Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NKT annoncerer rekordordrer til en værdi af næsten 15 mia. k


111043 Aps invest 3/3 2023 09:38
1
Oversigt

Kapitaludvidelsen som NKT annoncerede ved regnskabet giver vel god mening, selvom det kostede noget på aktiekursen.

NKT annoncerer rekordordrer til en værdi af næsten 15 mia. kr.
3.3.2023 08.22 • MarketWire •

NKT er blevet tildelt tre turnkey kabelprojekter i Holland til en værdi af 2 mia. euro, eller knap 15 mia. kr. Der er tale om den største kombination af ordrer, som NKT nogensinde har modtaget.

Kabelprojekterne omfatter vindzonerne IJmuiden Ver og Nederwiek Offshore i den hollandske del af Nordsøen.

.\Ë™ MarketWire



3/3 2023 09:43 Aps invest 2111044



Fra 23/2.....DDB rammer den meget godt i deres vurdering
NKT/Danske: Potentielt nyaktiesalg bekræfter attraktive muligheder
23.2.2023 09.27 • MarketWire •

Kabelkoncernen NKT leverede onsdag bedre resultater for fjerde kvartal end ventet, mens forventningerne til 2023 var en skuffelse.
Det skriver Danske Bank i et notat torsdag efter regnskabet.

- Den store nyhed i forbindelse med meddelelsen var dog, at NKT vil søge tilladelse til potentielt at udstede op til 50 pct. nye aktier. Det ser vi overordnet set mest som en bekræftelse af en stærk langsigtet case, skriver Danske Bank, som fastholder anbefalingen "køb" men trimmer kursmålet lidt til 445 kr. fra 460 kr.

Udsigten til en stor kapitalforhøjelse vurderes imidlertid potentielt at lægge en dæmper på kursudviklingen.

- Da NKT potentielt vil udstede op til 50 pct. nye aktier inden for det næste år, frygter vi, at nogle investorer vil holde igen på kort sigt. Når det er sagt, forventer vi også, at der kun vil ske et udstedelse af nye aktier, hvis der kommer nye store ordrer.

- Det burde give noget tryghed, at eventuelle nye kapacitetsudvidelser ikke ville blive foretaget på baggrund af spekulationer, men snarere på grund af kendte projekter, skriver Danske Bank.

Danske Bank bider også mærke i, at NKT er blevet mere og mere positive om udsigterne for højspændingskabelmarkedet og ser markedstildelinger på mere end 8 mia. euro i 2023 og 2024.

- Det er efter vores opfattelse gode nyheder, og hvis NKT kan fastholde sin historiske markedsandel på højspændingskabelmarkedet på 25-30 pct., tror vi, at der kan være en opside til vores estimater fra 2026 og frem.

- Den næste store potentielle trigger kan være tildelingen af rammeaftaler fra Tennet og 50Hertz inden for de næste seks måneder, skriver Danske Bank.



TRÃ…DOVERSIGT