Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian - Delregnskab for første kvartal 2023


112522 ProInvestorNEWS 9/5 2023 07:46
5
Oversigt

Bavarian Nordic offentliggør delårsregnskab for første kvartal 2023
9.5.2023 07.38 • GlobeNewswire •
KØBENHAVN, Danmark, 9. maj 2023 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) offentliggjorde i dag regnskab samt rapporterede på begivenheder for første kvartal 2023.

Administrerende direktør i Bavarian Nordic, Paul Chaplin udtaler: "Vi er glade for at kunne rapportere stærke resultater fra første kvartal, drevet af de fortsatte leveringer af mpox-vacciner til lande verden over kombineret med et stærkt salg i vores rejsevaccineforretning. Periodens højdepunkt var annonceringen af købet af rejsevaccineporteføljen fra Emergent BioSolutions. Denne transaktion vil styrke vores portefølje af markedsførte produkter og udviklingsprogrammer, udvide vores kompetencer inden for R&D, produktion og det kommercielle område samt ikke mindst styrke vores organisation med næsten 300 medarbejdere, som vi er glade for at byde velkommen til Bavarian Nordic på vores rejse mod at blive en af verdens største rendyrkede vaccinevirksomheder."

Finansielle hovedpunkter

* Omsætningen i første kvartal udgjorde DKK 1.252 mio., bestående af DKK 848 mio. fra salg af JYNNEOS®/IMVANEX®/IMVAMUNE® mpox-/koppevaccine, DKK 243 mio. fra salg af Rabipur®/RabAvert®, DKK 87 mio. fra salg af Encepur®, DKK 43 mio. fra salg af tredjepartsprodukter samt DKK 31 mio. i øvrige indtægter.

* Resultat af primær drift før afskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) var et overskud på DKK 481 mio.

* Likvider udgjorde DKK 2.971 mio. ved udgangen af første kvartal, inklusive provenuet fra kapitalforhøjelsen i februar.

* De finansielle forventninger til helåret fastholdes med en omsætning på ca. DKK 6.000 mio. og et driftsresultat før afskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) på ca. DKK 2.200 mio., eksklusive de økonomiske effekter af opkøbet af rejsevaccinerne fra Emergent BioSolutions, der afventer afslutningen af transaktionen, hvilket forventes at ske i andet kvartal 2023.

#

DKK mio. Q1 2023 Q1 2022 2023 forventet

Omsætning 1,252 320 ~6.000

Resultat af primær drift før afskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) 481 (94) ~2.200

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

#

Øvrige begivenheder

* I februar annoncerede Bavarian Nordic opkøbet af en portefølje af rejsevacciner fra Emergent BioSolutions, der inkluderer to markedsførte vacciner mod kolera og tyfus samt en fase 3- vaccinekandidat mod Chikungunya. Som en del af dette opkøb overtager Bavarian Nordic produktionsfaciliteter i Schweiz, forsknings- og udviklingsfaciliteter i USA samt mindre salgsstyrker i både Europa og USA. Den samlede pris for dette opkøb er på op til USD 380 mio. inklusive en upfront-betaling på USD 270 mio. samt betingede milepælsbetalinger på op til i alt USD 110 mio. Opkøbet forventes afsluttet i andet kvartal 2023 og processen forløber planmæssigt. Alle nødvendige godkendelser, inklusive godkendelse fra konkurrencemyndighederne, er opnået, og der udestår blot opfyldelse af betingelser for afslutning af handlen mellem parterne.

* I februar gennemførte Bavarian Nordic en kapitalrejsning (privat placering) via salg af omtrent 7 mio. nye aktier, hvorved selskabet genererede et bruttoprovenu på DKK 1.642 mio. Provenuet vil, sammen med virksomhedens likvide beholdning, indgå i betalingen til Emergent BioSolutions i forbindelse med afslutningen af handlen.

* Efter den ordinære generalforsamling i marts blev Luc Debruyne, tidligere President Global Vaccines ved GSK, valgt til ny formand for bestyrelsen og efterfulgte dermed Gerard van Odijk, der havde været medlem af bestyrelsen siden 2008 og formand siden 2014. Ud over Luc Debruyne blev Heidi Hunter og Johan van Hoof valgt som nye medlemmer af bestyrelsen.

Begivenheder efter rapporteringsperioden

* I april meddelte Bavarian Nordic, at fase 3-forsøget med selskabets vaccinekandidat, MVA-BN® RSV, der udvikles mod RS-virus (RSV) til personer i alderen 60 år og opefter, havde opnået de tilfælde, der er nødvendige for at kunne færdiggøre den primære analyse af vaccinens effektivitet, hvilket forventes at finde sted omkring midten af 2023.

Webcast og telefonkonference

Selskabets ledelse afholder en telefonkonference i dag kl. 14.00 dansk tid for at præsentere delårsregnskabet og besvare eventuelle spørgsmål. Det er muligt at overvære præsentationen via https://bit.ly/41wdM0C. For at stille spørgsmål, skal der foretages registrering forud for eventet via https://bit.ly/3MMZx3e.

Kontakt

Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations, Tlf. +45 61 77 47 43

Selskabsmeddelelse nr. 17 / 2023

Om Bavarian Nordic

Bavarian Nordic er et fuldt integreret vaccineselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af livsvigtige vacciner. Vi er globalt førende inden for koppe- og mpox-vacciner, som er blevet udviklet gennem vores mangeårige partnerskab med den amerikanske regering, og har en stærk produktportefølje af rejsevacciner samt vacciner mod endemiske sygdomme. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN® samt indlicenserede teknologier, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der sigter mod at forbedre og beskytte liv ved at frigøre immunsystemets egne kræfter. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com.

Udsagn om fremtiden

Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Vedhæftet fil

https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/d25c94a0-2357-479c-8cce-d36b165bc62f

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/ReleaseNg/401539788



9/5 2023 08:51 ProInvestorNEWS 3112526



KØBENHAVN, Danmark, 9. maj 2023 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddelte i dag, at selskabet iværksætter et aktietilbagekøbsprogram, hvorunder selskabet vil tilbagekøbe op til 43.954 stk. egne aktier. Formålet med aktietilbagekøbsprogrammet er at opfylde selskabets forpligtelser under de aktiebaserede incitamentsprogrammer for bestyrelse og direktion, der er tildelt i henhold til selskabets vederlagspolitik.

Aktietilbagekøbsprogrammet iværksættes i henhold til generalforsamlingens bemyndigelse af 30. marts 2023, under hvilken selskabet kan erhverve egne aktier for en samlet pålydende værdi af i alt 10% af Bavarian Nordic A/S' til enhver tid værende aktiekapital.

Aktietilbagekøbsprogrammet gennemføres i overensstemmelse med bestemmelserne i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 af 16. april 2014 om markedsmisbrug og supplerende forordning (EU) nr. 2016/1052 af 8. marts 2016, der samlet udgør Safe Harbour-lovgivningen.

Bavarian Nordic A/S har udpeget Danske Bank A/S som Lead Manager for programmet. Danske Bank A/S vil tilbagekøbe aktier på vegne af Bavarian Nordic A/S og træffe beslutninger om handel med Bavarian Nordic A/S' aktier uafhængigt af og uden indflydelse fra Bavarian Nordic A/S.

Programmet vil blive implementeret i henhold til bemyndigelsen inden for følgende rammer:

Det maksimale antal aktier, der kan købes i programmets løbetid er 43.954.
Den maksimale købesum for tilbagekøbte Bavarian Nordic A/S-aktier i programmets løbetid er DKK 11 mio. Baseret på lukkekursen for Bavarian Nordics aktie på Nasdaq Copenhagen A/S den 8. maj 2023, forventes den samlede købesum dog at andrage i omegnen af DKK 8,3 mio.
Programmet ophører senest den 17. maj 2023.
Det maksimale antal aktier, der kan købes pr. handelsdag i markedet, må ikke overstige 25% af den gennemsnitlige daglige omsætning af aktier i selskabet, der er handlet på Nasdaq Copenhagen A/S i de foregående 20 handelsdage.
Aktierne må ikke købes til kurser, der er højere end den højeste af følgende to kurser:
Kursen på den seneste uafhængige handel
Kursen på det seneste, højeste uafhængige købsbud på Nasdaq Copenhagen A/S

Bavarian Nordic A/S kan til enhver tid afslutte programmet. Hvis selskabet træffer beslutning om at afslutte programmet, vil selskabet give meddelelse herom.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret vaccineselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af livsvigtige vacciner. Vi er globalt førende inden for koppe- og mpox-vacciner, som er blevet udviklet gennem vores mangeårige partnerskab med den amerikanske regering, og har en stærk produktportefølje af rejsevacciner samt vacciner mod endemiske sygdomme. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN® samt indlicenserede teknologier, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der sigter mod at forbedre og beskytte liv ved at frigøre immunsystemets egne kræfter. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations, Tlf. +45 61 77 47 43



9/5 2023 09:13 ProInvestorNEWS 5112528



Bavarian kan outperforme efter god GSK-vaccineudvikling spår analytiker

9/5 08:46

En bedre end ventet udvikling for Bavarian Nordics GSK-vacciner ventes tirsdag at være med til at drive en bedre udvikling end det generelle aktiemarked.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen over for MarketWire efter Bavarian Nordics regnskab for første kvartal.

Sydbanks senioranalytiker påpeger dog, at Bavarian Nordics indtægter er relateret til kontrakter, der falder i klumper og det kan give kvartalsvise variationer.

- Der er noget usikkerhed for, hvornår man leverer og fakturerer i de enkelte kvartaler. Så investorerne bør fra det perspektiv fokusere mere på helårsprognosen end de enkelte kvartalstal. Den er fastholdt, fremhæver Søren Løntoft Hansen.

Der skal man være opmærksom på, at Bavarian i helårsforventningerne allerede indregner bekræftede ordrer på mpox-vacciner for 4,4 mia. kr.

Bavarian Nordic har indtægtsført 848 mio. kr. på koppevaccinerne, hvilket er lidt lavere end Sydbanks estimat, men det pointeres dog, at det primært er kvartalsforskydninger.

Sydbanks senioranalytiker ser det til gengæld som positivt, at Rabipur/Rabiavert-forretningen, der var en del af de opkøbte vacciner fra GSK, mod hundegalskab fik en vækst på 108 pct. til et salg på 243 mio. kr.

- Det er langt mere end mit estimat, og det afspejler en fortsat rigtig stærk udvikling, siger Søren Løntoft Hansen, der især fremhæver Tyskland, hvor vaccinen bliver brugt som rejsevaccine. Her er fremgangen på mere end 200 pct.

Væksten på 26 pct. i salget af Encepur-vaccinen, som også kom med i opkøbet fra GSK, mod flåtbåren hjernebetændelse ses også som positiv.

Første kvartal er dog et lille kvartal for Encepur-salget, da sæsonen først rigtig indledes i slutningen af første kvartal.

- Det vil sige, at de kommende kvartaler bliver lidt større, udtaler senioranalytikeren.

Omkostningsmæssigt er produktionsomkostningerne lidt lavere end Sydbanks estimat, og det samme gør sig gældende for udgifter til forskning og udvikling.

Her kan der ifølge Søren Løntoft Hansen også være kvartalsvise variationer, hvorfor det giver bedre mening at fokusere på helårsforventningerne.

Driftsindtjeningen målt på EBITDA bliver forbedret markant til 481,5 mio. kr. fra et underskud på 93,7 mio. kr. i samme periode året forinden.

Det er noget bedre end Sydbanks estimat og noget over konsensus, der dog ifølge Søren Løntoft Hansen er svære at regne med, da selskabet ikke selv indsamler konsensus, og da der er meget få estimater i Bloombergs estimat.

Bavarian melder også om fremskridt i forhold til opkøbet af vaccinerne fra Emergent, hvilket Søren Løntoft Hansen også ser som positivt.

- Ud fra den betragtning at GSK-vaccinerne performer stærkt, og en bedre end ventet udvikling i EBITDA til trods for at man fastholder forventningerne, det bør gøde for en outperformance i forhold til de generelle markeder, vurderer Sydbanks senioranalytiker.

Selskabet holder telekonference klokken 14, hvor fokus ventes at være centreret om meldinger om pipelinen.

Her kan kursen ifølge Sydbanks senioranalytiker især blive påvirket af meldinger om markedet for RSV og diskussioner om vaccinemarkedet for covid-19.

.\˙ MarketWire



9/5 2023 10:48 ProInvestorNEWS 5112529



Bavarian-direktør: Næste kvartaler skal blive stærkere på mpox

9/5 10:24

Bavarian Nordics skal skrue op for salget af den populære vaccine mod abekopper, mpox, i de kommende kvartaler, hvis vaccineproducenten skal leve op til sine egne forventninger for året.

Det står klart efter første kvartal, hvor vaccinen har solgt for 848 mio. kr., mens forventningerne til hele årets salg af vaccinen ligger på 4,4 mia. kr. Dermed udgør vaccinen også langt størstedelen af den samlede guidance på 6 mia. kr.

- I virkeligheden er det lidt et lavt kvartal på mpox og smallpox i forhold til, at vi skal op de her 4,4 mia. kr. for hele året. De andre kvartaler er nødt til at blive stærkere, siger Henrik Juuel, der er finansdirektør i Bavarian Nordic.

Han ser dog situationen som helt naturlig og er heller ikke bekymret for, at de kommende kvartaler nok skal kompensere.

- Det er et spørgsmål om ordreflow og den produktionsplan, der ligger. Den er startet op sidste år, og så handler det om, hvornår de færdiggøres og frigives. Det er ordreflow og naturlig logistik, lyder det fra finansdirektøren.

SER STADIG ET BEHOV

Bavarian Nordics regnskaber er kendetegnet ved at kunne vise store udsving på kvartalsbasis, og det skyldes netop, at både ordrer og faktureringer lander i klumper, der kan give afvigelser, som skyldes timingen.

Ifølge finansdirektøren forløber forretningen og vaccinesalget efter planen.

- Det ser fint ud, vi eksekverer på de ordrer, og vi skal nok få produceret og leveret de doser, der skal til, siger han.

- Vi har lukket et par ordrer i første kvartal. Det er ikke nogle, der giver anledning til at justere guidance, men det er et signal om, at der stadigvæk er et behov derude, lyder det videre.

Bavarian Nordic kunne i andet halvår sidste år annoncerer en række større ordrer med myndigheder og lande, der rettede blikket mod mpox-vaccinen efter større udbrud af abekopper blussede op hen over sommeren. I år er større ordrer indtil videre udeblevet, men Henrik Juuel forventer, at det kan komme.

- Vi forventer at se et godt mix. De mindre ordrer, vi har fået, er enten til mindre lande eller til at reagere på et udbrud, siger han.

- Vi har også dialoger med flere myndigheder, men det kan tage længere tid, end når de reagerer på konkret udbrud. Vi forventer flere ordrer også af større kaliber, tilføjer han.

Henrik Juuel fremhæver desuden salget af de tilkøbte vacciner fra GSK, der har vist fremgang det seneste kvartal. Særligt salget af rabies-vaccinen er kommet op i omdrejninger. Salget af vaccinerne Rabipur/Rabavert mod hundegalskab og Encepur mod vesteuropæisk flåtbåren hjernebetændelse har under coronapandemien været påvirket, da Rabipur bruges som rejsevaccine, men vaccinesalget er løftet i takt med genåbningen.

I årets første kvartal blev der solgt for 243 mio. kr. af Rabipur mod 117 mio. kr. året før. Salget af Encepur endte på 87 mio. kr. i kvartalet mod 69 mio. kr. året forinden.

.\˙ MarketWire



9/5 2023 19:23 tommycarstensen 5112531



Det er et ganske fornuftigt salg sammenlignet med omsaetning fra andre vacciner i foerste kvartal af 2023; se vedhaeftede figur. Klik for at goere den stoerre.

Jeg fik af gode grunde ikke inkluderet Zoetis, fordi de kun laver vacciner til dyr.




9/5 2023 20:31 VærKritisk 5112532



Enig. Og havde der ikke hersket så stor generel usikkerhed med rentetrussel, inflationstrussel og frygt for recession, så er jeg ret overbevist om, at så var aktien også blevet pænt belønnet. Men det er tiderne ikke lige til. Der er så at sige flere der er mere ivrige efter at komme ud af markedet end der står i kø for at komme ind.



TRÅDOVERSIGT