Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

AMBU: Ambitiøs, realistisk og tanker om en kapitalforhøjelse


111553 ProInvestorNEWS 21/3 2023 08:34
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet


AMBU afholder kapitalmarkedsdag og opdaterer forventninger. Der er ikke store overraskelser, men måske alligevel lidt

AMBU forventer at markedet for engangsendoskopi over de kommende 5 år vil 3-4x fra aktuelt 5 mia. til 15-20 mia.

AMBU fastholder indeværende års forventninger om en organisk vækst på 5-8 % og en EBIT margin fsp på 3-5 %

AMBU vil indenfor de kommende år nå over 10 % EBIT margin. Forventningerne aktuelt fremgår af nedenstående skema. Det svarer nogenlunde til analytikernes forventninger

AMBU vil indenfor de næste 5 år nå 20 % i EBIT margin

AMBU overvejer en kapitaludvidelse på ca. 5 % af nuværende aktiekapital. Det svarer til ca. 11 mio. nye aktier i givet fald i forhold til den nuværende aktiekapital på 223 mio. aktier

Ved en kurs på 102 svarer det i runde tal til 1,14 mia. i nye aktiepenge


Flere aktiepenge behøver ikke være et problem men kræver tillid

AMBU vil genoprette sin profitabilitet igennem høj profitabel vækst. Kortsigtet svarer forventningerne til konsensus. 20 % i EBIT margin svarer nogenlunde til der hvor AMBU tidligere næsten var. En kapitaludvidelse i givet fald på 5 % af nuværende markedsværdi bør ikke afskrække investorerne. Hvis man skal have flere penge, skal man som Egon Olsen have en god og perspektivrig plan, som man kan indfri.

AMBU B.CO




21/3 2023 08:49 ProInvestorNEWS 3111554



Ambu sigter efter at løfte vækst og marginer klart i de kommende år

21/3 07:28

Ambu, der holder kapitalmarkedsdag tirsdag, kommer med nye langsigtede mål for selskabet.

Medicoselskabet venter en EBIT-margin før særlige poster på over 10 pct. i løbet af de kommende to år. Og selskabet har et femårs mål om en margin på omkring 20 pct. i 2027/28.

For regnskabsåret 2022/23 fastholdes forventningerne i øvrigt, og dermed sigtes der stadig efter en organisk vækst på 5-8 pct. samt en EBIT-margin før særlige poster på 3-5 pct.

De langsigtede mål går på en gennemsnitlig årlig organisk vækst på over 10 pct. over fem år frem til regnskabsåret 2027/28, men en omsætningsvækst på mere end 10 pct. i Endoscopy Solutions på 15-20 pct. og samlet på 2-4 pct. i divisionerne Anaesthesia og Patient Monitoring.

- På baggrund af markedspotentialet sigter Ambu efter en balance mellem omsætningsvækst og rentabilitet, der svarer til Ambus langsigtede finansielle mål - med potentielle kortsigtede differencer med hensyn til EBIT-marginen, hvis vækstinvesteringer er tilgængelige for at sikre langsigtet bæredygtig rentabel vækst, skriver medicoselskabet i meddelelsen.

Ambu går efter på langt sigt at få nettogælden ned på under 2,5 gange driftsresultatet (EBITDA), oplyses det. Ved udgangen af regnskabsåret 2021/22 var nettogælden på 3,9 gange EBITDA.

Britt Meelby Jensen, der er administrerende direktør i Ambu, siger i meddelelsen, at hun er godt tilfreds med at kunne bekræfte "et attraktivt markedspotentiale forude med unikke muligheder for Ambu."

- Vi forbliver en vækstvirksomhed og er overbeviste om, at vi vil udvide vores position ved at levere på vores Zoom In-strategi, siger hun.

Strategien Zoom In blev lanceret sidste år. Strategien går ud på at indsnævre fokus og pipelinen og er nu blevet udbygget med de nye langsigtede forventninger til væksten og rentabiliteten.

- Samtidig med at vi styrker balancen mellem vækst og lønsomhed, fokuserer vi på eksekvering af vores transformation, der vil sikre en effektiv og skalerbar forretningsmodel. På kapitalmarkedsdagen ser jeg frem til uddybe vores muligheder og tilgang til forbedring af endoskopiområdet for sundhedssystemer og patienter i hele verden, siger Britt Meelby Jensen i meddelelsen.

.\˙ MarketWire



21/3 2023 08:51 ProInvestorNEWS 4111555



Ambu overvejer aktiesalg for lidt over 1 mia. kr.

21/3 07:29

Ambu overvejer en mulig kapitalforhøjelse svarende til 5 pct. af sin B-aktiekapital, skriver selskabet tirsdag i en opdatering op til sin kapitalmarkedsdag.

Et aktiesalg i den størrelsesorden vil ifølge MarketWires beregninger udgøre lidt over 11 mio. aktier. Med en lukkekurs mandag på 102,35 kr. svarer det til et bruttoprovenu på omkring 1,1 mia. kr.

- Dette vil give betydelig driftsmæssig fleksibilitet og reducere den finansielle gearing i et miljø med øget geopolitisk og økonomisk usikkerhed, begrunder Ambu.

Ambus nettogæld som andel af EBITDA-resultatet var ved udgangen af 2021/22 på 3,9 gange.

Ambitionen på lang sigt er, at få gældsgraden ned under 2,5 gange EBITDA.

.\˙ MarketWire



21/3 2023 09:06 TheNote 9111556



Ambu's muligheder er tilsyneladende begrænsede i et marked der de kommende år nærmest eksploderer.

Med de angivne væksttal for Ambu kontra markedsudviklingen går man altså fra at være markedsledende inden for sit felt til at være noget nær sat ned på bageste række.

DET er i sandhed forbløffende og sætter i den grad Ambu's kurs i relief. Der er nu fremlagt en fler-års plan som fuldstændigt piller enhver illusion om Ambu's potentiale fra hinanden og den nuværende kurs-multiple kan kun betegnes som fri fantasi.

Hvis man vil være flink kunne man sætte nøgletallene tæt på NOVO. Og DEN udregning vil jeg helt overlade til aktionærerne.

Britt Meelby er kendt for sine tilsyneladende konservative estimater, på den anden side er man som investor også NØDT til at skele dertil og ikke være alt for naiv.

Den danske børs rummer MANGE mere spændende investeringsalternativer med det der her er fremlagt. I sandhed en øjenåbner.

Som virksomhed kommer Ambu nok til at klare sig fint, men det nuværende kursleje i den nuværende situation sammenholdt med årsplaner må siges at være absurd og som investor må man tage det in mente.

Mvh



21/3 2023 09:18 VærKritisk 5111557



Som jeg ser det, så er der hverken de store overraskelser eller nyheder, ej heller egentlige skuffelser i deres udmelding. Jeg synes bestemt ikke Ambu er billig. Den er dyr, men det har den jo været længe, so nothing new there.....i min verden altså



21/3 2023 10:53 Svingtraderen 4111563



æser andre steder at CEO ses som værende meget konservativ mht estimater - måske CMD kl 10;00 kan uddybe det



21/3 2023 10:59 VærKritisk 5111564



Om hun altid har været det, ved jeg ikke. Men som CEO i et firma, som har leveret en endeløs række af skuffelser og nedjusteringer, så anser jeg det som det eneste rigtige.




21/3 2023 11:00 Svingtraderen 4111565



helt enig - god strategi af ledelsen



21/3 2023 11:16 VærKritisk 5111568



Som jeg skrev tidligere, jeg synes bestemt ikke aktien er billig. Den er faktisk ret dyr. Men det har den været længe, og jeg kan ikke se, at den som sådan skulle været blevet dyrere af dagens udmelding, da der i min verden intet overraskende er i den. Men det komme jo sføli an på, hvad man havde forestillet sig.



22/3 2023 09:02 ProInvestorNEWS 3111595



Nordea ser lyst på ny Ambu-strategi: Langsigtede mål er troværdige

22/3 07:30

Nordea er opløftet over Ambus strategiske retning for de kommende fem år, som blev præsenteret i detaljer i forbindelse med en kapitalmarkedsdag tirsdag.

På den baggrund fastholder banken den positive anbefaling "køb" af Ambu og et kursmål på 130 kr.

- Med den nylige strategiopdatering har Ambu forpligtet sig til langsigtet bæredygtig tocifret omsætningsvækst og en EBIT-margin, der styrer mod industristandarden, som vi udregner til omkring 15 pct., skriver Nordea i et analysenotat.

- Strategiopdateringen peger også på en mere fokuseret og gradvis tilgang til innovation og kommercialisering af selskabets produkter. Efter at have kigget Ambus pipeline efter i sømmene, vurderer vi selskabets mål som værende troværdige, og vi ser mulighed for en stærk tocifret indtjeningsvækst på mellemlang sigt, fortsætter banken.

Ambus nye finansielle mål peger på en EBIT-margin før særlige poster på over 10 pct. i løbet af de kommende to år. Og selskabet har samtidig et mål om en margin på omkring 20 pct. i 2027/28.

Målsætningen peger desuden på en gennemsnitlig årlig organisk vækst på over 10 pct. over fem år frem til regnskabsåret 2027/28 - fordelt med en vækst på 15-20 pct. i Endoscopy Solutions og samlet på 2-4 pct. i divisionerne Anaesthesia og Patient Monitoring.

Tirsdag endte aktien efter udsving i begge retninger med et fald på 1,2 pct. til 101,20 kr.

Med til at holde aktien nede var det ifølge flere analytikere, at Ambu flagede mulighed for en kapitaludvidelse på op til 5 pct. af aktiekapitalen - svarende til godt 1 mia. kr.

Det går mod tidligere udmeldinger fra ledelsen, der pegede på, at en kapitaludvidelse ikke ville blive nødvendig.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT