Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted: Kursfald er næppe et spørgsmål om ny aktiekapital


116168 ProInvestorNEWS 16/10 2023 11:31
4
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Ørsted aktien falder yderligere, og der er mange faktorer i spil, men risikoen for en kapitaludvidelse er næppe det som investorerne skal frygte mest

Kursudviklingen i Ørsted taler for sig selv
Investorerne frygter at den grønne omstilling er gået helt i stå
Og samtidig er de (investorerne) nervøse for at det store investeringsprogram på 475 mia. (jf. kapitalmarkedsdag) sker uden "renteafsikring"

Det kan bringe profitabilitetsmålsætningen fra kapitalmarkedsdagen i fare. Se venligst: https://orsted.com/en/media/newsroom/news/2023/06/20230607684111
Samtidig sælger investorerne ud af danske aktier i stor stil
Hvis man ikke har investeret i udvalgte aktier som eksempelvis Novo Nordisk, bankerne og Zealand Pharma har man mærket den investeringstrafik


Kapitaludvidelse er næppe den største bekymring

Når aktier falder meget skyldes det ikke så sjældent, at investorer frygter for en kapitaludvidelse. Det vil dog være lidt underligt i tilfældet med Ørsted. Hvis profitabiliteten er udfordret, fordi renterne er steget og det ikke er muligt at gennemføre prisforhøjelser på strøm, vil løsningen på den udfordring ikke være at få tilført mere kapital til at foretage de investeringer, som så i givet fald ikke vil være profitable. Det vil destruere men ikke skabe værdi. Der er mange faktorer og risici i spil, men en kapitaludvidelse bør næppe være en af dem

Figur: Kursudvikling, Ørsted, 3 måneder

Kilde: Nordnet




16/10 2023 13:19 NordicStock 5116175



Et af de grundlæggende problemer for Ørsted, er deres helt sindssyge volatile udvikling i indtjeningen. Se oversigt herunder.

Det gør det meget svært for investorer, at lave nogen form for troværdig fremskrivning af selskabets indtjenings-evne.

Aktien er billig på nøgle-tal, men fordi den forventede fremtidige indtjening er så svær at gennemskue, så holder de store Pensions-kasser og Investerings-fonde sig langt væk fra aktien.

Og et sidste issue er deres udbytte-politik. De betalte 13,50 kr. for finansår 2022. For finansår 2023 forventes et udbytte på kun 6,00 kr. Og det er en yield på 1,8%, som er under den nuværende inflation.

Derfor er der ingen der vil røre denne aktie med en ild-tang før, der kommer en stabil indtjening, samt en markant højere profit-margin, som svarer til f.eks finske Fortum.




17/10 2023 11:38 Aps invest 1116196



Ørsted indgår eksklusivitetsaftale med Cathay Life Insurance om vindmøllepark
17.10.2023 11.36 • MarketWire •
Ørsted har indgået en eksklusivitetsaftale med det taiwanske forsikringsselskab Cathay Life Insurance og et datterselskab som foretrukken tilbudsgiver på 50 pct. af Greater Changhua 4.
Det oplyser Ørsted i en meddelelse.

Eksklusivitetsperioden løber frem til den 17. januar 2024, hvor parterne vil afslutte forhandlingerne, fremgår det.

Vindmølleparken Greater Changhua 4, der har en samlet kapacitet på 583 megawatt, skal opføres i Taiwan. Projektet ventes afsluttet ved udgangen af 2025.

Det oplyses ikke, hvad ejerandelen på 50 pct. vil koste.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT