Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vild udvikling i Rusland - hvad med aktierne?


113414 Markettimer 24/6 2023 10:58
7
Oversigt

Hej alle,

Som I måske har set, så foregår det virkeligt vilde ting i Rusland lige nu. Her får I lige min analyse af, hvad der kan ske ift. krigen i Ukraine og, hvad dette potentielt kan komme til at betyde for udviklingen i økonomien og aktierne fremover.





24/6 2023 11:16 Milito 6113415



Det er en meget interessant udvikling, men det er vigtigt at huske den gamle traver med, at en fjendes fjende ikke nødvendigvis er en ven. Prigozjin er i den grad også utilregnelig, hvis ønske er mere støtte til sine barbariske handlinger, hvilket på ingen måde gavner den russiske økonomi.



24/6 2023 11:36 Aps invest 6113416



Det bliver godt nok spændende at se om Putin kan stoppe oprøret hurtigt, eller det eskalerer til en borgerkrig....han har ihvertfald nok at se til lige nu :) Den havde jeg overhovedet ikke lige set komme.



24/6 2023 12:35 VærKritisk 7113417



Man må da håbe kokken på forhånd har sikret sig opbakning fra større dele af det russiske forsvar, for ellers ligner det en selvmordsaktion.



24/6 2023 13:01 bgadk 6113418



Jeg synes i går aftes at det lignede en selvmordsaktion af en mand som grundigt var blevet udmanøvreret af mere smarte apparatniks, fordi de Wagner tropper man kunne se ikke var specielt talrige, og at alle generalerne (inkl. Surovikin) plus en del på "krigsfløjen" i Rusland (Girkin m.fl.) også støttede Putin. Læg dertil Kadurov millits, og jeg synes det så problematisk ud for Wagner. Han ser kun ud til at have en håndfuld tanks og nogle hundrede soldater på vej mod Rostov, som allerede var i operation "Fæstning" ligesom Moskva, med pansrede mandskabsvogne på gaderne.

Overraskelsen er så her til morgen, at Wagner HAR taget Rostov plus Vorozneh længere oppe mod Moskva, plus en stor luftbase udenfor Rostov, og de nok er i gang med at tage endnu en uden for Vorozneh.

Vejene ind til Moskva bliver nu befæstet, og der er bekræftede meldinger om nedskudte helikoptere samt et større transportfly. (sidstnævnte demonstrerer at Wagner har tungere luftskyds end bare kortrækkende missiler).

Der er to Wagner grupper i gang:
1) Rostov (og tropper loyale mod Putin er nu på vej dertil).
2) En gruppe som kører fra Rostov mod Moskva. En lille aflægger fra dem, har taget Vorozneh og er på vej mod lufthavnen der.

Fra Moskva er der sendt tropper syd på samme motor vej, så de mødes nok snart..... Luftvåbenet har bombet Wagner på den motor vej, men ellers er det småt med kampe på jorden. Hele operation "Fæstning" smeltede væk da Wagner ankom i Rostov, og heller ikke i Vorozneh har der været nævneværdige kampe før byen blev overtaget.

Det her bliver næppe langvarigt, men jeg ville ikke længere være så sikker hvis jeg var Putin.
Skal vi sige at odds er rykket til 60/40 i Putins favør?



24/6 2023 15:11 VærKritisk 5113426



Russerne har vist sig overraskende inkompetente og har nærmest taget fejl af alt vedr. Ukraine. Og også mht dette oprør er de blevet taget dem på sengen, fuldstændig, hvilket måske forklarer den indtil videre noget spage respons.

Men hvis ikke snart større dele af den russiske hær eller luftvåben melder sig på hans side, så tror jeg ikke det varer længe, inden at han er nedkæmpet.

Den største fare for Putin er måske ikke kokkens militære styrke men mere mandens mærkværdige transformation og åbenmundede oprør mod alle løgnene. Der skal nok være mange der støtter ham på det punkt og måske det kan sætte noget i gang, hvem ved.

For snart mange måneder siden havde mange allerede afsat Putin, fordi et par tusinde studenter råbte højt. Det troede jeg ikke på. Og indtil videre har jeg ikke set noget der får mig til at tro på at Putins dage er talte, men tingene udvikler sig jo minut for minut, så who knows.




24/6 2023 15:52 bgadk 6113427



Jeg tror også stadig at Wagner i sidste ende bliver knust. Men overraskelsen kan altså komme. Ikke ved at de slår en større russisk hær styrke - det kan de ikke.
Heller ikke ved at større dele af hæren eller luftvåbenet går over til Wagner - det kommer ikke til at ske.

Men som i Rostov, hvis ingen vover eller gider løfte et våben mod Wagner, og bare trækker sig tilbage når de ser Wagner komme, så kan Wagner altså godt indtage Moskva.

Og så er alle veje åbne - både med at hæren slutter sig til Wagner og mange andre interessante scenarier.

Men enig: Hovedscenariet er en død Prigozjin og et knust Wagner.
Men så mangler russerne altså også 25000 af deres mest angrebsvillige soldater og deres StormZ afdelinger (straffefanger under hæren) kommer de nok også til at droppe, fordi mange af dem sympatiserer med Wagner...

Så skal hele motivationen til nye angreb i Ukraine lægge på resterne af VDV og de andre professionelle. Det kommer der ikke noget ud af.
Og hvis der indkaldes yderligere mobiks, men nu i selvmordsrollen som Wagner havde, så tror jeg at Putin presser folkeopinionen mere end den kan tåle. Allerede nu er der i Rostov mange folk som hylder Wagner, så Putin skal nok ikke regne med at mobilisere ret mange motiverede folk fremover.
Og uden angreb, så går det kun en vej: Tilbage...



24/6 2023 16:20 VærKritisk 4113428



Jo tættere Rusland kommer på et egentligt ydmygende nederlag i Ukraine, jo farligere bliver Putin. Jeg tror på, at manden er psykopat nok til, at han kan finde på at bruge de helt grimme våben. Kineserne er de eneste der (måske) kan stoppe Putin fra at gøre det. Men selv om de gerne vil give indtryk af, at de er de store fredsmæglere, så tror jeg ikk en døjt på, at de har sagt, at det vil de ikke acceptere.



24/6 2023 13:29 bgadk 4113421



Markettimer, tak for din video. Her et par kommentarer:

a) Jeg tror ikke på at Putin ønsker at stoppe krigen i Ukraine, selvom den går dårligt. Han virker meget selvsikker på den lange bane. Så noget påskud for at trække sig ud tror jeg ikke han leder efter.
b) Han vil under ingen omstændigheder have tropper tilbage fra frontlinjen. "Mobiks" (mobiliserede russere) ønsker bare at gå hjem, og vil ikke hjælpe ham. Og de professionelle - hvem ved? Måske vil de hjælpe Wagner hvis man trækker dem ud...
c) Men hvis det her trækker ud, så vil mange soldater i Ukraine, nok vælge at gå hjem fra fronten på samme måde som i 1917....

Lige nu så sidder alle og venter på det afgørende slag på M4 og i Rostov...



24/6 2023 18:50 Aps invest 3113431



Ja, det er jo nu det russiske folk og militæret skal vise om de ønsker demokrati og frihed ✌️ men er desværre bange for at de er hjernevasket af propaganda fra et regime som styrer alle nyheder med hård hånd....og hvad kommer så bagefter i et land, som måske skal styres af en hård leder, for at tingene ikke løber helt af sporet?



25/6 2023 07:35 Stroka 3113439



"Putins styre er en potemkinkulisse. Hans hær har klaret sig ubegribelig dårligt mod det langt mindre Ukraine, ikke mindst på grund af dårlig kampmoral. Og det var faktisk muligt for en hær af lejesoldater at gå ind i Rusland og marchere frem til Moskva uden at møde modstand. Det vil man notere sig i nabolandene, ikke mindst i Ukraine".

Hele kommentaren fra Uffe Gardel: https://ekstrabladet.dk/nyheder/lederen/putin-og-hans-roeverbande-skal-standses-nu/9832488




25/6 2023 07:53 VærKritisk 1113440



Wagner har kæmpet intenst og lidt enorme tab for russerne. I det lys er jeg nu ikke så overrasket over, at russserne blev taget lidt på sengen, da Wagner pludselig vendte rundt og pegede geværerne den anden vej.

Jo det glade vanvid at de den ene dag mister mange liv på at kæmpe mod ukrainerne for så dagen efter at vende180 grader og "kæmpe" mod deres egne og således pludselig gå ukrainernes ærinde. Det var så vanvittig en handling, så hvem pokker kunne have forudset det. Og det gik jo også som det oftest gør med vanvittige handlinger, det hele mislykkedes.



25/6 2023 08:20 VærKritisk 1113441



Og der kan jo også være flere grunde til, at kokken nåede så langt, som han gjorde. Feks den, at russerne inkl. Putin for alt i verden gerne ville undgå at give indtrykket af, at der var en reel borgerkrig i gang, hvilket kunnet have gjort livet for Putin og Kreml voldsomt meget farligere. Så de tøvede(?), mens de overvejede og afprøvede andre løsninger, feks. forhandling. Og rent faktisk lykkedes det sidste jo.

Ligesom Putin har det med at høre det han gerne vil høre, så har vi det i vesten med at finde og vælge den forklaring vi bedst kan li'.



25/6 2023 08:45 Milito 2113442



"Ligesom Putin har det med at høre det han gerne vil høre, så har vi det i vesten med at finde og vælge den forklaring vi bedst kan li'."

Kan du pensle det lidt mere ud ift. hvad der skete i går og hvad der er din opfattelse?

Putin tabte ansigt. Det monster han har indirekte skabt og støttet vendte sig mod ham. Er du uenig i dette?



25/6 2023 08:55 VærKritisk 2113443



Det er jeg ikke uenig i. Men putin var så altså ikke svagere end at han ret hurtigt fik styr på situationen. Indtil videre.



25/6 2023 09:06 Milito 2113444



Spørgsmålet er hvor handlestærk Putin i virkeligheden var og om det ikke mere handlede om at Wagner grupperingen indså det umulige i missionen da de nærmede sig Moskva. Man havde måske forventet en større direkte støtte fra afhoppere i det russiske militær. But who knows. Vi finder nok aldrig ud af sandheden, men uanset hvad tabte på kokken og Putin på dette.



26/6 2023 08:03 Stroka 3113465



Fra Tatiana Stanovaya
@Stanovaya på Twitter

"Below is a brief description of Prigozhin's mutiny and the factors that contributed to its outcome. We, as observers, initially missed important details due to the scarcity of information and lack of time for in-depth analysis. Here's the perspective that currently seems most plausible:

1️⃣ Prigozhin's rebellion wasn't a bid for power or an attempt to overtake the Kremlin. It arose from a sense of desperation; Prigozhin was forced out of Ukraine and found himself unable to sustain Wagner the way he did before, while the state machinery was turning against him. To top it off, Putin was ignoring him and publicly supporting his most dangerous adversaries.

2️⃣ Prigozhin's objective was to draw Putin's attention and to impose a discussion about conditions to preserve his activities - a defined role, security, and funding. These weren't demands for a governmental overthrow; they were a desperate bid to save the enterprise, hoping that Prigozhin's merits in taking Bakhmut (that's why he needed it!) would be taken into account and the concerns would catch Putin's serious attention. Now it appears that these merits helped Prigozhin to get out of this crisis alive, but without a political future in Russia (at least while Putin is in power).

3️⃣ Prigozhin was caught off-guard by Putin's reaction and found himself unprepared to assume the role of a revolutionary. He also wasn't prepared for the fact that Wagner was about to reach Moscow where his only option remained - to "take the Kremlin" - an action that would inevitably result in him and his fighters being eradicated.

4️⃣ Those in the elites who were able reached out to Prigozhin with offers to surrender. This likely added to his sense of impending doom. However, I don't believe any high-level negotiations took place. Lukashenko presented Prigozhin with a Putin-endorsed offer to retreat on the condition that Prigozhin would leave Russia and Wagner would be dissolved.

5️⃣ I don't think Prigozhin was in a position to make demands (such as the resignation of Shoigu or Gerasimov - something many observers expect today. If that happens, it will be due to another reason.) After Putin's address in the morning of June 24th, Prigozhin's primary concern was to find an off-ramp. The situation would have led to inevitable death in merely a few hours. It is possible that Putin has promised him safety on the condition that Prigozhin remains quietly in Belarus.

I stand by my previous assertion that Putin and the state have been dealt a severe blow (which will have significant repercussions for the regime). However, I want to emphasize that image has always been a secondary concern for Putin. Setting optics aside, Putin objectively resolved the Wagner and Prigozhin problem by dissolving the former and expelling the latter. The situation would have been far worse if it had culminated in a bloody mess in the outskirts of Moscow.

And no, Putin doesn't need Wagner or Prigozhin. He can manage with his own forces. He's now certainly convinced of that.
I will disclose many more details in my bulletin to be issued tomorrow evening".

https://twitter.com/Stanovaya/status/1672991911538196482



26/6 2023 08:32 VærKritisk 2113466



Fin analyse hele vejen igennem



26/6 2023 17:30 bgadk 1113489



Ja, Stanovaya er god til at analysere hvad der sker i den russiske elite.

"Faridaily" er også rigtig god, men skriver desværre sjældent.

https://faridaily.substack.com/s/the-bunker

Når det kommer til den russiske økonomi, så linker Stanovaya ofte til Alexandra Prokopenko, der tidligere var ansat i den russiske centralbank.

Også værd at læse.



TRÅDOVERSIGT