Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted


112825 Læreren 26/5 2023 12:34
3
Oversigt

Hmm, hvor smart er det mon egentligt at købe et stykke havbund for over 4 milliarder kr - eller er det Kejserens nye klæder - hvad nu, hvis de aldrig får bygget vindmøller der ? Er det Tulipan-feberen om igen - og så i disse tider med stigende renter !26/5 2023 15:38 ProInvestorNEWS 4112826Artha-chef ser kritisk på Ørsteds havbundsinvestering trods positive elementer

26/5 10:05

Ørsted har med overtagelsen af et stykke amerikansk havbund fra Eversource taget endnu et skridt i sin store investeringsplan.

Det får en blandet modtagelse fra Artha Kapitalforvaltnings chef for aktiehandel, Lars Hytting, der ser positivt på investeringen i amerikansk havvind, om end det ikke er en billig en af slagsen.

- Man har annonceret en kæmpeplan over, at der skal bruges, jeg ved ikke hvor mange milliarder af investorernes penge, og det her er så endnu en byggeklods i den her store forkromede plan, siger han til MarketWire.

Artha Kapitalforvaltning er aktionær i Ørsted.

Det danske energiselskab meddelte sent torsdag aften, at det har købt Eversources andel af et stykke havbund ud for den amerikanske østkyst. Handlen har en værdi af 625 mio. dollar og giver Ørsted fuldt ejerskab over området, der har en kapacitet på op til 4 gigawatt.

- Det positive er, at det er i USA. Det viser, at der er større fokus på det amerikanske marked, og der er fokus på havvind, og det synes umiddelbart at være et område, der er til at gå til, siger Lars Hytting.

- Det er som om, at der er lidt mere infrastruktur på plads. Der er ikke noget overraskende i det. Det er den vej, de skal, men det viser et fokus på USA og på havvind, fortsætter han.

I Artha Kapitalforvaltning ser man fortsat Ørsted som en af de dygtigste selskaber på området, om end konkurrencen er spidset til.

- Det fjerner ikke fokus fra, at Ørsted er "best in class", og at de nok skal få noget fornuftigt ud af det her, lyder det.

Selv om kombinationen af amerikansk territorium og havvind falder i god jord, er det langt fra sket til en billig pris.

- Billigt er det ikke, men det er der ikke rigtig noget, der er i dag, siger Lars Hytting og fortsætter:

- Jeg tror, at vi er mange Ørsted-aktionærer, der stadig bakker op om Ørsted og synes, at det er en verdensklassevirksomhed. Men det her med at bruge så mange penge, som man har annonceret, med stigende renter, så kan jeg lige pludselig som investor få et ganske acceptabelt afkast på at købe realkreditobligationer. Jeg synes virkelig, at man skal begynde at overveje, om det her er det rigtige sted at smide pengene, lyder meldingen fra aktiehandelschefen.

Han tilføjer, at selv om der er opbakning til, at Ørsted tager del i den grønne omstilling og kommer med positive tiltag, er kravene til afkastet også stigende. Derfor bør energiselskabet også vise, at man kan bruge pengene på en god og fornuftig måde.

Til spørgsmålet, om der ventes lignende beslutninger fra Ørsted i fremtiden, lyder svaret, at det nok ikke bliver sidste gang.

- Jeg har en forventning om, at Ørsted gør arbejdet ordentligt og får sine projekter til at hænge sammen. Det skal helst ikke være Vestas om igen, hvor man taber penge på hver mølle, man sætter op, siger Lars Hytting.

Markedet synes heller ikke at være videre begejstret for købet fra Eversource. Aktien i Ørsted falder fredag 1,8 pct. til 617,20 kr. efter knap en times handel i et ellers positivt marked.

.\˙ MarketWire26/5 2023 16:37 VærKritisk 2112828Lidt svært at greje ham der Hytting. På den side roser han den udstukne vej med mere havvind og især det, at det er usa, og han mener, at Ørsted nok skal få noget fornuftigt ud af det, og iøvrigt kalder han dem best in class. Og alligevel er det noget skidt. De er best in class iflg ham selv, men han ved bedre. Der er lidt populist over den fyr.TRÅDOVERSIGT