Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS lavede en NOBLE


115897 Hyst 3/10 2023 21:55
Oversigt

De gamle aktier bliver værdiløse - en de facto konkurs selv om det ikke er en konkurs.
Noble og Norwegian gik lignende vej, men Norwegian efterlod danske kreditorer i datterselskbet på perronen.

Luftfart er en farlig buisness.

Ikke uventet.

Jeg har heldigvis nok kun et tab igennem ATP og min pensionskasse.

Uden aktier i disse "gamle" selskaber.

Det gode i sagen er at nu tør jeg igen at købe en flybillet af SAS.




3/10 2023 22:40 Arne A 6115900



Lottospillet bliver endeligt sluttet med det forventede resultat. Der blev trukket en nitte.



3/10 2023 22:49 Milito 5115901



Hvor meget kaster den danske stat nok engang ind i det endeløse hul?



5/10 2023 12:23 flaks 1115942



Regnestykket er et helt andet for den danske Stat. Aktiekøbene bliver set som en "driftudgift", som bliver modsvaret af nogle endnu større indtægter. Kbh Lufthavn kan fortsætte med at køre videre, og en masse medarbejdere er sikret beskæftigelse i flere år frem i tiden.Så det samlede regnestykke går i plus for den Danske Stat og OGSÅ for alle os Skatteydere er det derfor en fornuftig disposition.



3/10 2023 23:04 VærKritisk 6115902



Jeg tror ikke på SAS, heller ikke i den nye konstruktiv. Fagforeningerne giver ikke op inden de endelig og helt aldeles lykkes med at dræbe deres egen arbejdsplads.



4/10 2023 11:07 NiklasZ 4115914



SAS piloter og kabinepersonale har ikke høje lønninger i forhold til andre sammenlignelige selskaber.
Ledelsen har i mange år bildt medierne og danskerne ind at dette var problemet, mens ledelsen i mange år brændt penge af på en alt for stor administration og alle mulige projekter, der i sidste ende har kostet selskabet mere. Det er et klassiskt problem hos de gamle store selskaber, at deres administration er alt for stor i forhold til lavprisselskaberne og man har været alt for langsom til at omstille sig.

AF-KLM har selv døjet med disse problemer og siden de har valgt at købe sig ind i SAS, må de have fundet den rette løsning og ser ikke fagforeningerne som værende problemet.



4/10 2023 19:15 Milito 1115923



Interessant.



4/10 2023 06:50 ProInvestorNEWS 2115903



SAS får Air France-KLM i ejerkredsen

4/10 06:34

Den pressede luftfartskoncern SAS har reorganiseret sig med en samlet investering på 12,925 mia. svenske kr. fra blandt andet den danske stat, Air France-KLM, konsortiet Castlelake og Lind Invest.

De eksisterende aktionærer ventes at stå tilbage uden værdier. Det fremgår af en meddelelse tirsdag aften fra SAS.

Kapitalindsprøjtningen vil bestå af 5,225 mia. svenske kr. i nye unoterede SAS-aktier, for 7,7 mia. svenske kr. i sikret konvertibel gæld samt en refinansiering på 5,5 mia. svenske kr. fra Castlelakes nuværende DIP-lån.

Den danske stat vil efterfølgende eje 25,8 pct. af egenkapitalen og 29,9 pct. af den konvertible gæld.

Air France-KLM vil, når overtagelsen er gennemført, eje 19,9 pct. af aktierne i SAS og 5,0 pct. af den konvertible gæld.

Investeringsselskabet Castlelake, der har 22 mia. dollar i aktiver under forvaltning, vil efter overtagelsen, eje i omegnen af 32,0 pct. af egenkapitalen og 55,1 pct. af den konvertible gæld.

Lind Invest, der er stiftet af Henrik Lind, vil holde 8,6 pct. af egenkapitalen og 10,0 pct. af den konvertible gæld.

.\˙ MarketWire



4/10 2023 06:53 ProInvestorNEWS 3115904



Sydbank: Må forvente at SAS-aktien dykker mod nulpunktet

4/10 06:34

Det er ikke en god dag for SAS' eksisterende aktionærer, der står til at tabe hele investeringen, men det har de dog været forberedt på i lang tid.

Det fortæller Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, til TV2 News, efter at det pressede luftfartsselskab er blevet rekapitaliseret med et stort nul til de eksisterende aktionærer.

- De har haft så rigeligt med tid til at indstille sig på det her. SAS-ledelsen har været meget, meget konkrete i at fortælle, at de her aktier bliver værdiløse. Det har man været i over et år nu, siger Jacob Pedersen, der fortsætter:

- SAS-aktien har handlet mod enhver fornuft og også virkelighedssans i forhold til, hvad aktionærer har kunnet forvente ud af den her situation.

Tirsdag steg SAS-aktien med 16,1 pct. til 0,2066 kr. på børsen i København frem mod den ventede meddelelse fra SAS om afklaringen af ejerskabet, men den glæde for de eksisterende aktionærer ventes at være forduftet onsdag morgen.

- Vi må forvente i morgen, at aktien styrtdykker mod nulpunktet, siger Jacob Pedersen, der vurderer, at investorerne nu må have fanget, at aktien er nul kr. værd.

Jacob Pedersen, der i lang tid har anbefalet at sælge SAS-aktien, fremhæver, at SAS-aktien i lang tid har handlet mod enhver fornuft.

- Nu har vi svesken på disken, siger Jacob Pedersen.

.\˙ MarketWire



4/10 2023 07:13 VærKritisk 5115908



En meget kontant udmelding fra Jacob Petersen, men dertil bare at sige, jeg synes han har 110% ret. Det må være fortvivlende at være aktionær, det har det været længe. Men det skete bør simpelthen ikke komme som en overraskelse.

Men overlever SAS nu? Jeg tvivler. Det handler ikke kun om at hælde mere vand i spanden. Hvis ikke man stopper hullet, så er man lige vidt.

Og jeg tror ikke på at personalegrupoen læs horden af fagforeninger vil være med til at stoppe det hul. Ligesom de købere der handlede sas aktien vildt op i går, så lever de pågældende fagforeningerne stadig i en drømmeverden...pænt afsondret fra virkeligheden.



4/10 2023 06:55 ProInvestorNEWS 2115905



Eksisterende SAS-ejere vil tabe hele investeringen

4/10 06:34

SAS har tirsdag udpeget en vindende konsortium, som vil overtage det skandinaviske luftfartsselskab. Gruppen af nye ejere vil indskyde ny aktiekapital og konvertible lån ind i SAS, og samtidig vil alle eksisterende aktier blive annulleret, ligesom aktien vil blive afnoteret fra børsen i andet kvartal 2024.

Eksisterende aktionærer vil derfor tabe hele investeringen. På samme måde står ejerne af den nuværende hybride gæld til at miste stort set alle deres lån.

- SAS vil fortsætte med at operere og betjene sine kunder som sædvanligt i løbet af gennemførelsen af transaktionen, hvilket sandsynligvis vil indebære, at SAS AB indgiver en ansøgning om virksomhedsrekonstruktion i Sverige i 2024, hedder det.

- Som følge af denne proces forventes det, at alle SAS AB's almindelige aktier og børsnoterede kommercielle hybridobligationer vil blive annulleret, indløst og afnoteret. Som følge heraf forventes der ikke at være nogen værdi for eksisterende aktionærer i SAS AB, og der forventes kun en beskeden kompensation for indehavere af kommercielle hybridobligationer.

Annullation, indløsning og afnotering af aktier og hybridobligationer ventes at ske i løbet af andet kvartal 2024.

HAR GJORT HVAD VI KAN

Trods den gennem tirsdagen ventede overtagelse af SAS, som allerede mandag aften varslede en pressemøde om emnet, er der tirsdag blevet handlet mange SAS-aktier på børsen, og nye ejere vil altså stå til at tab på 100 pct.

- Vi har gentagne gange i vores kvartalsrapporter advaret om, at vi kunne ende her, kommenterer Carsten Dilling, bestyrelsesformand i SAS, dog over for TV2 News.

- Jeg synes, vi har gjort, hvad vi kan, fra selskabets side.

I forbindelse med overtagelsen modtager SAS en samlet investering på 12,925 mia. svenske kr. fra blandt andet den danske stat, Air France-KLM, konsortiet Castlelake og Lind Invest.

Kapitalindsprøjtningen vil bestå af 5,225 mia. svenske kr. i nye unoterede SAS-aktier, for 7,7 mia. svenske kr. i sikret konvertibel gæld samt en refinansiering på 5,5 mia. svenske kr. fra Castlelakes nuværende DIP-lån.

Den danske stat vil bagefter eje 25,8 pct. af egenkapitalen og 29,9 pct. af den konvertible gæld. Air France-KLM vil, når overtagelsen er gennemført, eje 19,9 pct. af aktierne i SAS og 5,0 pct. af den konvertible gæld.

Investeringsselskabet Castlelake vil efter overtagelsen, eje i omegnen af 32,0 pct. af egenkapitalen og 55,1 pct. af den konvertible gæld, mens Lind Invest, der er stiftet af Henrik Lind, vil holde 8,6 pct. af egenkapitalen og 10,0 pct. af den konvertible gæld.

.\˙ MarketWire



4/10 2023 07:06 ProInvestorNEWS 2115907



Formand spår ny æra for SAS som appetitlig perle i europæisk luftfart
4.10.2023 06.34 • MarketWire •
Med en ny ejerkreds og kapitalindsprøjtninger, der redder SAS fra konkurs, tegner der sig en ny æra for det nødlidende luftfartsselskab.

Det siger bestyrelsesformand i SAS Carsten Dilling.

Tirsdag aften er en ny ejerkreds af SAS blevet annonceret. Den består af investeringsselskabet Castlelake, holdingselskabet Air France-KLM, Lind Invest med den danske erhvervsmand Henrik Lind samt den danske stat.

Carsten Dilling er særligt glad ved, at SAS med sin nye forretningsplan øjensynligt er blevet "en lille appetitlig perle i europæisk luftfartsindustri".

- Så meget, at en af de helt store spillere vil ind og være medejer og partner med os. Lige pludselig at være en brik i konsolideringen i Europa gør det til en meget bemærkelsesværdig dag, siger han.

Forudsat at SAS får leveret på alle betingelser og godkendelser, der skal til, er det en ny æra for SAS, siger han.

I alt kommer den nye ejerkreds med en kapitalindsprøjtning på 12,9 mia. svenske kr.

SAS har skullet skrabe ny kapital til sig for at blive halet ud af den konkursbeskyttelsesproces, de har været i i USA - den såkaldte Chapter 11-proces.

- Det har været en klar prioritet for os at finde vejen til at komme ordentligt ud af Chapter 11-processen. Og det har vi med denne her løsning.

- Det er klart, at vi synes, at det her er et enormt vigtigt skridt for koncernen, siger Carsten Dilling.

I juli 2022 gik SAS til en amerikansk konkursdomstol og bad om at få sat gang i en konkursbeskyttelse.

Den havde til formål at beskytte selskabet mod kreditorer, der vil have deres penge omgående, mens SAS omstrukturerer.

Domstolen godkendte SAS' planer om at finde nye ejere.

Imens har SAS blødt milliarder og er blevet holdt i live af blandt andet et milliardlån fra kapitalfonden Apollo Global Management og en tilkendegivelse fra den danske stat om at være åben over for at øge sin ejerandel.

SAS' ambition har været at finde ny kapital for mindst 9,5 milliarder svenske kroner i selskabet.

/ritzau/



4/10 2023 07:21 VærKritisk 5115910



Jeg blev overrasket, bestemt, og så dukkede spørgsmålet op i hovedet på mig. Går KLM virkelig ind i dette, fordi de ser SAS som en "ny perle", eller er der et element af strategisk beslutning i det her, hvor de slår til, for måske at forhindre at den mere oplagte kandidat, Lufthansa kan slå til og blive endnu større og stærkere ved også at sætte sig på hele det skandinaviske marked?



4/10 2023 08:06 Helge Larsen/PI-redaktør 1115911



Investeringsøkonom opfordrer SAS-aktionærer til at udnytte kurstab skattemæssigt

4/10 07:42

Redningen af SAS efterlader aktieinvestorerne i gaten med mistede penge. Under den sidste dans som børsnoteret selskab skal investorerne dog huske det skattemæssige underskud.

Det skriver investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet i en kommentar.

- For de private investorer er det vigtigt at huske at få realiseret sit tab, således at man kan modregne det tab i andre gevinster. Det er det eneste og synlige bevis på det økonomisk havari på det SAS, som vi har kendt det og som inden så længe ikke længere slår kolbøtter og økonomisk turbulens som børsnoteret selskab, skriver Per Hansen.

SAS-aktien steg tirsdag 16,1 pct. 0,2066 kr. forud for annonceringen efter dansk børslukketid af de nye investorer i selskabet.

I forbindelse med overtagelsen modtager SAS en samlet investering på 12,925 mia. svenske kr. fra blandt andet den danske stat, Air France-KLM, konsortiet Castlelake og Lind Invest.

Kapitalindsprøjtningen vil bestå af 5,225 mia. svenske kr. i nye unoterede SAS-aktier, for 7,7 mia. svenske kr. i sikret konvertibel gæld samt en refinansiering på 5,5 mia. svenske kr. fra Castlelakes nuværende DIP-lån.

Den danske stat vil bagefter eje 25,8 pct. af egenkapitalen og 29,9 pct. af den konvertible gæld. Air France-KLM vil, når overtagelsen er gennemført, eje 19,9 pct. af aktierne i SAS og 5,0 pct. af den konvertible gæld.

SAS vil fortsætte med at operere og betjene sine kunder som sædvanligt i løbet af gennemførelsen af transaktionen, hvilket sandsynligvis vil indebære, at SAS AB indgiver en ansøgning om virksomhedsrekonstruktion i Sverige i 2024, hed det i meddelelsen fra SAS.

- Som følge af denne proces forventes det, at alle SAS AB's almindelige aktier og børsnoterede kommercielle hybridobligationer vil blive annulleret, indløst og afnoteret. Som følge heraf forventes der ikke at være nogen værdi for eksisterende aktionærer i SAS AB, og der forventes kun en beskeden kompensation for indehavere af kommercielle hybridobligationer.

.\˙ MarketWire



4/10 2023 16:12 ProInvestorNEWS 3115919



SAS-redning kan betyde enden som selvstændigt selskab

4/10 15:48

Luftfartsselskabet SAS' redning med Air France-KLM i ejerkredsen kan betyde, at tiden som selvstændigt selskab kan være forbi for det skandinaviske selskab.

- Der er en bestemmelse i aftalen, der tillader Air France-KLM at blive den kontrollerende aktionær, oplyser Air France-KLM's kommunikationschef, Mathieu Guillot, til Berlingske.

SAS' administrerende direktør, Anko van der Werf, og bestyrelsesformand, Carsten Dilling, kunne tirsdag løfte sløret for den nye ejergruppe.

Air France-KLM vil som led i planen eje 19,9 pct. af aktierne i SAS, den amerikanske kapitalfond Castlelake kommer til at sidde på 32 pct., danske Lind Invest på 8,6 pct., mens den danske stat kommer til at eje 25,8 pct. af aktierne i luftfartsselskabet.

Mathieu Guillot forklarer ejerskabet på 19,9 pct. med, at en post på mere end 20 pct. ville kræve godkendelse af konkurrencemyndighederne, hvilket ikke var foreneligt med tidsplanen i forbindelse med SAS' chapter 11-proces i USA.

Hvis myndighederne godkender yderligere opkøb i SAS, kan Air France-KLM blive kontrollerende aktionær efter en toårig periode.

Som led i redningsaftalen træder SAS desuden ud af luftfartsnetværket Star Alliance til fordel for Sky Team, som Air France-KLM er medstifter af.

Link til originalartikel: https://www.berlingske.dk/virksomheder/bombe-i-sas-redning-air-france-klm-kan-tage-kontrollen-med-sas-om-to

.\˙ MarketWire



4/10 2023 17:18 ProInvestorNEWS 2115921



SAS-analytiker om ubændig aktiekurs trods kommende afnotering: "Fuldstændig ubegribeligt"

4/10 16:47

Luftfartsselskabet SAS bevæger sig onsdag faretruende tæt på 0 kr. per aktie, efter at det skandinaviske selskab tirsdag meddelte sin nye ejerkreds og udsigten til en kommende afnotering på børsen i København.

Selv om det på alle måder har været indikeret, antydet og direkte oplyst, at aktien i SAS med den nye aftale er værdiløs, har aktien formået at afbøde en del af faldet fra markedsåbning onsdag.

Aktien bragede fra start ned med 96 pct. til 0,0076 kr. for en aktie. Siden da har den rettet sig noget, og med godt en halv times handel tilbage falder aktien blot - relativt set - med 85 pct. til 0,03 kr.

Det vækker forundring hos Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, der følger SAS og længe inden tirsdagens aftale har oplyst og advaret om, at de eksisterende aktionærer i luftfartsselskabet har udsigt til en total udvanding af aktien.

- Det er jo det vilde. Jeg sidder og er klar til at lave et diagram over SAS-aktiens udvikling i dag, som jeg kan bruge i al fremtid, når jeg skal forklare, hvor fuldstændig irrationelle aktieinvestorerne kan være, siger han til MarketWire.

- Det her er vildt. Aktien starter med at falde ned omkring 1 øre - så godt som ingenting. Men der sidder faktisk investorer ved deres sansers fulde fem, selv om man ikke skulle synes det, og trykker på køb-knappen nu, fortsætter han og tilføjer, at det er "fuldstændig ubegribeligt".

SAS slog det tirsdag fast med syvtommersøm, at alle aktier i SAS som følge af aftalen må forventes at blive annulleret, indløst og afnoteret.

- Som følge heraf forventes der ikke at være nogen værdi for eksisterende aktionærer i SAS, fortalte luftfartsselskabet tirsdag.

Ifølge Jacob Pedersen må det skyldes en håb blandt aktionærerne, der har lagt sig "utrolig langt ud på risikokurven". En anden årsag kan være, at nogle investorer med juridisk indblik kan se en sandsynlighed for, at den eksisterende aftale ikke gennemføres.

Det bliver dog næppe udfaldet, konstaterer aktieanalysechefen.

.\˙ MarketWire



6/10 2023 07:05 ProInvestorNEWS 2115956



SAS - 4 mulige forklaringer til positiv aktieværdi https://proinvestor.com/boards/115954



TRÅDOVERSIGT