Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

OMX C25: Demant er kursstjernen i en meget polariseret C25


112276 ProInvestorNEWS 24/4 2023 06:59
2
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Vi er for alvor på vej ind i regnskabssæsonen. En række selskaber har opjusteret og investorerne har allerede taget bestik af 2023 ud fra det som vi ved og tror om resten af året. Udviklingen er som sædvanlig bemærkelsesværdig på et aktiemarked, hvor forskellen mellem succes og fiasko skal regnes i større 2-cifrede procenter:

Det har generelt været en god start på 2023

C25 er steget med lidt mere end 8 %.

Hertil skal lægges de selskaber som allerede har udbetalt udbytte. Det bringer det samlede afkast tæt på 2 cifret

Demant har positioneret sig helt i top med en stigning på næsten 50 % stærkt assisteret af en fornuftig guidance og en tidlig opjustering for helåret

Knap så godt er det gået for Demants sektorfælle GN Store Nord, som kun lige akkurat holder sig omkring 0 afkast. Det er måske ikke så overraskende, fordi GN Store Nord er 1)"Meget headset" hvor svaghed er forventelig 2)de har stadig ikke løst fundingproblemer. Udviklingen bygger videre på et ligeledes meget svagt 2022. Investorerne håber på at 1)De løser kapitalproblemer og/eller 2)regnskabet overrasker positivt. 3)laver "strukturtiltag".

Royal Unibrew er kommet ekstremt stærkt igen efter et skuffende 2022 og nedjustering. Lavere udgangspunkt og faldende råvarepriser (som også begunstiger Carlsberg) kan være blandt årsagerne.

Pandora nyder godt af generelt optimistiske toner om privatforbruget og den globale høje beskæftigelse.

Novo Nordisk kværner videre med ny opjustering

Coloplast nyder godt af håb om opjustering efter svag kursudvikling de seneste år. Kursstigningen er kommet sammen med foråret

Korrigeret for det meget store udbytte har Mærsk givet ca. 5 % i afkast. Det er fornuftigt

Investorerne er stadig kortsigtet skeptiske til Ørsted/Vestas. Den grønne omstilling fortsætter, men det tager (for) lang tid. For Vestas venter investorerne først den meget massive indtjeningsforbedring i 2024.

Bavarian Nordic forbliver under pres. Investorerne mangler positive kurstriggere.

Derouten fortsætter for Netcompany, som til investorernes skuffelse er alt for tæt på introduktionsværdien for 5 år siden. Er kursfaldet berettiget og kommer der endnu en ujævn regnskabspræstation?


Figur 1: Kursudvikling, OMX C25 selskaber år til dato. FLS, Novozymes, Tryg, ISS kursudvikling er ikke korrigeret for udbetalt udbytte.

Kilde: Nordnet, egen tilvirkning




TRÅDOVERSIGT