Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian styrket efter Q1 regnskabet


112577 Match 11/5 2023 13:56
19
Oversigt

Jeg er tilfreds og engageret lytter til Helges podcasts her på ProInvestor, men denne uges udgave, der bl.a. indeholdt en meget forsigtig udmelding på Bavarian Nordics Q1 regnskab, holder efter min mening ikke.

Den forsigtige udmelding skyldtes især BN's - tilsyneladende - "afhængighed" af MPOX vaccinerne, som ikke nødvendigvis ville være en tilbagevendende indtægtskilde, og her er jeg uenig.

En af de større overraskelser i regnskabet var nemlig den stærkt stigende omsætning på rejsevaccinerne. Q1 er normalt ikke det bedste kvartal for disse vacciner - det plejer Q2 og Q3 at være. I Q1 2023 omsatte BN for 330 mio. kr. I 2022 var det samme tal 181 mio. kr. Og tager vi bare udgangspunkt i samme omsætning resten af 2023 som 2022, så rammer vi en omsætning på rejsevaccinerne på ca. 1.322 mio. kr. Og det vil vel at mærke være en årligt tilbagevendende omsætning/indtjening.

Jeg udelader MPOX og Covid i mine kommentarer, men vil dog tilføje, at alene det canadiske sundhedsvæsen har bestilt for 234 mio. $ i perioden 2022-2032 og med en købsoption på 180 mio. $ i samme periode. Desuden har det canadiske militær bestilt MPOX vaccine for 140 mio. kr. over en årrække.

Fra 2024 skal Bavarian Nordic også sælge vacciner mod tyfus, kolera og chikungunya. BN skønner, at markedet for de tre vacciner - hvoraf den sidste vil være eneste på markedet - er på ca. 6 mia. kr.

SAXO skønner i et notat, at nettoindtægten i 2024 vil ligge på 1.417 mio. kr. I 2025 på 1.219 mio. kr. og i 2026 skønner de et EBITDA på 3.165 mio. kr. samt i 2027 på 3.930 mio. kr.

Det ser altså konkret ud til, at et særdeles flot årligt tilbagevendende overskud er sikret i Bavarian Nordics tilfælde.

Som nævnt ovenfor udelader jeg Covid-indtægter i mine vurderinger af fremtidige indtægtsstrømme. Men jeg er overbevist om, at BN's RSV vaccine når sine endpoints. Og gør den det, vil den også gøre det for samarbejdspartneren kinesiske Nuance Pharma. Det er en enorm trigger, som ligger og venter på at blive kvantificeret.

I den oprindelige aftale mellem partnerne betaler Nuance op til 225 mio. $ forud og som milepæle til Bavarian Nordic. Desuden betales stigende to-cifrede royalties til BN på baggrund af salget. Og jeg tror ikke, at andre konkurrenter kommer ind i Kina med en RSV vaccine, såfremt Nuance får sin - og BN's - vaccine godkendt.

Derved ligger der et marked på anslået 400 mio. kinesere i målgruppen og med et 3% stigende antal nytilkomne patienter årligt. Nuance får også distributionsrettigheder til HongKong, Taiwan, Korea og Sydøstasien.

Så jeg er rimelig positiv indstillet på Bavarian Nordics vækstudsigter de kommende 10 år.

Kilde til mine oplysninger er BN's Q1 rapport. Årsregnskab for 2022. Analyse fra SAXO Bank samt pressemeddelelsen fra BN om partnerksabet med Nuance.11/5 2023 16:21 kkjoel 12112584Mht. chikungunya - det er ikke korrekt at BAVAs vil være den eneste: Valneva har allerede indsendt deres til godkendelse hos FDA og den bliver formentlig godkendt til august. BAVA vaccine her bliver nr. 2 på markedet, hvis godkendt. De gør BAVA i øvrigt osse selv opmærksom på.11/5 2023 16:22 kkjoel 5112585


11/5 2023 16:31 kkjoel 8112586Så både på chikungunya OG på kolera (som Valneva osse har i deres portefølje og som BAVA sælger på "sine" markeder pt) kan de 2 nuværende samarbejdspartnere blive konkurrenter - spændende hvordan de æbler udvikler sig.
PC har allerede afværget spørgsmål vedr. denne nye virkelighed.. men han kommer vel senest til at svare på det ifm. at Emergent-handlen går igennem og BAVA skal til at markedsføre deres - til den tid - nye kolera-vaccine (som vist i øvrigt er bredere (alder) og mere bekvem (oral) end Valnevas.. men den tid, den diskussion).11/5 2023 16:32 kkjoel 5112587


11/5 2023 16:42 kkjoel 7112588Ellers meget enig i mange af dine betragtninger - specielt ang. de fra GSK erhvervede vacc. Ved overtagelsen mente BAVA, at de både kunne forbedre salget OG få synergieffekter på bundlinjen. Og for begge disse vacc, specielt rabies, ser det ud som om salget nu kommer tilbage.. ENDOG at det lykkes BAVA at få det øget/større markedsandel.
BAVA leverer bare.. en gylden fremtid, tegner det til!
Og nu lidt gyldnere med det nyeste tilkøb, som iflg. Søren Løntoft - samt andre med forstand på disse ting - er faldet i deres turban til en fantastisk rabatpris og med et fornemt, komplementerende, fit.
Joeee, der blev solstrålende sommer i de små hjem ;−)11/5 2023 16:56 VærKritisk 4112590Og tilsvarende gode og relevante oplysninger du kommer med. Tak for det!11/5 2023 18:17 Match 5112591Hej kkjoel - tak for dine kommentarer. Jeg har mistolket udsagnene side 16 i årsregnskabet 2022. Her står der om chikungunya: "Potentially favourable profile and time to onset vs. other Phase 3 candidate."

Og om Vivotif står der: " Only orally administered typhoid vaccine globally".

Ligeledes om Vaxchora: "Only approved cholera vaccine in the US market with fast onset."

Disse udsagn kunne jeg dog ikke tillægge chikungunya- vaccinen. Men spændende bliver det.11/5 2023 21:16 WiseWhiteWolf 8112596Hej Match

Bavarian kan i min optik sælge 15-20 mio. doser koppevaccine i 2023 og 2024 svarende til 11-15 mia.

Mpox kommer næppe nogensinde til at dø helt ud igen uden for Afrika. Statisk set vil de bluse op hvert 5-7 år. Der kommer med pæn sandsynlighed en opblussen igen iår og der vil med stor sandsynlighed komme et større udbrud igen indenfor 5-7 år. Ingen ved om den i den nye version den blusser op i, bliver på samme niveau som nu eller om det bliver en voldsommere version. Landene har ikke forberedt sig, men det har Bavarian med både et lager og aftaler med produktionssites - og de tager sig godt betalt hos alle de lande der "free raidere" (og som alt efter størrelsen på udbruddet enten kan få nok vacciner eller må nøjes med for få).

Man skal være lidt tosset for ikke at kunne se, at det giver en eller anden værdi også på den lange bane - omend der måske vil være en mindre omsætning om 3-4 år, men så fuld skrald i år 6.

Spildevandsundersøgelserne viser helt klart, at Mpox er og forbliver en sygdom udenfor Afrika og der vil fremover altid være nogle lommer af abekopper et eller flere steder i verden - hvor man f.eks. Ikke bruger vaccinerne eller tester så meget). Dette vil efter min bedste vurdering bevirke, at klart flere lande gøre som US og Canada og have et reelt beredskabslager. Dette vil helt klart give en mere stabil indkomst og øge chancen for at man måske lavere en bredere vaccination mod abekopper (eller kopper for den sags skyld), men også uden disse tiltag tror jeg såmænd det vil give en mere fast omsætning pr år - men som anført med store udsving henover de næste 10 år.

Jeg har iøvrigt skrevet en del om det i chatten 21/9-2022.12/5 2023 06:55 ProInvestorNEWS 3112597Analytiker efter WHO-melding: Salg af Bavarian-vacciner fortsætter

12/5 06:34

Regeringer og myndigheder vil fortsætte med at bestille vacciner mod abekopper, selv om Verdenssundhedsorganisationen WHO ikke længere betegner sygdommen som en global sundhedskrise.

Det mener Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, oven på nyheden fra WHO torsdag aften.

- Det er læren af både de her udbrud og coronavirus, som vi lige har været igennem. Det gælder om at være godt forberedt, så man ikke står i en situation, hvor man ikke er forberedt mod virus. Så det ændrer ikke på, at myndigheder og regeringer vil opbygge langsigtede lagerbeholdninger, siger han til MarketWire.

Abekopper blev for alvor et emne i midten af 2022, hvor udbrud piblede frem flere steder. Det skabte efterspørgsel efter Bavarian Nordics koppevaccine, der blev godkendt til at bruge mod abekopper, mpox, og som siden har sendt store summer i Bavarian Nordics retning.

Selskabet sigter aktuelt efter at sælge for 4,4 mia. kr. i 2023, og i første kvartal lød omsætningen fra vaccinen på 848 mio. kr. afslørede kvartalsregnskabet tidligere på ugen.

Selvom de helt store ordrer er udeblevet i årets start, har selskabet lukket mindre aftaler og venter også at kunne føje flere store til listen i takt med, at lagre skal opbygges og genopfyldes.

Og den forventning bør WHO's melding ikke rykke det store ved, vurderer Søren Løntoft Hansen.

- Jeg tror ikke, det kommer til at betyde så forfærdelig meget, siger analytikeren om den ændrede status.

- Det er måske heller ikke så overraskende set i lyset af, at smittetilfælde er gået drastisk ned siden det større udbrud midt i 2022.

- Når det så er sagt, så er der stadigvæk regionale udbrud, og faktisk også tiltagende smitte med få personer - bl.a. i Chicago - så der vil være regionale udbrud, og det vil vi også se gennem 2023, siger han.

AKTIE ER STEGET

Aktien steg torsdag 2,8 pct. oven på en stigning på 7,8 pct. onsdag. Tirsdag, hvor selskabet fremlagde regnskab, dykkede aktien omvendt 0,1 pct.

Søren Løntoft Hansen forventer dog ikke den store aktiereaktion, når handlen åbner fredag.

- Jeg forventer ikke, at det vil have en betydning for aktien, men det kan selvfølgelig ikke udelukkes. Vi vil måske i højere grad se noget gevinsthjemtagning oven på de sidste dage, siger han.

Det var i juli 2022, at abekopper blev erklæret en global sundhedskrise. Dermed har WHO fastholdt krisestatussen for sygdommen i knap et år. Betegnelsen global sundhedskrise har til formål at udløse en global og koordineret respons og give adgang til finansiering af vaccine- og behandlingssamarbejde.

WHO bemærkede tidligere på året, at der havde været en støt tilbagegang i spredningen af sygdommen, skriver Ritzau.

.\˙ MarketWireTRÅDOVERSIGT