Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Regioner forventer enorm stigning i tilskud til semaglutid


114510 Milito 9/8 2023 06:53
Oversigt

I forlængelse af en anden artikel om region Midtjyllands udfordring ved, at finde økonomi til at kunne tilskudsdække stigningen i brug af Ozempic, så er TV2 kommet ud med en lignende interessant artikel.

Min tanke er at vi lever i et samfund, hvor der ikke er plads til store økonomiske fælleskasser, da de alt for let kan misbruges. Åbenbart selv i en større grad af vores egne praktiserende læger. Spørgsmålet er hvordan modellen så skal være opbygget.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2023-08-08-regioner-forventer-eksplosiv-stigning-i-tilskud-til-dyr-medicin-skraemmende-siger-ekspert

"Diabetesmidlet Ozempics enorme popularitet kan vise sig at få konsekvenser for det danske sundhedsvæsen.

For regionerne forventer i 2023 at bruge cirka 1,1 milliard kroner på tilskud til medicin, der indeholder stoffet semaglutid - som for eksempel Ozempic.
Det viser en fremskrivning fra Danske Regioner.

Det er knap en fordobling fra sidste år, hvor regionerne til sammenligning brugte 642 millioner kroner på det samme.
Og med de stigende udgifter er der ifølge flere sundhedsøkonomer ingen vej uden om, at regionerne må spare andre steder.
Et af de dyreste lægemidler
Semaglutid er det aktive stof i Novo Nordisks diabetesmedicin Ozempic og har en appetitnedsættende effekt, hvilket gør, at patienter på Ozempic oplever at tabe sig i vægt hurtigt og nemt.
Det har fået efterspørgslen på lægemidlet til at eksplodere, siden det kom på markedet i 2018.

Men Ozempic er også et af de dyreste lægemidler til behandling af diabetes - i juli kunne man få en enkelt pakke til den nette sum af 2351,75 kroner.

Men det kommer den enkelte dansker ikke til at bøde for alene.
Regionerne betaler nemlig 85 procent af udgifterne til medicinen, hvilket altså afspejles tydeligt i deres udgifter til medicintilskud."



9/8 2023 08:50 Occam 3114516



*Misbruger* lægerne de fælles kasser?

Eller er det, der foregår, at flere syge mennesker får medicin, så de får det bedre?



9/8 2023 09:02 Hyst 2114517



Mængderabat?
Hvis salg af et produkt er så stor behøves dækningsbidrag vel ikke være helt så høj for at dække udviklingsomkostningerne + avance?

Lægerne gør hvad der er bedst for deres patienter, det er deres opgave. Så er det "system" der skal varetage økonomien.

Dynamisk indkøb?



9/8 2023 13:09 Mcjean 2114529



Kan du bevise din uhyrlige påstand om at de praktiserende læger misbruger systemet?

Du skal ikke tro på alt hvad du læser! Men det er altid nemmest at flytte ansvar over på dem der gør en forskel. Regionerne, Sundhedsstyrelsen, lægemiddelstyrelsen, medicinrådet, politikerne, rådet for diabetikere etc. Sidder med ansvaret så der er så mange partnere involveret at der som sædvanlig ikke kan tages en beslutning og så ender " lorten" altid hos de praktiserende læger.
De udskriver det medicin de finder bedst til deres patienter, som er godkendt i lægemiddelstyrelsen.
Faktisk arbejder en del almen medicinere i regionen til en al for lille løn for at hjælpe med at finde den bedste medicin til den billigste penge udover deres job som praktiserende læger. For 3-4 år siden sparede en region omkring 300 mill. Kr. fordi et par ildsjæle fandt kopimedicin til udløbet patentmedicin som regionen stadigvæk købte.
De praktiserende læger for aldrig tak for deres store bidrag til samfundet, hvilket de har lært at leve med, men de er træt af at blive kaldt snydere, der er altid brodne kar i alle erhverv men det kan ikke gøres til genstand for generalisering, og slet ikke i denne sag, som er en ikke-sag, da det meget lidt har
med praktiserende læger at gøre.!

Mvh






10/8 2023 01:16 Arne A 1114550



her kan vi så glæde os over, at stigningen i Novos aktiekurs, sender så mange skattekroner i statskassen, at de så rigeligt kan betale de forøgede udgifter til medicinen en del år frem i tiden.




TRÅDOVERSIGT