Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Har markedet bundet?


112130 Markettimer 19/4 2023 18:13
5
Oversigt

Hej alle,

Jeg har netop lavet en ny video til min engelske Youtube, og I skal selvfølgelig have den først. Min spørgsmål i videoen er ret simpelt:

Har markedet vendt?

Og min konklusion er: Ja!

Det er selvfølgelig et gæt, men jeg prøver at begrunde det i videoen. F.eks. mener mange, at vi ikke kan bunde, før vi har haft en recession. Mit argument er, at vi allerede står midt i en recession.

Godt nok er BNP-væksten i f.eks. USA positiv. Ved udgangen af 2022 var den på +2,1%. Men samtidig var inflationen på 5,6%, hvilket gør, at Real-væksten i BNP var på -3,5%.

Dette er ikke økonomisk vækst, det er en recession forklædt som lav-vækst.

Derudover viser jeg i videoen, hvordan markedet tidligere er vendt i samme kvartal, som vi begynder at se en lang række positive indtjeningsoverraskelser i markedet. Dette er præcis, hvad vi er vidner til lige nu.

Kan jeg tage fejl? Ja, sagtens. Men i min optik peger pilen mod en optur i markedet. Vi får formentlig masser af volatilitet. Men blev jeg tvunget til at prøve at spå om fremtiden, så ville jeg gætte på, at markedet godt kan stige 10-20% resten af året.

Husk at dette kun er et løst gæt, og at det lige så vel kan blive -20%. Det lækre ved TA er, at her fortæller grafen os, når vi har gættet forkert, og så kan vi skifte retning ?




19/4 2023 19:17 koden 4112131



plus 20 eller minus 20% ...hmmm :−)



19/4 2023 20:18 VærKritisk 5112134



Det kunne da være dejligt, men jeg har tvivler godt nok. Inflationen er stadig meget høj og de store lavt hængende frugter som feks billigere energi er allerede høstet. Så herfra bliver det sværere.

Og regnskaberne viser, at der stadig er godt gang i den. Og arbejdsmarkederne flere steder er stadig meget stærke. Og med de lønstigninger, det og den høje inflation allerede har udløst, tør fed og ECB da oveni slippe den tsunami af optimisme løs, som der ville følge med et aktiemarked der lige får lov at stige 20%?? Var jeg chef for FED/ECB så ville jeg ikke turde tillade det. Jeg tror de kommer til at køle økonomierne noget mere ned inden de tør give slip. Men hvad ved en jysk bonderøv som mig om det???




20/4 2023 06:00 TOPspiller 5112139



Ja det er arbejdsmarkeder der er slemmest. Hvis vi er ved og over bunden nu tør jeg slet ikke tænke på hvilken lønspiral vi får når vi skal til at se fremgang i økonomien igen. E45 er fyldt med folk der ikke kan køre bil - der er jo uheld hver dag ;)



TRÅDOVERSIGT