Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLS Q1: Leverer bedre end ventet på alle poster


112568 ProInvestorNEWS 11/5 2023 08:32
Oversigt

11.5.2023 07.43 • MarketWire •

Ingeniørkoncernen FLSmidth klarer sig bedre på alle fronter end forventet. Overskuddet efter skat inklusive et tab på ophørte aktiviteter på 19 mio. kr. på 84 mio. kr. mod analytikernes forventning om et overskud på 73 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af selskabet selv. I samme kvartal sidste år var overskuddet på 123 mio. kr. efter skat.

Omsætningen steg til 6016 mio. kr., mens analytikerne havde ventet en omsætning på 5685 mio. kr., og omsætningen i samme kvartal sidste år var på 4703 mio. kr.

Driftsresultatet (EBITA) blev 362 mio. kr. justeret for omkostninger til integration af Mining Technologies, sammenlignet med forventningerne om et plus på 333 mio. kr og 302 mio. kr. på den post i første kvartal 2022.

Dermed blev den justerede EBITA-marginen 6,0 pct. i kvartalet sammenlignet med en estimeret margin på 5,0 pct., og på 6,4 pct. i første kvartal sidste år.

Ordreindtaget blev i kvartalet på 5632 mio. kr. mod en ventet tilgang på 5567 mio. kr. og et ordreindtag på 7018 mio. kr. i samme periode sidste år.11/5 2023 08:35 ProInvestorNEWS 3112569Analytiker har svært ved at finde hullerne i osten i FLSmidths regnskab

11/5 08:09

Det er svært at finde hullerne i osten i FLSmidths regnskab for første kvartal og aktien kan outperforme det generelle marked.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen over for MarketWire.

Det er både omsætning og indtjening i begge divisioner, Mining og Cement, der overrasker positivt.

FLSmidth overrasker også positivt målt på den samlede justerede EBITA-margin, der lander 1 pct.point højere end ventet på 6 pct. i stedet det forventede omkring 5 pct.

- Det er i årets sæsonmæssigt svageste kvartal. Det er positivt, at FLSmidth allerede er inden for prognoseintervallet hvad angår lønsomheden, siger Mikkel Emil Jensen, der henviser til den justerede EBITA-prognose på 6-7 pct.

Ordreindgangen på 5,63 mia. kr. er ifølge Sydbanks senioranalytiker også på et fint niveau præget af Mining.

Sydbanks FLSmidth-analytiker ser regnskabet som godt hele vejen igennem understøttet af god aktivitet i service og reservedele, som også har været tendensen hos konkurrenterne.

- Det, at service udgør en stadig større del af omsætningen, det er på linje med strategien. Det er også positivt at se, siger Mikkel Emil Jensen.

FLSmidth nævner ifølge analytikeren også, at synergierne af Mining Technologies, det opkøbte TK Mining, er en smule foran planerne. Det er også positivt, nævner Mikkel Emil Jensen, der venter, at det vil være et af fokuspunkterne på telekonferencen.


.\˙ MarketWire11/5 2023 10:48 ProInvestorNEWS 2112574FLSmidth følger plan for ny struktur og effektivisering

11/5 10:19

Også simplificeringen og omstruktureringen af organisationen skrider planmæssigt fremad for FLSmidth.

Det bedyrer finansdirektør, CFO, i koncernen Roland Andersen i en kommentar til det regnskab, FLSmidth har offentliggjort torsdag morgen.

- På tværs af hele gruppen havde vi 150 kontorer, og der var vi lukket - eller er i gang med at lukke - de 30 af dem, oplyser han.

- En del af dem ligger selvfølgelig i Cement, og i Cement er de også i gang med at tage store dele af deres ledelseslag ud og med at opbygge organisation med fokus på kernemarkeder. De har trukket sig ud af i hvert fald de første 8-10 lande i løbet af de sidste fire-fem måneder ud af over 40, forklarer Roland Andersen.

Planen er, at Cement skal forblive som selvstændig aktivitet i en række kernelande, hvor FLSmidth finder sine store kunder. Det er ifølge Roland Andersen især i USA, et par lande i Sydamerika, og visse lande i Europa, men i mindre grad i Asien, bortset fra Kina, hvor Cement også har betydelige aktiviteter, oplyser Roland Andersen.

- Det er lande, hvor vi har bygget flere fabrikker, og vi gerne vil være tæt på kunderne, fordi de har nogle store produktionsenheder, uddyber finansdirektøren, og oplyser at processen vil løbe over den kommende halvandet års tid.

Derudover kan Cement indgå i partnerskaber i andre lande.

CEMENT FLYTTER FOR SIG SELV

Planen er også, at de to forretningsenheder, Cement og Mining skal separeres, og det vil organisatorisk være gennemført inden udgangen af 2023, forudser Roland Andersen.

- I langt de fleste lande, hvor Cement er placeret sammen med Mining, er de ved at flytte for sig selv, konstaterer Roland Andersen.

Men den juridiske konstruktion af to holdingstrukturer kan måske trække ind i 2024, forudser han.

Personalemæssigt er der i løbet af de seneste kvartaler nedlagt 500 stillinger i Cement, som per udgangen af første kvartal tæller 3270 ansatte.

- Det betyder at størstedelen af reduktionen af ledelseslag fra ni lag til ventede fem lag i Cement er gennemført og organisationen er godt fremskredent ved at være på plads.

Samlet set har FLSmidth i løbet af første kvartal reduceret arbejdsstyrken fra 10.977 ansatte til 10.345 ansatte.


.\˙ MarketWire11/5 2023 11:42 VærKritisk 2112575Det kunne blive rigtig sjovt hvis shorterne blev lidt nervøse. Sidst jeg så, var det en af de mest shortede aktier.TRÅDOVERSIGT