Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo - Er alt godt indregnet i kursen?


116686 ProInvestorNEWS 13/11 2023 07:45
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Novo Nordisk har præsenteret fremragende data. Investorernes markedsreaktion i dag vil bl.a. afhænge af i hvilket omfang data kan siges at være nye og overraskende



Novo Nordisk har data og det er en stor forskel

Novo Nordisk har fået et godt "forhandlingsvåben", når de skal søge at åbne sygekasserne. Det er ikke kun diabetes og Ozempic; eller vægttab og Wegovy, men også en lang række af følgelidelser, der følger med at være overvægtig. En del af disse er formentlig relateret til den viden, data og erfaringer, som også andre vægttabsmidler og medicin vil vise over de kommende år.



Forskellen her og nu er, at Novo Nordisk har og kan dokumentere det i et stort, bredt og langt studie.



Kurseffekten mandag - Et spørgsmål om hvor meget den stiger



Vil aktien stige mandag og i givet fald hvor meget. Tjah, et rigtig godt spørgsmål. Det vil være nettoeffekten af:


Gode data var forventet jævnfør tidligere i år.
Vægttabsmidler har været det allestedsnærværende medicinske begreb i 2023
Vækstforventningerne de kommende år er allerede ganske høje

Der vil komme stigende konkurrence, og investorerne vil i det mindst antage, at en betydelig effekt er "generisk" relateret: Når man taber sig og det ganske meget med udgangspunkt i et højt BMI tal, vil det være naturligt, at forvente mange positive sideeffekter indenfor andre lidelser og risici, herunder formentlig hjerte-kar.

Der kommer flere produkter og på et eller andet niveau, vil "lidt mindre end de allerbedste" være "godt nok" og vil også kunne tage en del af markedet. Eventuelt med lavere priser.

Eli Lilly har for kort tid siden "slået tilbage" mod Novo Nordisk med "Zepbound". Novo Nordisk reaktion på den reaktion virker meget potent. Novo Nordisk synes løbende at være 1 skridt foran og/eller så har de i andre henseender noget ekstra at lægge til.

Hvis ikke aktien stiger, vil det være skuffende

Det bør ikke være et spørgsmål om aktien stiger, men mere hvor meget og i hvilket omfang gode data allerede er en del af investorernes forventninger. Nogle gange er "meget godt indregnet i aktiekursen allerede", ikke hele kurssandheden. På trods af fortiden, 2023 hidtil og de store forventninger: Andet end en vis/betydelig positiv kursreaktion vil være skuffende.



Figur 1: Udvikling i analytikernes indtjeningsforventninger for 2023-2025

Kilde: Marketscreener.com

NOVO B.CO




13/11 2023 09:55 ProInvestorNEWS 2116691



Novo/Sydbank: Hjerte-kar-data imponerer - ser øget brug af fedmemedicin

13/11 08:17

Weekendens imødesete hjerte-kar-data fra Novo Nordisk for vægttabsmidlet Wegovy imponerer, mener Sydbank.

Banken peger på, at alle målepunkter i hjerte-kar-studiet ved navn Select favoriserer Wegovy, hvilket betegnes som "særdeles positivt".

Desuden er banken overrasket over, hvor hurtigt effekten af Wegovy sætter ind og giver anledning til færre alvorlige hjerte-kar-tilfælde.

- Vi bemærker, at der generelt er forhøjet risiko for hjerte-kar-tilfælde forbundet med svær overvægt, hvilket understreger vigtigheden af at kunne fremvise evnen til at reducere risikoen for hjerte-kar-tilfælde.

- Vi vurderer, at de meget stærke og ikke mindst konsistente detaljerede data fra Select-studiet vil vække opsigt blandt de læger, der udskriver Wegovy, ligesom data fra Select-studiet kan tilskynde til behandling med Wegovy over længere tid, skriver Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, i en kommentar.

Studiet blev gennemført i overvægtige med konstateret hjerte-kar-sygdom, men uden diabetes.

Der foreligger ikke præcise tal, men ifølge Novo er det blandt de svært overvægtige omkring 10-20 pct., der er diagnosticeret med en hjerte-kar-sygdom.

Sydbank venter, at studiet vil øge brugen af Wegovy på et marked for fedmemedicin, der ifølge banken vil vokse dramatisk i de kommende år.

Derfor er der formentlig også udsigt til en positiv åbning for Novo-aktien mandag morgen.

- Det bør føre til en kursstigning, men hvor meget er svært at bedømme. Men jeg vil ikke udelukke, at Novo-aktien vil flirte med niveauet for lukkerekorden, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Fredag lukkede Novo-aktien 0,6 pct. lavere i 691,60 kr. Lukkerekorden er 716,50 kr. og blev nået den 13. oktober.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT