Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Juli data for wegovy. Lille fald i DK.


115000 troldmanden 29/8 2023 11:08
Oversigt

Så er der kommet data for hvor mange dansker der fik recept på wegovy i juli. Nemlig 56.473 personer. Det er faktisk første fald vi ser i DK. I Juni var der således 58.858. Så et lille fald på 4%.

Har vi set toppen eller er det ferie der spiller ind?

I maj var der 52.065 personer, så Juli er stadig 8,5% over maj.

Det er dog stadig ret crazy at på blot 6 mdr, er der 1% af den danske befolkning der er startet på wegovy. Og et helt centralt og meget vigtigt punkt. Den ene procent af befolkningen betaler SELV, op til 2.364kr per mdr.

Hvis vi tager US hvor 42,4% (kilde 1. se sidst i indlæg) af den voksne befolkning, har en bmi fra 30 og op, så svare blot én procent af amerikanerne til en omsætning på ca 200 mia dkk.(med den nuværende pris og rabat i US) 200 mia dkk oms fra wegovy KUN i US og på blot ET år!

Og det stopper langt fra ved 1% der kan og vil betale selv. Det tal tror jeg er på den anden side af 10%.

Lidt mere data/baggrund for US, som understøttelse til hvorfor ingen kan se wegovy/Mounjaro/fedme loftet endnu.

42,4% af voksne har en BMI fra 30 og op.
9,2% af voksne har en BMI 40+ (kilde 1)

For at være i top 20% højest lønnede i US, så skal man tjene $130.545 om året(kilde 2). Der er også mange der tjener mindre der prioritere vægttab via wegovy, ozempic og Mounjaro. Så markedet bliver gigantisk, og også større end hvad analytikerne skyder det til. $100mia i 2030

Det er også derfor det ingen betydning har/får for novo, om der kommer tilskud på wegovy eller ej. I hvert fald ikke de kommende år. Novo (og Eli Lilly) er mindst 2 år frem i tiden begrænset af manglende kapacitet. Hvilket også ses tydeligt ved mulig omsætning i US ved blot én procent der tager wegovy. (200 mia dkk/$30 mia)


Kilder
1) https://www.niddk.nih.gov/health-information/health-statistics/overweight-obesity
2) https://www.newtraderu.com/2022/10/18/net-worth-and-income-of-the-top-20-10-5-1-in-america-u-s/29/8 2023 11:48 troldmanden 11115001Lidt flere interessante data

I fredags var der et "Reuters Newsmaker Event" hvor novo CEO Lars Jørgensen kom med en række interessante informationer

Vi har i lang tid vidst at Novos første CRO ( Catalent) på wegovy, har haft seriøse problemer med at leve op til FDAs meget stramme krav. Det er derfor lanceringen blev stoppet i 2022. Og Catalants europæiske fabrik er stadig ikke 100% compliant, hvorfor den endnu ikke kan køre på 100%.

I April begyndte den anden CRO - Therma Fisher - så leveringen af wegovy fra deres amerikanske fabrik i Greenville.

Her til september begynder Catalents amerikanske fabrik i Bloomington så også at levere wegovy

Det nye som kom frem i fredags, er at novo regner med at en 3. cro (ikke navngivet endnu) kan begynde at fylde wegovy inden udgangen af 2023. Det vil så betyde at året 2024 starter mwed 4 eksterne fylde fabrkikker vs 1 ved starten af 2023.

LJ fremhævede derudover at der er en læringskurve for at skalere hurtigt via eksterne CRO. Det læser jeg som at nye fabrikker kan gøres klar hurtigere end den tid det har target med de første.

Og så mig bekendt første gang novo nu offentligt siger det vi har snakket om herinde den seneste tid.

"Even so, it will be "quite some years" before the company can satisfy the whole market for Wegovy, Jorgensen said."

Jorgensen reiterated that, given the runaway demand for Wegovy, the "massive" ramp-up of production of the injection pen was unprecedented.

"I think it would probably be hard to find any other examples in drug history of anything that has been ramped as much," he said.

Så der har vi det. Offentligt tilskud eller ej. Wegovy er udsolgt flere år frem i tiden. Også selvom der så hurtigt som muligt bliver tilføjet nye fabrikker.

Det bliver tidligst 2. halvår 2026, hvor der kan komme ny spiller på markedet, udover Novo og LLY

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/novo-nordisk-ceo-confident-catalent-will-overcome-wegovy-production-problems-2023-08-25/

LJ nævnte også at de i Europa vil forsøge at få en række lande/myndigheder til at inkludere wegovy som tilskudsberettiget. Men samtidig siger han også det skal være til dem med de højeste BMI. Også i en erkendelse af at de slet ikke kan følge med, men at det samtidig ikke nødvendigvis kun er de mest "trængende" personer der pt får wegovy

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/novo-nordisk-address-social-inequality-dialogue-with-healthcare-systems-ceo-2023-08-25/

https://www.reuters.com/article/testv-novo-nordisk-ceo-interview-idUKKBN3000OC29/8 2023 22:27 Overlærer Andersen 5115026I forhold til antal danskere på recept, tror jeg forklaringen kan være at man ikke kunne få fat på Wegowi/Ozempic i store dele af Juli. Jeg var selv heldig lige præcis at få nok. Men ellers var min læge klar med recept på et andet produkt. Så jeg tror mange diabetikere har været tvunget til at skifte medicin, og det er derfor vi ser et fald.30/8 2023 10:08 troldmanden 6115046Hej hr overlære Andersen

Jeg ved der kan være nogle udfordringer med at få ozempic, men har ikke hørt det være tilfældet på wegovy i DK. Men hvis jeg forstår dig rigtigt så har det både været ozempic og wegovy?

Man kan via nedenstående side fra lægemiddelstyrelsen se hvilke lægemidler der pt er restordre på. Ozempic står nævnt med udfordringer frem til oktober. Wegovy er ikke nævnt

https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/godkendelse/kontrol-og-inspektion/mangel-paa-medicin/meddelelser-om-forsyning-af-medicin/30/8 2023 10:39 troldmanden 5115049i US begrænser novo produktionen af de 3 laveste doser wegovy. Jeg har ikke hørt om noget tilsvarende sker i DK. Umiddelbart skulle det så fremgå af ovennævnte link. Har i hvert fald kendskab til én som ikke kunne få ozempic 1mg, og i stedet for fik Wegovy 1mg. Der er dog ingen tilskud til Wegovy hvorfor vedkommende selv har betalt, omend lægen forsøger at få godkendt tilskud.

I øvrigt er restordre flyttet fra sep til nu start oktober for alle 3 doser af ozempic. Så der kommer desværre igen til at være diabetikere, der står og skal træffe et valg de ikke har ønsket at stå i.31/8 2023 08:10 Overlærer Andersen 3115081Hej Troldmand. Jo, du har ret. Det er primært Ozempic der har været i restordre, men jeg har også talt med en enkelt som ikke kunne få Wegowi. Forøvrigt kan jeg melde, at jeg var på apoteket i går, efter friske forsyninger af Ozempic. De havde ikke noget på lager. Men pharmaceuten sagde at levarancerne trods alt var blevet bedre nu, og at de løbende får nye forsyninger ind (i en bedre kadance end i Juli.) De kan dog stadig ikke købe de mængder de gerne vil.4/9 2023 09:12 ProInvestorNEWS 0115158Trods mangel begynder Novo nu salg af Wegovy i Storbritannien

4/9 08:30

Trods problemer med at følge med efterspørgslen lancerer Novo Nordisk nu sit populære vægttabsmiddel Wegovy i Storbritannien.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Wegovy vil blive introduceret på markedet i Storbritannien "gennem en kontrolleret og begrænset lancering". Det skriver Novo i en meddelelse ifølge Reuters.

- Vi overvåger efterspørgslen på Wegovy nøje og samarbejder med myndigheder og leverandører for at sikre, at mennesker, der lever med fedme, kan få adgang til og forblive i behandling, skriver det danske medicinalselskab i meddelelsen ifølge Reuters.

I slutningen af juli begyndte Novo Nordisk at sælge Wegovy i Tyskland. Midlet er også til salg i Danmark, Norge og USA.

Topchefen i Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, har tidligere sagt, at udrulningen til flere markeder vil gå langsommere end først planlagt.

Det skyldes, at selskabet har svært ved at følge med den stigende efterspørgsel på særligt Wegovy og Ozempic.

Begge midler er baseret på stoffet semaglutid.

Det fremgår ikke af Novos meddelelse, hvor stort udbuddet af Wegovy bliver i Storbritannien. Selskabet skriver heller ikke, hvad prisen bliver, skriver Reuters.

/ritzau/4/9 2023 12:01 troldmanden 0115161Via nedenstående link kan man se novo salg i Norge fra august


https://www.proinvestor.com/boards/115160/
TRÅDOVERSIGT