Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kalray


116423 dagensaktie.dk 31/10 2023 10:28
1
Oversigt

Dagens aktie er Kalray
-----------------------------------------------
Kalray er et semiconductor firma uden egen fabrikation.
Spin-off af CEA French lab med investorer som Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, Safran, NXP Semiconductors, CEA og Bpifrance.
Leverer et udvalg af produkter for at muliggøre smartere, mere effektive og energimæssigt dataintensive applikationer og infrastrukturer. Dets tilbud omfatter dens unikke patenterede DPU (Data Processing Unit) processorer og accelerationskort, såvel som lagrings- og datastyringsløsninger.
Implementeret individuelt eller i kombination, giver Kalrays højtydende løsninger sine kunder mulighed for at forbedre effektiviteten af datacentre eller designe de bedste løsninger i hurtigt voksende sektorer som AI, Media & Entertainment, Life Science, Scientific Research, Edge Computing, Automotive og andre.
NGenea er en global ustruktureret datahåndterings- og lagringsløsning til dataintensive arbejdsbelastninger. NGenea kombinerer lagerniveauer for at muliggøre bedre indsigt og accelererede arbejdsgange, samtidig med at datahåndtering automatiseres, hvilket sikrer, at data er tilgængelige overalt, hvor det er nødvendigt på tværs af den globale arbejdsgang. NGenea understøtter alle større cloud-leverandører, inklusive AWS, Azure og GCP samt on-premises
193 ansatte
-----------------------------------------------
Nøgletal
Kurs: 18,22
Market Cap: 186.35M
P/E: 0,00
Forward P/E: 41,41
P/S: 4,54
P/B: 2,78
Enterprise value: 141.45M
Profit margin: -26,86%
Operating margin : -19,91%
ROE: -27,21%
ROA: -11,65%
Indtjeningsvækst kvartal: 0,00%
Omsætningsvækst kvartal: 94,30%
Udbytte: 0,00%
*Nøgletal stammer fra YH financeapi og er ikke blevet revideret
-----------------------------------------------
Hvad taler for ?
Del af ReNESENS der blevet tildelt den franske AMI Cloud: France 2030 Investment Plan. Målet med ReNESENS er at udvikle løsninger til Cloud og Edge datacenterinfrastruktur omkring en ny klasse af processorer kaldet DPU (Data Processing Unit) og innovative virtualiserings- og softwaredefinerede teknologier.
DPU-processorer er en game changer for datacenterinfrastrukturer. De giver en unik mulighed for at bygge mere fleksible, skalerbare og energieffektive løsninger.
"Massively Parallel Processor Array"-arkitektur, som er karakteriseret ved tilknytningen af computerklynger forbundet med hinanden, til den eksterne hukommelse og til I/O-grænsefladerne via to uafhængige sammenkoblinger.
Har underskrevet en større kontrakt med en unavngiven NASDAQ-noteret tech-organisation. Kontrakten har et kommercielt potentiale på flere titusinder af millioner euro om året.
Kontrakten validerer relevansen af deres teknologi
Intern test viste, at Kalrays Massively Parallel Processing Array (MPPA) DPU var tre til fem gange bedre end konkurrenterne
Er dækket af mere end 30 patentfamilier
Support fra Europæiske regeringer
Partnerskab med Dell
-----------------------------------------------
Hvad taler imod ?
Kalrays konkurrenter inkluderer AMD-Xilinx (Pensando), Nvidia med BlueField, Fungible, Marvell, Intel og andre så hvordan skulle man have en chance ?
Underskudsforretning
Lottokupon
Som mange andre er man afhængige af partnere som TSMC og Wistron til at fremstille sine hardwareløsninger uden at skulle investere i produktionsfaciliteter.
Vi skal frem til 2025 før vi for alvor kan se potentialet af forretningen, og hvad er der så ikke dukket op i mellemtiden ?
Udvanding en reel mulighed
Hovedparten af de ansatte er er nyansatte eller har kun haft en kort periode i selskabet.
Tit afhænger succesen af mængden af software der understøtter hardwaren og ikke kun hardwaren i sig selv.
-----------------------------------------------
Holdning
En af Europas eneste muligheder for at holde sig relevante i sektoren.
Har været en af mine bedste investeringer i 2023 og er alligevel endt med store fald og status quo. Fejl jeg ikke fik reduceret undervejs.
Jeg ejer selv aktier i dette selskab der udgør 1.09% af porteføljen.



1/11 2023 10:44 NyNovice 1116453



Endnu engang mange tak for dine analyser.
Jeg har også selv haft et lille frimærke i Kalray siden jul sidste år og handlet lidt på ups 'n downs, med skiftende held og dog et plus på 20-25%.
Min begrundelse for den er 2-delt:
1) Den er EU og Europas eneste semiconductor firma i det "strategiske" vigtige råstof og
2) Ud fra hvad jeg har kunnet læse mig til er semiconductorne designet til datacentre og overlegen på performans og lavt energiforbrug.

Risikoen er kæmpestor - potentialet ligeså!



29/11 2023 21:29 NyNovice 0117005






TRÅDOVERSIGT