Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

3M


112929 dagensaktie.dk 1/6 2023 18:11
Oversigt

Dagens aktie er 3M
En amerikansk industri konglomerat med diversificeret virksomheder over hele verden der tilbyder 60.000+ forskellige produkter der bliver solgt i 200+ lande. Opererer gennem fire segmenter: Sikkerhed og Industriel; Transport og elektronik; Sundhedspleje; og forbruger.

Sikkerheds- og industrisegmentet tilbyder industrielle slibemidler og efterbehandling til metalbearbejdning; løsninger til reparation af bilkarosseri; lukkesystemer til personlige hygiejneprodukter, maskering og emballagematerialer; elektriske produkter og materialer til konstruktion og vedligeholdelse, strømdistribution og elektriske originaludstyrsproducenter; strukturelle klæbemidler og bånd; åndedræts-, høre-, øjen- og faldbeskyttelsesløsninger; og naturlige og farvebelagte mineralgranulat til helvedesild.

Transport- og elektroniksegmentet leverer keramiske løsninger; fastgørelsesbånd, film, lyd og temperaturstyring til transportkøretøjer; førsteklasses grafiske film i stort format til reklamer og flådeskiltning; lysstyringsfilm og elektroniksamlingsløsninger; pakke- og sammenkoblingsløsninger; og reflekterende skiltning til motorvej og køretøjssikkerhed.

Healthcare-segmentet tilbyder løsninger til fødevaresikkerhedsindikatorer; software til kodning og refusion af sundhedsplejeprocedurer; hud-, sårpleje- og infektionsforebyggende produkter og løsninger; løsninger til tandbehandling og tandregulering; og filtrerings- og rensningssystemer.

Forbrugersegmentet tilbyder forbrugerbandager, seler, støtte og forbrugerrespiratorer; rengøringsmidler til hjemmet; detailslibemidler, laktilbehør, gør-det-selv-produkter til bilpleje, billedophængning og forbrugerluftkvalitetsløsninger; og papirvarer. Det tilbyder sine produkter gennem e-handel og traditionelle grossister, detailhandlere, jobbere, distributører og forhandlere.

92.000 ansatte.

Kurs: 93,31
Market Cap: 51.477B
P/E: 9,64
Forward P/E: 9,74
P/S: 1,54
P/B: 3,36
Enterprise value: 66.018B
Profit margin: 16,31%
Operating margin : 14,96%
ROE: 36,03%
ROA: 6,74%
Indtjeningsvækst kvartal: -22,10%
Omsætningsvækst kvartal: -9,00%
Udbytte: 6,25%

3M er en Dividend King der har udbetalt udbytte i mere end 100 år, og har hævet udbyttet i 60+år i træk der i dag ligger på mægtige 6.25%
3M Reports Better-Than-Expected har været en fast titel ved kvartals rapporter, men uden vækst så er det en tildens der er ved at stoppe
Q1 2023 viste negativ organisk vækst på -5.6%
Forventer at investere 1 milliard dollars over de næste 20 år for at fremskynde nye miljømål - opnå co2 neutralitet i 2050, reducere vandforbruget med 25 % på sine faciliteter og returnere højkvalitet vand til miljøet efter brug i produktionen
Planner om at gøre Health Care-delen til en selvstændig virksomhed mod slutningen af 2023, årsagen er at man ikke er de bedste ledere til segmentet, fordi man er klemt blandt industrivirksomhederne. Ved at gøre det selvstændigt vil det få lettere ved at rejse penge og skabe værdi. Samtidig har Health Care-delen været en skuffelse de senere år og været medvirkende til 3M ikke har kunnet følge markedsudviklingen.
Man forventer at beholde 19,9% af ejerandel i sundhedsvirksomheden.
Fortsætter med at investere massivt i forskning og udvikling - sigter mod at bruge ~6% af det årlige salg på R&D.
Omstruktureringsforanstaltninger der vil resultere i 6.000 nedskæringer for at opnå årlige besparelser på $700-$900 mio.
Attraktivt cash-flow

Kæmper og har kæmpet de senere år med retssager, upassende adfærd fra ledere, forsyningskædeproblemer, logistiske udfordringer og en brølende inflation der fordyrer alle led i kæden
Transformationfase hvor man stadig mangler at se at ledelsen viser at virksomheden er tilbage på sporet
Faldet 37% det seneste år.
Faldende ROIC indikerer at man er ved at miste sin konkurrence fordel
Retssag der bølger fra uge til uge vedrørende sagsanlægget omkring de militære øreproppe
Skuffende resultater fra tidligere sparerunder sår tvivl om ledelsen.
Negativ vækst guidance for 2023
Stor gældspost, dog er rentebetalingerne intet problem.
Negativ stemning omkring selskabet.

Har potentiale, men ledelsen skal gøre det bedre for ikke at blive value trap.
Så længe at den organiske vækst er lavere end inflationen så vil jeg forholde mig afventende med en investering. Firmaet er rigtigt, timingen er skæv.
Ingen position.
Er det en, hvor I godt tør købe hvor andre de tøver pga. udsigterne?1/6 2023 20:59 tommycarstensen 12112934Dine indlæg er gode. Det er flot, at du indtil videre kan holde kadencen.

Jeg snakkede pudsigt nok med en fra forum om $MMM her den anden dag. Hvis man er tæt på pensionsalderen og leder efter en udbytte-aktie, så er den måske et udmærket bud. Jeg synes den er spændende prissat her ved laveste kurs i knap ti år, men for mit eget vedkommende vokser den for langsomt. Den har haft en fornuftig ROIC på lige knap 20% i en del år. Der har kun været et marginalt fald i ROIC. Det ville jeg ikke være så bekymret for. Jeg springer selv over, men jeg kan godt forstå, hvis andre køber.

3M, MMM

3M, MMM

3M, MMM
2/6 2023 06:42 Stroka 11112935Det er meget inspirerende med dagens aktie. Virkeligt godt læsestof. Tusinde tak for det.3/6 2023 17:14 dagensaktie.dk 5112967Aktierne i 3M var 9% højere fredag.
Stor forskel i hvad man måske kan slippe med, og hvad det potentielt kunne koste.

Bloomberg reported Friday that 3M was in talks for a similar settlement in the range of $10 mia.

3M var planlagt til at gå for retten i næste uge i den første af tusindvis af retssager med påstand om skader fra produkter, der indeholder det kontroversielle kemikalie PFAS.
Estimater for samlede potentielle tab, hvis sagerne skulle gå imod 3M, havde oversteget $140 mia.2/6 2023 08:45 Milito 12112937Helt enig, fantastisk arbejde som du ligger i det. Jeg har haft fornøjelsen af at følge dig på Twitter i noget tid og jeg håber at ProInvestor kan give dig endnu flere besøgende. Det fortjener dit arbejde :−)2/6 2023 10:48 Helge Larsen/PI-redaktør 9112942Jeg kan konstatere, at både hvad angår sidevisninger og antal likes er trådene med "dagens aktie"indtil videre oppe i top 10 over de mest populære på dagsbasis.TRÅDOVERSIGT