Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Højt profileret læge med i Stenocares aktieudvidelse


112991 ProInvestorNEWS 6/6 2023 10:14
2
Oversigt

Højt profileret læge og iværksætter deltager i STENOCAREs igangværende aktieudstedelse

Inspireret af potentialet i medicinsk cannabis, når det ordineres af læger til patienter med smerter, har Hans Wittrup, M.D., Ph.D., besluttet at deltage i den igangværende fortegningsemission med en tegning på 750.000 DKK.

Hans Wittrup er kendt som grundlæggeren af Medpro Clinic Group, en af Sveriges større kæder af sundhedscentre, og har tilbudt at dele sine tanker i forbindelse med investeringen.
Hans Wittrup kommenterer: "Millioner af mennesker kunne få en bedre livskvalitet, hvis de havde en bedre smertebehandling. En effektiv smertehåndteringsstrategi kræver en multifacetteret tilgang, der omfatter en række sundhedsprofessionelle og farmakologiske og ikke-farmakologiske behandlinger. Dette bør gøres på smertecentre med stærk medicinsk ledelse og et højt niveau af medicinsk ekspertise. I disse centre bør brugen af medicinsk cannabis blive en naturlig del af den behandlingsplan, som patienter kan tilbydes, naturligvis inden for rammerne af internationale anbefalinger på dette område."
Hans Wittrup fortsætter og afslutter: Det imponerer mig, at Stenocare på få år - og mig bekendt som den eneste europæiske aktør - har fået godkendt medicinske cannabisolieprodukter og gennemført salg i både Danmark og nu 5 andre lande, herunder Europas største marked, Tyskland. Jeg tror, at Stenocare kan spille en vigtig rolle i denne udvikling og vil gerne være involveret i dette, både som investor og på andre måder, hvor det kan være relevant."
Stenocares CEO, Thomas Skovlund Schnegelsberg, siger: "Vi er stolte og glade for at have en kapacitet som Hans Wittrup om bord som investor, aktionær og anerkendt kapacitet inden for vores område. Der er ingen tvivl om, at den viden og erfaring, han har opbygget, er af stor relevans for os og vores branche. Det europæiske marked for medicinsk cannabis er ungt og har et stort vækstpotentiale i de kommende år, og patienternes adgang til erfarne læger er en af de vigtigste nøgler til vækst. At kunne trække på en kapacitet som Hans Wittrup i denne sammenhæng vil være en stor fordel for Stenocare fremadrettet."
Siden 2017 er Stenocare blevet en europæisk markedsleder inden for medicinsk cannabis ved at udnytte en bølge af legalisering og lokal efterspørgsel fra patienter. Til dato har Stenocare sikret sig licenser og produktgodkendelser i 6 lande, herunder den seneste indtræden i Tyskland, Europas klart største marked for medicinsk cannabis. Stenocare har også opbygget kommercielle aktiver repræsenteret af bl.a. farmaceutiske distributører i hvert land, som gør det muligt at operere i alle typer af lande. Senest har virksomheden lanceret en IT-platform, hvor læger kan tilbyde patienter online-konsultationer og dermed lette adgangen til behandling med medicinsk cannabis. Med Hans Wittrups engagement i Stenocare har virksomheden nu adgang til endnu en vigtig kilde til viden og inspiration, især i forhold til hvordan man bedst opbygger infrastruktur med kompetente læger og klinikker på forskellige markeder.

Om Hans Wittrup:
Hans Wittrup har en baggrund i klinisk medicin og omfattende forskning i genetiske årsager til hjerte-kar-sygdomme. Han fik sin ph.d. i 1998 og gik på pension fra klinisk medicin fra Københavns Universitetshospital, Rigshospitalet, Anæstesiologisk Afdeling i 2003 for at følge en iværksættervej. Han var med til at grundlægge Medpro Doctor i 1999, en rekrutterings- og bemandingsvirksomhed udelukkende for læger, der leverer til både NHS og private udbydere i Storbritannien samt store dele af sundhedssystemet i Skandinavien. Da virksomheden blev solgt i 2011, var den blandt de tre største rekrutteringsvirksomheder for læger i Skandinavien. I 2007 var Hans Wittrup grundlægger af Medpro Clinic. Ved udgangen af 2020 havde Medpro Clinic 50.000 patienter, 250 ansatte og en omsætning på 310+ MSEK. Virksomheden blev solgt til den svenske kapitalfond Procuritas i februar 2021, og efter mere end to år efter salget har Hans Wittrup for nylig trukket sig fra den daglige drift og fra at være en del af ledelsesteamet i det nye koncernholdingselskab Medtanken Group

Stenocare har en betalt digita IR-aftale med ProInvestor.com



TRÅDOVERSIGT