Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vi handler efter "NordicStock-metoden"...


110788 Cupcake 23/2 2023 16:35
19
Oversigt

Denne tråd er til alle, der har lyst til at anvende NordicStock-metoden - samt har brug for nogle at sparre med. Det er mit håb, at der er nogle stykker, der har lyst til at være aktive med egne tanker, eksempler og feedback på køb og salg af primært nordiske aktier - i hvert fald indtil en hvis form for "sikkerhed"/tryghed i anvendelsen er opnået.

Lidt baggrund:

Jeg fik kendskab til NordicStock i en af Helge's mange video'er ultimo 2022 - og har været fuldstændig blæst omkuld over all den information han så beredvilligt deler ud af. Når man som jeg er forholdsvis ny på aktiemarkedet, og primært har handlet i de danske Caps, så er bl.a. udenlandske aktier, MACD og RSI lidt "fremmede" begreber - NordicStock gør det nemt at udvælge aktier til porteføljen, hvis man ikke blot køber til pensionen. NordicStocks utrættelig vidensdeling kombineret med en ualmindelig gavmildhed og pædagogisk tæft er beundringsværdigt.

NordicStocks egne debattråde - a must read !!!

Hvis du også er interesseret i at handle efter metoden og vil vide mere, så læs NordicStocks egne debattråde. Her er en oversigt over de tråde jeg har kunnet finde (kronologisk rækkefølge). Hvis andre har kendskab til yderligere debatter, så hører jeg gerne herom ...

1) Debat 95418 - "Lær at Day Trade med daglige aktie cases" - 24-7-2021 - 5-10-2022.
https://www.proinvestor.com/boards/95418/Laer-at-Day-Trade-med-daglige-aktie-cases-
Denne debat begynder fra scratch og strækker sig over 15 måneder. Heri finder du en sand guldgrube af informationer og eksempler - og NordicStock svarer beredvilligt på alskens spørgsmål fra andre brugere - især @madcat's mange gode "begynderspørgsmål" i tråden er befriende.

2) Debat 100183 - "Nordiske Invest-selskaber. Optimer afkast, minimer risiko" 15/1 - 15/3-2022 (ophørt?)
https://www.proinvestor.com/boards/100183/Nordiske-Invest-selskaber-Optimer-afkast-minimer-risiko Jeg tror at denne debat blev lukket ned, men den indeholder stadig nogle guldkorn.

3) Debat 107957 - "Status på aktiemarkedet" d. 19-11-2022 - 1-1-2023
https://www.proinvestor.com/boards/107957/ En fortsættelse af 1)

4) Debat 109158 - "Q1 2023 - Daytrading & Status på aktiemarkedet" 2-1-2023 - https://www.proinvestor.com/boards/109158
Denne tråd er den seneste. Den begynder fra start 2023 og er fortsat kørende med NordicStocks bidrag, herunder refleksioner og opdateringer. Da denne tråd helst ikke skal spammes, så NordicStocks bidrag "druknes", er denne tråd opstartet.

Håber på en masse diskussioner og sparring.

Venlige hilsener
Yvonne
a.k.a. Cupcake23/2 2023 18:10 Simonster 10110791Tak for denne tråd og til Nordicstock for den kæmpestore indsats fra ham!

Da jeg overhoved ikke har brugt ProInvestor, vil jeg lige skrive lidt om mig og hvordan jeg investerer.

Jeg har været medlem af ProInvestor i et par år og har modtaget Nordicstock's Excel fra start af, men har aldrig brugt det.

Efter nogle dårlig år i aktiemarkedet, hvor jeg ikke vidste hvad jeg lavede, meldte jeg mig til Markettimer for 2-3 år siden. Der har jeg lært meget om aktier og særdeles om TA. Jeg er blevet meget bedre til TA, men lærer stadigvæk.
Jeg har læst Nordicstock's tråde igennem og tror jeg har fattet det nogenlunde, men denne form for swingtrading er stadigvæk nyt for mig.

Når det kommer til FA, så er jeg totalt blæst! Jeg vil gerne hjælpe, med opretholdelse af Excel-arket, men jeg har overhoved ikke forstand på det. Jeg kan læse og vil meget geren lære mere om FA :).

Jeg håber, jeg kan bidrage positivt i denne tråd.

PS. Jeg arbejder i en turnus og derfor vil der nok være perioder, hvor jeg er mindre aktiv end andre perioder.

Mvh.
Simonsenster.23/2 2023 19:36 Cupcake 9110793Det er super godt, at du nævner det med FA - tak.

I min optik anvender NordicStock KISS - "Keep it simple, stupid".

Jeg har nemlig heller ikke spor forstand på at læse regnskaber (FA/Fundamental Analyse). Og der gik også en rum tid hos mig inden jeg turde åbne Excel-arket - faktisk først efter jeg læste alle NordicStock-debatterne i vinterferien og var tvungen til at checke op på en aktie jeg var interesseret i.

Under normale omstændigheder behøver du faktisk heller ikke at have forstand på FA for at anvende NordicStock-metoden / excel-ark, vil jeg hævde. Det er det geniale ved systemet. Der er blot 2 hovedtal i regnskabet, der skal anvendes, nemlig Revenue og Profit - og resten udregnes selv. Og hvor finder man de (rigtige!) tal?

Det hurtigste og nemmeste er at anvende det komprimeret Q-regnskab på Marketwire/Ritzau Finans. Derefter søges selskabet i excel-arket*.

I begyndelsen kan du altid anvende NordicStocks tal fra sammenligningskvartalet året før for at være sikker på, at du har fat i de 2 rigtige tal fra firmaets nyeste kvartalsregnskab. Når du har prøvet det et par gange eller tre, vil du synes det er nemt.
I Excel-arket ses også hurtigt udviklingen de seneste 6 år! Det giver et hurtigt og retvisende indblik i firmaets udvikling/profitabilitet.

Hvis en af de to procenttal er negative - så behøver du ikke tænke mere på den aktie før næste Q-regnskab... Sådan har jeg forstået systemet...

(Men hvis der går hysteri / volatilitet i en aktie en dag så kan man jo altid lave en kort sats.)

Derefter opdaterer jeg NordicStocks powerpoints i hånden for senere at opdatere på pc.

Det er systematikken, der er vigtig... Og jeg tænker, at vi kan hjælpe hinanden med at optimere processen.

* Søgning i Excel-projektmappe: I højre øverste hjørne vælges "Søg og vælg". Skriv fx "NKT" i feltet "søg efter". Det er VIGTIGT at søge "inden for" Projektmappe" (og ikke inden for "ark", der er default).23/2 2023 20:21 Simonster 6110795Ok, vi holder os til KISS.

Jeg skal lige kigge på Marketwire, da jeg ikke kender det. Jeg har brugt Morningstar og ellers firmaernes regnskaberne direkte fra firmaernes hjemmesider, men der føler jeg mig hurtigt som Gummi Tarzan. Jeg har også brugt Nordicstocks tal og samenlignet med tidligere regnskaber, for at bekræfte, at det var rigtige tal.

Excel er ikke noget problem, det kan jeg finde ud af at bruge :)

Ellers regner jeg med, at screene efter aktier inde på Tradingview, for derefter at checke fundamentalerne. Men det skal jeg lige lege lidt mere med.

Powerpoint arket, har jeg ikke kigget på endnu, men det må jeg lige bruge noget tid på.

Jeg har handlet en danske og svenske aktier. Jeg har også handlet norske aktier, men har ikke så meget NOK. Jeg ser det svenske marked, som meget spændende. Tænker det er noget større end de andre nordiske markeder.23/2 2023 21:13 Cupcake 6110798Det er nok det mest rigtige som du gør, nemlig at anvende regnskaber fra deres hjemmeside. Da der jo kan forekomme opdateringer og ændringer. Hvis man anvender Marketwire også, så ved man ca. hvilke tal man "leder efter"...

Vedhæftet er et eksempel på Q-tal fra Marketwire. Det er FLS Q4 fra i går.
pdf2023_02_23_NordicStock___FLS_Q_eks..26/2 2023 18:47 Cupcake 5110871Hej Simonster og andre

Som I måske har læst i NordicStocks tråd 110861 fra i går, 25/2, så skal data (Revenue og Profit) tages fra selve regnskaberne for at sikre opretholdelse af den høje kvalitet i Excel-projektmappen.

NordicStock skriver nemlig "Der er desværre ret mange fejl i data i både Marketwire og 4-traders og selv i Bloombergs data. Det er derfor, at jeg KUN bruger data fra selve regnskaberne ;−) ... men det er også derfor, at det har været en tidsrøver, at lave det Excel-ark."

NordicStock tråd kan findes i følgende Debat:
https://www.proinvestor.com/boards/109158

Så jeg skal selv give mig den nødvendige tid fremadrettet til at finde de korrekte tal i selve Q-regnskabet, og ikke tro, at jeg kan "skyde genvej" via fx Marketwire(hvor jeg fx for Nilfisk valgte de forkerte tal).26/2 2023 22:31 Simonster 4110877Hej Cupcake,

Ja, jeg læste det. Jeg har ikke kendskab til de Q-regnskab og er ved derfor ikke, hvordan de laves. Kan man regne med, de er rigtige?26/2 2023 23:24 Cupcake 6110882Hej Simonster - når jeg skriver Q-regnskab, så mener jeg det, som ligger på firmaets hjemmeside - og de SKAL være rigtige. Jeg tænker, at vi på sigt i begyndelsen hjælper hinanden med at sikre, at det er de rigtige tal, vi finder og anvender.

NordicStock har, som du sikkert også har læst, fx i dette kvartal brugt megen tid på at justere Q-regnskaberne i de tidligere år for de firmaer, der har trukket sig fra Rusland.

Jeg håber, at der er en omhyggelig regnskabskyndig person, der tilslutter sig vores gruppe, så der er en at spørge, når tvivlen opstår. Og en der kan justere tidligere års Q-regnskaber ved fx delvis frasalg eller nedlukning som fx med Rusland.

Og benytter her lejligheden til at sige tusind tak for at svare på indlæg og bidrage aktivt. Det er nemlig tanken, at tråden skal være fælles :−). Du må også hjertens gerne svare på indlæg stillet til mig, hvis du har mulighed / tid. Det er kun rart for alle parter - ellers bliver det nok lidt ensidigt, tænker jeg, hvis det er mig, der svarer på det hele. Jeg er også mere laaang i spyttet, hvor du er mere klar i spyttet, fornemmer jeg allerede ;−)9/3 2023 18:21 NordicStock 4111218Hej Simonster & Cupcake :)

Det nemmeste er at bruge selve NasdaqOMX børsen for Danmark, Sverige og Finland ... og Oslo Børs for Norge.Her er linket til NasdaqOMX

https://www.nasdaqomxnordic.com/nyheder/selskabsmeddelelserHer er linket til Oslo børs

https://www.euronext.com/nb/markets/oslo

Håber det er en hjælp, ellers skriv eller ring :)28/3 2023 12:54 Milito 1111712..
23/2 2023 20:04 Cupcake 9110794Det er værd at tilføje, at NordicStock-metoden allerede har lettet min hverdag betydeligt. Mine porteføljer har gennemgået en hovedrengøring og der er ikke længere behov for at sidde og overvåge markedet minutiøst-heller ikke når regnskaber udkommer.

Hidtil har jeg begrænset mig til danske aktier. De seneste par uger har jeg købt et par frimærker i nogle svenske. Jeg glæder mig til at begynde at tage fat i de øvrige nordiske lande - foreløbig har jeg blot oprettet observationslister på OBX 25, S30, H25... På sigt ser jeg frem til at snuse til nogle af de amerikanske aktier NordicStock har anbefalet i sine debat-tråde.23/2 2023 20:55 Simonster 9110796Nordic Semiconductor - Norge.

Revenue: Q4 2022 191 mNOK +11,8%
Profit: Q4 2022 31,4 mNOK +17,2%
Profit margin: 16,4%

RSI på 47,4
MACD har lige krydset signallinje opad, men det er sket i dag.
Jeg ville lægge et stop loss i 129-130. (SL baseret på 3x Average true range)

Jeg har ikke købt aktien, men holder øje med den og følger op med ny besked ved køb.
23/2 2023 21:08 PALO 6110797Tak for start af denne debat Cupcake. Det er fedt, at vi kan debattere aktier vi mener kunne være interessante, uden at forstyrre NordicStocks spændende og lærerige tråd.

Spændende aktie Simonster. Jeg har haft den på min watchlist i et par uger og ventet på et MACD køb-signal. Hvor langt over MACD køb-signal lader i den normalt gå, før i er overbevist og i køber?23/2 2023 21:49 Simonster 6110801Jeg har ingen erfaringer med MACD, men ser nok hvad der sker i morgen. Tænker MACD er på vej opad og har været det i nogle dage. I min optik er den gået i køb.
Der er også nogle andre ting, jeg kan lide, bl.a. Det candle den laver, stigende volumen og nogle ting på ugegrafen.23/2 2023 22:01 PALO 5110802Jeg vil også sige, at den er gået i køb på MACD. Ja det er noget af et momentum candle den har lavet i dag. Du må gerne sige til, hvis du køber :)23/2 2023 22:09 Cupcake 7110803Hej Palo - Selv tak.

Aktien har først givet svagt MACD-købssignal i dag. Har ligget og været på vippen i nogle dage. (When in doubt, leave it out).

Track-record YOY de seneste år for netop denne aktie er dog positiv, så kunne man måske været gået ind i går og allerede været op 4% i dag. Men...

Kender ikke tendensen i norske aktier. Jeg tænker Norge er speciel pga. olien, men skal først til at lære det at kende.
Derfor er det rart at handle efter NordicStock-metoden, hvor der er nogle ganske enkle principper at følge. Og fordi aktien går op 4% i dag er ingen garanti for at den ikke falder sammenlagt 6% over de næste 2 uger... Det er det NordicStock har lært mig... Tålmodighed på den mellem-lang bane...

I DK falder mange aktier på trods af gode regnskabstal. Det er tilsyneladende de "forsigtige" (/realistiske?) 2023-skøn, der p.t. påvirker kurserne i negativ retning Danmark. Så der er ikke mange købsklare aktier i DK.

Sidst jeg talte, havde jeg kun 13 købsklare aktier i hele norden i hoved-indeksene (= DK's C25).

Skal øve mig i at skrive kort og koncis...23/2 2023 22:26 PALO 5110804Det er fedt du er så godt inde NordicStock-metoden, så kan du holde os andre lidt i ørene ;) Umiddelbart så synes jeg MACD virker som om den har OK momentum, men det kan være vi læser det forskelligt? :) Derudover er der et gap op til omkring 170 - Se vedlagte graf.
23/2 2023 23:13 Cupcake 7110805PALO - Jeg ved ikke om jeg vil sige, at MACD har "momentum". Den har først lige svagt krydset Signallinien i opadgående retning (= Buy).

Men RSI er 45 og trender opad.

Jeg har ikke nogen steder læst, at NordicStock-metoden opererer med fx "gaps" eller volumen.23/2 2023 23:24 PALO 5110806Hvis vi nu tager denne aktie som eksempel og forestiller os, at det er en dansk aktie, som har krydset MACD, har god RSI og regnskabstal, hvornår ville du så købe den? For den har jo givet de rigtige signaler i forhold til NordicStock-metoden. Jeg er bare interesseret i at høre, hvordan du køber dig ind :) Gaps og volumen er bare lidt ekstra info til at guide yderligere :)23/2 2023 23:48 Cupcake 6110809Efter NordicStock-metoden vil jeg mene, at du sagtens købe aktien nu. Men så hold øje med den eller sæt et stop loss :−)

Det er de lidt uldne markedssignaler, hvor der hurtig kan ske et skift, der gør, at jeg ville vente et par dage, for det kan hurtigt vende. Men jeg er også begyndt at gå med livrem og seler - og er 50% kontant i disse usikre tider, hvor markedet ikke kan finde ud af, hvilken retning det skal tage....

Vedhæftet er et eksempel.... Har sat pile på steder, hvor købssignal er hurtig vendt til salgsignal.

Håber det giver mening... :−)
pdf2023_02_23_NordicStock___Nordic_Se..23/2 2023 23:54 PALO 6110810Tak for at uddybe, det giver rigtig god mening! Og helt fint at vi undlader TA, andet end MACD og RSI :)24/2 2023 00:03 PALO 2110811Slettet :)23/2 2023 21:46 Cupcake 5110800Ja, den er også på min "YOY+-observationsliste" for de nordiske hovedbørser :−) (handler jeg ikke i Norge endnu).
Bliver spændende at følge med.
Være obs på, at NordicStock anvender tidsperioden 1D/1År. Der er dog ikke nogen nævneværdig forskel på netop 6 måneder og 1år ser jeg, dog giver den længere periode også et bedre indblik i om aktier har en tendens til at blive over-/undersolgt - eller om de "vender" før.28/2 2023 00:04 Cupcake 3110939Simonster - Er du mon stadig i tænkeboks vedr Nordic Semiconductor?23/2 2023 23:28 Cupcake 7110807Angående Teknisk Analyse (TA)

Jeg fornemmer nogle af jer er nogle hajer, hvad angår TA.

NordicStock opererer med enkle principper:

1) det er først når BÅDE
Year over Year "Revenue"
OG
Year over Year "Profit" er positive i kvartalregnskabet, at man går videre og ser på 2) "RSI" og "MACD".

2) Såfremt
- RSI Trend er op-adgående, og ikke ligger for højt
OG
- MACD Signalet er Buy
så kan det overvejes at købe aktien.

Jeg tænker det er vigtigt at fastholde NordicStocks simple TA-regler her i debatten, så der ikke opstår forvirring blandt mulige deltagere omkring, hvad NordicStock-metoden går ud på og hvad man skal kunne.

Jeg kan ikke andet TA end det jeg har læst i NordicStocks debattråde, nemlig de to simple indikatorer RSI og MACD.

TA er jo et videnskab og kan være ret så kompleks.23/2 2023 23:44 Simonster 4110808Ja, det er helt fint med mig. Vi ved det virker, så lad os bare holde os til det. ?24/2 2023 00:28 Sjufta 7110813Smart at lave en ny tråd. Jeg har lige et par spørgsmål er helt nybegynder som tidligere nævnt. Ret mig hvis jeg tager fejl.

I bruger MarketWire, til at tracke nye regnskaber også skriver i regnskabstallene ind i excel dokumentet. (Koster dette program penge, eller kan man få det gratis?). Derefter finder i alle aktier som er i profit i Revenue og year over year profit.

Så bruger i MACD og RSI, og køber aktien hvis der er købs signal. - Nogle der kan hjælpe med, hvilke programmer og hvordan man sætter aktien op i disse programmer for at tracke RSI og MACD.

Hvad sætter i stoploss på og hvornår trækker i pengene ud? og hvis i investere på aktiesparkonto med 108.000,-, og i havde 10 aktier hvergang, hvor meget ville i smide ind i hver aktie (ved godt riskikoprofillen er forskellig) - bare for at få en ide, hvilket omfang der mest profitabelt ift. gebyrer.


Er helt ny, så håber i ville bakke op om min forvirring. :)

Mega fed tråd, elsker blive klogere omkring investering.24/2 2023 10:28 Simonster 3110823Hej Sjufta,

Jeg kan prøve, at svare, så godt jeg kan.
Det er rigtigt, at regnskabstallene skrives ind i Excel arket, men tallene kan man nok hente fra flere forskellige kilder. Jeg kender ikke Marketwire, men har kigget på hjemmesiden og kan ikke finde ud af, hvordan man får adgang til deres materiale. Tænker man skal oprette profil, et eller andet sted, men det kan jeg ikke finde ud af. Måske Cupcake kan hjælpe.

MACD og RSI er også rigtigt forstået. Jeg bruger Tradingview til grafer. Det er en rigtig god platform og du kan bruge den gratis, men kan der er flere abonnement. Tradingview levere charts til mange andre udbyder, så som Børsdata.

SL er lidt forskelligt, men jeg vil helst ikke miste mere end 10% pr investering. Aktiesparekonto, har jeg ingen kendskab til, men position størrels, kommer an på risko, so du selv er inde på. Man skal så også tænke over handelsomkostninger.

Ellers kan jeg anbefalde, at du læser links i Cupcake's første indlæg i denne tråd. Der vil du lære meget og få svar på mange spørgsmål.24/2 2023 11:23 Match 5110827Jeg handler ikke på TA, men kunne det forholde sig således, at de store aktører, der handler på algoritmer, har programmeret deres algoritmer til at følge mønstre i TA?24/2 2023 13:29 Cupcake 3110833Match - godt spørgsmål som jeg ikke kender svaret på. Er det mon utænkeligt, at det er deres algoritmer, der skaber mønstrene i TA - altså at det forholder sig omvendt? Som skrevet ved jeg det ikke... Får du ikke svar fra andre her, så spørg gerne i ny debattråd... e24/2 2023 14:10 Simonster 3110836Jeg tænker, Match kender svaret på spørgsmålet, da han har været inde på emnet før her på ProInvestor. Tror det er for at pointere noget, som nok passer. Jeg kan bare ikke se, at det gør en forskel, så længe man tjenere penge på sin strategi.
Vi er "dumb money", sådan er det bare.24/2 2023 14:41 Cupcake 3110838:−) Tak for "afklaringen", Simonster. Ja, normalt er vi dumb money - Kan dog kun se, 9at NordicStock-metoden fungerer - Man favner bredt (hele Norden + lidt andre), men tager kun nogle få aktier, der har de rette gunstige "betingelser", til sig. Vi får se, når vi gør løbende status. Jeg læser, at du har SL på 10%. Jeg synes at huske, at NordicStock også lå på 10% privat, men i tråden opererede med 5%.24/2 2023 15:05 Simonster 2110839Jeg har lært, at bruge et værktøj, til at fastlægge SL, så SL tager lidt højde for volatiliteten i aktien. Det heder "Average true range" ganget med 2 eller 3. Så kan man også justere position størrelse.26/2 2023 23:47 Cupcake 3110886Har lige fundet ATR i mine indikatorer. Det kræver vist lidt googling / nærmere læsning... Vender tilbage...24/2 2023 14:39 BSinvest 5110837Match...Det er helt almindelig, at handelsalgoritmer er programmeret på baggrund af TA. Det bekræfter mønstrerne ligesom det meste TA-handel uden algoritmer har gjort det i mange år.24/2 2023 12:10 Cupcake 5110830Sjufta - jeg kan supplere Simonster med følgende info / anbefalinger til en "nybegynder" (i vilkårlig rækkefølge) - du har sikkert hørt det meste før...
- Acceptér, at du kommer til at lave fejl - de er lærerige. Du kan altså ikke helgardere dig mod fejl.
- Forsøg dig frem med små beløb og kun med penge du har råd til at miste...
- I starten se på afkastprocenten i stedet for kroner/øre. Du kan jo altid skalere op til større beløb senere.
- Aktiesparekonto (ASK) er et godt sted at begynde
- Start med fx at købe 1-3 aktier á fx 5.000 i hver sin sektor og leg og lær din platform at kende og få det set-up, du ønsker, mens du følger dine aktier/markedet nogle uger indtil du er fortrolig med platformen og dens muligheder.
- På fx SaxoTraderGo er Nyhedstjenesterne gratis for menig mand, man aktiverer hvilke man ønsker. Jeg har fx kun Ritzau Finans Light Real-time - her er der også nyheder fra fx MarketWire. Jeg mener også at Nordnets almene nyheder er gratis
- Jeg abonnerer også på markedsdybde på OMX 10€/md hos Saxo.
- Jeg skal også lære at anvende Stop/Loss som Simonster anbefaler.
- Som Simonster skriver PAS PÅ HANDELSOMKOSTNINGERNE. Sammenlign platforme.
- Grafer er en del af alle platforme. Du kan selv designe hvad dine grafer skal vise. Fx kan du vælge at få vist indikatorerne "RSI" og "MACD". Learning by doing.
- Regnskabssæsonen er på sidste vers, så jeg ville ikke tænke så meget på opdatering af excel-arket før næste sæson begynder. Og måske har vi da fået fordelt opgaven med excel-opdatering blandt interesserede...
- Anvend i stedet PowerPoint slides som NordicStock løbende uploader i sin debattråd - nogle er også udsendt i mailen med excel-projektmappen.
- Bemærk at markedet er lige nu ekstra volatilt.
- Find nogle podcasts at lytte til. Der er også gode podcasts til begyndere...
- Husk analytikere tager også ofte fejl - og at de har et produkt de skal sælge...

Held og Lykke24/2 2023 13:44 Cupcake 6110835Haha - Spurgte lige ChatGPT om det samme...

"What would your advice be to a person who is new in the stockmarket?"

Svaret...

If you are new to the stock market, here are some general tips to keep in mind:

1. Educate yourself: Learn as much as you can about the stock market and how it works. Read books, articles, and watch videos on investing. A good place to start is learning about the different types of stocks and how to analyze them.

2. Start with a small amount of money: It's important to start with a small amount of money that you can afford to lose. This will allow you to learn from your mistakes without suffering too much financial damage.

3. Diversify your portfolio: Don't put all your money into one stock. Instead, diversify your portfolio by investing in a variety of stocks across different industries.

4. Use a reputable brokerage: Choose a reputable brokerage that has a good track record and offers low fees.

5. Be patient: The stock market can be volatile, and it's important to be patient and not make rash decisions based on short-term fluctuations. Stick to your investment strategy and don't get too caught up in the ups and downs of the market.

6. Keep your emotions in check: Don't let your emotions guide your investment decisions. Stay rational and objective when making investment decisions.

7. Seek advice: Consider seeking advice from a financial advisor or someone with experience in the stock market. They can provide guidance on investment strategies and help you avoid common pitfalls.

Vildt, ikke...?24/2 2023 19:27 Cupcake 4110845Hej igen Sjufta - Øhhh - Ritzau Finans og Marketwire er tilsyneladende det samme... ;−)
"Ritzau Finans skifter navn til Marketwire efter opkøb" https://mediawatch.dk/article13255258.ece10/3 2023 15:20 NordicStock 2111245Hej Sjufta :)

Regnskabstal hentes via de 2 børser ...

Nasdaq OMX (der dækker Danmark, Sverige & Finland)
Oslo Børs (der dækker Norge)

Links er her :)

Nasdaq OMX for Danmark, Sverige & Finland
https://www.nasdaqomxnordic.com/nyheder/selskabsmeddelelser

Oslo Børs for Norge
https://www.euronext.com/en/search/solr26/2 2023 13:22 borisa 4110868Jeg vil også sige tak til Nordicstock og for denne tråd som jeg først er blevet opmærksom på for kort tid siden.

Selvom jeg har været medlem af ProInvestor i 10 år må jeg med skam at melde erkende det ikke er ofte jeg har været her på siden.

Jeg har handlet med aktier i mere end 25 år med varieret resultat til følge. De første 20 år med analysere systemet Vikingen, men er nu gået over til Trading View samtidig med at jeg har fulgt Market Timer.

Jeg har læst alle trådene her og vil gøre det igen, og jeg syntes den tilgang som Nordicstock benytter er meget spændende, og derfor vil jeg gerne være med her og lære mere om systemet

Jeg er forholdsvis ny i Trading view , så jeg vil spørge om nogen vil være venlige og fortælle mig hvordan jeg laver Analyse Chartet, og ligeledes hvordan jeg får Nordistock`s Exel ark

Jeg glæder mig til at prøve Nordistock`s handelsmetode og vil som sagt læse alle trådene igen.

Mvh.
Borisa26/2 2023 19:07 Cupcake 3110872Hej Borisa :−)

ProInvestor er en guldgrube af information (uden clickbait) samlet et sted som ikke findes mage... Man skal blot kunne se ud over den lidt altmodisch layout og til tider manglende funktionalitet. Jeg har fx selv lige opdaget hvor genial Finanskalenderen faktisk er, efter at have set en ny video af Helge...

Men velkommen her til denne debat-tråd, hvor det er tanken, at vi sparrer i anvendelsen af NordicStock-metoden :−)

Du kan læse alt om NordicStock-metoden ved at nærlæse hans debattråde og man kan skrive til NordicStock og bede om at komme på hans Excel-mailingliste.

Vedrørende dine spørgsmål om "Trading view" og "Analyse Chartet", så må jeg være dig svar skyldig. Jeg anvender nemlig SaxoTraderGo. Måske er der en anden der kan svare her.26/2 2023 20:02 Simonster 4110874Hej @borisa,

Jeg vil gerne prøve, at svare dit spørgsmål om Trading view (TW), så godt som muligt på vedhæftede billede.

Alle de andre streger, som er på billedet, det skal du ikke tænke så meget over :).

Jeg håber, det kan få dig i gang og du kan lege lidt med det, men spørg endelige, hvis der er noget.
26/2 2023 17:45 Superbrandt 4110869Hej Cupcake,
Jeg har netop selv hørt omkring Nordicstock via en podcast og har brugt weekenden på at læse op. Jeg synes, det er en spændende tilgang aktiemarkedet og daytrading er et nyt begreb i min verden - Jeg har altid købt og gemt væk.

Jeg er kommet på maillisten over Nordicstocks materiale, har set det igennem og synes at det er til at gå til. Der er dog stadig uklarheder, som jeg håber, at du kan kaste lys over (det virker til at du er godt inde i Nordicstocs tråd).

1. RSI og MACD tallene ændrer sig på daglig basis - Betyder det, at vi på daglig basis burde vurdere, om der er kommet købssignal på de aktier hvor Q4 tallene er positive (Omsætningsvækst, indtjeningsvækst og at de er overskudsgivende) - Hvis ja, ved du så om der er en nem måde hvor vi kan hive de tallene ud på ?

2. Og burde vi ligeledes kigge på MACD kurven dagligt for de handler vi ligger inde med, for at se om der kommer et salgssignal (når blå linie krydser rød linie).

Jeg glæder mig til at forstå metoden fra start til slut, og herefter prøve den af.

Jeg vil ligeledes gerne tilbyde at hjælpe med at opdatere Nordics Stocks excelark og powerpoint. Jeg kan forstå, at alle tallene kommer fra virksomhederne selv (og kan ikke snuppes fra "andre" hjemmesider). -Men kender du til en finanskalender hvor vi kan se hvornår Q1 regnskaberne kommer ?

Med
venlig hilsen
Superbrandt26/2 2023 21:02 ProInvestorNEWS 3110875Hej Superbrandt, Her er vores finanskalender. Du finder den oppe i højre hjørne på forsiden:

https://www.proinvestor.com/finanskalender26/2 2023 22:11 Sjufta 4110876Eftersom jeg lige har leget med finanskalderen fandt jeg ud af, man kan se RSI og MACD signal, behøves man bruge TA tools så?26/2 2023 22:53 Simonster 3110880Hvis du læser denne tråd

https://www.proinvestor.com/boards/95418/Laer-at-Day-Trade-med-daglige-aktie-cases-

så får du nok en bedre forståelse, af metoden. Du behøves nok ikke læse alt, men se på de charts, som er vedhæfted, så ser du hvordan MACD bruges.

Hvis du kan se det samme i finanskalenderen, så kan du bare bruge den. Men man skal jo se, når MACD krydser op igennem en signallinje. Det ser du, også i tråden, jeg har linket til.26/2 2023 23:53 Cupcake 3110887Simonster - Jeg skriver lidt langsomt - så du nåede at svare i mellemtiden, sorry :−)26/2 2023 22:59 Cupcake 3110881Hej Sjufta - Jeg kender ikke ProInvestors kalender i dybden, men jeg tænker, at det måske godt kunne blive lidt uoverskueligt, hvis man skal holde øje med en række aktiers RSI Trend og købs- og salgsignaler i en kalender. Men du kan prøve dig frem :−).
Har du i øvrigt set de svar du har modtaget på dit seneste indlæg? - Cupcake26/2 2023 22:51 Cupcake 3110879Hej ProInvestorNEWS

Ja, fint at Helge gjorde lidt opmærksom på den forleden. Den er faktisk god.
Kan du fortælle, hvilke aktier jeres kalender indeholder? Jeg spørger, fordi jeg forleden læste en artikel om svenske "New Wave Group", men den dukkede ikke op i jeres kalender, da jeg søgte...

Hilsen Cupcake26/2 2023 23:37 Simonster 3110885Jeg kan kun finde danske selskaber, i ProInvestor kalenderen, men her er en fin kalender, hvor man kan filtrere.

https://se.investing.com/earnings-calendar/

Jeg har ikke undersøgt den så nøje, men der er flere andre hjemmesider, der har kalender.

Jeg har også undersøgt Nasdaq´s hjemmeside, men kan ikke finde en kalender der.26/2 2023 22:38 Cupcake 5110878Hej Superbrandt

Velkommen til. Dejligt, at du også har lyst til at udforske og anvende NordicStock (NS)-metoden. Jo flere vi er til at vidensdele, sparre og give feedback, jo mere vi lærer.

Det er også godt at høre, at du med tiden også har lyst til at hjælpe med at opdatere Excel-projektmappen. Det er en uvurderlig skattekiste af oplysninger. Det største arbejde i 6 uger hvert kvartal bliver at holde det ajour, og det kræver stor omhyggelighed. Hvordan det skal ske, må der tages stilling til. NordicStock er selv kommet med et rigtig godt forslag til opdeling. Jeg mener det er i hans seneste debattråd. Men her og nu skal vi blive fortrolig med metoden og at anvende den.

Netop dit spørgsmål omkring Finanskalender for aktieselskaber i hele Norden tumler jeg også med. Jeg kan se i Excel-arket, at NS tilføjer Q-datoer, hvilket gør det hurtigt at søge. For danske aktier har jeg hidtil tjekket firmaets hjemmeside og manuelt skrevet hele året ind i min egen Mayland-Finanskalender ?. Og så Tjekker jeg næsten hver weekend selve uge-kalenderen på handelsplatformens nyheder (Ritzau Finans), for at sikre mig, at der ikke foretaget ændringer. Jeg har forleden opdaget, at ProInvestor også har en glimrende kalender.

Og så angående dine spørgsmål:

Ad 1) Jeg vil prøve at svare. Hvis jeg har misforstået dit spørgsmål, så vend endelig tilbage.

Det korte svar:

Jeg vil anbefale at lave - og løbende opdatere - Observationslister på YOY++ aktier med baggrund i NS' PowerPoint (PP)-oversigter. Det tager vitterlig ikke mange minutter at løbe igennem Observationslister for at tjekke købssignaler (PSI og MACD) . Jeg gør det p.t. en gang dagligt her i oplæringsfasen. Men med tiden tænker jeg, at det bliver sjældnere eller blot for udvalgte aktier, som man fornemmer er ved at ændre signaler.

Det lange svar:

Hvordan vi sætter det i system - og hvor ofte vi er aktive - er nok individuelt. Jeg har brugt en rum tid på at finde et system, der passer til mig og forhåbentligt er så nemt som muligt, men det kan sikkert finpudses.

- Bemærk, at da YOY Revenue og Earnings Growth ikke kommer til at ændre sig yderligere i pågældende kvartal, kan man nøjes med at koncentrere sig om de aktier, der har POSITIV Growth i BÅDE Revenue OG Earnings på PP-oversigten, som jeg har forstået det. Det er de aktier jeg kalder YOY++ og dem er der faktisk i disse tider ganske få af. Sidst jeg talte, var der fx kun 10 aktier i C25.

Da jeg på sigt gerne vil handle i de øvrige nordiske lande, har jeg i samme Observationsliste også tilføjet YOY++ aktier fra S30, H25 og OBX 25, så jeg kan lære dem lidt at kende. Der er p.t. blot i alt ca. 45, derfor har jeg dem i samme Observationsliste. Disse kan sikkert luges længer ned i antal, hvis der er selskaber, der bør undgås af en eller anden årsag/overbevisning. I NS' debatter har han fx nævnt flere aktier, som han holder sig fra.

Jeg har lavet Observationslister på min handelsplatform med baggrund i NordicStocks (NS) PowerPoint-oversigter (PP) over CAPS, som jeg har printet ud. Observationslisterne indeholder KUN aktier med YOY++.

Når et nyt Q-regnskab for en aktie kommer, opdaterer jeg samtidig både seneste Excel-ark, PP-oversigten samt evt. Observationslisten, hvis YOY viser ++.

Du kan se vedhæftet en kopi af den Observationsliste for de fire Hoved-Caps, jeg har oprettet. (Bemærk at opdatering fra og med Excel-mail i går ikke er medtaget). Denne Observationsliste løber jeg som regel igennem hver morgen eller aften. Det tager efterhånden ganske få minutter for samtlige 45 YOY++-aktier i hovedCaps! Er der en aktie, der vækker min interesse, så tjekker jeg lige Excel-arket (som jeg har downloadet og har liggende åbent) for at se udvikling gennem årene - og hvis det er positivt og jeg ikke kender selskabet, så besøger jeg måske hjemmesiden med det samme eller senere.

Jeg har lavet en tilsvarende samlet Observationsliste for YOY++ i DK Large Cap og Mid Cap som jeg lige løber igennem også. Dem er der p.t. ca. 20 af i alt.

På sigt er det tanken jeg vil lave tilsvarende Observationslister for de øvrige Nordiske Large og Mid Caps. Og når jeg bliver mere rutinerede så Small Caps.

NS har i dag delt 3 oversigter for samtlige svenske "Large Caps". Scrollere du tilbage i tråden, finder du de øvrige Caps-oversigter.

Ad 2) Ja, jeg er begyndt at løbe mine porteføljer / depoter igennem dagligt for at tjekke RSI Trend og MACD Signal. Som skrevet ovenfor tager det få minutter, men det er nok individuel, hvor ofte man tjekker... Ved at sætte stop/loss, vil jeg fx sagtens kunne tage på en uges ferie uden at tjekke observationslister / porteføljer, tænker jeg... Vi får se...

Hvis du er nået så langt, så har du bemærket, at jeg skal øve mig i at skrive kort og koncis.

Hilsen Cupcake
pdf2023_02_26_NordicStock___Observati..27/2 2023 01:54 Cupcake 4110888Jf. indlægget ovenfor her er til inspiration min Observationsliste for Danske Large og Mid Caps for YOY++ pr. 25. februar.
Bemærk, at der mangler fortsat Q-regnskaber 6 Large Caps og 12 Mid Caps, jf. NordicStocks seneste PowerPoint oversigter for nævnte Caps samt efterfølgende Excel-opdateringer.
27/2 2023 21:12 Cupcake 4110929Er der andre, der anvender observationslister over aktier, der efter Q-regnskabet (YOY++) er egnet til at blive handlet efter NordicStock-metoden?7/3 2023 22:49 Simonster 2111153Jeg er ikke kommet så langt endnu20/3 2023 21:46 NordicStock 2111540Hej Superbrandt

Tallene hentes via de 2 børser der dækker de 4 store nordiske lande:

=======================================

Nasdaq OMX dækker Danmark, Sverige og Finland, og du finder regnskaberne i linket herunder. Brug de 2 drop down menu "Marked" og "Selskaber"

https://www.nasdaqomxnordic.com/nyheder/selskabsmeddelelser

=======================================

For Norge skal du bruge Oslo Børs' hjemmeside:

https://www.euronext.com/nb/markets/oslo
27/2 2023 15:06 Cupcake 8110912Vil gerne dele lidt af mine porteføljer. Mener det er lærerigt, især når alt ikke går efter bogen, dvs. "fejl" er begået.

BEMÆRK, at NordicStock (NS)-metoden ikke er anvendt i de fleste af investeringerne. Havde de været det, havde tallene været anderledes....

Tidligere har jeg ofte købt for større beløb, når en aktie faldt drastisk en dag pga. en nyhed. Normalt rettede aktien sig delvis eller helt op samme dag eller inden for en uge med en sikker gevinst på 4-8%. Ofte mere, men for at være sikker på gevinsthjemtagning solgte jeg normalt inden for rammen 4-8%.

Men sådan er det ikke gået med mine seneste køb (inkl. suppleringer) af fx Chemometic og NKT, købt hhv 9/2 og 22/2 + efterfølgende suppleringer.

Markedet arter sig uvant - og jeg kan se, at havde jeg anvendt NS-metoden, så var jeg i dag endnu ikke gået ind i de pågældende aktier. En vigtig erfaring er at være tålmodig og afvendt de rette signaler.

En anden erfaring er vigtigheden af anvendelse af stop/loss, som jeg hidtil aldrig før har haft anvendt. Det skal jeg til at lære. I første omgang vil jeg anvende -7,5%.

Jeg er kommet frem til tallet, fordi jeg mener at huske, at NS skrev, at han normalt anvendte -10%, men i sine tråde ville han anvende -5% for ikke at få sure følgere... Jeg vil lægge mig midt imellem i en forsøgsperiode.

Vedhæftet opstilling er ikke en fryd for øjet - og skal nok forbedres og forskønnes, om end det med garanti ikke bliver på NS-niveau... ;−) Lige nu finder jeg det vigtigst at komme med nogle NS-eksempler fra min egen portefølje.
27/2 2023 15:33 Cupcake 4110914Kan ikke lade sig gøre, at slette dublering af fil, desværre...
27/2 2023 19:54 Sjufta 4110920Er dette analyserede rigtigt? Scandinian Medical Solutions?

RSI indikator er nedadgående, imens MACD indikator er købs klar?

Så denne aktie burde vi vente med at købe indtil RSI signal viser køb.

Jeg synes dog, at trends på MACD og RSI ændre sig meget i løbet af en dag?
27/2 2023 19:57 Roadrunner 4110922Macd er lige gået i salg, så nej
Den her skal du i forvejen passe på med (hold dig væk) den er sindssygt ilikvid, der handles næsten ingen aktier så det er svært at komme af med dem igen. Dine candles ser helt forkerte ud. Mange dage uden handler overhovedet og få dage med ekstreme udsving. Hold dig langt væk27/2 2023 20:02 Roadrunner 4110924Rettelse. Du har sat dine candles på hvert minut, det er derfor der ikke er handler. Sådan ser den ud på dagsbasis. Mit svar er dog det samme. Den er makset ud i rsi og macd så efter metoden skal den en tur nedaf. Der er handlet 260.000 aktier i dag, så den er stadig lille. Jeg ville betegne denne aktie som lottokupon mere end aktie (uden at have sat mig det mindste ind i deres case)
27/2 2023 20:14 Simonster 2110925Læs om den i tråd 110586.

Det er nok en aktie, at holde øje med. Jeg købt dlidt i sidste uge til min langsigtede portefølje27/2 2023 20:39 Cupcake 4110927Ja, jeg ville også godt have haft fat i SMS.

Satte en købsordre på 18. januar og fik ikke fat i den fordi jeg ikke ville købe til markedsprisen. Min købsordre ligger der fortsat, nu blot > 50% fra nuværende kurs. Æv!.

Mener også det fortsat kan blive en god investering - en af de få selskaber i First North, der faktisk kører med overskud, hvis jeg husker rigtigt. Helge har haft en video med eller om dem, mener jeg...

Tror jeg også vil samle den op til porteføljen, selv om den ikke findes i Excel - men den er jo også næsten lige blive noteret...28/2 2023 00:18 Simonster 4110940Der er en del god info i den tråd, bl. a. video interview med Helge og en podcast med en eller ande28/2 2023 00:32 Cupcake 4110942Simonster - Tillykke - Godt køb. Havde læst ca. første halvdel af tråden tidligere - glemte dog at sætte X / overvåge tråden... Æv...27/2 2023 20:30 Cupcake 4110926Hej Sjufta, Fedt at du prøver!

Din opsætning ser ud til at være over 1 dag i stedet for over 1 år, derfor ændrer MACD og RSI sig hele tiden... ;−) Prøv at genlæse NordicStocks debat-tråde - og nærstudere nogle af hans utallige eksempler.

Du kunne også prøve at finde et andet indlæg over Teknisk Analyse (TA) her i debatten og prøv at øve dig på at genskabe det. Både Simonster og jeg har de seneste dage lagt nogle TA op her i tråden. Der er også lagt flere eksempler i NordicStocks Debat-tråd i dag.

Har du i øvrigt set på Q-Regnskaber for Scandinavian Medical Solutions?

Følger du ellers med i tråden her?


Tilføjelse - kan se at der er nogle, der er hurtigere på tasterne end jeg er.... ;−)28/2 2023 00:37 Simonster 3110943Jeg har lært, at bruge ATR indikator, til at sætte SL. Det er for at tage lidt højde for volatilitet. Ganger ATR værdi med 2 eller 3 og så vurderer jeg også udfra grafen så som modstands/støtteområder, hele tal osv.

Jeg solgt NKT med et lille tab i sidste uge ?27/2 2023 21:41 Cupcake 4110933Har netop gennemgået aktier i Finland H25 efter NordicStock-metoden, altså hvor der er positive YOY-procenter (YOY++) hvad angår Revenue og Profit i Q-regnskaberne.

Der er ikke mange aktier med klare købsmuligheder...

Fandt kun disse 4, hvor Metså Board og Nokia, nok er de mest interessante:

Elise - RSI 72 Trend Up MACD BUY (dog høj RSI - er ved at være oversolgt)
Metså Board - RSI 48 Trend Up MACD BUY
Nokia - RSI 50 Trend (Up) MACD BUY
Konecranes - RSI 64 Trend Up MACD (BUY)

Hvad tænker I?

De sidste Q-Regnskab der mangler i H25 er fra Fortum d. 2. marts.

Har endnu ikke handlet Finske eller Norske aktier, men der skal være en første gang...27/2 2023 22:12 Cupcake 7110935Nordiske Hoved-Caps - Købs-muligheder efter NordicStock-metoden d.d. - er I enige?

Danmark C25

ISS - RSI 64 Trend UP MACD BUY - RSI dog høj
NOVO - RSI 67 Trend UP MACD BUY - RSI dog høj

Udestående Q-regnskaber: Unibrew, Jysk, Bava


Norge OBX 25

Nordic Semiconductor - RSI 45 (UP) MACD BUY
Equinor - RSI 56 Trend UP MACD BUY
Kongsberg Gruppen PSI 76 Trend UP MACD BUY - oversolgt (OS)
Yara - PSI 74 Trend UP MACD BUY - oversolgt (OS)

Udestående Q-regnskaber: Frontline, Golden Ocean, MPC, NEL og Subsea


Sverige S30

SEB - RSI 72 Trend UP MACD BUY - på nippet til oversolgt.
Essity - RSI 64 Trend UP MACD BUY

Udestående Q-regnskab: NIBE28/2 2023 00:30 Simonster 4110941Jeg har ISS på observasionslisten, men som du skriver, så er RSI høj.
Novo har jeg langsigtet, men ellers enig i ovenstående, høj RSI.

Frontline har jeg, den kommer med regnskab i morgen.

Essity var jeg lige ved at købe i dag. Den kommer snart med udbytte.

Ellers enig, med det du skriver. Flere købskandidater, ligger med højt RSI.1/3 2023 19:07 Cupcake 5111005NordicStock-metoden - Sverige L-Caps - aktuelle købsmuligheder aften 1/3

Billerud - Materials - RSI 44 Trend ↑ MACD BUY (nyt & svagt)
HEXPOL AB - Materials - RSI 60 Trend ↑ MACD BUY (nyt & svagt)

Vær obs på evt. frasalg (jf. indlæg 110938 d. 27. feb ( https://www.proinvestor.com/boards/109158 )
- Instalco Industrials
- Svenska Handelsbanken

Evt. begynd at holde øje med Boozt AB, Holmen AB ser. B, New Wave, Saab (oversolgt), AAK og Trelleborg (Høj RSI MACD BUY-signal),6/3 2023 11:59 Milito 3111096Kan jeg få en venlig sjæl har til at undersøge norske Mowi? Et hurtigt kig i Yahoo appen på telefonen giver en indikation om et snart nyt brud opad. Er det korrekt anskuet?6/3 2023 12:14 Simonster 5111098Mowi ser fornuftig ud. RSI ligger lige over 50 og MACD er ved at krydse opover.
Fundamentalt er den YOY++, så det er også i orden.6/3 2023 17:16 Milito 3111112Tak Simonster, jeg har allerede en lang position i Mowi, men overvåger at supplerer op for at swing trade. Hvad er din tanke med Scandic Hotels? Omsætning og indtjening ser vel fin ud?10/3 2023 17:19 Cupcake 1111249Mowi er en af de meget få aktier, der er i plus i dag... Tillykke....7/3 2023 11:19 Milito 5111128Cupcake, Simonster og andre gode debattører herinde, ser jeg korrekt ift. at ABB lever op til NordicStocks principper? Momentum er opad, Macd har brudt trendlinjen, omsætning og indtjening er ligeledes ok set ud for seneste kvartal.
7/3 2023 11:23 Milito 4111130RSI virker høj, er der en rettesnor for et acceptabelt interval?7/3 2023 11:27 Simonster 5111131Tekniskt er det korrekt, men med rimelig høj RSI.
Fundamentalt: Profit i Q4 er halveret i forh. til Q4 2021. Den skal helst være stigende, hvis jeg har forstået det rigtigt.
7/3 2023 11:31 Milito 4111132Godt set, jeg så blot til profitmarginen og ikke sammenligningen mellem de to kvartaler. Tak for hjælpen :−)7/3 2023 16:28 Cupcake 4111141Til Milito - PS: NordicStock (NS) har lige uploaded powerpoint for Sweden S30, hvor også ABB figurerer. NS nævner også, hvilke aktier er (næsten) købsklare, se indlæg 111121 fra i går, d. 6/3 2023, kl. 20:12 :−)7/3 2023 18:59 Cupcake 9111143"Stort set" med udgangspunkt i NordicStock-metoden

1) købte jeg i morges
- Atlas Copco
- Boozt
- Solar* (prematur køb)
- SimCorp* ( do. )
- Svenska Handelsbanken* (do.)
* manglende MACD-købssignal (Jeg øver mig på at være tålmodig - det lykkes desværre ikke i dag...)

2) solgte jeg i går
- H. Lundbeck
- Royal Unibrew

3) holder jeg - mhp. evt. køb/supllering - øje med bl.a. (DK & S)
- cBrain
- Chemometic
- New Wave Group
- Netcompany
- Chr. Hansen
- NKT
- Rockwool
- SP Group (Q 24/3)
- Nilfisk

Jeg følger også forskellige interessant Norske, Finske og Amerikanske aktier, og afventer konto hos Degiro før jeg begynder at handle aktier fra disse lande.

HVAD HAR I MON HANDLET - HVILKE AKTIER HOLDER I MON ØJE MED?7/3 2023 21:14 Milito 5111147ABB venter jeg med at gå ind i, da jeg er i tvivl om den bevæger sig over tidligere top.

Rockwool, Securitas og Scandic Hotels vil jeg følge nærmere i de kommende par dage.
7/3 2023 23:08 Cupcake 4111155Milito - Tak - Både Scandic Hotels (S-Mid-Cap) & Securitas (S-Large-Cap) - ser rigtig gode ud. Kan dog ikke lokalisere dem på NS' powerpoints... (?) Begge selskaber findes dog i Excel-arket og har YOY ++ i Q4. Begge ser også snart købsklar ud rent teknisk, jf. dine TA. Sætter dem begge på min købs-/observationsliste - tak!7/3 2023 21:49 Milito 4111149Angående Degiro har jeg flere gange kigget på dem, men må nok indrømme at jeg holder mig fra dem alene fordi, at de ikke indrapporterer til den danske skattemyndighed. Jeg kan ikke helt vurdere hvor kompliceret indrapporteringen af handler vil være.7/3 2023 22:24 Cupcake 2111152Tak Milito - Det var jeg faktisk ikke klar over. Det må jeg læse lidt op på...7/3 2023 22:54 Simonster 3111154Jeg er fuldt investeret lige pt, har kun købt Ambea efter Nordicstock metoden.
Jeg rejser lige nu og bliver nok ikke så aktiv her, de næste 6-7 uger, men vi får se7/3 2023 23:12 Cupcake 2111156Rigtig god tur, Simonster? Hvor rejser du hen?7/3 2023 23:15 Simonster 6111157På arbejde i Mexiko, med nogle uger i Bahamas.

Regner med, at læse med her ?9/3 2023 00:43 Cupcake 3111177Er kun lidt misundelig... meget lidt...7/3 2023 23:16 Simonster 4111158Tak! Glemte jeg8/3 2023 15:33 Milito 5111164Det lyder eksotisk med Mexico og Bahamas. Mere end Kolding og Herlev.8/3 2023 20:58 m_rytter 8111174Jeg har foretaget et par handler de seneste par dage dog for mindre beløb. Planen er at jeg på den måde kan blive mere tryg ved brug af NordicStocks powerpoint, og forhåbentlig også blive mere disciplineret og træffe beslutninger på et oplyst grundlag. Mit valg er faldet på følgende aktier:

Ambea
Nilfisk holding A/S
RTX A/S
Atlas Copco AB8/3 2023 21:07 Simonster 5111175Lyder som en rigtig fornuftig tilgang8/3 2023 21:26 PALO 8111176Holder pt. øje med:
- RTX
- Lundbeck (Kan vende til MACD køb)
- Brødrene A&O Johansen
- Rockwool
- Chr. Hansen
- Chemometec

Overvejer lidt at supplere Ambea.

God tur Simonster! Pas på du ikke misser de mange guldkorn her og på NordicStock tråden ;)9/3 2023 20:08 Anro 6111223Har købt kortsigtet:
Netcompany
Ørsted
Ambea
Chevron (Købssignal+positiv RSI sigende YOY)
Occidental Petroleum (samme som Chevron)
Ved godt de sidste 2 ikke hører med her

Holder øje med:
Assa Abloy
Atlas Copco AB
Chemometec12/3 2023 21:06 NordicStock 5111285God tur Simonster :) Jeg var selv på Bahamas i 1993. Jeg var i Nassau og Adelaide Village. Det er nogle vanvittige flotte strande, men vi blev ramt af 2 dage med ret hæftig storm og jeg erindrer at min rejseven og jeg var lidt i tvivl om vores bolig bygget af træ kunne holde til det :)21/3 2023 13:34 NordicStock 8111576God tirsdag eftermiddag 21. marts 2022.

Der er mange nye investorer, der har skrevet til mig på min mail, om jeg lige vil ridse reglerne op igen for at købe og sælge aktier på kort sigt med gevinst:

Regler for KØB af en aktie:

1.) I mit Excel-ark, skal du lede efter selskaber, der i det seneste kvartals-regnskab (Som pt. er Q4 2022) har ...

2.) Stigende OMSÆTNING (REVENUE) i Q4 2022 i forhold til Q4 2021.

3.) Stigende INDTJENING (PROFIT FOR THE PERIOD) i Q4 2022 i forhold til Q4 2021.


Det skyldes, at UDVIKLINGEN Year-on-Year i "Profit for the period", har det højeste korrelation med udviklingen aktie-kursen. Så har et selskab f.eks. en STIGNING i Q4 2022 i "Profit for the period" sat op imod "Profit for the period" for Q4 2021, så er der en meget høj sandsynlighed for at aktie-kursen vil stige.


4.) Note: "Profit for the period" divideret med antal udstedte aktier, giver EARNINGS PER SHARE. Det er nøgle-tal nr.1 i regnskaber, hvis i f.eks ser CNBC TV eller Bloomberg TV (som er de 2 globale investerings kanaler i verden. De kan i øvrigt ses live gratis på nettet).

PS: Men pas på, man kan blive frygtelig grebet af at se de 2 kanaler, specielt når de Europæiske aktie-markeder åbner kl. 9.00 samt kl. 15:00 når USA's markeder åbner.

=====================================

Opfylder en aktie de 2 ovenstående kriterier, skal man se på DEN TEKNISKE ANALYSE (Via www.Borsdata.se) og så se på de tekniske signaler.

A.) Aktien skal have STIGENDE RSI (men den skal være stigende fra et lavt tal omkring ca.30-40, således at der er noget upside)

B.) Der skal være et frisk KØBS-SIGNAL i MACD. Det betyder, at den BLÅ linje skal STIGE, og når den KRYDSER den RØDE linje er der et KØBS-Signal.

C.) Herunder er der en fra for Coloplast, om hvornår det TEKNISKE KØBS-SIGNAL indtræffer + man har STIGENDE RSI.

======================================

Regler for SALG af en aktie:

1.) Man skal SÆLGE aktien når RSI rammer ca. 70. Derefter vil momentum (læs: stigning) i aktie-kursen, typisk være TOPPET.

2.) Se vedhæftede Case for DSV. RSI topper ud ved 70 og så er der ikke mere at hente i den aktie.

======================================

Håber det var en hjælp. Tag evt. et "Print Screen" af disse regler, så i ikke glemmer dem :)
30/3 2023 12:47 MrB_DK 3111750Hej NordicStock , du nævner "mit Excel-ark" i ovenstående. Hvor kan os nye finde det?

mvh30/3 2023 14:09 Milito 2111752Det er ikke sikkert at NordicStock ser din besked her i tråden, men han har i en af sine tidligere trådet henvist til sin mailadresse, hvor han sender Excel-arket ud.21/3 2023 19:03 NordicStock 7111584God tirsdag aften 21. marts :)

Hermed en update på det svenske Mid Cap Index - der er på 4 sider.

Her er side 1 af 4.

Der er INGEN selskaber der er købsklare :( ... og som man kan se, så bliver der stadig solgt ud over hele linjen.

Side 2 er klar lige om lidt.
21/3 2023 19:30 NordicStock 5111585Status på svenske Mid Caps

Her er side 2 af 4.

Profoto er klar ... som den eneste. Jeg laver en model på den.


Side 3 er klar lige om lidt.
21/3 2023 19:35 PALO 4111586Hej NordicStock, Bare lige til info så poster du i "Vi handler efter NordicStock-metoden". Så følgerne i din egen tråd får ikke en notifikation omkring dine nye indlæg. Blot til info :)21/3 2023 20:32 NordicStock 4111589Hej PALO ... jeg har mistet overblikket over trådene :( men det er primært min egen skyld.21/3 2023 20:29 NordicStock 6111587Status på svenske Mid Caps

Her er side 3 af 4.

IAR Systems er klar ... som den eneste. Jeg laver en model på den.


Side 4 er klar lige om lidt.
21/3 2023 20:31 NordicStock 6111588IAR systems - den tekniske model
21/3 2023 21:15 Milito 6111591Der har været stille fra min side af, da familielivet med en lille vildbasse også tager sin tid :−)

Orkla har jeg fastholdt med et lille plus, mens jeg solgte ud af Securitas da den var nede med nogle procenter.

Det er svært at finde kandidater i disse dage, men jeg tænker at gå ombord i Getinge og OX2, også selvom at OX2s seneste kvartal var med et fald i indtægt.
28/3 2023 12:55 Milito 3111713Orkla er solgt ud da den ramte RSI området omkring de 70. Getinge fortsætter opad, men spørgsmålet er om den bryder igennem de tidligere toppe på omkring 50.

Bravida og Epiroc ser så småt spændende ud, plus Epiroc passer godt ind langsigtet ift. EUs Critical Raw Materials act, som forhåbentlig skubber i gang med flere af de europæiske mineprojekter. Jeg køber mig ind i begge i dag.
28/3 2023 12:57 Milito 3111714Hov dobbelt indlæg. Slet gerne denne admin. Tak.
28/3 2023 12:59 PALO 2111715Tak for cases Milito! Hvordan ser deres YoY regnskaber ud? Er de + / + ?30/3 2023 11:50 Milito 3111745Beklager mit sene svar, men ja begge er +/+.

Epiroc:
Revenue growth: 24,7%
Profit growth: 16,7%

Bravida:
Revenue growth: 27,8%
Profit growth: 7,1%30/3 2023 17:10 NordicStock 4111759Hej PALO :) Har du ikke Excel-arket? Der kan du jo selv tjekke om den er +/+

PS: Du kan bruge koden <CTRL> + B for at søge i Excel-arket :)

Hvis du ikke har Excel-arket, må du lige sige til, så sender jeg det til dig.4/4 2023 11:14 PALO 1111856Hej NordicStock, Tak jeg har modtaget dit fremragende Excel-ark, må lige prøve <CTRL> + B, er Mac bruger, så åbner det i Numbers i stedet for Excel. Tænkte bare lige at spørge efter som Milito var bedre inde i casen end jeg :)30/3 2023 12:10 Milito 9111748Boliden er begyndt at se interessant ud. Jeg har den selv i min lange portefølje, da energiomstillingen i den grad kommer til at kræve råvareressourcer.

Boliden

Q4:
Revenue growth: 32,8%
Earnings growth: 1,6%
Profit margin: 10,9%

RSI: 46.
4/4 2023 09:40 Milito 9111854Afkaststatus på min NordicStock portefølje.

Getinge: +12,7%
Bravida: +7,1%
Epiroc: +7,1 %
OX2: +1,8%
Boliden: +1,3%

Getinge har netop ramt RSI på 70, hvor jeg allerede nu er tilfreds med gevinsten og sælger.

Finske Konecranes bliver erstatningen, da den har brudt trenden og har momentum.

Stigende omsætningsvækst i Q4 2022 YoY på 7,6%.
Stigende indtjeningsvækst i Q4 2022 YoY på 4,8%.

RSI: 58 og stigende
MACD: Købssignal
4/4 2023 11:17 PALO 3111857Stærkt Milito, fedt med sådan en update! Konecranes ser spændende ud.4/4 2023 16:52 NordicStock 1111868Fejl4/4 2023 16:54 NordicStock 6111869Godt gået Milito :)

Synes du det er stressende eller er det sjovt at handle på den måde? :)

Man kigger jo lidt mere på kurser på ens køb, sammenlignet med hvis man er "lang" en aktie. Jeg havde perioder, hvor jeg lige tog nogle timer på dagen, hvor jeg tvang mig selv til at lave noget andet, for det kan godt udvikle sig til en tidsrøver. Det er derfor jeg lige vil høre, hvordan du du synes det er at handle på den måde? :−)

PS: Jeg er pt. ved at gøre Excel-arket klar til Q1 2023 data, som jeg sender til jer en af dagene, så i kan begynde, at fylde de nye regnskabs-tal ind i arket.4/4 2023 18:28 Milito 5111872Mange tak :−) Det er en sjov måde at være aktiv på, men det kræver også noget mere tid end blot at være lang i investeringerne, og det kan være svært at finde tiden som familiefar. Det nok derfor, desværre, blot i perioder at jeg kan dyrke det mere dedikeret.

Super med Excel-arket. Jeg håber fortsat at vi kan finde et fælles setup, hvor vi i flertal kan løfte opgaven med Q1 rapporteringerne.
14/4 2023 09:10 Milito 6112021De nordiske bankaktier har i de seneste par dage set ret interessante ud og nu kunne jeg ikke holde fingeren væk fra købsknappen. Swedbank er nu købt ind i min NordicStock portefølje.

Stigende omsætningsvækst i Q4 2022 YoY på 35%.
Stigende indtjeningsvækst i Q4 2022 YoY på 40,9%.

RSI: 48 og stigende
MACD: Købssignal
14/4 2023 09:22 Milito 4112022Afkaststatus på min NordicStock portefølje.

Bravida: 7,8%
Epiroc: 9,4%
OX2: 10,2%
Boliden: 2,7%
Konecranes: 0,2%

Konecranes fik et smæk på 6% dagen efter at den blev indkøbt, men den har siden genfundet en optimistisk melodi. Lad os håbe at det fortsætter.14/4 2023 12:03 NordicStock 3112027Kronecranes blev handlet ex-dividend 30.marts med -1,25 €

Så har du måske købt aktien den 29.marts?14/4 2023 18:28 Milito 3112042Nej, den blev købt d. 4 april i kurs 31,9. På dagen kom der en nyhed om en ny ordretilgang, så det virkede umiddelbart mærkeligt med det store fald.17/4 2023 22:52 Cupcake 2112088Det ser godt ud og er interessant at følge, Milito. Tak for at dele.18/4 2023 00:14 Cupcake 4112091Jeg kan se, at Bravida, Epiroc og OX2 alle har en RSI i den høje ende (>70), der burde være trigger til at sælge.

Jeg sidder selv med en del aktier, der ligeledes har en RSI værdi over 70 og MACD er fortsat KØB. Disse aktier har jeg nemlig svært ved at skille mig af med...

NordicStock - Hvad gør man/jeg? Vente til MACD går i SELL, før der sælges?

For mit vedkommende drejer det sig om

New Wave + 5,23% -- RSI 68,76
Columbus + 8,56% -- RSI 80,12
SP Group + 22,98% -- RSI 78,54
Demant + 22,38% -- RSI 84,62
ALK + 13,80 -- RSI 72,10
Bootz +12,69 -- RSI 70,66
Genmab +7,87 -- RSI 79,73

(Ved godt ikke alle opfylder kriteriet YOY++)18/4 2023 07:04 Superbrandt 4112095Hej Cupcake,
Imponerende tal du viser. Har du alene handlet på baggrund af MACD signal og stigende RSI ?
Og jeg er spændt på at høre NordicStocks's svar til ovenstående :)21/4 2023 01:03 Cupcake 4112171Hej Superbrandt - Jeg kan forsikre dig om, at jeg har også masser af mindre imponerende tal jeg kan fremvise... ;−)

De nævnte aktier er blot de, hvor RSI > 70 og hvor jeg ikke kunne skille mig af med aktien... (læs: grådig). Det gav allerede bagslag dagen efter, især ALK der lige dykkede 25% !

I dag - altså 2 døgn senere - har jeg fortsat ikke fået solgt, men nu ser tallene således ud :

New Wave + 5,23% -- RSI 68,76 nu + 2,53%
Columbus + 8,56% -- RSI 80,12 nu + 14,21%
SP Group + 22,98% -- RSI 78,54 nu + 26,54%
Demant + 22,38% -- RSI 84,62 nu + 29,26%
ALK + 13,80 -- RSI 72,10 nu - 9,12% *
Bootz +12,69 -- RSI 70,66 nu + 9,55%
Genmab +7,87 -- RSI 79,73 nu + 3,23%

* supplerede 2x d. 18. april

... og så til dit spørgsmål. Det er lidt en sammenblanding, hvad jeg tidligere har handlet på. Nu forsøger jeg så i hvert fald at supplere/sælge pågældende aktier efter NordicStock-metoden.

Men jeg har fortsat svært ved ikke at trykke på købsknappen, hvis jeg mener/føler "noget ikke kan være sandt"... Så slippes NordicStock-principperne. Fx ALK der faldt enormt efter præciseringen d. 18/4. Jeg mente det var en overreaktion, hvorfor jeg supplerede ved ca -13% og måtte så allerede supplere igen halvanden time senere, da den faldt yderligere 6%... Den er så faldet yderligere 3% siden da. Jeg tror dog så meget på ALK, at jeg samtidig købte stort ind til et separat depot, der allerede er ned med ca 7%...

Det, jeg blot vil sige, er, at havde jeg solgt / suppleret / købt fx ALK efter NordicStock-metoden - så ville jeg have været meget bedre stillet i dag. Men nogen gange tager impulsiviteten over...

Skal også snart implementere brugen af S/L-funktionen lidt oftere...19/4 2023 07:17 Superbrandt 4112109Hej Milito,
Spændende at følge med på side linien. Jeg er selv hoppet med om bord på boliden efter Nordicstock Metoden og fik også et gok i nøden til at starte med, men er nu oppe med 2,5 :)17/4 2023 23:37 Cupcake 7112090Der bliver fortsat løbende "luget ud" i mine depoter, således at de fleste nutidige/fremtidige aktie-køb følger NordicStock princippet.

Som skrevet tidligere, har det givet mig betydelig mere tid og en større ro at anvende især RSI og MACD på mine beholdninger, hvilket medfører, at jeg nu køber på mere gunstige tidspunkter og beholder aktierne lidt længere - faktisk en hel del længere - end før.

Ærlig talt, så er det nu svært ved at slippe aktierne helt efter en pæn stigning, så jeg nogle gange sælger ud i etaper, og ofte beholder jeg ca. 10-25% for at følge aktien fortsat...

Jeg oplever også, at jeg ikke er så bekymret, hvis aktien falder fx 4-5% efter køb - og jeg supplerer også på mere gunstige tidpunkter og for større og større beløb, jo mere erfaren jeg bliver.

Som NordicStock har skrevet flere gange, så har det været exceptionelle tider tider på markedet det seneste år. Derfor har det været særlig lærerigt - og ikke mindst lønsomt - at anvende NordicStock-metoden.19/4 2023 08:37 Milito 5112113Det er godt at høre fra dig igen Cupcake :−) Jeg blev lidt urolig da du kortvarigt ikke var så aktiv her, da dine bidrag her er sublime.

Det er et godt spørgsmål ift. om man skal sælge så snart at RSI er over 70 (ud fra NordicStocks metode). Min "taktik" er at tage en individuel bedømmelse fra gang til gang, hvor eksempelvis Bravida historisk set har bevæget sig i spektrummet omkring de 70 i halvlange perioder. Det lader jeg Bravida gøre indtil, at den giver en identifikation/kryds på MACD (og for mig gerne ligeledes på glidende gennemsnit). Her er OX2 ved at ramme krydset, hvorfor at jeg sandsynligvis sælger mig ud af denne i dag.

Det med at sælge ud i etaper og evt. ligeledes supplere op, det lyder ganske fornuftigt. Jeg er dog endnu ikke kommet dertil hvor jeg har solgt en større del ud af mine længere positioner for at styrke mig yderligere i NordicStock metoden, så de beløb jeg handler for ædes hurtigt at kurtage ved mange handler. Planen er dog som dig at ændre min vægtning i porteføljerne.20/4 2023 04:12 Simonster 2112138Helt enig! Savnede også Cupcake21/4 2023 01:29 Cupcake 3112172Tak Milito - måtte - bogstaveligt talt - passe en nyopererede moster, hvorfor jeg mestendels har deltaget i Bavarian-chatten (min største position).

Men dejligt, at du har lyst til at dele - det er spændende at følge med og blive inspireret.

Fik du mon solgt OX2?21/4 2023 06:55 Milito 2112174Jeg har læst tilpas dårligt om Bavarian chatten til, at jeg holder mig væk fra den. Plus at jeg bruger mest ProInvestor med mobilen, hvor chatfunktionen ikke altid kommer frem i bunden.

Ja, jeg solgte OX2 i onsdags ved børsåbning imens, at det gik samme vej i går med Bravida og ved børslukketid med Epiroc.

Status, solgte:
Bravida: 9,8%
Epiroc: 12,9%
OX2: 7,8%

Status, fortsat ejet:
Boliden: 1,6%
Konecranes: 3,6%
Swedbank: 1,2%21/4 2023 01:33 Cupcake 4112173Skal vi begynde en ny tråd? Denne er blevet lidt "tung", i hvert fald på min pc...21/4 2023 06:56 Milito 1112175God ide :−)21/4 2023 10:06 elssan 3112197God ide med en ny tråd. Skriv gerne linket på den nye tråd som afslutning på denne.
Har købt Hannon Armstrong Sustainable Infrastructure, som NordicStock sagde, var et must, samt Atlas Copco. Begge er lidt i minus, men det kommer nok!
Købte og Nilfisk, men solgte igen inden den gav positiv afkast - var lidt utålmodig.
Cupcake med flere: Det er så sejt I følger op på NordicStock principper og fortsætter delingen her på Proinvester. Stor tak for det!29/4 2023 13:16 PALO 3112348Hej alle,

Jeg er lidt nysgerrig på, hvilke handelsplatforme i bruger, og om i har gode erfaringer med dem?

Selv bruger jeg Nordnet og Saxo, hvor jeg synes handel i norden fungerer fint, men gebyr for handel i USA er i den dyrere ende.

Er der nogen med gode erfaringer hos Degiro?

God weekend :)29/4 2023 15:57 Simonster 2112351Jeg bruger kun Nordnet, har også handlet US, men ikke tænkt så meget over gebyr29/4 2023 16:56 PALO 2112352Det er heller ikke fordi gebyrene hos Nordnet eller Saxo er hysteriske, men jeg kan bare se at Degiro har følgende gebyr:

DK
0 kr. kommision & 10 kr. håndteringsgebyr.
Ingen omkostning for adgang til OMX CPH

US
0€ kommision & 1€ håndteringsgebyr.
2,5€ om året for adgang til fx. NYSE.

Så omkring 7,5 kr. i gebyr per US handel, virker ret fordelagtig frem for 13-15 dollar per handel hos Nordnet og Saxo.

Men som sagt, har jeg ikke erfaring med Degiro, så hvis der er nogen det kender til dem, så kunne det være fedt at høre jeres mening :)29/4 2023 19:56 Milito 3112355Jeg har ingen erfaring med Degiro af den simple årsag, at jeg er i tvivl om hvor besværligt processen er med at indberette til Skat.17/6 2023 11:24 NordicStock 3113269Hej Milito,

Min kone bruger DeGiro, da hun er bosiddende i Schweiz. Man får årligt en oversigtside med gevinst/tab per aktie, men man får ikke af vide hvilke rubrikker på selvangivelsen. Så man skal jo nok selv udfylde på SKATs hjemmeside og samtidig uploade det DeGiro skatte-papir (som en pdf-fil), som dokumentation.

For at være ærlig, tror jeg det er bedst og sikrest, at som dansk statsborger bosiddende i Danmark, at vælge et depot i en almindelig dansk bank.
17/6 2023 11:52 Milito 3113271Ja, desværre er skattesystemet kompliceret i Danmark, så det er nok nemmest at holde sig til en traditionel bank her som du skriver. Hvor i Schweiz bor hun egentlig? Jeg boede for nogle år siden i kanton Solothurn, men jeg holdte mig væk fra aktiemarkedet i den tid. Jeg forestiller mig at det er relativ enkelt? Min løn var præcis under 120.000 CHF, så det var arbejdsgiver/stat som stod for at afregne skatterne til kommune, kanton og stat, men det gjorde også at jeg ikke fandt ud af opbygningen af selvangivelse.14/6 2023 19:22 Safeanalyst 2113221Er der blevet oprettet en ny tråd som ikke er beskrevet her i indlægget?14/6 2023 20:01 Simonster 2113222Det tror jeg ikke, der har dog ikke været så meget aktivitet her.
Jeg har kun Assa Abloy efter denne metode14/6 2023 20:59 Safeanalyst 3113223Jeg har lige været Excel filen igennem for kandidater og her har jeg også udvalgt Assa Abloy. Aktiviteten kan være dalet efter kvartalsregnskaberne alle er opdateret og der derfor ikke er meget at reagere på?16/6 2023 20:56 madcat365 2113257godaften
jeg havde assa fra 11042023 til 08062023
pt har jeg alleima - nibe -iss - pandora og novo er lige genkøbt17/6 2023 11:27 NordicStock 3113270Fedt madcat365 ... jeg kan se at du har 100% styr på metoden :−)17/6 2023 17:18 madcat365 3113276Hej Mr Nordic så glad for at høre fra dig, du har det bedre ? Jeg er lige i byen men jeg er lidt i tvivl om salg af aktier når de peaker.. jeg kan læse at både macd og rsi er i spil men skal nok skrive lidt mere. Men er bare glad at du stadig vil skrive i denne chat. Respekt og gode tanker til dig Mvh lars24/6 2023 17:14 NordicStock 5113429Hej madcat :−)


a.) Du bør KØBE når ...
- Der er købs-signal i MACD og ..
- kombineret med at RSI skal være stigende.

b.) Du bør SÆLGE når RSI rammer ca. 70-72.

Sig til hvis jeg skal lave et grafisk eksempel? :−)25/6 2023 16:22 madcat365 5113450hej NordicStock
tak for svar, beklager mit sene svar. Jeg syntes jeg har læst at du både har solgt når MACD krydsede tilbage, og eller når RSI ramte de 70-72, men jeg tager nok fejl. Jeg har været slem til at købe for tidligt de sidste par gange, da jeg vil købe nogle dage før MACD krydset blev etableret, og brændt nallerne, så kan jeg læse det. Det er sket i bravida, epirock og hexpol. Så nu er jeg mere forsigtigt. Hvad er din staus for i år, er du i plus ? jeg er nede med et par procenter men kunne være i plus hvis jeg udførte mine handler ordenligt. Go søndag
/Lars25/6 2023 16:59 NordicStock 9113451Hej Lars the MadCat :)

Som jeg har skrevet herinde, har jeg ikke selv aktier mere, da jeg ligger på hospice med uhelbredelig cancer. Men min kone og hendes søn, har hvert deres depot, hvor ca. 50% er buy-and-hold value-udbytte-aktier, og den anden halvdel er dette tekniske setup (hvor der løbende købes og sælges), som jeg har beskrevet her.
Min svigersøn administrerer begge depoter nu, og jeg har faktisk ikke lige styr på deres afkast.

En ting du bør huske er, at hvis aktier har løbende vækst i omsætningen og tilsvarende løbende vækst i indtjeningen, så kommer aktie-kursen typisk tilbage ret hurtigt. Lige nu får aktier over hele linjen jo hug, fordi renterne er steget, og fordi der for første gang i 14 år, er et afkast at hente i obligations-markedet.

Så TINA* er døende eller i hvert fald på life-support, indtil både FED og ECB har fået styr på inflationen, og kan begynde at sænke renterne igen. Når det sker, vil aktierne stige igen, og kapitalen vil gå fra VALUE-aktier til VÆKST-aktier.

*TINA = There is no alternative (til aktier)

PS: Har du modtaget min Powerpoint fil, med de grafer, hvor jeg kombinerer udviklingen i det seneste regnskab med omsætning og indtjening kombineret med de tekniske signaler?

I dem kan man godt se, at der er meget få aktier der købs-klare lige nu.
Jeg kommer til at lægge nogle af de grafer op i dag, så man lige kan få en fornemmelse af hvordan status er på kombinationen, af de seneste regnskaber kombineret med de tekniske signaler.

Stay tuned :)25/6 2023 17:39 NordicStock 6113452Her er en status update på den danske C25 index.

- Carlsberg er købs-klar
- Coloplast er købs-klar
- Royal Unibrew er teknisk klar, men deres Q1 2023 var det dårligste i 8 år.

- Demant er TÆT på at være købs-klar
- Rockwool er TÆT på at være købs-klar

- Vestas har dannet en dobbeltbund. Stiger den herfra, så burde købs-signalet snart komme. Vestas' 1.kvartal 2023 var det bedste 1.kvartal's resultat siden 2019.

Sig til hvis i vil se de tekniske modeller, eller måske nogle af jer er frisk på at lave modellerne og lægge dem op her?

Og regnskabs-tal finder i jo i det Excel-ark i har fået tilsendt :)

=============================

Next up er status oversigten på Danske Large Caps udenfor C25. Stay tuned ... :)
25/6 2023 18:19 NordicStock 5113454Her er en status update på det danske LARGE CAP index udenfor C25.

- D/S Norden ser pt. ud til at være den bedste risk/reward case.

- STG Scandinavian Tobacco ser virkelig god ud teknisk, med en mulig ret stor upside. Rent regnskabs-mæssigt, så var Q1 2023 godkendt, selvom der var tilbagegang i indtjeningen sat op imod Q1 2022. Over de sidste 7 år har STG faktisk formået at fordoble sin indtjening, hvilket jeg personligt er lidt overasket over. Jeg troede at det var en lidt "døende" branche men åbenbart ikke :−)

- De 3 banker på oversigten, har leveret flotte indtjenings-stigninger, men RSI er faldende, så det må pt. være indpriset.

- Lundbeck ser ud til snart, at blive købs-klar.

- Next up er oversigten over de danske Mid Caps.
25/6 2023 21:45 Bitten98 8113457Hej Nordic Stock
Jeg er fuld af beundring over at du fortsat har energi til at følge med, når du er på hospice og uhelbredeligt syg, så jeg siger af hjertet tak.
Vil du forklare mig hvorfor du mener at Rockwool snart er købsklar?26/6 2023 20:32 NordicStock 8113498Hej Bitten98 :)

Der er 2 ting ved Rockwool som er yderst positivt for aktiekursen.

Det seneste regnskab var Q1 2023, og ser vi på den historiske indtjenings-udvikling i det kvartal, så ser tallene således ud:

Earnings Q1 historisk:

Q1 2016: 28 mEUR
Q1 2017: 32 mEUR
Q1 2018: 54 mEUR
Q1 2019: 57 mEUR
Q1 2020: 61 mEUR
Q1 2021: 68 mEUR
Q1 2022: 63 mEUR
Q1 2023: 78 mEUR

Med undtagelse af Q1 2022, så har man leveret en imponerende indtjenings-vækst historisk, og man har 3-doblet sin indtjening på 7 år i Q1 som typisk er et koldt kvartal rent vejrmæssigt.

Og et selskabs aktie-kurs står og falder med udviklingen i indtjeningen over tid ... og specielt nu hvor renterne er stigende.

Og fordi Rockwool er dygtige til kontinuerligt at øge indtjeningen, så er selskabet også i stand til at øge udbyttet over tid.

2009 9,60 dkk
2010 9,60 dkk
2011 9,60 dkk
2012 10,20 dkk
2013 10,40 dkk
2014 11,30 dkk
2015 11,50 dkk
2016 18,80 dkk
2017 24,10 dkk
2018 29,90 dkk
2019 32,00 dkk
2020 32,00 dkk
2021 35,00 dkk
2022 35,00 dkk

Så de ovenstående parametre, er vigtige for Pensions-kasser og investerings-selskaber, når de køber ind til deres langsigtede value porteføljer.

Ser man på den tekniske model lige nu, så er RSI lige begyndt at stige, men der er endnu ikke kommet et købs-signal i MACD. Så KORTSIGTET ville jeg vente med at købe aktien, men til min pensions-portefølje ville jeg klart købe den nu som en langsigtet solid value-aktie.25/6 2023 17:53 madcat365 5113453Tak Nordic

TINA lyder interessant og som en go forklaring på min dårlige performance.... jeg vil holde lidt øje med dine grafer, igen tak Nordic26/6 2023 22:42 NordicStock 7113500Her er en status update på det danske MID CAP index.

På denne oversigt, er det desværre igen, den negative trend der dominerer :(


- Rent teknisk ser Flügger god ud, men man skal lige være opmærksom på, at de kommer med deres Q4 2022/2023 skæve regnskab på onsdag den 28. juni ... altså om 2 dage.

De sidste 5 kvartaler har Flügger leveret et dårligere regnskab, end deres sammenlignlige kvartal året før. Det er en laaaang nedtrend i indtjeningen.


- UIE ser god ud, både på indtjenings-vækst og ligeledes på den tekniske analyse. Tilsvarende var deres Q1 2023 regnskab godt, hvor man igen leverede et flot overskud, hvor man næsten er tilbage på 2019 niveau.

Profit for the period - UIE

Q1 2016 13 mUSD
Q1 2017 21 mUSD
Q1 2018 40 mUSD
Q1 2019 34 mUSD
Q1 2020 -23 mUSD
Q1 2021 17 mUSD
Q1 2022 -20 mUSD
Q1 2023 32 mUSD

Jeg kender meget lidt til UIE, så måske er der et par eksperter herinde, der måske har et par tips eller kommentarer omkring UIE?


Og så er der "The new kid on the block" Gubra, som kom på børsen i slut marts i år. Jeg ville nok ikke lægge for meget i de tekniske signaler på den aktie, med så kort historik.

PS: Lån & Spar Bank ser rigtig god ud, men det er en meget illikvid aktie.
29/6 2023 19:33 NordicStock 7113594Her er en status update på UDVALGTE AKTIER i det danske SMALL CAP index.

I Danmark har vi imo. en irriterende tendens til at rapportere i "skæve" kvartaler og "skæve" halvår.

Derfor har jeg delt oversigten op i de selskaber der rapporter ...

- "skæve" halvårs rapporter for 1. Halvår

- "skæve" halvårs rapporter for 2. Halvår

- og dem som rapporter kvartalsvist.

=====================

- GreenMobility har forbedret deres indtjening, men den er stadig i minus.

- CeMat leverede deres bedste regnskab nogensinde, hvor deres H2 2022 bød på et overskud på 21,9 mDKK. Så den vil jeg mene man bør have på ens watchlist, og købe sig ind i når teknikken siger "Go".

- Dantax er ligeledes overskuds-givende, så når teknikken siger "go" synes jeg også man bør overveje at købe en mindre position i den.

- Dantax & Brdr. Klee er meget illikvide, og der er mange dage, hvor der slet ikke bliver handlet i de to aktier. Det skal man lige have i mente.

- Det ser ud til at Gubra er ved at finde en bund omkring kurs 88 kr, men jeg vil gerne se deres første regnskab så man har en idé om de tjener penge eller ej.

- Sådan helet generelt, så er der LANGT FLERE gode Small Cap aktier i Sverige og delvist også i Finland, og det er imo. bedre at bruge sine kræfter på at finde vinder-aktier der ... især i SMALL CAP Healthcare og Tech aktier.
29/6 2023 22:01 Milito 4113597Er volumen ikke ofte et problem i Small Cap og især her i sommerperioden?30/6 2023 12:51 NordicStock 3113623@Milito,

Jo, det er en god pointe, som jeg burde have skrevet, så tak for den påmindelse :)

Man kan heldigvis se det på grafen, hvis der ikke er så meget handel i den. Så ser den mere "hakket" ud, hvis du forstår hvad jeg mener :−)
TRÅDOVERSIGT


111712 ....
28/3 12:54 Milito 1
110811 Slettet :)..
24/2 00:03 PALO 2111158 Tak! Glemte jeg..
7/3 23:16 Simonster 4
111750 Hej ..
30/3 12:47 MrB_DK 3


111868 Fejl..
4/4 16:52 NordicStock 1


112175 God ide :-)..
21/4 06:56 Milito 1