Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand Pharma - djævlens advokat


113019 Weee 7/6 2023 22:04
Oversigt

Jeg mener at ZP pt er Danmarks mest overhypede aktie.

Der har været en del meget velskrevne indlæg her på ProInvestor som har fået meget positivt feedback som også er blevet promoveret på Facebook. Og hvis man ser på aktiekursen er den gået op i takt med at indlæggene er nået ud til flere og flere.

Altså efter at den allerede var steget meget pga fedmeforventninger.

Problemet er at disse indlæg beskriver et "blue sky" scenario og er så velskrevne at "alle" har tænkt - her bliver jeg nød til at være med - det kan jo nærmest ikke gå galt.

Korttarm
Det er mig en gåde at ZP ikke har indgået et partnerskab. De har allerede et samarbejde med f.eks Novo. Så hvorfor er der ikke landet et bud fra Novo hvis der kan tjenes så mange penge som beskrevet herinde? Eller fra Boehringer?
Gattex(glp2) er fra 2012 altså et gammel middel hvis patent udløber nu. Jeg blev selv overført til korttarmasafdelingen på Rigshospitalet efter en stomioperation for et par år siden. Heldigvis kom der styr på det og jeg blev udskrevet efter 4 dage. Lægen sagde til mig at hvis der ikke kom styr på det kunne det være at jeg skulle behandles med glp 1 middel. Tænkte ikke over det den gang - men hvorfor ikke gattex (glp2). Kan det tænkes at de nye glp 1 er bedre end et over 10 år gammelt glp 2 middel og kan bruges off label? Derudover er kundegrundlaget ikke særligt stort og er ZP gearet til også at have en salgsorganisation ? Jeg tror på at hvis der havde været seriøse penge i ZP produkt ville de på nuværende tidspunkt have en partneraftale. Derfor er jeg ikke optimistisk på ZP vegne på dette produkt - tror det vil skuffe markedet.

Fedme
Der er overdrevet optimisme på markedet inden for fedme i øjeblikket. Alle har set hvad Novo har præsteret og alle vil nu have en bid af lagkagen. Hvis "bare" vi får et middel på markedet vil pengene vælte ind - da der jo vil være plads til mange forskellige produkter synes holdningen at være. Kommer der nogle gode fase resultater flyver aktiekursen op. Jeg tror ikke der bliver plads til mange forskellige produkter.

ZP fedmemiddel har vist flotte tal i deres fase 2 forsøg og de skulle være bedre end Novos. Problemet set fra min side er at der ikke bliver sammenlignet på samme dosis. ZP dosis er højere ligesom Eli Lilly er. Er sikker på at Semaglutide ville vise endnu højere vægttab hvis der blev sammenlignet på samme dosis. Problemet med høj dosis er flere bivirkninger og bivirkningerne ved høj dosis mangler i debatten. Derudover er det ikke besluttet endnu om ZP middel skal i fase 3. Hvis det bliver besluttet går der et par år med fase 3 og HVIS resultaterne er positiver går der endnu et år efter registreringsansøgningen er afsendt før det kan blive godkendt. Altså minimum 3 år før det kan komme på markedet. 3 år er lang tid. Novo afslutter sit Select studie i denne måned - det startede for 5 år siden. Hvis studiet falder positivt ud = altså nedsætter risikoen for hjerte/kar lidelser og stroke vil det være meget positivt( jeg tror på det). Eli har også et studie igang. Hvis nu ZP produkt kommer på markedet om 3 til 4 år - hvorfor så vælge det når der er andre produkter på markedet som beviseligt nedsætter risikoen for hjerte/kar lidelser og stroke?

Debatten om ZP fedmemiddel minder mig om debatten dengang ZP havde et samarbejde med Sanofi. Der var heller ingen grænser for hvor stort det ville blive og der ville selvfølgelig blive plads til ZP prudukt. Vi ved godt hvordan det gik og jeg tror det samme vil ske med ZP produkt mod fedme.

NASH

Det er kendt at glp 1 midler har en virkning på NASH. Der har været mange forsøg på at finde et middel mod NASH men ingen er lykkedes med det endnu. Hvis lige ZP middel skulle virke bliver det stort. Men chancen for det er meget meget lille.

Jeg mener at en kiks er blevet gjort til en lagkage og at ZP aktiekurs er alt for høj og er drevet op af urealistiske forventninger og drømme - ikke fakta.

Weee







8/6 2023 16:05 EliotSpitzer 16113035



Weee - Du har fået en tommel op fra mig fordi jeg syntes det er vigtigt at der kommer nogle forskellige synspunkt frem. Jeg tror at alle er klar over at et glas kan være halvt tomt eller halvt fuldt afhængigt af øjnene der ser. En god nuanceret debat kræver fra tid til anden et indlæg fra djævlens advokat. Derfor tak for det!

Mit ordforråd er lidt fattig til at finde et antonym til "Djævelens advokat" men hvad end det ord er så vil jeg prøve mig lidt på det her.

Lad mig først slå fast at jeg tror ikke at skriver/hype/hyppe eller slå kolbøtter herinde betyder at kursen går op eller ned på Zealand Pharma. Markeds-krafterne på aktiemarkedet er meget større end det betyder noget. Men for den som søger input og inspiration til investering kan det betyde noget.

Korttarmssyndrom
Her skriver du at Novo Nordisk eller Boehringer Ingelheim burde have lavet en partneraftale, hvis der var muligt at tjene mange penge på ZP's produkt. Lidt senere omtaler du så det stor produkt på dette marked for øjeblikket, Gattex, men at en læge havde spkuleret i at behandle med GLP-1. Du stiller så spørgsmålet "Kan det tænkes at de nye glp 1 er bedre end et over 10 år gammelt glp 2 middel og kan bruges off label?"

Svaret på det spørgsmål er at kun kliniske studier kan vise om GLP-1 også kan bruges her. Jeg syntes det er at "gamble" med patienternes ve og vel, hvis man behandler så alvorlig sygdom for mange patinter med off label brug af GLP-1. Jeg har også svært ved at tro at kliniske læger vil gjøre dette mere generelt. Derfor tror jeg ikke at Zealand Pharma GLP-2 bliver erstatet af Novo Nordisk GLP-1 eller ligende sådan uden større kliniske studier. Jeg tror godt at Zealand Pharma kan få konkurrance fra andre aktører som har klinisk udviklingsprogram indenfor korttarmssyndrom. Her er et godt eksempel med VectivBio som er et mere eller mindre rent korttarmssyndrom selskab, som har udviklingsprogram med udgangspunkt i APRAGLUTIDE, som er en langtidsvirkende GLP-2 analog. De er kommet igang med fase 3 men de er jo ikke kommet lige så langt som ZP. De er for ganske nyligt blevet solgt for 1.15 mia $ = ca. 7,9 mia kr. Men dette syntes jeg jo validerer ZP casen lidt. Hvis dette selskab, som er kommet korter vej end ZP kan blive solgt til et beløb som svarer til halvdelen af børsværdien for ZP per i dag så mener jeg ikke at ZP er så voldsomt hypet.

Du nævnte også at BI eller Novo Nordisk burde have lavet aftale, hvis dette var lukretivt. Men pharma selskaber fokusere på forskellige sygdomsområder. Det er ikke meget oplagt for disse to selskaber at gå ind korttarmssyndrom området. Det er mere oplagt at Takeda, som sælger Gattex i dag laver en partner-aftale. Jeg kan jo så også konstater at Takeda ikke købt VectivBio. Det skyldes muligvis at de er med i forhandlingerne om ZP's Glepaglutide.

Men det er en mulighed at der ikke er så stor interesse for dette som Steensberg fra ZP antager selvom han siger der har været meget interesse. Jeg personliog tror på at dette er en god mulighed men jeg kan selvfølige også tag fejl. Men jeg tænker at dette vil blive klart i løbet af de næste 2-3 kvartaller.

Fedme
Der er lidt "fedme-boble" for øjeblikket i medierne. Det vil jeg medgive. Men jeg tror Steensberg har ret når han i Millionærklubben siger at vi har kun set begyndelsen på dette marked frem til nu. Men jeg har jo hele tiden argumenteret for at NASH er den lidt unikke historie for ZP/BI produktet og som frem til nu ikke er fremhævet så meget som fedme. Men jeg syntes at valideringen her at den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA har sat NASH-projektet på fast-track. Det tyder på at de er tilfreds med hvad de har set frem til nu.

Med alt klinisk udvikling er der en risiko for at fejle og det kan koste dyrt på aktiekursen men lige nu står ZP med projekter som er ferdig med kliniske udvkilng. Dette reducerer risiko. I tillæge er de ikke en "one trick pony" men har flere forskellige ben/projekter at spille på.

Jeg syntes derfor at glasset er halvt fuldt!







9/6 2023 08:49 Weee 9113067



Hej Elliot

Også en tommel fra mig til dig. Tak for svar - det er jeg glad for. Folk efterlyse debat herinde og der kommer ikke en debat hvis alt bare er positivt og folk ikke tør gå mod strømmen og udfordre skribenterne herinde. En ordentlig debat fordrer forskellige synspunkter og at man tør stikke næsen frem selvom det kan være upopulært. Vi bliver kun klogere af det.

Du skriver at markedskræfterne er for store til at indlæg herinde kan påvirke et selvskab som ZP.

Der er jeg ikke enig. Hvis flere tusinde køber op pga positiv omtale/indlæg kan det godt rykke kursen. De fortæller så deres venner som ikke læser med f.eks herinde - køb, køb - der er det her fantastiske firma som kommer til at tjene kassen. Og så ruller snebolden. Jeg ser ingen forskel i dine indlæg eller at Per Hansen udtaler at ZP kan komme i C25(+6.55% på den konto)Tror dine indlæg er kommet ud til rigtig mange også med promoveringen på Facebook.

Vedr. Korttarm

Du skriver at det er at gamble med patienternes ve & vel hvis de bliver behandlet off label med glp 1 og du har svært ved at tro at læger vil gøre det generelt.

Danmark er førende på korttarms området. Jeg er helt sikker på at lægerne der har helt styr på det og ikke gambler med patienternes liv. Off label behandling bliver brugt inden for rigtig mange områder og hvis noget nyt virker bedre end et rigtigt gammelt middel vil det selvfølgelig blive brugt selvom det ikke er designet til det.

Du skriver "Jeg kan jo så også konstater at Takeda ikke købt VectivBio. Det skyldes muligvis at de er med i forhandlingerne om ZP's Glepaglutide." Det er jo gætteri i højeste potens. Det lyder godt - men ved ikke rigtigt hvad jeg skal sige til det postulat.

Vedr. NASH

Jeg håber selvfølgelig at der kan komme en kur mod NASH men tænker at chancen er meget meget lille - nærmest ikke eksisterende. Men ingen tvivl om at Zealands aktiekurs vil eksplodere hvis det lykkedes.

Du har skrevet at der skulle have været en konference i går hvor der skulle være nyt fra ZP. Sikkert også derfor at aktiekursen steg som den gjorde i går i håb om godt nyt. Kan du komme med en opdatering?

Weee









9/6 2023 10:02 Weee 8113072



Har lige en tilføjelse vedr. om indlæg herinde kan rykke aktiekurser. Som Helge skriver i debatten om debatten: de mest populære indlæg bliver hver fredage sendt ud til ca 10.000 subscribers. Dine indlæg er nået ud til rigtig mange og som sagt er de yderst velskrevne og man får lyst til at købe aktien. Ville selv have købt hvis jeg ikke havde haft den viden jeg har.

Weee



9/6 2023 11:16 Helge Larsen/PI-redaktør 7113075



For en god ordens skyld. Vi har en åbningsrate på 40 % på nyhedsbrevet. Flertallet af disse har allerede læst de mest populære indlæg og mest læste nyheder i den forgangne uge ved besøg på ProInvestors platforme.

Det som der primært bliver klikket på i nyhedsbrevet er de nye videoer med Ugekommentaren, Biotek- og Pharma-opdateringen, Investeringspodcasten Hansen&Larsen samt videoerne fra Markettimer.

Suverænt historisk mest læste indlæg og tråde på sitet er dem fra NordicStock samt Anavex-trådene. Her er antallet af kliks og læsning af indlæg 50-70 gange op i forhold til et indlæg fra f.eks. Eliot Spitzer.

I forhold til Euroinvestors meget positive artikler med Lau Svendsen omkring Bavarian Nordic og Zealand Pharma udgør ProInvestors antal sidevisninger fra vores debat om de samme aktier kun en meget lille brøkdel af det antal Euroinvestors og Berlingskes store mediemaskine præsterer.



9/6 2023 11:35 EliotSpitzer 6113079



Helge - Tak for at du sætter dette lidt i perspektiv.



9/6 2023 12:02 Helge Larsen/PI-redaktør 7113083



Det var så lidt Eliot. Jeg har været i gamet på de sociale aktiemedier siden starten af nullerne. Dels som skribent på et utal af dem i ind- og udland - og siden 2014 som redaktør på ProInvestor.com samt som ejer, administrator og moderator for aktiegrupper og sider på Facebook, Twitter m.fl.

Det er min klare overbevisning, at velskrevne indlæg og generel hype blandt private investorer nemt kan rykke kursen på små illikvide aktier.

Den slags er ganske almindeligt i mange Facebookgrupper, men er ikke noget, vi har haft problemer med på ProInvestors platforme i de seneste mange år.

At gode positive indlæg, chat og debat på ProInvestors platforme skulle kunne betyde noget som helst på aktiekursen i store aktier som f.eks. Zealand Pharma regner jeg som helt usandsynligt.

Her er det mere Mio-klubben og Euroinvestor som har meget stor gennemslagskraft og betydning sammen med alle de meget positive analyser fra danske banker, AktieInfo m.fl. og dem de store udenlandske finanshuse har lavet på aktien.

PS: Som skribent bør man altid disclaime i indlæg, hvorvidt man selv har aktien.




9/6 2023 11:39 EliotSpitzer 7113080



Hei Wee - Tak for svar på mit indlæg. Jeg vil lade mit bidrag til denne debat stoppe her. Jeg tror vi begge har gjort det klart hvor vi står. Håber at andre til gengæld vil give udtryk for deres syn på ZP og hvilken betydning indlæg har på aktiehandel.



9/6 2023 16:40 mccarthy 6113095



Hvad kursen bør og skal være er ikke min kompetance.
ZP har en achilleshæl i manglende salgsafd, hvorved enhvert estimat på indtjening er til grin.
Jeg håber at ZP snarest kommer med aftaler og derved kaster lys på hvad udviklingomk. kan kaste af i indtjening gennem aftalte salgskanaler. Fedmemedicinen skal markedsføres gennem?
NOVO eller de andre store Fedmemedicin leverandører?
Tror at ZP kan overraske, hvis aftaler indgås ( uden WoW effekt, og en smule realistime ).
Jeg er ude af ZP og mistede det seneste kursridt og tror stadig på aktien.



24/6 2023 09:11 ProInvestorNEWS 1113407



Data shows nearly 19% weight loss in people with overweight or obesity in Boehringer Ingelheim and Zealand Pharma Phase II trial with survodutide (BI 456906)
https://proinvestor.com/boards/113406/



24/6 2023 09:52 Weee 2113409



På overfladen ser det umiddelbart godt ud. Har ikke nået at dykke ned i tallene endnu. Om det er 17,18 eller 19% vægttab betyder ikke så meget. Som jeg skrev i mit oprindelige indlæg er det bivirkningerne som man skal fokusere på. Og et frafald på ca 25% er meget højt. Når jeg har tid vil jeg dykke ned i tallene.

Weee



25/6 2023 21:46 Weee 0113458






25/6 2023 22:23 Milito 2113459



Game over allerede? Boehringer virker rimmelig sikker på at de mange bivirkninger kan mitigeres ved at dosere langsommere. Vi får at se.

https://www.fiercebiotech.com/biotech/boehringers-phase-2-obesity-prospect-sees-19-weight-loss-high-dose-patients

----

"Recipients of rival GLP-1/glucagon agonists often experience gastrointestinal side effects, and survodutide appears to be no exception. Treatment discontinuation due to adverse events occurred in 24.6% of treated participants (compared to 3.9% of placebo-receiving participants), mainly due to gastrointestinal adverse events, which was expected, according to Jamal.

Most of the discontinuations due to adverse events occurred during the rapid dose-escalation phase and could be mitigated with more gradual dose escalation.

"What we'll take forward into the phase 3 is that we will have a much lower titration-probably somewhere around every four weeks as opposed to every two weeks that we've had in phase 2," he said. "We will allow plenty of flexible titration throughout the trial in phase 3."



25/6 2023 23:00 EliotSpitzer 2113460



Wee - Ja, jeg tror netop vi skal sige "vi får at se" men "game over" syntes jeg er for tidligt at tale om. Der er en del mave-tarm bivirkninger og mere end hvad der er acceptabelt, hvis dette skulle være standard behandling. Jamal taler dog om at dette kan modificeres. Jeg vil dog sige at hvis vi ser tilnærmelsesvis det samme niveau i bivirkninger i fase 3 så er det "game over". Så lad os se hvad der sker i fase 3.



26/6 2023 12:40 Weee 1113474



Per Hansen burde få en advarsel for at vildlede investorerne. At påstå at de data der blev fremlagt i fredags er positive er direkte useriøst.

Bivrkningsprofilen er skræmmende høj - det behøver man ikke være analytiker for at se.

Weee



26/6 2023 13:03 Helge Larsen/PI-redaktør 5113475



Læs nu hvad Per Hansen rent faktisk skriver omkring bivirkningsprofilen:

"Negativt

De præsenterede data var hårde sager. Både med hensyn til vægttab, men formentlig også med bivirkningsprofil. Designet af fase 3, vil formentlig forsøge at justere rigtigt og bygge bro på det"

https://www.proinvestor.com/boards/113462/



26/6 2023 13:28 Weee 0113476



Han skriver ikke særligt meget om bivirkningerne - nærmest ingenting. Og han spår en pæn stigning i aktien.

Bivirkningerne er alarmerende høje og at Per ikke kommer ind på det forstår jeg ikke.

Tilgengæld bliver der skrevet en masse om selve vægttabet og om resultater, som potentielt kan gøre det nye middel 'best in class'

Med den bivirkningsprofil er der INTET der tyder på at det kan blive "best in class"

At undlade at skrive uddybende om så seriøse bivirkninger mener jeg personligt er vildledende eller i bedste fald sjusk.

Weee





26/6 2023 14:05 Stroka 5113477



Weee...Både ved Novos Wegovy og Lillis tirzepatid er de hyppigste bivirkninger mave-tarmrelaterede som kvalme og opkastning, diarré, forstoppelse og mavesmerter. Det er altså helt almindeligt ved den type lægemidler.

Boehringer melder i den forbindelse ud, at det høje antal tilfælde i fase 2 højst sandsyneligt vil mindskes i fase 3 studiet ved langsommere eskalering af dosis.

Jeg kan tilføje, at jeg har en bekendt som af sin læge har fået reguleret sin dosis af Wegovy ned netop pga opkastning og diarré.



26/6 2023 15:08 Milito 3113479



"Jeg kan tilføje, at jeg har en bekendt som af sin læge har fået reguleret sin dosis af Wegovy ned netop pga opkastning og diarré."

Min hustru har en veninde hvor helt det samme er blevet gjort. Det står jo ikke mejslet i sten, at en helt bestemt dosis skal gives og efterfølgende fastholdes uden at det kan reguleres.



10/7 2023 12:48 ProInvestorNEWS 0113886



Dansk væksthåb jagter bid af gyldent kæmpemarked: »Vi kan blive den næste Genmab«

Zealand Pharma kan blive det tredje medicinalfirma med et højeffektivt slankemiddel efter Novo Nordisk og konkurrenten Eli Lilly, mener topchef Adam Steensberg.

https://finans.dk/erhverv/ECE16221065/dansk-vaeksthaab-jagter-bid-af-gyldent-kaempemarked-vi-kan-blive-den-naeste-genmab/



TRÅDOVERSIGT