Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordic Paper Holding


113684 NordicStockValue 3/7 2023 18:09
Oversigt

Jeg anser denne aktie for at være billigt prissat i øjeblikket, jf. min beregning af den indre værdi i vedlagte pdf-fil.

Nordic Paper producerer specialpapir i to segmenter: Kraft paper og Grease proof paper. Kraft paper bruges til papirsposer og indpakninger, og er det miljøvenlige alternativ til plastikprodukter. Grease proof paper produceres ved en mekanisk fiberproces helt uden anvendelse PFAS.
Nordic Paper kalder sig selv markedsledende indenfor de to segmenter med meget tætte kunderelationer, samt at der er en stor indtrædelsesbarriere på deres marked, fordi " Produktionsstrukturen är unik och kostsam att kopiera." Alt i alt en slags beskyttelse af deres markedssegment, eller en voldgrav som Warren Buffet kalder det.
Det største marked for selskabet er Europa, hvor 65% af salget kommer fra, efterfulgt af Nord- og Sydamerika med 19%. Nordic Paper har godt og vel 5% af det europæiske marked for Kraft papir, hvor Fedtafvisende papir i højere grad sælges i til hele verden.
Nordic Paper har i alt 5 produktionsanlæg, 3 i Sverige (2 Kraft papiranlæg og ét Fedtafvisende papiranlæg) og to fedtafvisende papiranlæg i henholdsvis Norge og Canada (Quebec). Det ene svenske anlæg (i Bäckhammar) producerer årligt papirmasse for 285.000 ton mest til internt brug men også til eksternt brug. Netto køber Nordic Paper 80.000 ton papirmasse udefra. I Bäckhammar-anlægget produceres desuden cirka 25% af det samlede energiforbrug i selskabet.

Jeg slutter dette afsnit med chefens fremlæggelse af Nordic Papers strategi:
" Nordic Paper är den naturliga ledaren inom specialpapper. Bolagets mål är att ha en tillväxt om 2-4 procent av nettoomsättningen per år samt en EBITDA-marginal om 20 procent. Utöver den organiska tillväxten kan bolaget även växa genom selektiva förvärv. Grunden för bolagets tillväxt är kunderbjudandet med specialprodukter av hög och jämn kvalitet, service och kunskap. Kunderbjudandet ska utvecklas över tid genom att bolaget driver ett aktivt arbete inom områdena medarbetare, produktion, hållbarhet och ständiga förbättringar."

Aktien handles til 40% af min beregnede indre værdi (se vedlagte pdf-fil), og samlet forventer jeg, at man står til at kunne vinde meget eller kun tabe lidt ved at købe denne aktie.

Er der andre, der ligesom jeg gerne vil tage rejsen sammen med denne aktie?
Hvis svaret er nej, så skriv gerne hvorfor, så vi kan få en kvalificeret debat om det.
pdfValue_NPAPER_Jul23.pdf



7/7 2023 19:53 NordicStock 3113799



Hej min navne-Twilling :−)

Jeg er helt enig i din analyse. Tjek deres indtjenings-udvikling year-on-year i de sidste 4 kvartaler.

NPAPER.ST

NPAPER.ST




7/7 2023 20:40 NordicStockValue 3113800



Hej Tvilling ;−)

Det er jo smukt når fundamental og teknisk analyse peger i samme retning, som du viser ovenfor.

Jeg har læst op på din metode, og jeg har besluttet, at jeg for en del af min portefølje vil forsøge at "trade" ved hjælp af kombination af fundamental og tekniske analyse. Det virker til at hvis man vil "trade", så er størrelsen af positionen ift. egenkapitalen meget vigtig. Har du nogle anbefalinger der?
Min foreløbige idé er at bruge en position på 7-8% af egenkapitalen samt anvende et trailing stop loss på 6%, og så se hvor det bringer mig hen. Men har du nogle "does and don'ts" i den sammenhæng?

Jeg beklager, hvis du allerede har besvaret disse spørgsmål i en anden tråd.

Bedste hilsner fra
Anders



10/12 2023 21:42 Grå badger 2117179



Hej NordicStockValue. Jeg fik først nys om denne virksomhed igennem den ovenstående vurdering og analyse, og har været svært begejstret for rejsen i Nordic Paper indtil videre.

Siden du skrev dette, har der været 2 kvartalsrapporter, som begge har været fremragende, og kursen har kun gået en vej - op.

Har disse to kvartalsrapporter ændret din vurdering af aktiens indre værdi?



11/12 2023 00:02 NordicStockValue 1117181



Nej min vurdering af den indre værdi er cirka det samme. Jeg vil dog gerne anføre, at der kan være stor forskel mellem en beregnet indre værdi og markedsudviklingen. Uanset hvor sobert grundlaget bag beregningen er, så kan markedet være ineffecient igennem en årrække. Prisen på Nordic Paper tidligere er et klart bevis herpå.



TRÅDOVERSIGT