Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordic A/S


114639 dagensaktie.dk 13/8 2023 07:59
18
Oversigt

Dagens aktie er Bavarian Nordic A/S
-----------------------------------------------
Bavarian Nordic er en fuldt integreret vaccinevirksomhed med fokus på udvikling, fremstilling og kommercialisering af livreddende vacciner.
Det store bibliotek af vacciner gør det vigtigt selskab for folkesundheden.
Markedsledende inden for koppevacciner og fast leverandør til sundhedsmyndighederne i USA
Opkøbte rettigheder til vacciner mod rabies og flåtbåren hjernebetændelse i 2019 af GlaxoSmithKline
Driver sit eget produktionsanlæg i kommerciel skala i Kvistgaard, Danmark
Anlægget er blevet udvidet med en kommerciel skala multi-produkt påfyldning og finish facilitet til flydende og frysetørrede levende virale vacciner, dvs. formulering, påfyldning, frysetørring, terminal sterilisering af WFI (opløsningsmiddel til frysetørrede produkter), inspektion og emballage.
Derudover tilføjes en ny renrumssuite, som vil øge kapaciteten markant og fleksibiliteten af den eksisterende multi-purpose produktionsfacilitet, ved at tillade flere produkter at blive fremstillet parallelt.
Anlægget blev godkendt af FDA og EMA til endelig lægemiddelproduktion af mpox/koppevaccinen i 2022
Har fremstillet 28 millioner doser koppevaccine til det amerikanske strategiske nationale lager
I 2025 stræber man efter at være en af de største rendyrkede vaccinevirksomheder,
Salg i 100+ lande.
Fremtiden ligner en forretning omkring rejsevacciner.
Kommer med H1 resultater 23. August 2023
1000+ ansatte.
-----------------------------------------------
Nøgletal
Kurs: 162,00
Market Cap: 12.598B
P/E: 39,90
Forward P/E: 12,55
P/S: 3,09
P/B: 1,31
Enterprise value: 9.169B
Profit margin: 7,37%
Operating margin : 12,03%
ROE: 3,70%
ROA: 2,44%
Indtjeningsvækst kvartal: 0,00%
Omsætningsvækst kvartal: 291,20%
Udbytte: 0,00%
-----------------------------------------------
Hvad taler for ?
Deres vacciner er kendt for høj effektivitet og sikkerhed
Lykkedes med at hente penge til opkøb af lægemidler der har gjort man har en fornuftig basis forretning.
COVID-19 har sat ekstra fokus på hele vaccine området
Selskabets vaccine mod abekopper er den første og eneste vaccine, der er godkendt af Verdenssundhedsorganisationen (WHO) til forebyggelse af denne sygdom
Fik i August 2023 en ordre til en værdi af USD 120 mio., der primært dækker fremstilling af koppe/abekoppe vacciner.
Det nye produktionsanlæg reducerer Bavarian Nordics afhængighed af tredjeparts kontraktfremstilling markant og etablerer dermed Bavarian Nordic som en af verdens eneste uafhængige producenter af levende virusvacciner.
Chikungunya-vaccinekandidaten har vist stærke fase 3 data, hvilket betyder man vil ansøge om markedsføringstilladelse i 2024 og forventer det på markedet i 2025.
Casen er blevet mere simpel af de fejlede forsøg i forhold til udregningen af værdi, og tænker også at shortinteressen må falde.
-----------------------------------------------
Hvad taler imod ?
Der ligger ingen potentielle kurstriggere, med mindre der sker et uventet udbrud et sted, eller ledelsen ryger.
Covid projektet er dødsdømt primært pga. timing, dog ikke opgivet endnu, fordi der kan ligge nogle betalinger fra den danske regering.
RSV Vaccinen stoppede efter fase 3
Manglende tillid til ledelsen vil gøre det svært at gå ud og hente penge til indkøb af nye midler.
Der er lidt for meget spekulation og det er konstant en af de mest shortede danske aktier.
2023 pipeline prioriteterne kan man skyde en hvid pil efter og det stiller stort spørgsmålstegn om det er overhovedet er noget man magter selv at udvikle midler.
Jeg kan godt frygte for de næste års salg, og spørgsmålet er om man har fået oparbejdet for stor kapacitet?
Del af træls ATP historie, hvor man gennem Bavarian har påtaget sig for står risiko. Det har i princippet intet med selskabet at gøre, men negativt at der kommer masser af artikler der udstiller aktien negativt.
-----------------------------------------------
Holdning
Man er nødt til justere på strategi og de prognoser de har haft om fremtiden, og præsentationsslides for 2025 skal skrottes.
Er det overhovedet relevant selv at udvikle vacciner selv ?
Jeg har ikke synderlige stor tillid til firmaet. Spørgsmålet om hvad multiplerne skal være som rent rejsevaccineselskab.
Når alt er negativt har man en tildens til at se bort fra basis forretningen og plan b.
Jeg ejer selv aktier i dette selskab i kraft et frimærke på 0,66% af porteføljen.

Tænker dette forum er her de største specialister er på casen. Hvad misser jeg i min forståelse af casen?13/8 2023 09:25 Stroka 11114640En god beskrivelse af casen. Jeg er især glad for følgende konklusion:

"Casen er blevet mere simpel af de fejlede forsøg i forhold til udregningen af værdi, og tænker også at shortinteressen må falde".

Nu må vi se om hvorvidt ledelsen for en længere periode kan tøjle ambitionsniveauet og dermed behovet for yderligere kapitaludvidelser. Det tror jeg, at vi er mange aktionærer som håber på.13/8 2023 09:38 VærKritisk 21114641For ikke så længe siden var Bava småinvestorernes kæledægge nummer et. Alle var(er) bare så sikre på, at det kun var et spørgsmål om tid inden kursen blev mangedoblet. Det samme var og er forresten stadig en meget stor del af analytikerkorpset. Men lige pludselig er det blevet moderne/populært at sige, at man ikke har tillid til Bava.

RSV fejlede. Jo da, ærgerligt, men det er jo en del af gamet i biotek. Og covid? Tjaa, really, who cares?, hele grundlaget er jo nærmest fordampet og vaccinen repræsenter således allerhøjest lidt lommepenge engang ude i fremtiden.

Hvad er det præcist man ikke har tillid til? Kan vi indsnævre debatten? Er det vaccinerne, er det ledelsen, er det egen-udviklingen, er det strategien? Indrømmet, efter RSV har jeg selv været hård i min kritik af bestyrelsen. Ikke fordi RSV fejlede, det sker. Men hvis man gerne vil stille sig op og sole sig i successen, når koppeodrerne vælter ind, så bør man også som bestyrelse have formatet til at stille sig op, når tingene ikke lykkes. Men bestyrelsen gemte sig - og de gemmer sig sgu stadig. Skammeligt!

Ligesom Mette F ikke bare kan gemme sig, hvis 25% af Danmark bliver udslettet i et jordskælv, så kan en bestyrelse da heller ikke gemme sig, når 25% af et selskabs værdi bare sådan, i et enkelt slag, fordufter i et kæmpe finansielt jordskælv. Så er det ikke nok at sende en skide finansdirektør i byen med en meddelelse om, at vi kører videre, som om intet var hændt, samtidig med at man lader det hænge i luften, at der oveni kan komme endnu, dvs ENDNU en udvandende emission. Jeg havde været mindre utilfreds hvis formanden havde haft lidt nosser og havde stillet op og sagt feks: "RSV var et hårdt slag. Alle er ramt, både ansatte, aktionærer og vi som ledelse. Nu vil vi sunde os et par dage, og snarest derefter tage en runde med vore største aktionærer, inden vi om kort tid kommer med en ny meddelelse om strategien herfra". Når 25 % af et firma forsvinder, så BØR det give anledning til at man genovervejer strategien - og om ikke andet, så for derefter at angive en kurs som er baseret på fornyede overvejelser med udgangspunkt i den nye situation, som firmaet befinder sig i.

Jeg kan stadig have tillid til Bava, som sådan, som firma. Men jeg har ingen, som ingen tillid til denne bestyrelse. De er alt for meget en "typisk biotek-bestyrelse". Dvs en bestyrelse af den slags, som anser aktionærer for at være et irriterede onde, der stiller krav, hvor de bare burde holde kæft og ryste op med nogle skillinger, som de kan lege for. Som et forkælet barn der bare stikker hånden frem mod mor og far, så bliver også bestyrelsen overrasket og fornærmet hvis far og mor, dvs aktionærer forlanger noget til gengæld.

Bava har efterhånden en pæn palette af vacciner som burde kunne genere en pæn stabil indtægt. Som jeg ser det, så har Bava brug for en bestyrelse og en daglig ledelse som er meget, meget stærkere og mere fokuseret også rent kommercielt, og som evner at bringe den palette af vacciner i spil, så der både bliver midler til udvikling (evt forskning) og fandme, også til aktionærerne som afkast.13/8 2023 09:55 dagensaktie.dk 9114642Min største udfordring er lige nu er retningen fra ledelsens side.
Man har sørget for en mulig plan b som rejsevaccine selskaber, men er det nu strategien eller hvad ?

De præsentationer jeg har set er ikke længere gyldige.
Jeg har behov for at man 23. August kan redegør for en ny strategi, ellers har jeg ikke behov for at være i aktien før denne foreligger.

Jeg er ikke enig i din beskrivelse af tankesættet bestyrelsen i forhold til aktionærerne, men man er nu nødt til at vise, hvad er det for et type selskab man investerer i fremadrettet.

Når tilliden er væk til ledelsen, så ser jeg ikke en gyldig strategi, hvor man får behov for at rejse penge til nye opkøb.
Så det eneste jeg kan komme i tanke om gav mening var at man fokuserede på hvad man havde, og så sørger for en sund drift og cashflow over de næste år for at genopbygge tillid.
Men igen, hvilke multipler vil man så betale for et selskab med dette fokus ?13/8 2023 10:26 VærKritisk 7114644Man har noget der ligner (lignede?) en plan b, enig. Men en plan b giver kun mening, hvis man har en plan A. hvad er den nu? Den A de havde er jo styrtet, skudt ned som en russisk drone over Kiev. Vi bør kunne forlange at få en ny, opdateret og velbegrundet opdatering af strategien.

kommunikation er vigtig. Klar og god kommunikation især i en krisetid er enormt vigtig. Og så er det sgu ikke nok at man sender matrosen eller en tilfældig andenofficer op på broen, her må kaptajnen forlade sin magelige køje og selv stille op. Jeg vil slet ikke tage stilling om man skal droppe egenudvikling eller ej. Jeg kræver bare at få en ny velovervejet plan, opdateret og baseret på argumenter, som jeg kan tro på og med udgangspunkt i firmaet nye situation. Jeg står ved min kritik af bestyrelsen. De lever på ingen måde op til det man kan forvente af en bestyrelse.13/8 2023 10:55 Occam 7114645Debatten om Bava mangler en risikovurdering af pipelinen. I en video talte Helge om en generel succesrate inden for biotek på 5-7%. Så rækker Bavas pipeline på 5 vacciner ikke langt. Men en del aktionærer tror, at Bavas succesrate vil blive meget større. Og de bliver skuffede, hver gang et forsøg fejler. Jamen sandsynligheden herfor er 93-95% - sagt i mangel af andre metrikker.

Bava er efter min mening et ok selskab. Jeg synes bare, det er prissat for højt. Den vurdering deles i øvrigt af mange shortere.13/8 2023 13:31 kan caqliga leh 4114648Er enig, kursen er for høj i forhold til den aktuelle situation. På sigt kan vi godt komme lidt op, men den kræver fuld tillid fra marked, der er vi desværre ikke endnu. Vi er nok nærmere langt fra. Mit bud er vi kommer til at ligge i niveauet 120-140 det næste lange stykke tid13/8 2023 16:56 Match 12114650Hele debatten om Bavarian Nordic og især den del, der vedrører tillid / manglende tillid til ledelse og bestyrelse, har en tendens til at køre af sporet.

Man bliver nødt til at sætte sig ind i den proces, der lige nu er undervejs i BN. Resultaterne fra både fase 2 og fase 3 med covid-vaccinen ABNCoV2 har været meget flotte. Det er varianterne, der lige nu er problemet, og om kort tid må vi forvente, at BN melder ud om det videre forløb.

Den 8/8 bragte Børsen en stor artikel med interviews af Paul Chaplin, hvor han tilkendegav, at man ikke forstod, at RSV havde fejlet. Den 22/12 2022 viste fase 2 resultaterne op til 79% efficacy i de deltagende forsøgspersoner, så lige nu analyserer man baggrunden for de udmeldte tal fra fase 3 forsøget.

Det må stå klart for alle, at det for det første ikke kan være ledelsens skyld, at vaccineudviklingen fejler i aller sidste forsøg. Og på baggrund af ovennævnte begivenheder med de to vacciner, vil det være helt forkert af en ledelse at udmelde strategier eller målsætninger for fremtiden i selskabet.

Og en bestyrelse skal da under ingen omstændigheder indblandes i den proces, der lige nu pågår.

Jeg er overbevist om, at der vil være en række afklarende oplysninger, når BN fremlægger deres H1 resultater den 23/8. Jeg er også overbevist om, at de forskellige analytikeres kursudmeldinger med et gennemsnit omkring kurs 300 kr. kommer til at holde stik.

Man bliver nødt til at sætte sig meget grundigt ind i værdien af de ordrer, der indtil videre er udmeldt fra BN for at forstå, hvor BN er på vej hen.

BN's salg af de eksisterende rejsevacciner skaber en årlig omsætning på ca. 1.3 mia. kr. De nye, tilkøbte vacciner vil skabe en årlig omsætning på ca. 700 mio. kr. stigende til ca. 2,3 mia. kr. i 2028. Chikungunya vil - i bedste fald - skabe en omsætning på ca. 3,5 mia. kr. Og jo, det skal BN's sælgere bevise, at de kan.

Hertil kommer en MPOX ordre fra de canadiske sundhedsmyndigheder og militær - offentliggjort den 20/9 2022 - på ca. 3,255 mia. kr. fra 2023 frem til 2033.
Og selvfølgelig den seneste udmeldte odre fra BARDA i USA til en værdi af ca. 840 mio. kr. frem til 2025.

Jeg har mange aktier i Bavarian Nordic, jeg har købt løbende op de seneste uger, og jeg forventer at tjene mange penge på mine aktier. Men det er selvfølgelig ikke anbefaling til at købe aktier i selskabet!13/8 2023 17:20 VærKritisk 5114651Ingen her forventer vist, at bestyrelsen blander sig i den videnskabelige proces. Men når et firma lider et betydeligt tilbageslag, så må man forvente at bestyrelsen stiller op.

At være bestyrelse i et firma, hvor mia-ordrerne vælter ind pga en tilfældig abekoppeepidemi, det kan de fleste finde ud af. Det er i en krisesituation, at man kan se, hvilket stof ens bestyrelse er gjort af. Her fejler BNs bestyrelse i mine øjne, big time. De gemmer sig. Jeg er ret ligeglad med hvad de kommer med nu. Som jeg ser det, så vil det være for lidt, for sent. De skal ud!13/8 2023 17:53 Match 9114652Apropos en "tilfældig" abekoppe-epidemi, så synes jeg lige, at det kunne være interessant at kigge på salget af MPOX vaccinen gennem de seneste år: 2018 - 361 mio. kr. / 2019 - 324 mio. kr. / 2020 - 541 mio. kr. / 2021 - 734 mio. kr. og 2022 - 541 mio. kr.

Spørgsmålet er så, om MPOX er noget, der kun dumper ned et enkelt år - eller hvad?13/8 2023 19:29 VærKritisk 5114653Vi kan godt bilde os selv ind at epidemien ikke betyder noget. Vi kan også godt bilde os selv ind at covid vaccinen vil være en hel masse penge værd, men så er vi, i mine øjne altså, også ude i at værdisætte aktien på basis af ønsketænkning.

Men egentlig er jeg sket ikke ude i at diskutere aktiekursen. Jeg kritiserer bestyrelsen fordi den er usynlig - på et tidspunkt, hvor den burde træde i karakter. Det er du så ikke enig. Fint nok, vi behøver ikke være enige.13/8 2023 19:50 4114654Match - tak for din objektive og faktabaserede tilgang. Det bringer debatten i rigtig retning.13/8 2023 20:15 Hansen 6114655Tak for din kommentar Match.
Du skriver: Resultaterne fra både fase 2 og fase 3 med covid-vaccinen ABNCoV2 har været meget flotte. Det er varianterne, der lige nu er problemet, og om kort tid må vi forvente, at BN melder ud om det videre forløb.

Når man nu i lang tid har vidst at XBB er den variant, som vi skal forholde os til i den kommende tid, vil det så ikke kunne tænkes at man også fra Bava's siden har foretaget forskellige tiltag for at kunne dække denne variant - og dermed være forberedt til en evt. ny bølge med denne variant?
På den måde kan man jo sige at Bava får en ny mulighed for at være med i kapløbet.
Men det er måske en for optimistisk måde at se tingene på :−)14/8 2023 10:38 Kraken23 4114667Det er nok for optimistisk, Henrik juul har 5/7 været ude og sige, at de ikke kan tilpasse deres vaccine til sæson-varianterne, processen er simpelthen for langsom til dette.15/8 2023 15:59 Kraken23 3114707Statistisk set er der ved vaccine forsøg 10% chance for registering af de kandidater der går i fase 1, for de kandidater det går i fase 3 er successraten i snit 58%14/8 2023 08:37 ProInvestorNEWS 4114662


14/8 2023 09:48 Strøjer 6114663it is darkest before dawn. Sådan har det altid været med Bavarian. Vi får de store dyk, og noget tid efter ligger vi og banker mod kursrekorder.

Når det er sagt, vil jeg også meget gerne have bedre info omkring RSV, data virker meget underlig.

Covid er død tror jeg, deres tilgang/mekanik, tilsiger ikke at de kan nå at tilpasse deres vaccine til hver sæson, men jeg kan tage fejl.14/8 2023 10:07 KimH 4114664Enig Strøjer, deres RSV resultat stinker langt væk, ultimo 2021 var Bavarian ude og sige at de kunne selv, eftersom der åbenbart ingen som i intet Pharma selskab der ville indgå en aftale med dem om RSV. Derfor blev aktionærerne lovet guld og grønne skove. Gad vide om de andre Pharma selskaber dumpede Bavarian på bagrund af fase 2 resultaterne?

Det er helt og aldeles uhørt, at Chaplin kan blive siddende på posten som CEO, han har været i firmaet i over 23 år og har til dato formået at brænde så mange milliarder af i udviklingskroner og den eneste success som han praler med er koppevacinen. Bestyrelsen snorksover åbenbart eller også har de bare ikke kompetencerne som kræves af en professionel bestyrelse, der burde sidde en formand som omgående får ryddet op i den daglige ledelse.14/8 2023 10:11 KimH 4114665Jeg glæder mig til at høre henrik Juuels bortforklaring hvis de forkaster covid-19

https://www.euroinvestor.dk/nyheder/bavarian-direktor-svarer-igen-pa-angreb-har-lofte-til-investorerne14/8 2023 10:55 Kraken23 3114668Hej strøjer,
vil det være korrekt at sige, kurs rekorderne altid er kommet på forvendtningerne og ikke resultaterne. Så det er måske lidt svært at bedømme hvor kursen enlig skal ligge, hvis man tager "forvendnings-presset" ud af ligningen?.

Som jeg ser det ligger er en meget stor opgave foran firmaet for at få overbevist investorerne om at de ikke behøver at frygte en ny udvanding af aktierne, samt hvad der kan forventes af ny og eksisterende omsætning fremover nu hvor pipeline er tom.

Så der er brug for de bruger alle deres kommunikative evner fremover:−)
14/8 2023 14:25 Strøjer 5114670Bavarian har altid været store håb og drømme. Og spg er vor mange der er tilbage af dem...15/8 2023 11:07 bgadk 4114696Sådan ER biotek. Se bare i Anavex trådene...

Men i forskel til tidligere har de nu en solid vaccine forretning og er mere medico end biotek forretningsmæssigt .16/8 2023 07:09 VærKritisk 6114725Enig. Bava har hidtil haft to ben at stå på. Nu er det ene ben nærmest væk. Så er man altså nødt til at tage stilling til, hvordan man så fremadrettet skal holde balancen? Forestiller bestyrelsen sig at det tabte biotek-ben skal erstattes? I så fald med hvad? Hvordan? Hvornår? Hvorfor? Og skal forholdet/balancen mellem biotek og medico fastholdes eller skal medico nu fylde mere, mindre, det samme?? Der er nødt til at være en klar startegi at styre efter. Det er der ikke nu - og det kan ingen være tjent med.16/8 2023 08:36 Occam 3114734Jeg synes, at Bavas strategi er pænt klar. De vil være markant større. Så sortimentet af vacciner skal udvides.

Det går ikke særlig godt med at selv at udvikle vacciner. Mens det er mere sikkert at indkøbe vaccinerne. Så det vil de nok gøre mere i. Altså vægten flyttes fra biotek-benet til indkøbs-benet.

Denne ekspansion skal finansieres. Den sikreste kilde hertil er at sælge store klumper nye aktier til store investorer. Sådan har de fået ca. halvanden milliard ca. en gang om året. Deres kommunikation er indrettet mod at holde disse store investorer glade.16/8 2023 09:28 VærKritisk 5114735Pænt klar siger du og fortsætter, at det vil de NOK....??? Altså er det ikke ikke klart, hvor meget de forestiller sig at fortsætte med egen udviklingen, i hvilken retning, med hvad og hvordan? Hvad er det for investorer der skal holdes glade af at der konstant sælges nye aktier???16/8 2023 10:53 Occam 2114743Jeg taler om den strategi, der kan observeres gennem deres handlinger. Som i øvrigt passer med deres erklærede strategi (se årsrapport for 2022, s.19), hvor nøgleordet er "vækst". Der er 4 vacciner tilbage i pipelinen - to fase 3 og to i fase 1. Det er for lidt til at imødekomme deres mål om vækst. Især med deres tidshorisont.

Du skal ikke forvente at få det mere klart. De kan jo ikke melde ud, at "vi planlægger at byde på vaccine X fra producent Y; vores bud vil gå op til Z mia."

Det offentliggøres ikke, hvem der køber aktier ved private placement. Men køberne vil i sagens natur - i en periode - optræde blandt de største investorer.

Store investorer i Bavarian er
- ATP
- Invesco
- Vanguard Group
- Oliefonden i Norge
- Blackrock
- Dimensional Fund

( https://simplywall.st/stocks/dk/pharmaceuticals-biotech/cph-bava/bavarian-nordic-shares/ownership#:~:text=Top%20Shareholders&text=Invesco%20Ltd.&text=The%20Vanguard%20Group%2C%20Inc.&text=BlackRock%2C%20Inc.&text=Victory%20Capital%20Management%20Inc. )16/8 2023 17:16 VærKritisk 5114755At vækste er ikke en strategi. At overleve ved at sælge nye aktier er ej heller en strategi men en måde at begå langsomt selvmord på.19/8 2023 21:47 bgadk 1114821Hvorfor skulle BAVA sælge flere aktier?

De har jo overskud nu, og mangler ikke penge.
Hvorfor skulle der så komme en aktieudvidelse?20/8 2023 08:51 Stroka 2114823BAVA vil eventuelt skulle udstede flere aktier i forbindelse med fremtidig finansiering af større opkøb af rettigheder på vacciner eller virksomheder, som udvikler eller har en eksisterende pipeline af markedsførte vacciner.21/8 2023 18:40 bgadk 1114837Men det er jo også noget helt andet, end at man ikke har en "bæredygtig strategi".
Ekstra opkøb bidrager jo også med aktionærværdi, fordi det øger omsætningen og overskuddet.
De fleste aktionærer foretrækker selvfølgelig at det sker med indtjente midler, men under alle omstændigheder gælder det at BAVA skal sikre sig at der opnåes en god pris i forhold til den forventede ekstra indtjening.
De nyelige indkøb virker umiddelbart meget fornuftige, men så meget har jeg ikke været nede i detaljen. Er der nogle andre som har set mere på BAVA's opkøbs (forventede) resultater?15/8 2023 08:56 KimH 2114692Og sikke en rodebutik, Henrik Juuel har løfte om vaccine til aktionærerne nu viser det sig at de er forpligtet til at søge om godkendelse, og Rolf Saas kommer med modstridende udmeldinger et stort cirkus

https://medwatch.dk/Medicinal___Biotek/article16338865.ece?utm_campaign=MedWatch%20Morgen&utm_content=2023-08-15&utm_medium=email&utm_source=medwatch15/8 2023 11:08 bgadk 1114697Det er vist op til forhandling.... derfor de uldne svar.16/8 2023 16:51 KimH 3114753Og kursen taler sit eget tydlige sprog om tilliden til virksomheden/ledelsen. Ledelsen udtalte for nyligt at nu skulle tilliden bare genoprettes - Igen fristes man til at sige, det er lidt for tit at tilliden skal genoprettes i Bavarian Nordic. De har simpelthen et helt fundamentalt problem med deres tillidsforhold til aktionærerne.

En CEO som har fejlet så meget igennem 23 år bør ikke sidde for bordenden.19/8 2023 15:16 KimH 3114816Bestyrelsen må snart handle proaktivt og rettidigt.

De evner at udstede kapitalforhøjelser når kursen er oppe, modsat bør de også handle aktivt og igangsætte tilbagekøb af egne aktier når kursen er lav. Pt er der i maj tilbagekøbt egne aktier, bemærk dog kun til at dække ledelsens og bestyrelsens egne incitamentspakker. Hvis Bestyrelsen igangsætter et tilbagekøb af egne aktier kunne de i dagsværdi tilbagekøbe 1% egne aktier for ca. 110.000.000, det vil ligge en solid bund under aktiekursen og signalere at bestyrelsen tror på virksomheden. Men nej intet sker.!?

Pt venter alle på onsdagens offentliggørelse af tallene for Q2, herunder må ledelsen komme op af mulvarpehullet og fortælle om den fremtidige strategi. Pt. har vi hørt at Chaplin allerede har lagt fremtidsplaner for virksomheden og det alle frygter er vel at manden har veto til at gøre lige hvad der passer ham fremadrettet. Som flere skriver herinde er bestyrelsens sammensætning ikke den mest heldige, det er folk som er biotek folk uden synderlige kompetancer inden for virksomhedsdrift hvilket er yderst uheldigt, og sandsynligvis også derfor at vi har set en fredning af Paul Chaplin indtil videre.TRÅDOVERSIGT