Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Renter giver risiko for "varm" aktiejuli med skybrud


113773 Helge Larsen/PI-redaktør 7/7 2023 07:25
5
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

De seneste dage har hverken været rare for obligationsejerne aktuelt og ej heller for renteforventningerne. Bliver der lagt op til "skybrud' når rentestigninger møder optimistiske AI aktieinvestorer i den amerikanske regnskabssæson?

De seneste dage er de amerikanske statsobligationsrenter steget markant

Som det fremgår af nedenstående figur er renterne ud til 1 års løbetid 5,5 %

Vi skal ud til 2 års løbetid før renten falder ned til 5 %

Investorernes fokus er på "benchmark markedsrenten" = 10 årige renter. Den er lige kravlet over 4 % og også steget markant.

Rentestigninger er ikke kun et udslag af FED minutes fra sidste møde

Også forud herfor var renterne på vej op

De stigende renter er udtryk for nervøsitet for at Federal Reserve ikke kun vil hæve 1-2 gange yderligere, men også for at renterne kan forblive på det højere niveau i en længere periode

Aktierne har reageret negativt, naturligvis

Hvis det nuværende renteniveau fastholdes er der en ikke-ubetydelig risiko for at vi løbet af juli og sammenfaldende med regnskabssæsonen kan få den korrektion, som vi ikke for alvor har haft i 2023.



Tordenvejr og skybrud?

Sommeren er dansk "højsæson" for skybrud. Bliver det også der hvor kulde og varme mødes på aktie- og oblgationsmarkederne; udløser tordenvejr med større pludselige "nedbørsmængder"?

figur: USA rentestruktur

Kilde: https://www.ustreasuryyieldcurve.com/




7/7 2023 08:42 VærKritisk 4113778



Det moderne menneske har mistet den "almindelige sunde fornuft", og med det mistet evnen til at modtage en almindelig besked. Det forstår ingenting hvis ikke der tales i ekstremer. Vejret og vejreksperter sendte i årtier beskeder om at den var gal, men først nu hvor det ekstreme vejr er her, begynder vi at sadle om. Og i politik vinder politikere med mere og mere ekstreme holdninger større og større indpas. Og aktieinvestorer, ja, de har ikke respekt for små renteløft. De kører bare videre indtil de får en besked med den store hammer.

Og helt i tråd med egen kontroversielle (ekstreme) argumentation, så er mit bud at renterne skal noget højere op, og at de kommer til at være der i lang tid.



7/7 2023 08:49 Milito 3113779



"Og i politik vinder politikere med mere og mere ekstreme holdninger større og større indpas."

Ja, lad os da helt glemme jordskredsvalget i 1973, hvor både DKP og Glistrup kom ind.

Man har det med at sætte fortiden i et noget mere positivt lys.



7/7 2023 08:57 VærKritisk 4113780



Det var nu ikke min hensigt.

Der har altid været yderligtgående politikere. Forskellen er, synes jeg, at nu kan tosserne få magten, selv i solide(?) demokratier, som med Trump i usa, Boris i Uk, og måske, snart, med AfD i en regering i Tyskland.



TRÃ…DOVERSIGT