Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier vs ejendommes udlejning...


111942 Kvass 9/4 2023 21:32
4
Oversigt

Har lidt tanker omkring 3 udlejningsejendomme jeg har i midt Odense (100% friværdi, et større millionbeløb) tænker at sælge ved næste ejendoms opsving og sæt alt i aktier. Pt er min portefølje ca 50% aktier og 50% udlejningsejendomme. For at gøre livet lidt lettere/frihed på aldres sigt, burde alt gå i aktiemarkedet. Regner man lidt på det, burde det også være mere gavnligt (set over nogle årtier). Prisstigninger plus udlejnings indtægter VS aktie market generalt. Der selvfølgelig en anden risiko, men også en masse bøvl til forskel med udlejning. Har i set nogle gode beregninger, så jeg selv kan overbevise mig selv og ligge planer for de næste 5-10år. Nogen der har stået med det valg før, og hvad valgte du ? og hvordan har det gået?



10/4 2023 12:02 Occam 7111946



Jeg har for længe siden besluttet at holde mig langt væk fra ejendomsudlejning.

Først og fremmest er det ikke kun en kapitalanbringelse, men lige så meget en virksomhed, hvor man skal bruge tid på at servicere lejerne. Tilmed på et reguleret marked, hvor man ikke bare kan lave sine egne aftaler. - Man kan så vælge at outsource. Men som i al servicevirksomhed ligger de sidste kroner i evnen til at drible snævert med ressourcerne.

Det er typisk en gearet aktivitet. Det kan man se som en fordel eller en ulempe.

Der er en høj indgangstærskel. Så sammenlignet med værdipapirer er der ikke ret mange, som kan være med. Indgangstærsklen gør det også sværere at etablere sikkerhed gennem spredning.

Og endelig er det - sammenlignet med værdipapirer - en illikvid investering. Hvis man vil noget andet, kommer man ikke bare lige ud af en ejendoms investering.

Besvær og risiko taget i betragtning synes jeg, at det er rimeligt, hvis der er et pænt afkast på ejendomsinvestering. Men man skal da have lyst til det.



TRÅDOVERSIGT