Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torm - sikke en fest vi har!


111425 NyNovice 16/3 2023 10:11
Oversigt

Torm/CEO: Ingen udsigt til forstyrrelser af gunstigt marked
9:57
Rederiet Torm hentede et rekordhøjt resultat sidste år, hvor behovet for import af olie fra fjerne destinationer voksede kraftigt i takt med vestens embargo mod Rusland.

Samtidig kunne kapaciteten slet ikke følge med efterspørgslen, og det affødte rekordhøje fragtrater. Og den udvikling ventes at fortsætte i 2023, hvor Torm venter fremgang i resultaterne.

- Vi baserer forventningerne på det, vi har set indtil videre i første kvartal. Og det er de samme faktorer som sidste år, der gør, at vi har et stærkt underliggende marked, siger Jacob Meldgaard, der er administrerende direktør hos Torm, til MarketWire.

- Distancen for de produkter, vi skal sejle, er længere i dag, end den var for 12 måneder siden. Og det falder sammen med, at ordrebogen på ny kapacitet til markedet er historisk lav. Det gør, at dynamikken alt andet lige vil fortsætte, så længe behovet for transport er, som det er lige nu, fortsætter han.

I 2023 venter Torm et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 750-1100 mio. dollar mod et rekordhøjt resultat på 743 mio. dollar i 2022.

Og selv om et så stærkt marked, som tankrederierne oplevede i 2022, normalt ville få skibsrederne til at bestille ny kapacitet i stor stil og dermed selv underminere markedet, er der ikke umiddelbart udsigt til, at det sker foreløbig denne gang.

- De værfter, der skal bygge skibene, er simpelt hen travlt optaget af at bygge andre typer skibe. Så det er begrænset, hvor meget ny kapacitet, der kan komme ind, siger Jacob Meldgaard.

Torm har selv erhvervet ti nye skibe i år - syv i januar og tre, der blev annonceret kort før regnskabet torsdag.

Alle ti skibe er dog eksisterende tonnage, som ikke ændrer på markedsbalancen. Og det er vigtigt for Torm at beholde den "disciplinerede tilgang," påpeger Jacob Meldgaard.

Med de ti nye skibe er Torms flåde oppe på 88 skibe, når alle er leveret.

.\˙ MarketWireTRÅDOVERSIGT