Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Anavex Ny tråd feb. 2023 - Nyt Parkinsonforsøg i Australien!


110710 Tasso1 21/2 2023 12:57
22
Oversigt


Anavex 2-73 udvalgt blandt hundredevis af stoffer med størst potential i behandling af Parkinson!

https://www.anglicare.org.au/about-us/media-releases/new-anavex-trial-for-parkinson-s-disease-to-open-in-sydney/

Tidligere Anavex tråd https://www.proinvestor.com/boards/108268


Australian trial announcement.

"The Australian: HOME SCIENCE

World-first Australian trial offers Parkinson's hope. Richard Wyse is a world-leading authority on Parkinson's disease.

EXCLUSIVE
By NOAH YIM and NATASHA ROBINSON

8:22PM FEBRUARY 20, 2023

Australia will host a clinical trial for a drug that promises to fight Parkinson's disease as part of a global research effort to tackle the neurodegenerative disease that affects more than 215,000 people across the country.

Richard Wyse, the world authority on the disease, says the co-ordinated effort will bring "major change" to a field that has not produced a better drug than one discovered almost 50 years ago.

The trial drug, developed by US pharmaceutical company ­Anavex, is one of the therapies identified by a committee of experts as deserving prioritisation among hundreds others."

"Initial overseas results suggested the Anavex drug was a "meaningful step forward" for treating Parkinson's. Researchers hope it could slow the development of the disease within patients, compared to existing therapies that can only ease a patient's decline during otherwise unabated development of the disease.

The Australian trial will be a part of a series to combat Parkinson's disease that Dr Wyse, who chairs the expert committee as ­director of clinical development at UK charity Cure Parkinson's, says makes him "hugely encouraged".

"I think we're going to make a major impact in the neurodegeneration field over the next year or so," he said.

The late-stage clinical trial has been set up by non-profit philanthropy group Shake It Up, under its Catalyst program, which aims to accelerate the rollout of therapies to combat Parkinson's disease.

Shake It Up chief Vicki Miller said she hoped this would be the first of several drugs to be trialled in Australia."21/2 2023 19:44 Tasso1 11110720


21/2 2023 20:14 Budweis 7110721Er det ikke lidt underligt Anavex ikke benytter lejligheden og fortæller den gode nyhed?21/2 2023 20:40 Tasso1 11110722Anavex. I en nøddeskal - det er næsten mere normalen, at sådanne nyheder kommer frem fra alle andre end Anavex - en af de sidste ansættelser var ellers indenfor IR?

Kom til at se, at linket fra "anglicare" må være fra det afsluttede PDD fase 2 forsøg - beklager!
Det nye forsøg understøttet af bl.a. Shake I Up Fundation med 50 % - svarende lidt til det australske MJFF, burde dog være god nok!

Uprofessionelt af 7NEWS, at de fortæller at stoffet hedder Anavex og ikke 2-73!

Når der nu startes nyt forsøg op i Parkinson skulle man næsten tro, at man havde lidt kendskab til PDD OLE resultaterne - Anavex må på dette tidspunkt som minimum have en god ide om, at der er et vist grundlag for at udvikle casen på dette område - havde Anavex viden om et helt fejlet OLE forsøg, så ville man måske ikke være så begejstret i Australien?

Får evt. data fra PDD OLE en af de næste dage?21/2 2023 21:14 vestasfan 7110724Hvornår forventes det at data foreligger i forhold til Australien?21/2 2023 21:44 Solsen 10110725Missling sagde senest, at der nu snart kom gang i de forsøg, der længe har stået stand by.

Håber at dette forsøg er starten på en større udrulning af de påtænkte forsøg. Men umiddelbart synes jeg, at det ligner et initiativ fra Shake it up.

Mon ikke man afventer analyserne af AD fase 2b/3 forsøget således, at man bliver klog på Blarcamesines virkning på pts.

Der er heldigvis nogle der har skrevet til IR med krav om lidt PR.

De må dælme snart komme med noget !
21/2 2023 22:47 Solsen 10110726Hele 7 stk planlagte fase 3 forsøg fremgår af Anavex pipeline.

https://www.anavex.com/therapeutic-candidates

Det er stort og kan blive vildt.

Men vi skal se en eller anden form for cash indskud eller partneraftale inden de alle ruller.
21/2 2023 23:02 poppelkongen 6110727tænker efterhånden, for at blive ansat ved anavex skal man have als, for de glemmer tidt at fortælle om nyheder, eller hvor de har gemt deres data

ironi kan forekomme ti hi7/3 2023 10:44 Milito 2111126Stilheden er desværre ret passende. Havde Missling ikke hyret ind til IR?22/2 2023 06:40 Helge Larsen/PI-redaktør 6110735Pharma og biotek - opdatering fra debat og chat uge 8 Bavarian Nordic ' Novo Nordisk ' Genmab ' Zealand Pharma ' Scandinavian Medical Solutions ' Anavex
23/2 2023 15:17 Tasso1 12110786Anavex Udpegningen af 2-73 som stoffet med største potentiale i behandling af Parkinson.

Et nyt innovativt program for hurtigere at identificere og fremskynde adgangen til effektive nye behandlingsmuligheder i Parkinson - og ekspertgruppen, som har udpeget Blarcamesine/2-73, som 1. prioritet blandt hundredevis af andre stoffer, med største potentiale for en effektiv behandling i Parkinson.
Fase 3 forsøget bliver herudover for en stor del sponseret af bl.a. Shake It Up Fundation.(stifteren af SIUF har selv Parkinson og ejer af en robotfirma i AUS - for nogle år siden styrkede de deres samarbejde med MJFF i US evt. på baggrund af Anavex, hvor MJFF havde sponseret de første forsøg af 2-73 i Parkinson)
Et stærkt signal fra eksperter og ildsjæle, som sandsynligvis har haft adgang til flere information om effekten af 2-73, end os andre alm. aktionærer.

Meget underligt, at hverken Anavex eller US medier følger op på denne anerkendelse og blåstempling?
Forhåbentlig har Anavex bare travlt med en større strategi - at US medierne ikke reagerer illustrerer bare den boble US ofte befinder sig i - og især når det ikke kommer fra en BP!
Havde det været Biogen - så havde vi sikkert fået den med store armbevægelser!


https://shakeitup.org.au/research/catalyst-programme-velocity-cpv/

https://cureparkinsons.org.uk/research/our-research/ilct/ilctcommittee/23/2 2023 21:33 Boersboe 10110799Anavex

Jeg må indrømme, at jeg langsomt mister troen på at Anavex nogensinde bringer 2-73 frem til produktion. Der er larmende tavshed og har været det længe. På alle deres studier og planlagte studier. De viser lidt primary outcomes og så sker der ikke en dyt. Fraset alle spekulationerne om diverse; heriblandt at nogen ved mere end andre. Jeg håber ikke, at nogen ved mere end andre. I så fald bliver det svært at få noget publiceret medmindre de "nogen" er forfattere på den "kommende" peer review artikel. En artikel som også er blevet lovet så mange gange, at det efterhånden er svært at tro på den nogensinde kommer. Anavex er et firma... jeg kunne forstå det langsomme arbejde, hvis det drejede sig om en publikation ved et universitet.

Det eneste positive er, at australske læger/forskere tilsyneladende ved selvsyn har set en effekt af medicinen. For reelt gennemarbejdet statistisk bevis for det, har vi ikke fået endnu.

Nuvel, jeg venter og blander mig i mindre grad i alle de spekulationer, der foregår - for det er spekulationer og intet andet. Jeg er blot begyndt at undre mig - meget. Særligt fordi den smule videnskab som foreligger taler for 2-73, mens man intet hører og i øvrigt ikke er stillet andet end løse løfter i sigte - uden tidslinje! Det finder jeg usædvanligt.24/2 2023 00:29 Tasso1 11110814Anavex Medicare afviser Biogens Leqembi!!

Alzheimer Association (som efter min mening er i lommen på Biogen), havde presset på for at Leqembi blev dækket af Medicare - hvilket lige som Aduhelm nu blev afvist - tror dog ikke det stopper her - Biogen vil forsat presse på med alle midler, for at få de forskellige sundhedsforsikringer til at dække behandlingen!

https://www.cnbc.com/2023/02/23/medicare-rejects-alzheimer-association-request-on-coverage-for-treatments-like-leqembi.html?fbclid=IwAR2kAOsQgKeOt4VfORkswmixFnkZMA1D0QAh_uhPe5f2r_sFNLjmzbieBGc&mibextid=Zxz2cZ

Nej - Anavex får bestemt ikke mange point for fremdrift og kommunikation til os aktionærer - og endnu engang ikke griber chancen for at skabe en positiv fortælling af casen?
Det ændre dog ikke på, at mange forskellige, både interne og eksterne, eksperter ser et stort potentiale i casen og 2-73 - og alt andet lige må disse eksperter være tættere på noget viden, som vi andre endnu ikke har fået den fulde adgang til, før "brikkerne" er mere samlet.24/2 2023 01:54 LLi 6110815@Boersboe

Vi taler om fremtiden og tænker det er helt naturligt, at der indgår spekulationer i større eller mindre grad.

Skulle al investering(ssnak) være baseret på rene fakta, så blev der meget stille. Så jeg hilser spekulationer og særligt velovervejet spekulationer velkommen.

Så kan man som læser selv sortere i, hvad man gider læse og hvad man mener, der kan bidrage til ens egne spekulationer om fremtiden.

Tænker ikke der er nogen herinde, der alene investerer i fakta, uden en snert af spekulation om fremtidens resultater.24/2 2023 21:26 Boersboe 7110846Anavex
@LLi

Nu kender jeg ikke din eller den præcise definition af "aktiespekulation". Men i min bog - og her https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=aktiespekulation - er begrebet "aktiespekulation" negativt betonet. Når jeg skriver spekulation, henviser jeg til, at der aktuelt henvises til diverse nye/gamle populistiske nyhedsindslag, eksperter (én ikke beskyttet titel i øvrigt), mulig "email-kommunikation" med "IR fra Anavex" og øvrige kommentarer fra feks stocktwits. Heldigvis så er eksempelvis Tasso1 god til at gøre opmærksom på, når oplysninger skal tages med forbehold. Og det med god grund.

Ovenstående hører ikke under kategorien velovervejede spekulationer i min optik. Særligt ikke når det foregår så massivt som aktuelt. Det skyldes jo tavsheden fra Anavex, hvilket lader folks tanker og ideer løbe bananas.

Der er rigtig nok nogle folk tæt på Anavex og diverse forsøg, som melder om utrolige og/eller gode effekter af 2-73. Men det er ikke et ukendt fænomen, at de som arbejder intenst med et projekt også ønsker det bliver en succes. Det sker også inden for videnskaben. Så mister man nemt jordforbindelsen eller vender det blinde øje til et problem. Deraf er peer-review et særdeles vigtigt redskab, da der her kommer second opinions fra fagfolk, der ikke har noget at vinde eller tabe i sagen. De kritiske øjne er guld værd og kan blåstemple casen. Det mangler hos Anavex. Det ikke bare mangler, men de har lovet artikler i flere indikationer i relation til flere studier, som aldrig er kommet. Desuden er den fulde analyse af seneste AD studie ej heller kommet på gaden. Den analyse er angiveligt udført af et eksternt firma... hvor langsomt arbejder det analysefirma? I princippet må Anavex vel heller ikke holde data tilbage, hvis det for alvor har betydning for kursen. På den anden side er USA - og US børsen - indimellem jo en lidt fordækt forretning.

Nå, men LLi du har jo ganske ret. Selvfølgelig gælder det om at gætte på hvad fremtiden bringer. Investerer man på gammeldags maner, så forventer man jo, at selskabet vokser og gør god forretning over tid. De gæt kan man gøre på forskellige grundlag, og her pointerer jeg blot, at man aktuelt mangler et godt grundlag. Særligt fordi Anavex mangler kommunikation og mangler at overholde hvad de lover. Derimod flyder der med alle mulige spekulationer, som man så begynder at basere sin case på. Det er usundt efter min mening. Uanset hvor god man er til sin kildekritik, så slører det, det overordnede billede. Så jeg råber på besindighed - og en smule irritation over ledelsen hos Anavex :)25/2 2023 02:33 LLi 1110849Boersboe

Ja, besindighed er godt, at have med på vejen. Det er kildekritik også. Derfor mener jeg ikke, at man skal stoppe med sine spekulationer om fremtiden, men deltage aktivt i en sund debat, hvor meninger, nuancer og vurderinger deles.

Bemærker i øvrigt, at jeg ikke på noget tidspunkt skriver om "(aktie)spekulation", så jeg er lidt uforstående overfor dit indledende spørgsmål. Du har måske i farten sat lighedstegn mellem spekulationer om fremtiden og "aktiespekulation", som aktive investeringsstrategi? Desuagtet forklaringen, så har det skabt en forkert tangent, i forhold til mit indlæg, som alene omfatter debatten.24/2 2023 03:38 Kyed01 6110816Boersboe , jeg er ikke enig i dine betragtninger må jeg indrømme.
Der har været meget positivt over de sidste par år og de ansætter stille og roligt flere folk, en ovenikøbet fra FDA.

Er enig i at tavsheden er larmende og frustrerende for aktionærerne.

Jeg er ret sikker på at der sker meget bag lukkede døre som vi ikke ved noget om og kan kun spekulere om. Det er som du sagde kun spekulation som ingen rigtigt kan bruge til noget, vi vil meget gerne se noget konkret og helst snart!

Hvis jeg havde samme forbehold som dig ville jeg sælge kraftigt ud og kun beholde et frimærke men jeg har stadig en stor position (i forhold til min finansielle position) og beholder hvad jeg har.

Yderligere er der jo ikke noget AD medicin på marked som virkeligt virker, dyrt og Medicare vil ikke betale. Hvis Anavex 2-73 er bare lidt bedre burde det bane vejen for en godkendelse og meget tyder på at 2-73 er bedre, og i pileform, så nemt og billigt at tage.

Har lidt i SAVA, et frimærke, tror ikke på dem overhovet men venter på "breaking news" fra deres CEO, (han burde være brugt bilforhandler) og de bliver skudt af, swing trading.24/2 2023 10:37 Hyst 9110824Enig eller ikke, men Boersboe har vel en pointe i at papers ikke kommer som lovet.

Dette gør at man bliver lidt eftertænksom, hvad der egentlig foregår.

Det er vel ikke raketvidenskab at lave statistisk analyse på data, hvis man tager hensyn til dem der er modtagelig for produktet og dem er ikke er.
24/2 2023 10:42 LLi 6110826Så er det vel i høj grad sundt, at spekulere over hvad der foregår og være kritisk overfor udviklingen.24/2 2023 13:08 Kyed01 8110832@Hyst: Det har han da, ingen tvivl om det.

Jeg har da også før luftet mine egne frustrationer på tidligere tråde og solgt ca 20% af min beholdning.

Jeg har lært på den hårde måde at Biotech tager tid, meget lang tid og er nu mere aller mindre afklaret med det.

Nu er jeg også rimeligt tungt inde i NWBO, nogle investorer der har været med fra starten af deres fase 3 forsøg i hjerne kræft, 15 år og de hænger stadig på.
Paa trods af meget flot peer review i JAMA liger aktien stadig i 0.6-0.7$ området hvad mange er utroligt frustreret over.

Det viser i begge tilfælde at vi ikke ser de store kurs ændringer før en godkendelse er i hus, gode data er ikke nok!
Og hvad er gode data anyway? Det kommer helt an på hvem man spørger og hvilken metode der er brugt, det er sgu forvirrende nogle gange.

Jeg regner ikke med noget nyt af betydning fra Anavex før til sommer, måske i may.

Hvis Anavex kunne præsentere en partner, en af de tunge bio firmaer, vil raketten nok starte og shorterne må dække hvad der giver mere brændstof til raketten.
Ønske tænkning her på en fredag, ha-ha.24/2 2023 13:30 Fandel 4110834Det kunne være fantastisk med et partnerskab. Ganske enig i, at det ville starte raketten.24/2 2023 21:27 Boersboe 7110847@Kyed
Overvejer også at sælge ud. Som skrevet tidligere giver jeg det året ud, men med Anavex' hastighed så tror jeg efterhånden ssh er høj for at Anavex ikke ligger i mit depot 2024.25/2 2023 11:12 VærKritisk 4110852Du har en sund skepsis. En stor thumbs up for den.

Biotek er noget vanskeligt noget i almindelighed, amerikansk biotek i særdeleshed. Af samme grund har jeg kun et frimærke. Det frimærke beholder jeg, da belønningen utvivlsomt vil være ekstraordinær, hvis.......24/2 2023 23:21 TDT123 12110848Jeg har ved flere lejligheder nævnt dette, det er som om at målstregen hele tiden rykkes, det sidste brik mangler, og uger bliver til mdr/år.

Men jeg glemme ikke hvorfor jeg investeret her, og der er i min optik en reel chance, for at dette går hen og bliver en blockbuster.
Det et lille biotek selskab, med Big Risk Big reward, og som oftest når det hele ser mest sort ud, så kommer åbenbaringen.

#jeg holder den faste og swinger i 8$#

Jeg syntes efterhånden at de fleste, post/artikler/analyser mfl. er i den positive skål, og husker godt alle de negative artikler i 21-22, de er ligesom ikke eksisterende mere.

Ting target tid, og i bio target det ekstra lang tid, corona har nok gjort sit, til at det har taget rigtig, rigtig lang tid.

Vedr. Inst. Investor opkøb i avxl, nu har jeg brugt lidt tid på blackrock og Vang og nogle af de andre lømler, de små opstarts virksomheder de investere i, og som regel, som største investor, falder sjovt nok i kurs. Der er ved udlån af aktier, en skyhøj rente. Så god forretning at eje aktien, og i et uroligt market som nu, at tjene penge om det går op eller ned.

Så det ikke nødvendigvis positivt at inst. Investorer køber sig ind, jo hvis det var PFA - danske bank - Novo eller i den dur.

Mvh

Torben

Ps. Regnede faktisk med stigning efter AUS artiklen, men viser igen bare usikkerheden omkring vores lille anavex, og market generelt er ikke med usikker aktier.
27/2 2023 16:01 Helge Larsen/PI-redaktør 13110915Anavex sidst i dagens Millionærklub udsendelse

https://www.euroinvestor.dk/podcast/millionaerklubben-er-festen-forbi
27/2 2023 16:37 vestasfan 8110916Lækkert Helge..27/2 2023 18:50 Tasso1 8110919Anavex Det kom du godt fra Helge - også fint at du fik luftet din mening vedr. fedtfjernelsestilgangen!27/2 2023 21:23 Solsen 9110930Lidt om fedtfjernelsesteorien:
https://www.wsj.com/articles/amyloid-gains-converts-in-debate-over-alzheimers-treatments-52b68ee3?st=hybm9fjahtjtkjx&fbclid=IwAR2nL5oN0K--iaXuor2woLo0AsLCPxNkHZ4ARUqDRlkiqUohSoSACkQHKRw

Med afsluttende bemærkning:
" We may have reached the limit of what amyloid lowering can do," said Dr. Knopman. "We therefore need to be thinking about alternatives, such as treating people earlier, looking at combination therapies and really looking at alternative targets"27/2 2023 21:27 Solsen 9110931En helt ny overskrift jeg har fanget på "Endpoints"

Breaking: FDA neuroscience chief Billy Dunn, who led Aduhelm approval, will leave agency

Zachary Brennan
Senior Editor

The FDA's top neuroscience expert Billy Dunn, who was embroiled in controversy over his close ties with industry ahead of two key Alzheimer's drug approvals, has decided to leave the agency effective immediately, according to an internal email obtained by Endpoints News.

"Billy has decided to retire from the FDA and explore other opportunities while continuing his focus on improving the lives of patients with neurological diseases," Peter Stein, head of the Office of New Drugs, said in the email.

Flere hoveder burde rulle i den skandalesag !27/2 2023 21:52 Solsen 12110934Ser at Stockwits og Ihub var før på færde end mig :−)

Det ser nu bedre ud for Anavex. Hovedmanden bag skandalen om Aduhelm er væk fra fda og man vil nu se nærmere på Anavex m.fl. idet man må gå nye veje.

Fedtfjernelsesteorien har fejlet og har kostet mia af dollers og helt forblændet udviklingen af midler til at hjælpe de syge med Alzheimers mv.27/2 2023 22:24 Milito 6110936Jeg vil nu vente med at se en retning inden at jeg beslutter mig for om det har en positiv påvirkning for Anavex casen.
27/2 2023 22:31 Solsen 12110937Du vil ikke se noget i kursudviklingen. Shorterne styrer lige nu, men de vil kunne væltes med gode nyheder.

Der skulle komme data på shortandelen i dag.

For mig at se har vi den helt store shortsqueeze intakt - forudsat gode meddelelser fra Anavex !

Ved dårlige meddelelser vinder shorterne.

Men en oprydning i fda er for mig at se en fordel for Anavex. BigPharmas indflydelse har være alt for indgribende på beslutningerne. Objektiviteten er forhåbentlig tilbage.28/2 2023 04:40 Kyed01 9110944@Solsen,jeg er helt enig men er lidt bekymret over at FDA er styret af de tunge bio selskaber som kan ses på linket nedenunder, helt grotesk.
Okay gudskelov er der andre godkendelse agenturer and FDA.
Håber virkelig på at Anavex får en stor partner ind hurtigst mugligt, det vil hjælpe gevaldigt med at fremskynde processen og kursen vil også rykke godt nordpå. Jeg håber er de allerede er i forhandlinger om det, vil formode at de får adgang til alle data og kan drage deres egne konklusioner.

https://rumble.com/vv4rzt-fda-executive-officer-exposes-close-ties-between-agency-and-pharmaceutical-.html28/2 2023 17:55 lossen 7110963Tak for link om fedtfjernelse, men er det ikke en lidt misvisende betegnelse? Mig bekendt er amyloid et protein.28/2 2023 09:44 Helge Larsen/PI-redaktør 5110948Axsome says FDA wants to see more data in future filing for Alzheimer's agitation drug.

https://firstwordpharma.com/story/5710220?aid=571022028/2 2023 11:32 Makingmoney 8110950Axsome er en overset aktie her på sitet, ikke kun p.g.a det i artiklen omtalte. Kig på den, jer der læser dette. Med hensyn til højere krav generelt skulle FDA nok gribe fat i deres interne forhold ;−) først. Anavex må være godt stillet, de er da i hvert fald omhyggelige..... Kom nu Missling ! Jeg står og mangler et hus28/2 2023 12:14 Milito 5110951Jeg solgte mit indehav i Axsome for at positionere mig i Anavex, da jeg ikke forventede at den ville bevæge sig meget mere efter FDA godkendelsen af Auvelity sidste år. Desværre (for mig) er den steget lidt yderligere, men man skal huske på at forløbet for Axsome var ret rodet da FDA oprindeligt ikke kunne give en godkendelse i 21. Spørgsmålet er om dette har en indvirkning på deres udtalelse.28/2 2023 10:22 ProInvestorNEWS 6110949


9/3 2023 07:49 ProInvestorNEWS 4111180


9/3 2023 12:41 Kyed01 3111193Artikel i Seeking Alpha med titlen:

Anavex: Many Questions Answered, A Few Still Left, But Things Are Progressing Well.

https://seekingalpha.com/article/4585575-anavex-many-questions-answered-things-progressing-well#comments

Skrevet af nogle der kalder sig Avisol Capital Partners, en tidligere dyrlæge og en kræft læge (mennesker) og bliver fulgt af over 16.000 personer.

https://seekingalpha.com/author/avisol-capital-partners9/3 2023 13:12 Milito 2111196En masse fokus på RETT i artiklen og meget lidt på AD.9/3 2023 16:29 lkr 2111205Anavex

Spænende kursudvikling fra start i dag. Længe siden vi ikke er startet med en masse salg.

https://finance.yahoo.com/news/anavex-life-sciences-appoints-former-120000992.html9/3 2023 17:19 Tasso1 9111210Anavex Langt om længe en bekræftelse af ansættelsen af den nu 3. tidligere FDA ansat - Jin med 27 års hos FDA.

Lige en hilsen fra de norske pister.

"I'm honored to be joining Anavex and I am very much looking forward to helping guide the Company to secure access to better healthcare outcomes for families around the world," said Dr. Jin. "There is such a significant unmet medical need around the globe caused by Alzheimer's disease, Parkinson's disease, and neurodevelopmental diseases like Rett syndrome and Fragile X syndrome. Anavex has a cutting-edge technology that can make a great deal of difference to those patients. I believe I can make a substantial contribution at this very important time in the Company's transition towards commercialization."

Mere end 14 dage efter den seriøse investor fik kendskab til ansættelsen, fik Anavex taget sig sammen til at indvie resten af markedet med denne væsentlige tilgang - nu mangler de så bare lige også at fortælle om at 2-73 er særligt udvalgt i Australien til et nyt og delvis sponsoreret fase 3 forsøg i Parkinson!

- Nuvel, så tror Dr. Jin han kan bidrage til, at 2-73 kan komme på markedet og gøre en stor forskel for mange typer CNS patienter - som tidligere nævnt, havde Dr. Jin sikkert kunne få en langt større løncheck, hvis han havde valgt en BP fremfor lille Anavex!

Lilly: 1100 patienter, 4 1/2 år og millioner af $ spildt på endnu et ubrugeligt fedtfjernelsesforsøg!
SAVA: Endnu et "indsider" opkøb, der puster kunstig liv i aktien.
BIVI: Mit efterhånden store frimærke i AD viser positive takter, men er stadig flere år efter vores kære Anavex.

Ser mest frem til PDD OLE på den korte bane.

Ellers er tålmodighed bare forsat påkrævet!9/3 2023 18:03 Solsen 11111213Jeg læser det mere som en forfremmelse.

Han blev ansat 1. januar og nu forfremmet eller fået en titel.

Mon ikke han de sidste to måneder har vist sit værd mht analyse af ad-studiet. Han vil sikkert også fremstå som medforfatter til den peer review artikel vi venter på.

Anavex kender data nu og ville ikke sende denne pr, hvis det hele var noget skidt.

Hvis citatet i meddelelsen skal tages for gode vare, er vi på rette vej: Anavex has a cutting-edge technology that can make a great deal of difference to those patients. I believe I can make a substantial contribution at this very important time in the Company's transition towards commercialization.

Og som sædvanlig holdes aktien i et jerngreb.9/3 2023 19:23 Tasso1 8111221Anavex Ja dr. Jin har sikkert i den sidste tid haft mulighed for at se potentialet i 2-73 - og er ikke løbet skrigene væk efterfølgende.
Havde et andet, ikke i den grad shortet biotekselskab som Anavex, kunne præsenterer en tidligere højprofileret FDA ansat, så havde vi nok set en mere fair og retvisende afspejling i kursen!
De 22,6 % shortandele holder presset, så længe omsætningen/interessen for aktien ikke er større.10/3 2023 19:36 TDT123 2111252Desværre er vi klar med et nyt swing ( omkring de 8 ) god weekend alle sammen :)

Mvh

Torben

Ikke mange grønne stearinlys10/3 2023 19:40 TDT123 3111253Anavex i en nøddeskal
10/3 2023 20:17 Solsen 4111254Perfekt miljø til shortangreb i dag.

Data og kun data afgør den langsigtede kurs. I dag en tilfældig krusning.

Overvejer køb af flere.10/3 2023 20:28 TDT123 2111255Det kan være et godt suppleringstidspunkt, jeg holder mig dog til swinget i og omkring 8/ nu det vel 5 gang der skal herned.

Nordea investor er pt. Ude af drift eller et eller andet, kan ikke lave handel der, så må i Nordnet....

Mvh12/3 2023 17:02 Hyst 1111279


13/3 2023 00:00 TDT123 2111295Vi har Scilicon Valley Bank i US.... Ikke som LMB som startet finanskrisen i 2008 men nogle mener at som 16 største bank i US kan det kommer store skvulp på de finansielle markeder, efter de nu er blevet lukket, og der derfor er helt slukket, lad os håber de var nogle onde shorter :)

Mvh
13/3 2023 14:10 Tasso1 7111321Anavex Bekræftelse - ingen penge i SVB!!

FORM 8-K pr 10. marts 2023:

Anavex Life Sciences Corp., a Nevada Corporation (the "Company") confirms that it does not hold any deposits or securities or maintain any accounts at Silicon Valley Bank.


https://last10k.com/sec-filings/avxl/0001731122-23-000348.htm13/3 2023 16:25 TDT123 5111326Tasso1 Godt at vide...
Nu var mit indlæg mere omkring aktiemarket generelt, lad det ikke blive en dominoeffekt ! mon ikke nogle bliver ramt et eller andet sted i kæderne, så må man håber det kan inddæmmes til de få...

Når man tænker tilbage på corona-start og frem til nu, så er det nogle kedelige år vi har være vidne til krig Corona inflation prisstigninger, og nu har vi så måske Kina som også kan være med til endnu mere geopolitisk uro.

Det gode nyhed er, at vi ved alle, at på den anden siden af det hele, bliver det hele godt igen :)

Mvh15/3 2023 20:44 Tasso1 10111401Anavex Endnu en positiv artikel fra Motley Fool!

Wall Street Thinks This Small-Cap Stock Can Quadruple in Value

"it's hard not to understate the significance of Anavex 2-73 and what it could mean for the business. Approval of the treatment would not only give the company a source of revenue for years to come, but it could potentially make Anavex an appealing acquisition target"

The consensus analyst price target for Anavex is $41.80.

https://www.nasdaq.com/articles/wall-street-thinks-this-small-cap-stock-can-quadruple-in-value

Hurtigt overblik for den nye investor!

Anavex står nu til at have 38 ansatte og 5 nye jobopslag.
De styrker sig forsat på alle områder og ligner ikke nogen, som tvivler på at deres videnskab får succes i sidste ende.
Men der er godt nok stille omkring status på de forskellige processer - så indtil da minimal omsætning og en kurs, der stort set bare følger resten af markedet.
Sendte en mail om de ville kommenterer på det nye Parkinson forsøg i Australien - men som ofte Inge tilbagemelding - der må dog komme en PR, når forsøget påbegyndes.

Tålmodighed tålmodighed!16/3 2023 10:58 Tasso1 4111423Anavex Positiv Seeking Alpha artikel.

Buy Anavex For Its Likely Positive Alzheimer's Disease Data
Summary

The ANAVEX2-73-AD-004 trial was mostly positive.
A reputable journal article on the missing data would allay fears of a 'spin'.
If the company's lead drug candidate did slow functional decline due to AD compared to the placebo, FDA approval is almost assured.

https://www.stockilluminati.com/avxl/display.php?url=https%3a%2f%2fwww.stockilluminati.com%2favxl%2fsanews.html


Fuld tekst - hvis linket skulle fejle!

Buy Anavex For Its Likely Positive Alzheimer's Disease Data
Summary

The ANAVEX2-73-AD-004 trial was mostly positive.
A reputable journal article on the missing data would allay fears of a 'spin'.
If the company's lead drug candidate did slow functional decline due to AD compared to the placebo, FDA approval is almost assured.

Anavex Life Sciences Corp. (NASDAQ:AVXL) is a small (~$700 million market cap) clinical-stage biopharmaceutical company developing treatments for Alzheimer's disease ("AD"), Parkinson's disease ("PD"), Rett syndrome and other central nervous system diseases (Figure 1). In its February 7 quarterly report, Anavex listed the following key near term pipeline data updates:

AD: Full data ANAVEX2-73-AD-004: Potentially pivotal Phase 2b/3 clinical trial
PD dementia: Data of 48-week open label extension ("OLE") Phase 2 study
Publications: Several clinical publications involving blarcamesine, ANAVEX3-71 and Rett syndrome Burden of Illness study
Investors should be familiar with these catalyst events to build a complete picture of the two core programs and make informed decisions in the near-term (within 1-3 months).

Figure 1. Anavex Therapeutic Candidates

Anavex Therapeutic Candidates
Anavex Corporate Presentation

During December's Clinical Trials on Alzheimer's Disease (CTAD) Congress 2022, Anavex announced positive topline results from its Phase 2b/3 ANAVEX2-73-AD-004 trial of oral blarcamesine for the treatment of mild cognitive impairment and mild AD (collectively known as early AD). The company claimed that blarcamesine "met" the primary endpoints ("PEP") AD Assessment Scale-Cognitive subscale (ADAS-Cog) and AD Cooperative Study-Activities of Daily Living Scale (ADCS-ADL), as well as key secondary endpoint Clinical Dementia Rating-Sum of Boxes (CDR-SB). 'Met' typically means the results were statistically significant. A lot of information was shared (Table 1), yet actual results for ADCS-ADL were not.

Table 1. ANAVEX2-73-AD-004 Top Line Data

Placebo

Blarcamesine

Baseline Characteristics (Full Analysis Set),

mean (standard deviation)

170

338

Mini-Mental State Examination Score

23.11 (2.69)

23.57 (2.92)

ADAS-Cog

30.25 (8.93)

28.75 (8.67)

ADCS-ADL

66.48 (7.08)

66.72 (7.59)

CDR-SB

4.10 (1.76)

3.81 (1.73)

Intent-to-Treat ("ITT") Population,

mean (standard error)

ADAS-Cog, baseline

29.18 (0.61)

27.62 (0.5)

ADAS-Cog, Week 48

33.26 (0.98)

30.36 (0.83)

CDR-SB, baseline

4.11 (0.14)

3.78 (0.1)

CDR-SB, Week 48

5.61 (0.26)

4.89 (0.17)

Safety Population

161

301

Any treatment emergent adverse events (TEAE), n (%)

113 (70.2)

248 (82.4)

Serious TEAE, n (%)

15 (9.3)

47 (15.6)

Adverse Events ≥7.5%

Dizziness

9 (5.6)

76 (25.2)

Confusional State

4 (2.5)

40 (13.3)

Fall

16 (9.9)

21 (7.0)

Click to enlarge
After 48 weeks among randomized patients (the ITT population), blarcamesine significantly reduced cognitive decline compared to placebo as measured with ADAS-Cog by 45%; the treatment difference in mean score change of -1.85 points (p=0.033). Mean baseline scores for patients who took blarcamesine were 27.62, which worsened to 30.36 after 48 weeks of treatment, or an increase of 2.26 points, a correctly calculated figure according to Chief Executive Officer Christopher Missling. Blarcamesine also slowed decline of cognition and function assessed by the CDR-SB compared to placebo (-1.11 vs 1.52), a treatment difference of -0.42 points (p=0.040), representing 27% reduction.

Non-head-to-head trials aren't really comparable. That said, blarcamesine's ADAS-Cog scores appear in line (Table 2) with Biogen's (BIIB) Aduhelm and Leqembi (co-commercialed with Eisai (OTCPK:ESALY)), which received marketing authorization, and Eli Lilly and Company's (LLY) donanemab, which could've but was rejected on a technicality. However, blarcamesine can't be approved on the basis of ADAS-Cog alone, because according to the FDA's guidance document on AD, "An integrated scale that adequately and meaningfully assesses both daily function and cognitive effects in early AD patients is acceptable as a single primary efficacy outcome measure." ADAS-Cog only measures cognitive effects, not function.

Table 2. ADAS-Cog Endpoints in AD Trials of Approved and Approvable Drugs

Study

Approved dose

Study duration

n

Placebo

Difference

% Difference

p

EMERGE

Aduhelm 10 mg/kg every four weeks

78 weeks

547

5.16

-1.40

-27%

0.01

ENGAGE

Aduhelm 10 mg/kg every four weeks

78 weeks

555

5.14

-0.59

-11%

0.258

TRAILBLAZER-ALZ

donanemab

52 weeks

93

2.37

-0.84

-35%

donanemab

76 weeks

93

4.77

-1.86

-39%

lecanemab 201

Leqembi 10 mg/kg biweekly

79 weeks

398

4.90

-2.31

-47%

0.017

Clarity AD

Leqembi 10 mg/kg biweekly

18 months

859

5.58

-1.44

-26%

<0.001

Click to enlarge
CDR-SB is an acceptable PEP. Indeed, Aduhelm and Leqembi were controversially approved on the strength of their statistically significant 22% and 27% reduced declines, which were comparable to blarcamesine (Table 3). As discussed in the preceding article, investors should note that the absolute score differences compared to placebo demonstrated by Aduhelm, Leqembi, and blarcamesine on the CDR-SB scale that ranges from 0 to 18 were 0.39, 0.45 and 0.42 points, respectively, which cannot be detected by clinicians. These lackluster results led the Centers for Medicare and Medicaid Services ("CMS") to implement a National Coverage Determination (NCD) denying coverage of Aduhelm and future monoclonal antibodies targeted against amyloid (including donanemab), outside of clinical trials. CMS upheld its decision after Leqembi's approval under the rationale that "to provide coverage nationally, CMS is required to examine whether a medication is reasonable and necessary [emphasis supplied]. This standard differs from the criteria used by the FDA to assess whether medications are safe and effective." As Sigma-1 receptor agonist and muscarinic receptor modulator, blarcamesine is exempt from the NCD, for now. Nevertheless, the small molecule can't be approved for its CDR-SB performance either, since it was only a secondary endpoint in ANAVEX2-73-AD-004.

Table 3. CDR-SB Endpoints in AD Trials of Approved and Approvable Drugs

Study

Approved dose

Study duration

n

Placebo

Difference

% Difference

p

EMERGE

Aduhelm 10 mg/kg every four weeks

78 weeks

547

1.74

-0.39

-22%

0.012

ENGAGE

Aduhelm 10 mg/kg every four weeks

78 weeks

555

1.56

-0.03

-2%

0.833

TRAILBLAZER-ALZ

donanemab

52 weeks

93

1.21

-0.59

-49%

donanemab

76 weeks

93

1.58

-0.36

-23%

lecanemab 201

Leqembi 10 mg/kg biweekly

79 weeks

398

1.50

-0.40

-26%

0.125

Clarity AD

Leqembi 10 mg/kg biweekly

18 months

859

1.66

-0.45

-27%

<0.001

Click to enlarge
Financials and Takeaways
Anavex has one of the stronger cash positions among biotechs at $143.6 million with no debt. The latest quarterly burn was $13 million, comprising general and administrative expenses of $3.3 million and larger research and development expenses of $12.1 million, slightly offset by grants and tax incentive credits. Even if the company does initiate 4 clinical trials as planned, their funds should be sufficient for at least 12 months as forecast. Therefore, any price near-term movement will be mainly due to clinical developments. An article on the Phase 1 study of ANAVEX 3-71 in healthy volunteers probably won't move the needle at this time, but a confirmation from the OLE of the Phase 2 which demonstrated proof-of-concept in PD dementia could, depending on endpoints presented. But really, the company's future boils down to one critical catalyst.

Publication in a peer-reviewed journal of the full ANAVEX2-73-AD-004 data is much awaited in the AD world. To say that ADCS-ADL is crucial is an understatement. A trial with two PEPs needs statistical significance on both to be positive, so anything short of p<0.05 in the ITT population would demote the trial from "pivotal" to "supporting". A dose-dependent reaction would be nice but not necessary. Aside from this co-PEP uncertainty, any not yet reported serious safety issue is another risk. Overall, it is more likely than not that ADCS-ADL is indeed positive and not fudged by management, making Anavex a Buy. Traders looking to hedge should probably look further ahead in the option chain to at least July 21 at the earliest and straddle the most popular $10 strike. Prices are unlikely to stay at that level no matter which direction the data flows.17/3 2023 01:23 Tasso1 9111447Anavex Vellykket konsortiesamarbejde - Pubmed udgivelse!

I et bredt samarbejde mellem nedenstående selskaber, har man forsøgt at finde et smart og effektivt værktøj til at måle og diagnosticerer - i dette forsøg patienter med skizofreni og sammenlignet med raske patienter.
Hertil har man anvendt et værktøj fra Cognision, der måler hjernebølge/frekvens. (Tænkes dog anvendt til en bred vifte af indikationer indenfor CNS)
Dette værktøj med sensorer sættes på patientens hoved og kan tilsluttes til en pc, hvor eksperter så online kan tilgå målingerne i realtime - f.eks i US eller Australien.
Der kræves således ingen særlig specialist fysisk ved patienten - i princippet kunne man gå til sin praktiserende læge og få monitoreret ens hjerne af en specialist på den anden side af jorden.
Det ser ud til, at forsøget har været meget vellykket, da man tydelig kan se forskel på de værdier man får fra patienterne med skizofreni og raske patienter.
Værktøjet ville kunne hjælpe at stille en diagnose og også kunne vise om en evt. løbende medicinering har en effekt.

Anavex var det selskab, som afprøvede dette værktøj fra Cognision i test fasen og som senere blev godkendt af FDA, som et valid diagnoseværktøj - dette er nok årsagen til, at Anavex som det eneste selskab med praktisk anvendelse af værktøjet, blev en del af konsortiet med iøvrigt flere BPer.
Anavex afsluttede sidste år et vellykket fase 2 forsøg i patienter med skizofreni med anvendelsen af dette værktøj. De anvender det ligeledes, som jeg erindre, i flere af de øvrige forsøg i AD og RETT.
Samarbejdet i konsortiet kan nemt tænkes at forsætte på andre områder med Anavex og en eller flere af de øvrige selskaber - Merck og Takeda kunne f.eks. være et godt bud i forbindelse med Alzheimer og 2-73?

Device: Event-Related Potentials (ERP) and Electroencephalogram (EEG) testing with the COGNISION® System

Novartis
Alkermes, Inc.
Anavex Life Sciences Corp.
Merck Sharp & Dohme LLC
Takeda
Sage Therapeutics
H. Lundbeck A/S
Astellas Pharma Inc
Apex Innovative Sciences
Columbia University
COGNISION

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04025502?term=anavex&draw=3&rank=12

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36921403/21/3 2023 11:02 TDT123 2111566Her keder man sig aldrig, nu er jævndøgn passeret
Kom så anavex
22/3 2023 22:20 Trader17 5111612Godaften

Er der slet ingen der har en kommentar til dette ?
Synes der er larmende stilhed fra Anavex's side
siden de kom med data i starten af 2022...?
https://finance.yahoo.com/news/acadia-acad-gets-fda-approval-141902109.html22/3 2023 22:28 Solsen 10111613Anavex afventer data fra fase 3 i rett i børn (Excellence) før de gør mere i den indikation.

Acandias godkendelse kom ikke uventet. Deres produkt giver ubehagelige bivirkninger - diarre. Derfor burde blarcamesine relativt let kunne tage konkurrencen op.

Data fra Anavex først i H223.

Vi afventer partneraftale eller peer review artikel i AD.

Kursen lige nu er ligegyldig. Det er data der er afgørende.22/3 2023 22:43 Trader17 4111614Ok, det giver mening.
Ja tålmodighed må vi væbne os med.
Håber på en god partneraftale med en stor spiller, så vi måske kan få speedet tingene lidt op.

Tak for altid god info og svar Solsen.23/3 2023 00:34 Tasso1 12111616Anavex Udover at 2-73 ikke har de bivirkninger som ACADs pille i RETT, så var data fra Anavexs 2 forsøg i voksne piger umiddelbar bedre på alle punkter, selvom ACAD havde børn i deres forsøg.
Anavex har derfor store forventninger til fase 2/3 forsøget i piger fra 5-18 år, idet Anavex mener, at effekten af 2-73 er større jo tidligere en behandling påbegyndes - giver god og logisk mening i nok langt de fleste indikationer - det er nemmere at give en effektiv behandling jo mindre skadet og fremskreden en sygdom er.
Giver også god mening at afvente børneforsøget, idet det kun er denne der giver mulighed for tildeling af en værdifuld voucher, hvis man får en markedsgodkendelse i RETT for børn først.

PDD OLE ( alle patienter får 2-73) forsøget med 132 patienter i 48 uger blev afsluttet for 8 mdr. siden her den 1. April 2023.
Havde derfor et spinkelt håb om, at Anavex kunne præsenterer resultaterne herfra på næste større AD/PD konference i Sverige her den 28. Marts - 1. April.
Flere andre konkurrenter som BIVI og ANVS præsenterer her - BIVI med et mindre PD fase 2 forsøg, som blev afsluttet for 5 mdr. siden.
Bare data er gode er det dog underordnet, hvor og hvor hurtig de bliver præsenteret.
Anavex havde en 50 min. præsentation i et børneorganisations regi her den 14. marts - men denne blev ikke annonceret og efterfølgende er der heller ikke kommet noget om indholdet frem - angiveligt fordi der blev præsenteret data, som endnu ikke er blevet officielt annonceret?
Det var jo også i Australien, hvor 2-73 som tidligere skrevet, af en national ekspertgruppe var blevet udpeget til opstart af et nyt fase 3 forsøg, blandt hundredevis af andre, som det med største potentiale til behandling af Parkinson - heller ikke her har vi fået nogen kommentar fra Anavex?
Men Australien er det sted, hvor Anavex fra starten har og har haft sin største disponering (forsøg i både AD, PD og RETT) og nok også her, hvor de har haft det tætteste samarbejde med myndighederne - så måske har Anavex også en anden dagsorden med sit besøg i Australien på dette tidspunkt.
Tror stadig på en eller anden form for markedsgodkendelse i Australien, før det sker i andre lande.

Måske den sidste tilkommende tidligere FDA medarbejder, skal hjælpe med det sidste stykke over målstregen?

Uanset så er det ikke konkurser i div. banker eller den øvrige verdens/markedssituation, der har indflydelse på, om 2-73 har et potentiale for at kunne behandle div. CNS indikationer - alene data tæller i sidste ende!23/3 2023 07:35 Fandel 4111619Tak for en rigtig fin og overskuelig "gennemgang" Tasso1. Enig det er kun data der tæller.23/3 2023 08:17 Milito 4111622Godt skrevet Tasso, men som altid med en del spørgsmålstegn ift. status og deraf manglende kommunikation fra Anavex. Det bedste der vel efterhånden kunne ske var at få en ny og mere erfarende CEO ind for at nå den resterende del af rejsen. Lige nu er vi igen efterladt på togperronen, hvor vi så kan spejde ud i det fjerne.23/3 2023 18:05 TDT123 4111630Ja, det vel lidt utroligt, så lidt tillid der er til anavex, den er vel en af de få aktier der ender i rød på dagen (gæt)

Jeg er så afventende som man vel kan blive :) jeg afventer stadigvæk opfølgning på data fremlagt på CTAD sidste år, det muligt det åbentbart skal tage hele 2023 af adskille de fremlagte data ;)

Jamen vi venter da bare lidt mere


Mvh


25/3 2023 01:20 Tasso1 12111665Anavex Evt. Præsentation af 2-73 den 31. Marts???

https://adpd.kenes.com/?utm_source=google&utm_medium=search&utm_campaign=registration&gclid=Cj0KCQjw8e-gBhD0ARIsAJiDsaVzI0cOdlRkpGfbqqrIRfAvKHtu99dPM4COrdfcwqgFNvXESJ5moDwaAoECEALw_wcB

Jeffrey Cummings Anavex scientific advisor annoncerer en præsentation af et molekyle/pipeline med:

"Tremendous advances of small molecules directed at disease modification"Vi ved ikke om det er Anavex og 2-73 han tænkt sig at præsenterer, men i og med at han er tilknyttet Anavex som rådgiver, så er det bestemt en god mulighed.
Jeffrey Cummings er et anerkendt navn inde for CNS og Alzheimer og fungerer sikkert som rådgiver hos andre selskaber også - hvis det er Anavex og 2-73 han hentyder til i videoen, så må der komme en PR. fra Anavex i starten af næste uge!

Ville være rigtig godt med en præsentation fra en anerkendt kapacitet til afveksling fra vores kære tavs CEO.

Vi må se - Anavex kan næsten kun overraske på formidlingsfronten!!25/3 2023 10:01 vestasfan 5111671Enig, nu må de også snart have tygget sig igennem data fra 1. december og give os andre noget mere håndgribeligt.28/3 2023 09:25 klemmensen 6111707Mens vi venter på nyt fra Anavex, har jeg funde denne artikkel fra Ingeniørens nyhedsarkiv om AI software til vurdering bla. Alzheimer medicin. Det er et spritnyt samarbejde ml. Aarhus universitet, DTU og en privat aktør Bioneer. Artiklen ligger bag en betalingsvæk, så jeg har klippet den ind her:
****
AI-værktøj skal analysere 3D-billeder for at vurdere medicin til Alzheimers-patienter

Effektive lægemidler skal udvikles med hjælp fra kunstig intelligens, som kan fortolke komplekse data og teste behandlingsmetoder.

Søren Rosenberg Pedersen, Freelancejournalist

Fremtidens medicin og behandlingsmetoder kommer til at blive udviklet med hjælp fra kunstig intelligens. I hvert fald hvis det står til folkene bag et nyt dataanalyseprojekt på Alexandra Instituttet.
Projektet er et samarbejde mellem Alexandra Instituttet, life science-virksomheden Bioneer A/S og Danmarks Tekniske Universitet, og formålet er at lade AI-værktøjer finde nye metoder til behandling af blandt andet kræft og Alzheimers.
Helt konkret skal den kunstige intelligens foretage effektive billedanalyser af for eksempel celler, som normalt tager meget tid og regnekraft at fortolke.
AI'en skal altså gøre det, den er bedst til: Analysere og fortolke komplekse data. Den skal hjælpe med for eksempel at sortere i data for at kortlægge en sygdom. Herfra kan det testes, hvilken medicin, der giver det bedste resultat.
Det skal være nemmere at arbejde i 3D
Projektet er i sin startfase, og lige nu testes AI-værktøjerne af på to cases inden for præklinisk udvikling, hvor det undersøges, hvilken type medicin, der giver den bedste behandling. Om de to cases udtaler Principal Scientist hos Bioneer A/S, Kim Holmstrøm, i en pressemeddelelse:
»I begge tilfælde kan vi tage billeder (både i 2D og 3D) af, hvordan cellerne ser ud før og efter, vi har påvirket dem med forskellige stoffer. Vi kan dermed måle, om vores cellemodeller er blevet påvirket ved for eksempel at slå cancercellerne ihjel. Disse tidlige prækliniske tests kan bruges til at snævre feltet ind i forhold til, hvilke lægemiddelkandidater det er værd at gå videre med i udviklingen.«
I takt med teknologien inden for scannere og mikroskoper bliver mere avanceret, og detaljegraden i billeddata bliver mere kompleks, så bliver datamængden også større. Fordi datamængden i dag er stor, så vil mange forskere ofte kun udvælge små mængder data, som de analyser i 2D.
Det giver derfor ikke et helhedsbillede af en kompleks lidelse som Alzheimers. Her vil det være mere effektivt at arbejde med billeddata i 3D for at undersøge, hvordan noget bestemt medicin påvirker en patientgruppe med Alzheimers.
I den tredje dimension kan afgørende data gemme sig, som kan give en mere effektiv behandling til patientgruppen, fortæller afdelingsleder i Visual Computing Lab ved Alexandra Instituttet, Kristian Tølbøl Rasmussen.
»Lige så snart man får den tredje dimension med, så er der volumedata frem for bare flade billeder i 2D. Arbejder man med databilleder i 2D, så mister man også en masse information, der kunne gemme sig i den tredje dimension, «fortæller Kristian Tølbøl Rasmussen og uddyber:
»Det betyder konkret, at du får vist en 3D-model på computerskærmen i meget høj opløsning. Den kan du rotere og se fra forskellige vinkler. Du kan dykke ind og se, hvad der er inde i for eksempel væv, og få de ting, du leder efter til at fremstå tydelige, mens de ting, der ikke er så vigtige, ryger lidt mere i baggrunden.«
Lærenem og alsidig AI
Den data, som den kunstige intelligens skal arbejde med, kan både være lukket data fra en enkelt patient, men den kan også sættes op til at trække data fra store databaser for at finde ligheder og forskelle i eksempelvis cellers reaktioner på forskellige typer medicin på tværs af institutioner.
Fordi den udviklede AI er tænkt som et generelt værktøj, så vil den træne med forskellige typer data alt efter det konkrete projekt, fortæller Kristian Tølbøl Rasmussen:
»Med vores kunstige intelligens går vi i retning af generelle analyser, som kan gøre gavn i mange forskellige kontekster og for mange forskellige mennesker. Derfor er den god til for eksempel at søge efter ligheder.
Den består af et neuralt netværk, der er god til at sammenligne og identificere, hvilke elementer der ser ens ud. Den kan så hurtigt finde lignende elementer på tværs af store datasæt.«
Den kunstige intelligens kan med andre ord hurtigt analysere sig frem til relevant data i store datamængder, som det før har været for uoverskueligt for mennesker og almindelige computere at gøre.
Ved at skabe et overskueligt databillede i 3D kan forskere finde frem til for eksempel den bedste kræftbehandling. Med andre ord kan AI'en foretage analyser, som det før ikke har været realistisk at foretage, forklarer Kristian Tølbøl Rasmussen.
Udviklingsholdet forventer, at en tidlig udgave af AI-værktøjet vil være klar til at sende på markedet kommercielt i løbet af 2023.
I den periode skal teknologien testes af, for at finde ud af, hvad der skal forbedres. I første omgang er værktøjet målrettet forskningsmiljøet inden for sundhedsområdet.
28/3 2023 09:33 Fandel 2111708Det lyder da mega spændende. Så kan man måske om ikke så længe, sortere den medicin fra, som man hurtigere kan vurdere ikke har nogen gavnlig effekt...TRÅDOVERSIGT
110849 ..
25/2 02:33 LLi 1

110816 ..
24/2 03:38 Kyed01 6

110824 Enig eller ikke, men ..
24/2 10:37 Hyst 9
110916 Lækkert Helge....
27/2 16:37 vestasfan 8

111253 Anavex i en nøddeskal ..
10/3 19:40 TDT123 3


111326 ..
13/3 16:25 TDT123 5