Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Olie: "Krigen i Mellemøsten" kan snart mærkes


116153 ProInvestorNEWS 16/10 2023 06:47
6
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet



Det er 1 uge siden, at Hamas angreb Israel, og det kan nu mærkes hos bilisterne

Oliepriserne har zig-zagget den seneste måned
Først var det bevægelsen op imod 100 USD per tønde
Siden fulgte et fald på tæt på 15 %
Den seneste uge er det igen gået op med råoliepriserne
Det skyldes angrebet på Israel
Investorerne frygter en mellemøstlig spredningseffekt
USA har forsøgt at berolige parterne
USA er den store og stærke part, som står lidt på sidelinjen, men også har erklæret sin opbakning til Israel og bl.a. advaret Iran om at holde sig udenfor



Op til 50 øre ekstra for en liter brændstof

De danske bilister har endnu ikke mærket stigningerne ved standerne, men hvis priserne holder det nuværende niveau, kommer det til at ske inden længe. Kombinationen af stigende oliepriser og en stigende USD, vil i løbet af den kommende uge have en priseffekt på 30-50 øre per liter, hvis de nuværende råoliepriser forbliver uændrede.

Figur: Prisudvikling, olie, Brent 1 uge

Kilde: Nordnet




16/10 2023 07:28 VærKritisk 2116157



Renterne har været høje længe, ligesom inflationen. Men nu er inflationen faktisk faldet en del, og dermed er trykket på vi stakkels danskere mindsket, så mon ikke vi klarer lidt højere benzinpriser også.

På et tidspunkt skulle man jo tro det vedvarende pres fra renter, prisstigninger etc vil skade økonomien og lamme forbrugerne, men... indtil videre ! ...ser de ud til at holde på



16/10 2023 10:25 NordicStock 0116163



Sorry, men det ser på INGEN måde ud til at holde på. Se på de få selskaber der har rapporteret Q3 2023 indtjening.

a.) SkiStar har leveret det største underskud nogensinde på deres Q4 2022/23 (som er det normale Q3 2023 regnskab). Deres indtjening falder Year-on-year med -23,8%. Det vidner om at forbrugeren sparer på rejser nu.

b.) H&M som også har aflagt Q3 regnskab, har klaret sig hæderligt og det vidner om at folk nu køber billigere tøj.

c.) Dustin (som laver hardware & software løsninger) som også lige har aflagt regnskab i Sverige. Der falder indtjeningen med massive -96,3% year-on-year. Det er deres dårligste regnskab nogensinde for dette kvartal. (PS: De kører skævt regnskabs-år)

d.) Det svenske Investerings-selskab Creades har også lige fremlagt Q3 regnskab. Det er og deres dårligste indtjening nogensinde i selskabets historie, med et tab på -827 mSEK.

Man skal virkeligt se på fakta nu og ikke klamre sig til personlige holdninger, der ikke har bund i virkeligheden!



16/10 2023 12:01 VærKritisk 0116170



Jeg burde nok have været mere nuanceret eller forsogtig i min formulering. Jeg synes stadig økonomien holder ganske godt stand overordnet set i forhold til al den snak om recession og arbejdsløshed som fulgte i kølvandet på de mange rentestigninger, store prissyignonger osv osv



TRÅDOVERSIGT