Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tesla Inc.


115930 dagensaktie.dk 5/10 2023 07:08
5
Oversigt

Dagens aktie er Tesla Inc.
-----------------------------------------------
Tesla, Inc. er et amerikansk selskab, der beskæftiger sig med produktion og design af elbil, batterier og andre produkter relateret til bæredygtig energi, såsom solcellepaneller, lagring og solenergisystemer.
Markedsleder inden for EV.
Førende spiller i den globale overgang til en mere bæredygtig fremtid.
Lykkedes med at skabe en iPhone på 4 hjul.
Deres elbiler er kendt for deres høje ydelse, lange rækkevidde og innovative teknologier.
Producerer modsat de fleste andre også sine egne batterier, som bruges i virksomhedens elbiler.
Tesla Energy, Autobidder, Powerhub, Microgrid Controller, Opticaster, Virtual Machine Mode - spændende energiprojekter som i sig selv kunne være selskaber.
Mest af alt en innovativ producent, der også har haft fokus på den seneste industrielle revolutionering der gør man kan producere billigt.
100.000+ ansatte.
Kommer med Q3 rapport - 18. Oktober 2023
-----------------------------------------------
Nøgletal
Kurs: 261,16
Market Cap: 828.919B
P/E: 76,14
Forward P/E: 58,95
P/S: 8,82
P/B: 16,21
Enterprise value: 766.273B
Profit margin: 12,97%
Operating margin : 13,46%
ROE: 27,14%
ROA: 9,94%
Indtjeningsvækst kvartal: 20,00%
Omsætningsvækst kvartal: 47,20%
Udbytte: 0,00%
*Nøgletal stammer fra Yahoo Finance og er ikke blevet revideret
-----------------------------------------------
Hvad taler for ?
Musk er en visionær leder der gør det muligt at rekruttere de bedste ressourcer
Eksplosiv vækst der endda er rentabel og med stigende frit cashflow
Stærkt brand der for mange er synonym når de tænker på el bil.
Fremtiden inden for EV tror jeg bliver månedsbaseret med alt inkluderet, så der er mange vertikaler man kan koble på sine produkter og services når man har hardware platformen
Imponerende eksekvering
Man er meget mere end en bilforretning. Deres eksponering inden for batteri- og energiteknologier kan have enorme gevinster, der gør at man skal handle til en anden værdiansættelse end andre bilproducenter.
Vision om at blive Aramco indenfor grøn energi
Man virker til at være længst inden for FSD, hvilket kan revolutionere måden man har bil på, og gøre Tesla til de facto standard
Man har flere startups i forretningen som alle sammen er funded af bilforretningen.
Man er meget effektiv i at producere en elbil billigt og har derfor en margin fordel i forhold til konkurrenterne. Det gør også at man kan konkurrer på pris.
Er langt hen af vejen også lykkedes med at blive et infrastruktur selskab med deres imponerende lade netværk.
Fanboys - Man er lykkedes med at skabe det der mindst af alt minder om en kult.
Stærkt Affiliate program, hvor man har aktiveret alle fanboys som udgør en væsentlig marketingsfaktor.
Har udviklet et avanceret økosystem af software til at understøtte sine energihardwareprodukter.
Indtjening er fortsat stigende, da virksomheden fortsætter med at vokse sin produktionskapacitet og udvide sit produkt program.
Tesla Bot. En universel, to-benet, autonom og menneskelignende robot, der er i stand til at udføre farlige, gentagne eller kedelige opgaver
Virksomheden er banebrydende i brugen af enorme presser med 6.000 til 9.000 tons klemtryk til at forme strukturer i en "gigacasting"-proces, noget som andre kommer til at kopiere.
Tesla Dojo er en supercomputer designet og bygget af Tesla til træning af deres maskinlæringsmodeller for at forbedre dets Full Self-Driving (FSD). Vertikale integration hvor man sigter på at konstruere et økosystem, der omfatter hardware, data og praktisk anvendelse.
Omsætningen steg i Q2 2023 med +47% y/y
-----------------------------------------------
Hvad taler imod ?
Musks manglende fokus, og evigt involvering i alting som ofte er knyttet op på værdien af hans position, så man som aktionær pludselig er en del af det. Dvs. meget af ens investering hviler på en mands mentale tilstand, der ligger mellem gal/genial - bare se når han håner Ukraine.
Man er vinder inden for EV segmentet, men værdisætning kræver at man kan sige det samme mange år ud i fremtiden, det er jeg ikke sikker på i et marked med et hav af konkurrenter
Full self-driving (FSD) har i årevis været lovet og er indregnet i prisen, men jeg frygter man stadig er et godt stykke fra et niveau, hvor det er et selling point, på trods af nylige imponerende beta releases.
Hav af konkurrenter popper op og ser man bort fra det overlegne elektroniske forspring, så er jeg ikke imponeret over kvaliteten af bilerne.
Hastigheden på væksten i EV sektoren, gør at man har skabt en ressource knaphed i de metaler der kræves der kan påvirke fremtidige leverancer og margins.
Carbon credits, dvs. tilskudskroner der er stadig en central del af forretningen.
Er allerede steget 100% i år.
For første gang nogensinde er man begyndt at tilbyde rabatter på køretøjer, hvilket indikerer at efterspørgslen måske ikke er så stærk længere, hvilket kan betyde at marginer og indtjening kan komme under pres?
Makroøkonomien kommer til at have negativt indflydelse på salget af biler
Prissætningen er meget høj og kræver høje vækstrater.
-----------------------------------------------
Holdning
Der findes nok ikke et firma med flere optionaliteter der taber ind i fremtidstrends.
Jeg havde en del aktier i selskaber for år tilbage, men solgte dengang fordi jeg blev bange for Musk som leder. Det kunne have været en markant ændring for min familie, hvis jeg havde holdt i dem, og det påvirker helt sikkert min evne til at kunne finde et godt entry point igen.
Når alt kommer til alt så virker det til et bundsolidt selskab der kommer til at være en vigtig del af samfundet det næste årti.
Ingen position



TRÅDOVERSIGT

115930 Tesla Inc.
5/10 07:08 dagensaktie.dk 5