Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ascelia Pharma - Kommende blockbustermarked uden konkurrence


112638 Havneholmen 14/5 2023 12:42
16
Oversigt

Under præsentation af Q1 regnskab blev der sat tal på for Ascelia Pharmas Orviglance mulige marked som pt beløber sig til i omegnen af 800 mio. USD (5,470 mia. dk) stigende 4-5% årligt.
Det spændende her er at der for Acelia Pharmas vedkommende ingen konkurrence er hos denne del af markedet med at forbedre påvisningen og visualiseringen af ​​lokale leverlæsioner (inklusive levermetastaser og primære tumorer) hos patienter med svært nedsat nyrefunktion.
Disse patienter er i risiko for at udvikle den alvorlige og potentielt dødelige tilstand nefrogen systemisk fibrose (NSF), hvis de bruger de gadoliniumbaserede kontrastmidler, der er tilgængelige i øjeblikket hvorfor Ascelia ser ind i et område med et stort udækket behov. (ca. 4% af markedet). Adspurgt til konkurrencen udtaler CEO at de eksterende gadoliniumbaserede kontrastmidler dog har formået at reducere dosis så det ikke er lige så giftigt for disse typer patienter. En anden potentiel konkurrence er kun i fase 1 og med denne udtaler CEO at de mere ser dem som et supplement end en potentiel konkurrent da det ikke specifikt er rettet mod visualiseringen af ​​lokale leverlæsioner.

Det er nogle store spillere på markedet herunder blandt andet Bayer med markedsværdi på næsten 400 mia dk og GE Healtcare som omsætter for næsten 150 mia. dk. Af den grund kombineret med den blockbustermulighed Ascelia har med Orviglance kan jeg ikke kan lade vær' med at forstille mig dem fremsætte købstilbud hvis og såfremt Orviglance data er gode. Derudover opererer Ascelia med få omkostninger, koncentrerer sig om et marked uden konkurrence og har alligevel stor indtjeningsmulighed - alt i alt taler det for en klar kandidat imo.

CEO udtaler at de kan strække nuværende kapital til at holde til q2 2024. "Det er vi komfortable omkring med tanke på at data frigøres denne sommer". Det kunne tænkes at der med den formulering menes at de ved gode data kan gå ud og lave partneraftaler og deraf indkassere upfrontbetalinger der gør dem istand til at få pengene til at række endnu længere. Ascelias fokus er rettet mod USA hvor de ønsker at gå selv med egen salgsstyrke mens de vil have partnerskaber i ROW. De har i deres præsentationer delt markedet op i 4: USA (egen salgsstyrke), Japan (potentiel partner), Europa (potentiel partner) og ROW (potentiel partner). Med baggrund i den nuværende markedsværdi på 0,35 mia dk kan gode data/ godkendelse af Orviglance såvel som partneraftaler formentlig være radikalt transformerende for Ascelia.


Disclaimer:
Jeg er hverken læge eller mangeårig proinvestor, så ovenstående er blot min egen forståelse af casen og skal ikke ses som en købsanbefaling. Husk det kun er dig selv der har ansvaret for om du vil investere. Jeg ejer aktier i Ascelia Pharma
15/5 2023 08:55 NyNovice 9112643Hej Havneholmen,
Det er en spændende kandidat som du bringer frem i lyset her.
Jeg har lavet lidt research for at blive klogere, og det kunne se ud til at der er minimum 200.000 potentielle patienter alene i USA. Og så har jeg spurgt Bing Chat (vurder selv lødigheden)

Spm: Hvad er Ascelia Pharmas Orviglance
Svar: Orviglance (tidligere kendt som Mangoral) er en af de to lægemiddelkandidater, der er under klinisk udvikling af Ascelia Pharma, et biotekfirma fokuseret på behandlinger inden for forældreløs onkologi. De udvikler og markedsfører nye lægemidler, der imødekommer uopfyldte medicinske behov og har en klar udviklings- og markedsvej 12. Er der noget specifikt du vil vide om Orviglance?

Spm: Hvad er Orviglance brugt til?
Svar: Orviglance er Ascelia Pharmas førende lægemiddelkandidat og er et kontrastmiddel, der anvendes i magnetisk resonansbilleddannelse (MRI) for at forbedre visualiseringen af fokale leverlæsioner (levermetastaser og primære tumorer) 1. Det er en oral undersøgelses-MRI-billedbehandlingsagent, der anvendes til visualisering af kræft i leveren og er i øjeblikket under udvikling i fase 3

Spm: Hvad er forskellen mellem Orviglance og Oncoral?
Svar: Orviglance og Oncoral er begge lægemiddelkandidater under klinisk udvikling af Ascelia Pharma, et biotekfirma fokuseret på behandlinger inden for forældreløs onkologi. Orviglance er et kontrastmiddel, der anvendes i magnetisk resonansbilleddannelse (MRI) for at forbedre visualiseringen af fokale leverlæsioner (levermetastaser og primære tumorer). Oncoral er en ny daglig irinotecan kemoterapi under udvikling. Irinotecan kemoterapi har en etableret potent anti-tumor effekt - selv ved svære at behandle kræftformer. Oncoral er en daglig irinotecan tablet med potentialet til at tilbyde bedre patientresultater med forbedret sikkerhed efter den daglige dosering derhjemme sammenlignet med intravenøse højdosisinfusioner på hospitalet.

Det ser smændende ud, men også i den høje ende på risikoskalaen.15/5 2023 13:39 koden 7112645Spændende.. de har eksisteret siden 2019?
Er pt. i ATL ?17/5 2023 06:41 Havneholmen 4112664Ascelia Pharma mulighed for at hjælpe patienter med nedsat nyrefunktion
17/5 2023 07:52 Milito 7112667Jeg er nede 19% procent og er fortsat ikke imponeret over de mange selvudnævnte deadlines som man har misset. Ledelsen burde se mere indad.17/5 2023 09:11 koden 7112668Hansa om igen?18/5 2023 07:36 Havneholmen 6112675Eller Veloxis... Der er mange ligheder synes jeg ift. strategi, indtjeningsmulighed og område..20/5 2023 09:38 Havneholmen 7112703Det er interessant at sammenligne Veloxis og Ascelia specielt når Veloxis var en af de helt store kursvindere i 2018 og 2019 men også fordi de begge arbejder med patienter der har problemer med nyrerne. Hvor Veloxis med produktet Envarsus arbejder med immunundertrykkende medicin for at det transplanterede organ ikke skal blive frastødt kroppen efter operation arbejder Ascelia med produktet Orviglance som er et nyt oralt billeddannende middel under udvikling til brug ved MR-billeddannelse af leveren. Orviglance har til formål at forbedre påvisningen og visualiseringen af ​​lokale leverlæsioner (inklusive levermetastaser og primære tumorer) hos patienter med svært nedsat nyrefunktion.
En anden årsag til at de 2 selskaber er relevante at sammenligne er deres strategi. Vi ved at Ascelias fokus er rettet mod USA hvor de ønsker at gå selv med egen salgsstyrke mens de vil have partnerskaber i ROW ligesom det var tilfældet med Veloxis som indgik partnerskab med Chiesi Pharma i Europa, Kina og Taiwan samt Taiba Healthcare i mellemøsten og nordafrika og sidst men ikke mindst Paladin Labs i Canada.
Veloxis meldte ud under daværende ledelse af der lå et konservativt omsætningspotentiale på 400 mio usd, den efterfølgende ledelse satte ikke tal på men Asahi har efter opkøb nævnt et tal i størrelsesordenen 700 mio USD som vidst baserer sig på allerede godkendte indikationer og områder. Til sammenligning har Ascelia meldt ud at de forventer at Orviglance kan omsætte i niveauet 800-mio USD. så altså meget lig de estimater der blev sat for Veloxis med Envarsus. Der kan dog være forskel i hvad man har talt med i de 2 estimater ift. område/indikationer)31/5 2023 07:25 Havneholmen 6112887
13/6 2023 12:44 Havneholmen 4113182Interessant at CEO sætter ord på markedet for patienter uden nedsat nyrefunktion " vi starter med patienterne med nedsat nyrefunktion" grundet problemet med stigende gadolinium i drikkevand. Et problem Ascelia også kan løse med Orviglance. Udover at gadoliniumbaserede behandlinger kommer med "blackbox Warming" er det altså også et stigende problem med forhøjede niveauer i drikkevandet.4/7 2023 22:14 Milito 0113724Falder 11% i dag uden nyheder. Alt imens vi venter på at de snart offentliggør seneste data. Spørgsmålet er om nogen allerede ved noget.TRÅDOVERSIGT