Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vindenergi: Danmark kører på cykel i et ræs mod sportsvogne.


115974 Urban 6/10 2023 13:06
3
Oversigt

"Kristian Jensen kommer med opsang på vegne af den danske energibranche: Frygter for 60.000 arbejdspladser.

Danmark kører på cykel i et ræs mod sportsvogne, advarer vindindustriens toplobbyist, Kristian Jensen.

Der sættes næsten ingen nye vindmøller op, ordrebøgerne er tæt på tomme, og økonomien er vendt på hovedet i løbet af blot to år.

På det bagtæppe kommer Kristian Jensen nu med en opsang.

»Vi risikerer at miste det, vi har bygget op over de seneste 40 år, i løbet af de næste fire år, hvis vi ikke gør noget,« siger han.

Med det sidste »vi« mener Kristian Jensen i høj grad Christiansborg, som han nu beder holde hånden over mindst 30.000, men potentielt 60.000 danske arbejdspladser fordelt på henholdsvis producenter og underleverandører i vindindustrien samt de folk, der servicerer den".

Jeg er ikke bekymret for, om vi kan købe vindmøller fremadrettet. Det kan vi godt. Men om det bliver fra en europæisk værdikæde, eller om vi er afhængige af kinesisk teknologi, det er jeg meget bekymret for.«

https://www.berlingske.dk/virksomheder/kristian-jensen-kommer-med-opsang-paa-vegne-af-den-danske



6/10 2023 16:58 Manfred 1115985



Tomme tønder bulder mest. Regeringen kan ikke magte opgaven.



7/10 2023 08:56 Urban 0115995



"Presset marked i vindindustrien: Underleverandør holder vejret.

Det er hårdt at være underleverandør til vindmølleindustrien i disse år. Markedet er nedadgående, vindmøllebranchen er i knæ - helt modsat det, der meldes ud politisk.

De store vindmølleproducenter tjener ikke penge. Det kan mærkes hos de danske underleverandører.

- Vi kan også mærke nedgangen i aktivitetsniveauet med et markant fald hen over sommeren"...

https://www.jernindustri.dk/article/view/1056110/presset_marked_i_vindindustrien_underleverandor_holder_vejret



7/10 2023 09:08 Urban 0115998



Vi skal slå kinesernes vindmøller med biodiversitet og menneskerettigheder.

Når Europa-Kommissionens pakke til den europæiske vindindustri snart præsenteres, skal nye sociale udbudskriterier sættes i spil - ellers risikerer Europa at miste sin position som markedsleder til Kina, skriver Morten Helveg Petersen.

I dag er optimismen for en stund piblet ud af ballonen med den udskudte energiø i Nordsøen, hvis "økonomi skal undersøges nærmere", som billedet på tidens udfordringer.

Renteniveauet stiger og problemet med langsomme byggetilladelser er endnu ikke løst, hvilket gør det svært, hvis ikke umuligt, for investorerne at lægge brugbare, fremadrettede budgetter.

https://www.altinget.dk/forsyning/artikel/vi-skal-slaa-kinesernes-vindmoeller-med-biodiversitet-og-menneskerettigheder



7/10 2023 09:26 VærKritisk 1116000



Hvis det er menneskerettigheder og biodiversitet der skal være de afgørende parametre, så får Vestas et meget indskrænket marked at sælge i. Den slags fylder simpelthen ikke ret meget uden for Europa, og selv i visse lande indenfor eu fylder de ikke meget.

Det er den slags flotte ord vestlige politikere har fyldt os med i årtier, istedet for at gøre noget. Vi gider ikke mere snak. Og verden/klimaet kan ikke vente længere, så kære Morten Helveg, hold nu kæft og kom med noget handling istedet



7/10 2023 10:16 mccarthy1 1116001



Jeg har haft glæden ved at møde Niels H. og sorgen ved at møde Morten H. Og rigtigt, Morten er arme og ben - varm luft.



7/10 2023 10:48 Urban 0116003



Ja, vel netop derfor, at vi cykler meget langsomt - og ikke kører hurtigt nok fremad politisk med konkrete beslutninger og korte tidsplaner for vindmøllerne på land og på vand.

Konkrete beslutninger ender i lange beslutningsløse diskussioner, nye utallige møder, og nye utallige udvalg blandt partierne i folketinget etc.

Det går himmelråbende alt for langsomt p.t.!



TRÅDOVERSIGT