere, jeg kender dem ikke personligt og jeg er ikke sikker på at det ville gavne hvis gjorde. Det siges at der er koldt pp toppen.

Ellers ja tillid til guidance og strategi. Det kan bare være svært at vurdere om andre handler langsigtede eller kortsigtede.




24/2 2023 11:26 EliotSpitzer 0110828



@SofC - Min pointe var ikke at man skal kende de enkelte topleder personligt. Det er nok lidt meget at forlange af alle parter. Men det er muligt at få et klart indtryk af en topleders professionelle personlighed ved st deltag i wecast ved regnskabsaflæggelse, deltag på generalforsamling, læse interviews og deltag i andre IR aktivitet, hvor man kan se og/eller høre ledelsen. Jeg har brugt mange timer igennem årene på dette men det gør også at jeg har fået en fornemmelse, hvem som er troværdig og hvem spm måske skyder lidt mere fra hoften. Det kan også være af værdi at tale med mennesker som kender til branchen, virksomheden og ledelsen for at få et indtryk af ledelsen og hvordan den handler og reagere på branchens udfordringer.




TRÅDOVERSIGT