Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Per Aarsleff A/S


112979 dagensaktie.dk 5/6 2023 07:45
Oversigt

Dagens aktie er Per Aarsleff A/S er en stærkt positioneret entreprenørkoncern med flere specialiserede forretningsenheder med aktiviteter primært i Norden.
Koncernen består af 5 segmenter - Anlæg & Byggeri, Teknik, Rail, Rørteknik og Fundering
Danmarks største entreprenørvirksomhed med 8.600 ansatte fordelt på 3.200 ingeniører, teknisk og administrativt personale, mens 5.400 er timelønnede medarbejdere.
Virksomheden er dygtig til at udvikle og gennemføre projekter inden for infrastruktur, fundering, klimatilpasning og miljøplanlægning.
Man har utroligt mange nicher hvor man er eksperter inden for
Veje og trafikanlæg
Havne og vandbygning
Kabler
Lufthavnsanlæg
Jernbaner
Drikkevand
Kloakker
Kystsikring
Renseanlæg
Affaldshåndtering
Kraftvarme
Fjernvarme
Nybyggeri
Renovering
Grundvandsænkning
Pælefundering
.. og et hav af andre områder

Kurs: 326,50
Market Cap: 6.185B
P/E: 10,47
Forward P/E: 8,08
P/S: 0,32
P/B: 1,61
Enterprise value: 7.815B
Profit margin: 2,51%
Operating margin : 3,84%
ROE: 14,32%
ROA: 4,24%
Indtjeningsvækst kvartal: 33,50%
Omsætningsvækst kvartal: 27,90%
Udbytte: 2,42%

Tendenser inden for demografi, voksende byer og behovet for nye og mere bæredygtige løsninger driver investeringer i infrastruktur, sundhedspleje, boliger, kontorer og uddannelse.
EV kommer til at kræve en kæmpe infrastruktur investeringer og de tunge biler slider ekstra på vejene hvilket vil øge efterspørgsel efter asfalt arbejde
Stærke samarbejdsrelationer
Godkendt udbytte på 2.42% der udgør 20-40 % af det årlige overskud
Aarsleff gennemfører store anlægsprojekter, hvor kun velkonsoliderede virksomheder med et solidt finansielt beredskab kan afgive tilbud. Det giver strategisk manøvredygtighed til langsigtet udvikling af koncernen.
Fokus på lønsomhed og værdiskabelse gennem innovation og digitalisering
Den strategiske bredde i forretningsenheder og opgavetyper nedbringer risikoen og sikrer koncernens udvikling og drift
Solidt ry for at levere projekter til tiden
Har erfaring med projekter inden for klimaløsninger og bæredygtighed i form af flere havmølleparker og nye energiøer
Man har indgået aftale om at overtage 66,6 % af aktierne i norske Trym Anlegg AS. Samtidig er det aftalt, at Aarsleff køber de resterende aktier til indre værdi senest i 2027. Trym har en stærk position inden for jernbaneinfrastruktur.
Omsætningsvækst på 8-11 % er ventet for 2023
Ovenpå Rusland konflikten er kompetencer inden for energi- og fjernvarmeprojekter efterspurgte.
2022/23 H1 viste omsætningsvækst på +20.7% og ordrebeholdningen er nu på 22,3 mia

Er hægtet op på at lande/investorer har penge til store anlægsinvesteringer
Er afhængig af enkeltprojekter vindes
Problematisk med inflationen der gør at prisen for visse projekter for det offentlige bliver for dyrt at bygge, i forhold til hvad de må betale pr kvm2
Bliver ramt af den cykliske opbremsning
Lav margin forretning
Betydelig mængde gæld, men meget normal gearing i sektoren.
Steget 39% på 3 måneder.

Det comeback man har haft kursmæssigt er kommet helt bag på mig.
Det samme er de positive udsigter og opjusteringer. I stedet for at jagte dem, har jeg brugt info til i stedet at investere i Skanska der i samme sektor stadig, er i nedtrend og betaler det dobbelt i udbytte.
Ingen position.

Tør i andre købe ind i noget der er så cyklisk ?5/6 2023 19:02 NordicStock 10112985Både det korte og det lange svar på dit spørgsmål er: NEJ

De få danske INDUSTRI selskaber, der er listet på den danske børs, er ufatteligt dårlige til at tjene penge, sammenlignet med den samme type selskaber i alle lande omkring os. Og selvom Per Aarsleff har forbedret sin indtjening over de sidste 4 kvartaler, så er deres indtjenings-evne meget meget dårlig. Et af deres problemer, er at konkurrende selskaber i Sverige underbyder dem, med lige over 30% i rabat sammenlignet med de priser Per Aarsleff tilbyder. Oven i hatten, så får kunder en kæmpe valuta rabat ved at vælge de svenske selskaber i stedet.

Ser man på den tekniske analyse, så er det et kraftigt SALGS-signal på Per Aarsleff aktien. Fair value ligger omkring 250 kr. og Per Aarsleff aktien koster lige nu omkring 326 kr. Så mine beregninger viser at Per Aarsleff skal ned -23% bare for at ramme fair value. Så hold dig væk. :−)

Sorry, det var nok ikke det svar du ville høre :-/6/6 2023 16:24 dagensaktie.dk 5112997Jeg er interesserede i alle holdninger, så tak for at kvalificere casen med yderligere informationer.
Har ikke selv aktien, og er heller ikke tæt på at købe den.
Er til gengæld overrasket over at sektoren ikke er mere ramt, hvorfor jeg tog en lille position i Skanska.6/6 2023 22:53 NordicStock 6113000Den tekniske analyse bakker op om dit køb i Skanska aktien :) Det er lige gået i køb i MACD og RSI er stigende. Er det derfor du har købt aktien?7/6 2023 08:18 dagensaktie.dk 5113003Nej. Det er udelukkende fordi der er positive elementer i branchen mod forventning, samtidig med at prissætningen er attraktiv.
Teknisk analyse er ikke noget jeg bruger meget tid på.7/6 2023 08:39 Stockwatch1 5113007Jeg er overrasket over dit negative svar. Har selv aktien.
Den er ikke i nedtrend. TA ser positiv ud. Og ifølge Carnegie er fair value på 435, og aktien handles med betydelig rabat til nordiske peers.7/6 2023 09:00 Milito 4113009Det er interessant med Skanska og Aarsleff. Aarsleff har over de seneste 5 dage testet et niveau for at bryde igennem til all time high uden at det er lykkedes, hvor det ser ud til at momentum er ved at flade noget ud. Skanska kan være på vej ned for at teste et bund/støttepunkt i 140, som har været testet af flere omgange gennem årene.7/6 2023 09:16 NordicStock 5113010@Stockwatch

Se venligst de 2 vedhæftede grafer.

- Der er en nedtrend i RSI i den tekniske model

- Der er et frisk salgs-signal i MACD

- Og jo, Per Aarsleff er piv-ringe til at tjene penge, når man ser på deres Profit-margin. Normalen for en profit-margin for INDUSTRI-selskaber i Norden ligger i spændet 8-12%. Som du kan se, ligger Per Aarsleff's Profit-margin ca. i spændet 2-4% ...

PS: At du ikke bruger tid på teknisk analyse, er dit valg, men det gør samtlige store investerings-huse, Profesionelle investorer og pensions-kasser.

Hvis du tror på Carnegie og deres kurs-mål, så er det dit valg. Kurs-mål er normalt med en 12-måneders horisont, men jeg ville personligt vente til teknikken giver mig et købs-signal i MACD og en stigende RSI.

Men sådan er vi så forskellige ;−)

PS: Jeg har nu skrevet hvad jeg mener, så jeg kommer ikke til at gå ind i en længere debat om aktien.

PAAL B.CO

PAAL B.CO
7/6 2023 16:09 bgadk 5113014Nordic, hvordan får du "fair value" til 250, når aktien har forward P/E 8 ved kurs 326?

Det virker da ikke som om at indtjeningsevnen i forhold til aktiekursen er specielt dårlig?

Så må du mene at det kommer til at gå rigtig skidt fremover?

På anlægsarbejder og infrastruktur investerings området?

Givet, i forhold til omsætning så tjener de ikke mange penge - det gør entreprenører sjældent, og noget man skal være opmærksom på. Selv uden at kende til svindelen, så var det min hoved grund til at holde mig langt væk fra O.W. Bunker. Bare en lille forskydning mellem udgifter og indtægter, og boom, så var hele selskabets værdi væk.
Hvilket der skete....
Så galt er det dog ikke med Per Aarsleff, som er meget dygtige og er på infrastruktur, hvor der er noget mindre konkurrence og gode konjunkturer så langt øjet rækker.

Jeg ville ikke være så bange for Per Aarsleff aktien, men hvis jeg skulle have bygge aktier så ville jeg hellere have A.O. Johansen.TRÅDOVERSIGT